Trump spreekt zich uit tegen Russische invasie

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft de invasie van Rusland in Oekraïne hard aangevallen. De Republikein zei dat hij het incident “afschuwelijk” vindt in een toespraak tot een conferentie van topconservatieven. Ook prees hij de Oekraïense president Volodimir Zelensky.

We bidden voor het trotse volk van Oekraïne.” Op de Conservative Political Action Conference (CPAC) verklaarde Trump: “God zegene hen allen.” Hij werd na afloop begroet met een applaus van het publiek. De oud-president sprak eerder deze week zijn steun uit voor de militaire activiteiten van Rusland en president Vladimir Poetin. Hij noemde hem “briljant” en “heel slim“. Sommige van zijn Republikeinse partijgenoten, evenals president Joe Biden, hebben hem al gegeseld. Hij lijkt nu van gedachten te zijn veranderd.

Zelenski is een “dappere president,” volgens Trump.

Trump betuigde in zijn toespraak zijn steun aan het Oekraïense volk. Hij prees ook president Volodimir Zelensky, die hij “dapper” noemde omdat hij weigerde Kiev te verlaten. De Oekraïense president sloeg net een aanbod van de VS af om hem te helpen het land te ontvluchten. “Ik heb wapens nodig, geen lift“, liet hij de vrijwilligers naar verluidt weten. Hij vindt dat de Europese Unie en de NAVO hem in de steek hebben gelaten.

Trump zou Trump niet zijn als hij tijdens zijn toespraak geen kritiek uitte op vice-president Joe Biden. De oud-president beweert dat de huidige president “zwak” is, en dat Poetin dit heeft uitgebuit door Oekraïne aan te vallen. “Zoals iedereen weet, zou deze vreselijke ramp niet hebben plaatsgevonden als onze verkiezingen niet waren vervalst en ik tot president was gekozen,” verklaarde de oud-president. Ondanks een gebrek aan bewijs blijft hij beweren dat zijn tegenstander de vorige presidentsverkiezingen heeft vervalst.

Is het mogelijk om te stemmen bij presidentsverkiezingen?

Trump blijft populair bij een aanzienlijk deel van de Republikeinse basis. Op CPAC zei hij opnieuw dat hij misschien meedoet aan de race van 2024. De Democraten zullen zich “als nooit tevoren achter hem scharen”, zei Trump dit jaar. Hij zei: “We hebben het twee keer gedaan, en we gaan het weer doen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie