Aantal Corona virus besmettingen Zweden

Op het moment van publiceren (03-03-2021) zijn er in Zweden, 675,292 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 234 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 12,964 overleden in Zweden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al N/A corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 04 maart

Corona-teller.nl

Laatste Statistieken corona virus besmettingen in Zweden 03 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Zweden 675,292 12,964 N/A N/A 234

Kaart corona (covid-19) in Zweden vandaag

U zoekt een landkaart van Zweden? Wij bieden u duidelijke plattegronden aan van Zweden, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Zweden, actueel nieuws en meer!

Corona-teller.nl

Live Corona Kaart Zweden oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Zweden:

Corona-teller.nl

gebieden landkaart Zweden

Kaart Zweden aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Zweden en Lokaal nieuws

Vakantie naar Zweden mogelijk?

Op vakantie naar Zweden coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Zweden geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Zweden versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens de corona epidemiein veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Zweden. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Zweden of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Zweden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 03-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. In Zweden gelden inreisbeperkingen. U heeft een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om Zweden in te reizen, met welk soort vervoer u ook komt. Bovendien wordt reizigers naar Zweden aanbevolen 7 dagen in thuisquarantaine te gaan. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Zweden

Reischecklist Zweden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zweden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zweden reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich op elk moment moet kunnen identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Uw paspoort of ID-kaart moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Zweden heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig Nederlands rijbewijs als u in Zweden een motorvoertuig wilt huren en/of besturen.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Zweden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid

Corona maatregelen

 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. Er kunnen in Zweden andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zweden. Zweden geeft hoge straffen voor bezit en gebruik van drugs, ook als het gaat om eigen gebruik van soft drugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Zweden is hoog. Reis alleen naar Zweden als het noodzakelijk is.

Criminaliteit

In de grote steden is een toename van gewelddadige afrekeningen in het criminele circuit.

Lawines

In de Zweedse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bosbranden

In Zweden kunnen bosbranden voorkomen in het hele land.  

Informatie over de veiligheidssituatie kunt u vinden op de website van Krisinformation (informatie in het Engels). Volg de instructie van de autoriteiten altijd op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zweden en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Zweden op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Zweden gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Zweden 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zweden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen Zweden

Zweden heeft tot minimaal 31 maart inreisbeperkingen ingesteld om de verspreiding van de nieuwe varianten van het coronavirus te beperken. Deze maatregelen kunnen verlengd worden. Reizigers vanuit Nederland hebben een negatieve COVID-19 testuitslag (antigeen, PCR of LAMP, niet ouder dan 48 uur bij aankomst) nodig om Zweden in te reizen, met elk soort vervoer (auto, vliegtuig, trein, boot etc.). Hierop uitgezonderd zijn onder andere personen onder de 18, personen die in Zweden wonen en ingeschreven staan (uittreksel Skatteverket vereist) en personeel werkzaam in de transportsector. Lees meer op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Daarnaast wordt reizigers aanbevolen 7 dagen in thuisquarantaine te gaan en zich 5 dagen na aankomst opnieuw te laten testen. Lees de website van de Public Health Agency of Sweden (informatie in het Engels).

Er geldt momenteel een inreisverbod vanuit het VK, Denemarken en Noorwegen voor buitenlandse reizigers die niet in Zweden wonen of werken of onder een uitzondering vallen. Dus als u niet in Zweden woont of werkt (dit moet met documenten aangetoond worden), kunt u niet via Denemarken naar Zweden reizen. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart en kan verlengd worden. Lees meer op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus Zweden

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Zweden tegen te gaan. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels).

Volg de informatie en de aanwijzingen van de Public Health Agency of Sweden op. 

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. De maatregelen zijn soms anders dan in Nederland. In Zweden is het advies om afstand te houden, geen nieuwe contacten op te doen en drukte in winkels, winkelcentra en openbaar vervoer te vermijden. Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd in het openbaar vervoer tijdens de spitsuren (7.00-9.00 en 16.00-18.00). De meeste musea zijn tijdelijk gesloten. In restaurants mogen maximaal 4 mensen samen aan een tafel en moet 1 meter afstand tot andere gasten gehouden worden. Na 20:00 uur mag geen alcohol meer geserveerd worden. U kunt ook informatie verkrijgen via uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B) of bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Zweden vergelijkbaar met die in Nederland. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Prostitutie

In Zweden is prostitutie verboden. De bezoeker van een prostituee kan strafrechtelijk worden vervolgd, niet de prostituee zelf.

Drugs

Drugsgebruik, drugssmokkel en drugshandel worden in Zweden streng bestraft.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zweden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Stockholm

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Stockholm.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zweden op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Zweden

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Zweden?

Door coronavirus was op vakantie naar Zweden in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zweden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Zweden en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Zweden

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Zweden:

Bekijk coronavirus kaart Zweden

🤒 Hoe kan ik me laten testen op corona in Zweden?

Enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online test op coronavirus.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Zweden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

One Response

Laat hieronder uw mening weten