Mag je naar Duitsland zonder test?

We kennen intussen allemaal wel de problemen rond de Coronamaatregelen die per land verschillen en dan ook nog eens veranderen naargelang de cijfertjes. Mensen die graag eens naar de buurlanden gaan moeten zich steeds opnieuw weer informeren over de huidige maatregelen, wat moet je nu dus weten als je naar Duitsland wil gaan?

Al is het maar voor een dagje om te gaan winkelen of een daguitstapje naar één van de nabijgelegen Duitse steden, je moet rekening houden met de regels ronde verplaatsingen en buitenlanders die Duitsland in willen.

Duitsland heeft de regels op federaal niveau maar ook op deelstaatniveau geregeld, dit wil zeggen dat de regels kunnen verschillen tussen de regio’s, de zogenaamde ‘deelstaten’, daarom is het belangrijk om steeds op de officiële website na te gaan wat de exacte regels zijn (https://corona-teller.nl/kaart-coronavirus-duitsland/).

Regels voor Nederlanders

Als Nederlander mag je de dag van vandaag Duitsland binnen op voorwaarde dat je één van de volgende coronabewijzen kan voorleggen:

  • Genezingsattest door PCR-test van minimum 28 dagen en maximum 6 maanden oud.
  • Een vaccinatiebewijs (de QR-code).
  • Een genezen besmetting + minstens 1 dosis van een vaccin.
  • Een PCR-test van maximaal 72 uur oud of een antigeentest van maximaal 48 uur oud.

Deze regels gelden niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Aanmelden reis

Vergeet je reis naar Duitsland ook niet aan te melden. Aanmelden reis naar Duitsland, anders riskeer je een boete tot wel 25.000 euro. Dit hoeft overigens niet wanneer je op doorreis bent of minder dan 24 uur in Duitsland zal zijn.

Winkelen of Tanken zonder test

Tanken in Duitsland prijs benzine en diesel

Dus algemeen genomen kan je voor je winkeldagje in Duitsland of een daguitstapje naar één van de Duitse steden gewoon zonder test de grens over, indien je dan ook nog volledig gevaccineerd bent kan je eigenlijk vrij bewegen van en naar Duitsland en eveneens in Duitsland zelf. Je zal natuurlijk wel rekening moeten houden met het feit dat regels snel kunnen veranderen en dat je misschien nog andere regeltjes moet volgen wanneer terug naar huis gaat.

Kun je ondanks corona toch tanken in Duitsland?

Conclusie: Ja, je mag naar Duitsland zonder test in de meeste gevallen, ga je echter langer dan 1 dag en ben je niet gevaccineerd? Dan is een test wel noodzakelijk.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie