KAART Taiwan Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Taiwan, 18,503 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +92 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 851 overleden in Taiwan aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 16,345 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 27 januari

Laatste Statistieken COVID-19 in Taiwan 26 januari:

Land Taiwan
Positief getest 18,503
Aantal Doden 851
Hersteld 16,345
Actieve gevallen 1,307
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart corona virus in Taiwan vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Taiwan? Corona Teller bied op onze website relevante plattegronden aan van Taiwan, met daarop toeristische bezienswaardigheden, lokaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Taiwan zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Taiwan:

Taiwan departementen kaart

Landkaart Taiwan aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Taiwan en lokaal

Vakantie naar Taiwan mogelijk?

Op vakantie naar Taiwan coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Taiwan geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Taiwan versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Taiwan. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Taiwan of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Taiwan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-01-2022 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

Er gelden nieuwe inreismaatregelen bij aankomst in Taiwan. Bij aankomst in Taiwan moet u een negatief PCR-testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek van de vlucht. Alle reizigers, uit elk land, moeten bij aankomst in Taiwan verplicht een nieuwe PCR-test doen. U wacht het testresultaat in het terminalgebouw af. Bij een negatief testresultaat mag u uw reis voortzetten naar uw quarantainebestemming voor de verplichte 14 dagen quarantaine (hotel of onder voorwaarden gedeeltelijk thuis). Bij een positief testresultaat wordt u geïsoleerd van andere reizigers en naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Het reisadvies voor Taiwan is geel. Er geldt nog steeds een inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers behalve bij hoge uitzondering en met toestemming van de Taiwanese autoriteiten. Dit geldt bijvoorbeeld voor studenten. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Taiwan

Reischecklist Taiwan

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Taiwan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de Netherlands Office Taipei.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Taiwan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Taiwan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Taiwan. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Op Taiwan komen regelmatig aardbevingen voor. Van mei tot en met november kunnen tyfoons voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het Central Weather Bureau (informatie in het Engels)

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Taiwan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met het ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Taiwan

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Taiwan inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Er geldt een inreisverbod voor bijna alle buitenlandse reizigers.

Uitgezonderd zijn:

 • Taiwanezen en hun familieleden
 • Reizigers met een Taiwanese verblijfsvergunning (ARC) met hun (getrouwde) partners en minderjarige kinderen.
 • Buitenlandse studenten die studeren aan een universiteit in Taiwan. Hiervoor gelden speciale voorwaarden.

Bij eventuele noodgevallen of om humanitaire redenen kan een verzoek voor een speciaal toegangsvisum aangevraagd worden bij de Taiwanese vertegenwoordigingen.

Tijdens het inreisverbod is transit van vluchten in Taiwan verboden.

Bij binnenkomst in Taiwan moet de reiziger een Engelstalige negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien, die niet ouder is dan maximaal 48 uur voor vertrek van de vlucht. 

Er gelden nieuw inreisvoorwaarden om verdere coronabesmettingen tegen te gaan. 

Alle reizigers, uit elk land, moeten verplicht bij aankomst in Taiwan een PCR-test doen. U wacht het testresultaat in het terminalgebouw af. 

Bij een positief testresultaat wordt de reiziger geïsoleerd van andere reizigers en naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Bij een negatief testresultaat mag de reiziger de reis voortzetten naar de quarantainebestemming voor de verplichte 14 dagen quarantaine (hotel of onder voorwaarden gedeeltelijk thuis). Volledige thuisquarantaine is niet toegestaan. De hotelkosten zijn voor eigen rekening. Tijdens de quarantaineperiode mag de reiziger het hotelverblijf 14 dagen niet verlaten. Na de 14-dagen quarantaineperiode moet de reiziger nog 7 dagen lang een self-health management regime volgen: altijd een neus/mondmasker dragen, drukke publieke plekken vermijden en elke dag de lichaamstemperatuur opmeten.

Bij een positief testresultaat tijdens de quarantaineperiode wordt de reiziger in een ziekenhuis opgenomen en mag de reiziger het ziekenhuis pas verlaten na minimaal 2 negatieve PCR-COVID-19 testuitslagen.

Coronamaatregelen Taiwan

Voor heel Taiwan geldt waarschuwingsniveau 2 (van maximaal 4 niveaus):

 • Het openbaar vervoer rijdt volgens normaal schema.
 • Winkels, horeca, recreatieve en toeristische gelegenheden zijn open op voorwaarde dat registratie en sociale afstand gewaarborgd kan worden. 
 • Bijeenkomsten zijn beperkt tot 50 personen (binnen) en 100 personen (buiten).
 • Het is verplicht mondmaskers te dragen en u te houden aan de sociale afstandsmaatregelen (met uitzondering van thuis). De verplichtingen tot het dragen van mondkapjes aangescherpt. Lees hierover meer informatie op de website van de Taiwanese overheid (informatie in het Engels). 

Andere actuele informatie kunt u lezen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Taiwan Centers for Disease Control

Ministry of Foreign Affairs in Taiwan

Bureau of Consular Affairs in Taiwan

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Taiwan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Taiwan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

De toegankelijkheid en kwaliteit van de gezondheidszorg in Taiwan is zeer goed.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Taiwan te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels)

Wegverkeer

Kijk voor informatie over verkeersveiligheid in Taiwan op de website van de ANWB.

Tips van de vertegenwoordiging

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u Taiwan bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van Taiwan zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Drugs

In Taiwan is het in bezit hebben, het gebruiken van en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Taiwan veel zwaarder is dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Taiwan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 110
 • Ambulance en brandweer: 119
 • Ambulance en brandweer: 112 (met mobiele telefoon)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Taiwan

Er is geen Nederlandse ambassade in Taiwan. Neem bij vragen contact op met het Netherlands Office in Taipei.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat  het Nederlandse Office in Taipei wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de Netherlands Office in Taipei.

Lees meer over Taiwan op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Taiwan

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Taiwan?

Door coronavirus was op vakantie naar Taiwan in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Taiwan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Taiwan en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Taiwan

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Taiwan:

Klik hier voor Taiwan

😪 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Taiwan?

Wanneer je opreis gaat naar Taiwan heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Taiwan met reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 150+ pcr en snel testlocaties door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Taiwan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter afstand van elkaar
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie