Statement professionele voetbal: #stadionsvol.

Het betaald voetbal brengt dit weekend de coronamaatregelen onder de aandacht met #stadionsvol. #stadionsvol, een initiatief van clubs, supporters en andere partijen in het betaald Nederlands voetbal: een gezamenlijke verklaring, zal vandaag, morgen en zondag veelvuldig gebruikt worden in het betaald Nederlands voetbal.

Waar er vorige week al wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie werden gespeeld, wordt dit weekend de Eredivisie hervat. Niet met volle stadions, maar met een derde vol stadion, zoals in Den Haag is bepaald. Het betaald voetbal daarentegen is het niet eens met deze maatregelen: “Profvoetbal spelen voor publiek is een must. Voetballen voor grotendeels lege of lege tribunes is sfeerloos, zinloos en duur. Een bezetting van 2/3 van het stadion is dan ook geen oplossing op lange termijn“, aldus de verklaring.

We willen niet weer een reis maken die weken of maanden kan duren. Den Haag moet een duidelijke deadline geven, waarna we verder kunnen met plannen voor volle(re) stadions. We hopen in ieder geval iedereen die een seizoenkaart heeft gekocht zo snel mogelijk terug te zien.”

Niemand mag naar binnen zonder te zijn gecontroleerd, en alle bezoekers moeten in de open lucht.

De sector betaald voetbal vindt dat het veilig is om stadions volledig te openen. Ook is tijdens de fieldlabs bewezen dat stadions geen brandhaarden zijn. Dat blijkt uit GGD-gegevens en is ook logisch: niemand komt binnen zonder eerst zijn coronatoegangsbewijs te bevestigen, en alle bezoekers staan buiten. Volgens onderzoek ontstaan buiten maar heel weinig besmettingen. Alle experimenten in het fieldlab, waarbij wetenschappers en de overheid betrokken waren, kwamen tot dezelfde conclusie: “Met de juiste instellingen en maatregelen kunnen zelfs evenementen die als “zorgwekkend” zijn geclassificeerd, doorgaan met een hogere bezoekerscapaciteit, soms zelfs 100%“.

Er is ook een petitie die kan worden ondertekend op www.stadionsvol.nl. Op donderdag 10 februari zal deze petitie aan de wetgevers worden overhandigd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie