KAART Zweden Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Zweden, 1,922,990 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 108 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 15,658 overleden in Zweden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,272,829 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 27 januari

Statistieken corona virus besmettingen in Zweden 26 januari:

Land Zweden
Positief getest 1,922,990
Aantal Doden 15,658
Hersteld 1,272,829
Actieve gevallen 634,503
Kritische toestand 108
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart corona (covid-19) in Zweden vandaag

U bent opzoek een landkaart van Zweden? Wij bieden op deze pagina realtime plattegronden aan van Zweden, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Zweden, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Zweden rode zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Zweden:

Landkaart streken Zweden

Kaart Zweden aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Zweden en informatie

Vakantie naar Zweden mogelijk?

Op vakantie naar Zweden coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Zweden lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Zweden versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2022 tijdens het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Zweden. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Zweden of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Zweden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 24-01-2022 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. U heeft een coronabewijs nodig. Lees in de rubriek coronavirus wat dit voor u betekent. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Zweden

Coronavirus

Inreisbeperkingen Zweden

Zweden heeft inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. 

Inreisregels 

U kunt naar Zweden reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) als:

 • u een vaccinatiebewijs heeft dat aantoont dat u tenminste 14 dagen geleden de laatste dosis heeft ontvangen van een door het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) goedgekeurd vaccin, of;
 • u een testbewijs heeft van een negatieve COVID-19 test (antigeen, PCR, LAMP of TMA) die binnen 72 uur voor aankomst in Zweden is uitgevoerd, of;
 • u een herstelbewijs heeft dat aantoont dat u tenminste 11 dagen en niet langer dan 180 dagen geleden positief bent getest voor SARS-COV-2.

Uitgezonderd van de inreisbeperkingen zijn onder andere:

 • Personen onder de 18 jaar
 • Personen die in Zweden wonen en ingeschreven staan (dit moet u kunnen bewijzen)
 • Personeel werkzaam in de transportsector.

Lees meer op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

Er zijn in Zweden maatregelen getroffen tegen het coronavirus, deze kunnen ook aangescherpt worden. Actuele informatie over binnenlandse maatregelen vindt u op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels).

Volg ook de informatie en aanbevelingen van het Public Health Agency of Sweden op (informatie in het Engels).

Bent u in Zweden gevaccineerd, maar staat u (nog) niet ingeschreven in Zweden of heeft u (nog) geen Zweeds persoonsnummer? Dan kunt u een vaccinatiebewijs schriftelijk aanvragen bij de Zweedse E-gezondheidsautoriteit.

Klachten of symptomen coronavirus?

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten.

Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Zweden 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zweden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen en over lokale coronamaatregelen.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen voordat u terug naar Nederland reist.

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) gebruiken. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app.

Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Zweden vergelijkbaar met die in Nederland. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Zweden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zweden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zweden reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich op elk moment moet kunnen identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Uw paspoort of ID-kaart moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Zweden heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Zweden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. De meest recente informatie over binnenlandse maatregelen vindt u op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels).
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zweden. Zweden geeft hoge straffen voor bezit en gebruik van drugs, ook als het gaat om eigen gebruik van soft drugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

In de grote steden is een toename van gewelddadige afrekeningen in het criminele circuit.

Lawines

In de Zweedse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bosbranden

In Zweden kunnen bosbranden voorkomen in het hele land.  

Informatie over de veiligheidssituatie kunt u vinden op de website van Krisinformation (informatie in het Engels). Volg de instructie van de autoriteiten altijd op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zweden en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Zweden op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Prostitutie

In Zweden is prostitutie verboden. De bezoeker van een prostituee kan strafrechtelijk worden vervolgd, niet de prostituee zelf.

Drugs

Drugsgebruik, drugssmokkel en drugshandel worden in Zweden streng bestraft.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zweden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Stockholm

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Stockholm.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zweden op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Zweden

Er zijn in Zweden enorm veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Zweden?

Door corona was op vakantie naar Zweden in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zweden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Zweden en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Zweden

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Zweden:

Klik hier voor coronavirus kaart van Zweden

😪 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Zweden?

Als je wilt reizen naar Zweden heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Zweden + reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 2500+ pcrtest locaties door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Zweden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen huis; werk vanuit huis als dat kan
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie