Aantal Corona virus besmettingen Zweden

Op het moment van publiceren (18-06-2021) zijn er in Zweden, 1,084,636 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 79 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 14,537 overleden in Zweden aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,040,578 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 19 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus besmettingen in Zweden 18 juni:

Land Zweden
Positief getest 1,084,636
Aantal Doden 14,537
Hersteld 1,040,578
Actieve gevallen 29,521
Kritische toestand 79
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 18 juni 2021

Kaart corona virus Zweden vandaag

Opzoek naar een kaart van Zweden? Corona Teller bied u actuele plattegronden aan van Zweden, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Zweden, Zweden nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Zweden zones

Je vind hieronder een kaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Zweden:

Corona-teller.nl

Landkaart gebieden Zweden

Landkaart Zweden besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Zweden en lokaal

Vakantie naar Zweden mogelijk?

Op vakantie naar Zweden coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Zweden geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de maatregelen in Zweden versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks corona in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Zweden. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Zweden of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Zweden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 10-06-2021 | Nog steeds geldig op: 18-06-2021

In Zweden gelden inreisbeperkingen tot en met 30 juni 2021. U heeft een negatieve COVID-19-testuitslag nodig om Zweden in te reizen. De kleurcode voor Zweden is oranje, want het land is door het coronavirus een hoog risicogebied. Reis alleen naar Zweden als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Zweden naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie over de in Zweden en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Coronavirus

Inreisbeperkingen Zweden

Zweden heeft tot en met 30 juni 2021 inreisbeperkingen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze maatregelen kunnen verlengd worden. Reizigers uit Nederland hebben een negatieve COVID-19-testuitslag (antigeen, PCR of LAMP, niet ouder dan 48 uur bij aankomst) nodig om Zweden in te reizen. Personen die gevaccineerd zijn tegen COVID-19 moeten ook een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien.

Hierop uitgezonderd zijn onder andere personen onder de 18 jaar, personen die in Zweden wonen en ingeschreven staan en personeel werkzaam in de transportsector. Dit moet u kunnen aantonen. Reizigers die vanuit andere Noordse landen (waaronder Denemarken) Zweden inreizen zijn vanaf 1 juni ook uitgezonderd van een negatieve COVID-19-testuitslag. Let op: u moet wel nagaan welke vereisten er zijn om door Denemarken of de andere Noordse landen heen te reizen.

Lees meer op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Reizigers uit Nederland die geen symptomen hebben hoeven niet in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Zweden. Lees meer op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus Zweden

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Zweden tegen te gaan. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels).

Volg de informatie en de aanwijzingen van de Public Health Agency of Sweden op (informatie in het Engels). 

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. De maatregelen zijn soms anders dan in Nederland. In Zweden is het advies om afstand te houden, geen nieuwe contacten op te doen en drukte in winkels, winkelcentra en openbaar vervoer te vermijden. Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd tijdens de spitsuren in het openbaar vervoer. Musea en restaurants zijn geopend, maar met beperkingen qua het aantal gasten. In restaurants mogen maximaal 4 mensen samen aan een tafel en moet 1 meter afstand tot andere gasten gehouden worden. De horeca sluit om 22.30 uur. Er kunnen regionaal soms ook tijdelijk strengere maatregelen ingevoerd worden. Lees meer op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels). U kunt ook informatie verkrijgen via uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast) of bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Zweden naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u in Nederland aankomt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of een test voor uw terugreis verplicht is.

Na een verblijf in Zweden hoeft u na terugkeer in Nederland niet meer verplicht in quarantaine, maar wordt u wel dringend geadviseerd in quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Zweden 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zweden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Zweden vergelijkbaar met die in Nederland. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Zweden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zweden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zweden reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich op elk moment moet kunnen identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Uw paspoort of ID-kaart moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Zweden heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig Nederlands rijbewijs als u in Zweden een motorvoertuig wilt huren en/of besturen.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Zweden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid

Corona maatregelen

 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. Er kunnen in Zweden andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zweden. Zweden geeft hoge straffen voor bezit en gebruik van drugs, ook als het gaat om eigen gebruik van soft drugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Zweden is hoog. Reis alleen naar Zweden als het noodzakelijk is.

Criminaliteit

In de grote steden is een toename van gewelddadige afrekeningen in het criminele circuit.

Lawines

In de Zweedse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bosbranden

In Zweden kunnen bosbranden voorkomen in het hele land.  

Informatie over de veiligheidssituatie kunt u vinden op de website van Krisinformation (informatie in het Engels). Volg de instructie van de autoriteiten altijd op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zweden en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Zweden op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Prostitutie

In Zweden is prostitutie verboden. De bezoeker van een prostituee kan strafrechtelijk worden vervolgd, niet de prostituee zelf.

Drugs

Drugsgebruik, drugssmokkel en drugshandel worden in Zweden streng bestraft.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zweden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Stockholm

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Stockholm.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zweden op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Zweden

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Zweden?

Door COVID-19 was op vakantie naar Zweden in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zweden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Zweden en vind daar ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Zweden

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Zweden:

Klik hier voor coronavirus kaart van Zweden

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Zweden?

Voor reizen naar Zweden heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Zweden met reisdocument. Dit overzicht heeft meer dan 2500+ COVID-19test locaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Zweden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Behoud dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

One Response

Laat hieronder uw mening weten