Aantal Corona virus besmettingen Zweden

Op het moment van publiceren (09-09-2021) zijn er in Zweden, 1,135,160 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 58 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 14,659 overleden in Zweden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,092,165 patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 10 september

Laatste Statistieken COVID-19 besmettingen in Zweden 09 september:

Land Zweden
Positief getest 1,135,160
Aantal Doden 14,659
Hersteld 1,092,165
Actieve gevallen 28,336
Kritische toestand 58
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 09 september 2021

Kaart coronavirus in Zweden vandaag

U zoekt een kaart van Zweden? Corona Teller bied op onze website realtime plattegronden aan van Zweden, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Zweden rode zones

Hieronder vind je een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Zweden:

streken landkaart Zweden

Landkaart Zweden aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Zweden en informatie

Vakantie naar Zweden mogelijk?

Op vakantie naar Zweden coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Zweden niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Zweden versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens corona in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Zweden. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Zweden of een ander land.

Reisadvies Zweden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-08-2021 | Nog steeds geldig op: 09-09-2021

De kleurcode van Zweden is geel. Bij terugkeer vanuit Zweden naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees in het reisadvies wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Zweden

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt u de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het hele reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Zweden

Zweden heeft inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Reizen met coronabewijs

U kunt naar Zweden reizen met uw coronabewijs als :

 • U een vaccinatiebewijs heeft dat aantoont dat u tenminste 14 dagen geleden een 1e dosis heeft ontvangen van een door het EMA goedgekeurd vaccin, of;
 • U een testbewijs heeft van een negatieve COVID-19 test (antigeen, PCR, LAMP of TMA) die binnen 72 uur voor aankomst in Zweden is uitgevoerd, of;
 • U een herstelbewijs heeft dat aantoont dat u tenminste 11 dagen en niet langer dan 180 dagen geleden positief bent getest voor SARS-COV-2.

Reizigers uit Nederland die geen symptomen hebben, hoeven niet in (thuis)quarantaine te gaan bij aankomst in Zweden.

Reizen zonder coronabewijs

Zonder coronabewijs moet u een van onderstaande documenten kunnen laten zien als u naar Zweden wilt reizen:

 • Een certificaat van vaccinatie tegen COVID-19 (dat overeenkomt met het vaccinatiebewijs), of;
 • Een certificaat van herstel van COVID-19 (dat overeenkomst met het herstelbewijs), of;
 • Een negatieve COVID-19-testuitslag (PCR, antigeen, LAMP of TMA) vóór vertrek die binnen 72 uur voor aankomst in Zweden is uitgevoerd.

De volgende informatie moet op het testcertificaat worden vermeld:

 • Naam van de geteste persoon
 • Datum/tijdstip van de test
 • Soort test
 • Het testresultaat
 • Uitgever van het certificaat

De informatie op het document moet worden verstrekt in een van deze talen: Zweeds, Engels, Noors, Deens of Frans.

Lees meer op de website van de Zweedse overheid (informatie in het Engels).

Uitzonderingen

Personen onder de 18 jaar, personen die in Zweden wonen en ingeschreven staan (dit moet u kunnen bewijzen) en personeel werkzaam in de transportsector zijn uitgezonderd van de inreisbeperkingen en hebben geen coronabewijs nodig. Reizigers die vanuit andere Noordse landen (waaronder Denemarken) Zweden inreizen, zijn ook uitgezonderd van de inreisbeperkingen. Let op: u moet wel nagaan welke vereisten er zijn om door Denemarken of de andere Noordse landen heen te reizen..

Lees meer op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Zweden tegen te gaan. De meest recente informatie over binnenlandse maatregelen vindt u op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels).

Volg de informatie en de aanwijzingen van de Public Health Agency of Sweden op (informatie in het Engels). 

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. De maatregelen zijn soms anders dan in Nederland. In Zweden is het advies om afstand te houden en drukte te vermijden. Verder wordt mensen geadviseerd om elkaar alleen in kleine groepen en het liefst buiten te ontmoeten. Musea, dierenparken en pretparken zijn geopend, maar met beperkingen wat het aantal gasten betreft. Tickets moeten van tevoren geboekt worden. Restaurants zijn geopend met bepaalde voorzorgsmaatregelen – afstand tussen de tafels en binnenshuis maximaal 8 personen per tafel. Er kunnen regionaal soms ook tijdelijk strengere maatregelen ingevoerd worden. Lees meer op de website van de Zweedse autoriteiten (informatie in het Engels). U kunt ook informatie verkrijgen via uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of Bed and Breakfast) of bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Zweden 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zweden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Terugreis naar Nederland

U hoeft als u uit Zweden terug naar Nederland reist niet in (thuis)quarantaine.

U heeft als u terugreist uit Zweden een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
 • Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Bent u in Zweden gevaccineerd, maar kunt u hiervan geen bewijs krijgen, bijvoorbeeld omdat u (nog) geen Zweeds persoonsnummer hebt? De Zweedse overheid onderzoekt de mogelijkheid om handmatig vaccinatiebewijzen uit te geven, maar die mogelijkheid is er momenteel nog niet. Privéklinieken, zoals vaccin.nu, verstrekken tegen betaling wel een vaccinatiebewijs.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringende advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Zweden vergelijkbaar met die in Nederland. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Zweden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zweden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zweden reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich op elk moment moet kunnen identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Uw paspoort of ID-kaart moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Zweden heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig Nederlands rijbewijs als u in Zweden een motorvoertuig wilt huren en/of besturen.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Zweden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid

Corona maatregelen

 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Zweden. Er kunnen in Zweden andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zweden. Zweden geeft hoge straffen voor bezit en gebruik van drugs, ook als het gaat om eigen gebruik van soft drugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

In de grote steden is een toename van gewelddadige afrekeningen in het criminele circuit.

Lawines

In de Zweedse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bosbranden

In Zweden kunnen bosbranden voorkomen in het hele land.  

Informatie over de veiligheidssituatie kunt u vinden op de website van Krisinformation (informatie in het Engels). Volg de instructie van de autoriteiten altijd op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zweden en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Zweden op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Prostitutie

In Zweden is prostitutie verboden. De bezoeker van een prostituee kan strafrechtelijk worden vervolgd, niet de prostituee zelf.

Drugs

Drugsgebruik, drugssmokkel en drugshandel worden in Zweden streng bestraft.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zweden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Stockholm

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Stockholm.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zweden op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Zweden

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Zweden?

Door coronavirus was op vakantie naar Zweden in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zweden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Zweden en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Zweden

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Zweden:

Bekijk corona kaart Zweden

🤧 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Zweden?

Wanneer je wilt reizen naar Zweden heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Zweden + reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 80+ pcrtestlocaties door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Zweden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk uit huis als dat kan
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ben je buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie