corona nieuws212

De coronacrisis heeft veel teweeg gebracht in Nederland. Het gaat daarbij niet alleen om de impact die de komst van een dodelijk virus op ons land heeft gehad, maar ook om wat het met de mensen doet. De laatste tijd lijkt Nederland verdeelder dan ooit. Dat komt doordat er verschillende opvattingen zijn over hoe ons land met het coronavirus zou moeten omgaan.

Online Testen via Corona-teller.nl

Daarom is er veel discussie over dit onderwerp. Er zijn bijvoorbeeld mensen die vinden dat je als land zo min mogelijk regels zou moeten hebben aangezien dat minder schade voor de economie oplevert. Daartegenover staan de mensen die willen dat alles sluit om te voorkomen dat er mensen ziek worden. 

Besmettingen voorkomen

De regels die op dit moment gelden in Nederland, zijn er op gericht om mensen zo veel mogelijk te ontmoedigen om met elkaar in contact te komen. Het is van belang dat mensen elkaar zo min mogelijk in het echt zien aangezien dat de manier is waarop het coronavirus zich kan verspreiden. Als je wilt voorkomen dat je besmet raakt, kun je het best met zo min mogelijk mensen in contact komen.

corona nieuws212

Dit is natuurlijk voor veel mensen niet leuk en daarom houdt niet iedereen zich goed aan alle maatregelen. Er zijn een aantal dingen die erg belangrijk zijn om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden. Eigenlijk is het vooral van belang dat mensen zich laten testen als ze klachten hebben. Als de uitslag van de test positief is, moeten zij direct in quarantaine. Wanneer je niet in quarantaine gaat, loop je immers het risico om anderen te besmetten. Er zijn mensen die niet in quarantaine willen. 

Corona-teller.nl

Verplichte quarantaine

In het UMC in Groningen kunnen patiënten die besmet zijn met het coronavirus verplicht in quarantaine worden gezet. Dat komt doordat er op die manier voor wordt gezorgd dat zij geen anderen kunnen besmetten. Veel mensen vinden dit een heftige maatregel aangezien zij vinden dat mensen zelf moeten kunnen kiezen of ze in quarantaine gaan of niet. Volgens de minister is het van belang om een plek te hebben waar je mensen die niet in quarantaine willen kunt isoleren.

coronaa

Op die manier voorkom je dat deze mensen tientallen anderen besmetten. Volgens de minister zitten er op dit moment enkele patiënten in quarantaine in het ziekenhuis in Groningen. Je wordt pas opgenomen in het UMC wanneer de GGD en het RIVM hier akkoord voor geven. Daarom kun je niet zomaar verplicht worden om in quarantaine te gaan.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten