Vaccinatie Teller Nederland

Benieuwd naar het aantal corona Vaccinaties in Nederland? Alle bekende statistieken vind je hier op onze Vaccinatieteller! Helaas is er in Nederland nog geen officiële verzameling van de vaccinatie cijfers.

Gelukkig heeft de Yorick Bleijenberg van Prik countdown alle cijfers op een rijtje. Hij publiceert continu de laatste vaccinatie cijfers.

Aantal Vaccinaties Nederland

Wie zijn er gevaccineerd?

Op dit moment worden alleen medewerkers in de zorg gevaccineerd. Dit is ook duidelijk te zien in onderstaande grafieken.

Vaccinatie Teller Nederland 1
Vaccinatie Teller Nederland 2

Wanneer wordt heel Nederland gevaccineerd?

Hieronder een overzicht met de verwachtingen voor wanneer heel Nederland is gevaccineerd. Met daarbij een overzicht van welke vaccins worden gebruikt.

Vaccinatie Teller Nederland 3

Verschillende COVID vaccins in Nederland

Op dit moment zijn de volgende soorten vaccins ingekocht door de Nederlandse overheid:

  • Pfizer/BioNTech
  • AstraZeneca
  • CureVac
  • Janssen
  • Moderna
  • Sanofi / GSK

De overheid maakt gebruikt van verschillende soorten vaccins / leveranciers. Zodat heel Nederland zo snel mogelijk kan worden gevaccineerd.

Cijfers vandaag

Hieronder een korte samenvatting van de corona besmettingen. Voor een uitgebreide visualisatie en verslag van de laatste corona statistieken verwijzen wij u naar onze Corona Teller van Nederland. Deze bevat alle cijfers omtrent besmettingen, ziekenhuisopnames, IC opnames en overleden.

Nieuwe corona besmettingen per week
Aantal besmettingen volgens het RIVM
Aantal mensen overleden aan de COVID-19 ziekte
Personen overleden aan COVID-19
Besmette personen Nederland
Besmette personen Nederland: Verschil tussen vandaag en gisteren
Kunnen we Bevrijdingsdag vieren?
Kunnen we Bevrijdingsdag vieren? Bovenstaande grafiek laat de verwachtingen op basis van cijfers zien.
Route kaart, aantal besmettingen grafiek
Route kaart, aantal besmettingen grafiek

Hoe werkt de coronavaccinatie?

In de video hieronder legt Meta Roestenberg van Leids Universitair Medisch Centrum – LUMC uit hoe vaccinaties werken en waarom ze werken.

Vragen?

Yorick Bleijenberg beantwoord alle vragen over de coronavaccin cijfers via zijn twitter. Bekijk hieronder veel gestelde vragen en antwoorden.

Bronnen

Alle data hierboven is gebaseerd op een onofficiële dataset verzamelt door Yorick Bleijenberg. Deze heeft hij publiekelijk beschikbaar gemaakt op zijn Github project. people.vaccinated-sources.csv geeft een overzicht met gebruikte bronnen voor de dataset.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie