Aantal Corona virus besmettingen in Djibouti

Op dit moment (27-02-2021) zijn er in Djibouti, 6,062 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 63 overleden in Djibouti aan corona. Gelukkig zijn er ook al 5,894 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 28 februari

Laatste Statistieken COVID-19 besmettingen in Djibouti 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Djibouti 6,062 63 5,894 105 onbekend aantal

Kaart coronavirus (covid-19) Djibouti vandaag

Opzoek naar een kaart van Djibouti? Wij bieden op deze pagina up to date plattegronden aan van Djibouti, met daarop mooie vakantie plekken in Djibouti, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Live Corona Kaart Djibouti rode zones

U vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Djibouti:

regio’s landkaart Djibouti

Landkaart Djibouti aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Djibouti en overzicht

Vakantie naar Djibouti mogelijk?

Op vakantie naar Djibouti coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Djibouti geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de maatregelen in Djibouti versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens de corona epidemiein de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Djibouti. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Djibouti of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Djibouti | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Djibouti? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Djibouti gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Djibouti

Reischecklist Djibouti

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u niet te reizen naar de rode gebieden op de kaart. Zie de rubriek Veiligheidsrisico’s voor meer informatie.

Reist u naar Djibouti? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Djibouti favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om u te legitimeren. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Djibouti in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Djibouti een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Djibouti een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Djibouti. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Djibouti. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Rood: niet reizen

Grensgebieden met Somalië en Eritrea

Reis niet naar de grensgebieden met Somalië en Eritrea. In het grensgebied met Eritrea  zijn militairen actief en er kunnen landmijnen liggen. Djibouti en Eritrea hebben al jaren een grensconflict. In het grensgebied met Somalië is een verhoogd risico op terrorisme en ontvoeringen. Ook zijn er criminele bendes actief.

Piraten actief in Golf van Aden

In de Golf van Aden komt piraterij voor. De piraten overvallen passerende zeilboten en motorboten. Ze overvallen ook vrachtschepen.

Landmijnen

Vooral in de noordelijke provincies Tadjoura en Obock en in de zuidelijke provincie Ali Sabih liggen nog landmijnen. Blijf op de hoofdweg.

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Terrorisme

Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen in Djibouti. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (sociale) media. Of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op. Werk mee met veiligheidscontroles.

Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn voor een terroristische aanslag. Denk bijvoorbeeld aan: winkelcentra, markten, hotels, restaurants, overheidsgebouwen en gebouwen van internationale instellingen. Wees op uw hoede voor verdachte achtergelaten bagage, pakketjes en andere objecten.

Criminaliteit

Er komt criminaliteit voor in afgelegen gebieden en (afgelegen) stranden. Wees alert.

Demonstraties

In Djibouti komen demonstraties voor. Daarbij kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties.

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

Er zijn niet overal wegen in Djibouti. De wegen die er zijn, zijn slecht onderhouden. Reis niet na zonsondergang. Vooral niet buiten de bebouwde kom. Ook niet met het openbaar vervoer en taxi’s.

Openbaar vervoer

Het onderhoud van voertuigen in het openbaar vervoer is slecht in Djibouti. Wees daarom voorzichtig als u met het openbaar vervoer reist. Ook zijn de bussen vaak overvol en komt er kleine criminaliteit voor. Vooral zakkenrollen.

Het onderhoud van taxi’s is slecht tot redelijk. Neemt u een taxi? Spreek dan vooraf een prijs af met de chauffeur.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Djibouti? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Djibouti gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Djibouti

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Djibouti de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in IJsland te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Djibouti te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Djibouti.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire objecten, radio-installaties of opslagplaatsen voor brandstof. Dat is verboden. Maak alleen foto’s van personen als ze daarvoor toestemming hebben gegeven.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Onbetrouwbare verbindingen

Houd rekening met onbetrouwbare telefoonverbindingen en internetverbindingen. Breng anderen op de hoogte van uw reisplannen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Djibouti en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: +253 21 35 11 71/21 35 38 91
 • Ambulance en brandweer: +253 21 35 09 18
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Djibouti

Er is geen Nederlandse ambassade in Djibouti. Neem bij vragen contact op met Nederlandse ambassade in Addis Abeba, Ethiopië.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlandse consulaat-generaal in Djibouti.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Djibouti op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Djibouti

Er zijn in Djibouti enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Djibouti?

Door coronavirus was op vakantie naar Djibouti in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Djibouti mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Djibouti en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Djibouti

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Djibouti:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Djibouti

😪 Hoe kan ik me laten testen op corona in Djibouti?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online zelftest op coronavirus.

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Djibouti

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies alleen in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten