Aantal Coronavirus besmettingen Tadzjikistan
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Tadzjikistan, 13,358 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +18 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 90 overleden in Tadzjikistan aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 13,218 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Tadzjikistan 24 juni:

Land Tadzjikistan
Positief getest 13,358
Aantal Doden 90
Hersteld 13,218
Actieve gevallen 50
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona Tadzjikistan vandaag

Opzoek naar een landkaart van Tadzjikistan? Wij tonen op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Tadzjikistan, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Tadzjikistan rode zones

Je vind hieronder een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Tadzjikistan:

Corona-teller.nl

Kaart streken Tadzjikistan

Landkaart Tadzjikistan aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Tadzjikistan en laatste nieuws

Vakantie naar Tadzjikistan mogelijk?

Op vakantie naar Tadzjikistan coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Tadzjikistan lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Tadzjikistan versoepeld. En is vakantie tijdens het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Tadzjikistan. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Tadzjikistan of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Tadzjikistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Tadzjikistan is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Tadzjikistan als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Tadzjikistan naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Tadzjikistan en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Tadzjikitan.

Reischecklist Tadzjikistan

Reist u naar Tadzjikistan? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Tadzjikistan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Tadzjikistan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Tadzjikistan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Grensgebieden met Afghanistan, Kirgizië en Oezbekistan

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensgebieden met Afghanistan, Kirgizië en Oezbekistan. Er is in deze gebieden een hoger risico op (terroristische) aanslagen dan in andere gebieden in Tadzjikistan. Ook liggen er mijnen en zijn er gewapende groepen actief. Deze groepen staan bij checkpoints en voeren daar controles uit. Het grensgebied met Afghanistan is bovendien onveilig omdat er drugs en andere zaken worden gesmokkeld.

De grenzen met Oezbekistan en Kirgizië zijn open. Voor het passeren van deze grenzen heeft u toestemming nodig van de lokale autoriteiten. De grens van Afghanistan is onveilig en er wordt zeer streng gecontroleerd.

Zelfstandige regio Gorno Badakhshan

Reis alleen als dat noodzakelijk is in de zelfstandige regio Gorno Badakhshan. Daar zijn gevechten geweest. Het kan er weer onrustig worden.

Wilt u toch naar de hierboven genoemde gebieden reizen? Dan heeft u naast een visum voor Tadzjikistan ook speciale toestemming nodig om naar deze regio te reizen. De houder van een GBAO-vergunning mag alleen het grondgebied van het Sarez-meer betreden. Militaire posten controleren en regelen het verkeer naar en van deze gebieden. Wees in deze gebieden altijd alert.

Tadzjiekse enclaves in Kirgizië

Wilt u naar de Tadzjiekse enclaves in Kirgizië reizen? Informeer dan vooraf naar de veiligheidssituatie. Er kunnen in deze enclaves plotseling politieke spanningen ontstaan, en spanningen tussen bevolkingsgroepen.

Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Tadzjikistan is dit risico aanwezig. Bereid u goed voor op deze risico’s en wees alert in het hele land.

Criminaliteit

In Tadzjikistan is het risico om slachtoffer te worden van criminaliteit hoger dan in Nederland. De criminaliteit is niet speciaal gericht tegen buitenlanders of reizigers. Er is regelmatig geweld tussen politie, ordediensten en criminele groepen. Dat heeft te maken met de smokkel van verdovende middelen vanuit Afghanistan. Hierbij vallen regelmatig doden.

Natuurgeweld
Lawines in berg- en wintersportgebieden

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Uw reis kan hierdoor grote vertraging oplopen. Houd hier rekening mee. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten.

Overstromingen, aardverschuivingen en aardbevingen

In Tadzjikistan kunnen ook overstromingen, aardverschuivingen en aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Meer weten over aardbevingen? Kijk op Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Tadzjikistan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Buitenlandse reizigers kunnen naar Tadzjikistan reizen onder voorwaarde dat ze vooraf toestemming hebben gekregen van de lokale autoriteiten. Informeer u voor vertrek bij de ambassade van Tadzjikistan in Brussel (België). Als u naar Tadzjikistan reist, moet u een geldig visum voor Tadzjikistan hebben. U kunt dit aanvragen via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan (informatie in het Engels). Er gaan vluchten vanaf Istanboel, Dubai en Tashkent naar Tadzjikistan.

Alle reizigers moeten bij aankomst in Tadzjikistan een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag aantonen, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek.

Coronavirusmaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de National Portal on Coronavirus (informatie in het Tadzjieks en Russisch).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Tadzjikistan gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tadzjikistan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tadzjikistan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Medische voorzieningen

De medische voorzieningen in Tadzjikistan zijn slecht, vooral voor noodgevallen en voldoen niet aan de Europese normen. Vooral buiten de hoofdstad Dushanbe is medische hulp moeilijk te krijgen. Bij ernstige ziekte of verwondingen moet medisch geëvacueerd worden. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf. Anders moet u de kosten zelf vooruit betalen en dit is erg duur.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tadzjikistan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

De wegen zijn slecht in Tadzjikistan en vaak niet verlicht. Ook zijn de voertuigen meestal slecht onderhouden en houden chauffeurs zich vaak niet aan de verkeersregels. Reis daarom na zonsondergang niet over de weg.
Bij ongevallen kan het lang duren voordat de politie en/of hulpdiensten ter plaatse zijn. Corruptie onder verkeerspolitie komt voor. De verkeerspolitie spreekt vaak geen andere taal dan Tadzjieks of Russisch. De afhandeling van verkeersongevallen en aanrijdingen gaat vaak via de rechter. Dit proces duurt vaak langer dan de verblijfsduur van de geldigheid van het visum. Hou hier rekening mee en zorg tijdig voor visum verlenging.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Tadzjikistan.

Overheid stelt openlijke kritiek niet op prijs

Openlijke politieke of kritische meningsuitingen worden niet op prijs gesteld. Ook niet als u dit via internet en sociale media doet.

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit (LHBTI) wordt niet algemeen geaccepteerd in Tadzjikistan. Agressie en verbaal of fysiek geweld komt voor. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Tadzjikistan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Tadzjikistan

Er is geen Nederlandse ambassade in Tadzjikistan. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Nur-Sultan, Kazachstan.

U kunt ook contact opnemen met de ambassade van Duitsland in Dushanbe. Ook kunt u terecht bij de ambassade van een andere land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Tadzjikistan op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Tadzjikistan

Er zijn in Tadzjikistan enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Tadzjikistan?

Door coronavirus was op vakantie naar Tadzjikistan in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Tadzjikistan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Tadzjikistan en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Tadzjikistan

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Tadzjikistan:

Klik hier voor Tadzjikistan

🤒 Waar kan ik me laten testen op corona in Tadzjikistan?

Wanneer je opreis gaat naar Tadzjikistan heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Tadzjikistan inclusief reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 2500+ pcrtest locaties door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Tadzjikistan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten