Aantal Corona virus besmettingen Taiwan

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Taiwan, 15,721 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +19 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 791 overleden in Taiwan aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 14,183 mensen hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Laatste Statistieken coronavirus besmettingen in Taiwan 03 augustus:

Land Taiwan
Positief getest 15,721
Aantal Doden 791
Hersteld 14,183
Actieve gevallen 747
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona virus Taiwan vandaag

Opzoek naar een landkaart van Taiwan? Wij bieden u hieronder relevante plattegronden aan van Taiwan, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Taiwan, lokaal nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Taiwan zones

Hieronder vind u een kaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Taiwan:

Kaart departementen Taiwan

Kaart Taiwan aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Taiwan en laatste nieuws

Vakantie naar Taiwan mogelijk?

Op vakantie naar Taiwan coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Taiwan lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Taiwan versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens het virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Taiwan. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Taiwan of een ander land.

Reisadvies Taiwan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Taiwan is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland Taiwan niet in mogen. Er geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers. Alleen Taiwanezen en personen met een geldige Taiwanese verblijfsvergunning kunnen Taiwan inreizen. Overige reizigers alleen bij hoge uitzondering en met speciale toestemming. Toeristen worden niet toegelaten. Er gelden strenge test- en quarantaineverplichtingen. Alle reizigers, ook personen met een geldige verblijfsvergunning voor Taiwan en permanent ingezetenen van Taiwan, moeten verplicht 14 dagen in een quarantaine-hotel doorbrengen. De hotelkosten zijn voor eigen rekening. Na een verblijf in Taiwan hoeft u voor terugkeer naar Nederland geen coronabewijs te laten zien en hoeft u bij thuiskomst niet in thuisquarantaine te gaan. Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Taiwan. Meer informatie over de in Taiwan en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Taiwan

Reischecklist Taiwan

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Taiwan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de Netherlands Office Taipei.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Taiwan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Taiwan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Taiwan. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Op Taiwan komen regelmatig aardbevingen voor. Van mei tot en met november kunnen tyfoons voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het Central Weather Bureau (informatie in het Engels)

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Taiwan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Taiwan

Sinds 19 mei 2021 geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers. 

Uitgezonderd zijn:

 • Taiwanezen
 • reizigers met een Taiwanese verblijfsvergunning

Bij eventuele noodgevallen kan er een verzoek om uitzondering worden aangevraagd bij de Taiwanese vertegenwoordigingen.

Tijdens het inreisverbod is transit van vluchten in Taiwan verboden.

Bij binnenkomst in Taiwan moet een Engelstalige negatieve COVID-19 testuitslag getoond worden, die niet ouder is dan maximaal 72 uur voor vertrek van de vlucht. Let op: een EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) is niet geldig buiten de EU; deze kan alleen binnen de EU gebruikt worden.

Ook wordt na aankomst op het vliegveld in Taiwan nogmaals een COVID-19-PCR-test afgenomen. Alle reizigers, ook personen met een geldige verblijfsvergunning voor Taiwan en permanent ingezetenen van Taiwan, moeten verplicht 14 dagen in een quarantaine-hotel doorbrengen. De hotelkosten zijn voor eigen rekening. Tijdens de quarantaineperiode mag u de hotelkamer 14 dagen niet verlaten. Rond de 12e dag van de quarantaineperiode moet u zelf een sneltest afnemen. De 14 dagen quarantaineperiode wordt met een laatste COVID-19-PCR-test afgesloten. Daarna moet de reiziger een week lang een self-health management regime volgen: altijd een neus/mondmasker dragen, drukke publieke locaties vermijden en u moet elke dag uw lichaamstemperatuur opmeten. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

Bij een positieve testuitslag wordt de reiziger in een ziekenhuis in quarantaine geplaatst en mag de reiziger het ziekenhuis pas verlaten na minimaal 2 negatieve COVID-19 testuitslagen.

Coronamaatregelen Taiwan

Door de toename van de coronabesmettingen in Taiwan gelden bepaalde maatregelen:
Voor heel Taiwan geldt waarschuwingsniveau 3:

 • De scholen zijn gesloten en iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven.
 • Kantoren en publieke gebouwen zijn gesloten, met uitzondering van de noodzakelijke diensten zoals politie, hulpdiensten, ziekenhuizen en overheidsgebouwen.
 • Winkels zijn open zolang registratie en sociale afstand gewaarborgd kan worden.
 • Horecagelegenheden hebben uitsluitend take-out.
 • Alle recreatieve en toeristische gelegenheden zijn gesloten.
 • Religieuze bijeenkomsten zijn verboden.
 • Bijeenkomsten zijn beperkt tot 5 personen (binnen) en 10 personen (buiten).
 • Het is verplicht mondmaskers te dragen en u te houden aan de sociale afstandsmaatregelen (met uitzondering van thuis).

Actuele informatie kunt u lezen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Taiwan Centers for Disease Control

Ministry of Foreign Affairs in Taiwan

Bureau of Consular Affairs in Taiwan

Terugkeer naar Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Taiwan? Dan hoeft u geen coronabewijs (DCC) te laten zien om naar Nederland te kunnen reizen. Na een verblijf in Taiwan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Taiwan staat op de lijst van landen en gebieden waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Taiwan.

Vanaf 8 augustus 2021 mag een NAAT(PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Taiwan geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat.

Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.   

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Taiwan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Taiwan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Taiwan te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels)

Wegverkeer

Kijk voor informatie over verkeersveiligheid in Taiwan op de webiste van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u Taiwan bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van Taiwan zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Drugs

In Taiwan is het in bezit hebben, het gebruiken van en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Taiwan veel zwaarder is dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Taiwan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 110
 • Ambulance en brandweer: 119
 • Ambulance en brandweer: 112 (met mobiele telefoon)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Taiwan

Er is geen Nederlandse ambassade in Taiwan. Neem bij vragen contact op met het Netherlands Office in Taipei.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat  het Nederlandse Office in Taipei  wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de Netherlands Office in Taipei.

Lees meer over Taiwan op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Taiwan

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Taiwan?

Door corona was op vakantie naar Taiwan in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Taiwan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Taiwan en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Taiwan

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Taiwan:

Klik hier voor Taiwan

😪 Hoe kan ik me laten testen in Taiwan?

Wanneer je opreis gaat naar Taiwan heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Taiwan + reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 2500+ COVID-19testlocaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Taiwan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen alleen in de elleboog
 • Blijf binnen huis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten