Aantal Coronavirus besmettingen Tadzjikistan
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (28-02-2021) zijn er in Tadzjikistan, 13,308 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 90 overleden in Tadzjikistan aan corona. Gelukkig zijn er ook al 13,218 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 01 maart

Statistieken coronavirus besmettingen in Tadzjikistan 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Tadzjikistan 13,308 90 13,218 0 onbekend aantal

Kaart corona virus in Tadzjikistan vandaag

U bent opzoek een kaart van Tadzjikistan? Corona Teller bied u hieronder relevante plattegronden aan van Tadzjikistan, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Tadzjikistan, Tadzjikistan nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Tadzjikistan rode zones

U vind hieronder een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Tadzjikistan:

Tadzjikistan Kaart streken

Covid-19 Kaart Tadzjikistan besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Tadzjikistan en informatie

Vakantie naar Tadzjikistan mogelijk?

Op vakantie naar Tadzjikistan coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Tadzjikistan lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Tadzjikistan versoepeld. En is in 2020 op vakantie ondanks het coronavirusin de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Tadzjikistan. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Tadzjikistan of een ander land.

Reisadvies Tadzjikistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-02-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Kaart bij reisadvies Tadzjikitan.

Reischecklist Tadzjikistan

Reist u naar Tadzjikistan? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Tadzjikistan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Tadzjikistan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Tadzjikistan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Grensgebieden met Afghanistan, Kirgizië en Oezbekistan

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensgebieden met Afghanistan, Kirgizië en Oezbekistan. Er is in deze gebieden een hoger risico op (terroristische) aanslagen dan in andere gebieden in Tadzjikistan. Ook liggen er mijnen en zijn er gewapende groepen actief. Deze groepen staan bij checkpoints en voeren daar controles uit. Het grensgebied met Afghanistan is bovendien onveilig omdat er drugs en andere zaken worden gesmokkeld.

De grenzen met Oezbekistan en Kirgizië zijn open. Voor het passeren van deze grenzen heeft u toestemming nodig van de lokale autoriteiten. De grens van Afghanistan is onveilig en er wordt zeer streng gecontroleerd.

Zelfstandige regio Gorno Badakhshan

Reis alleen als dat noodzakelijk is in de zelfstandige regio Gorno Badakhshan. Daar zijn gevechten geweest. Het kan er weer onrustig worden.

Wilt u toch naar de hierboven genoemde gebieden reizen? Dan heeft u naast een visum voor Tadzjikistan ook speciale toestemming nodig om naar deze regio te reizen. De houder van een GBAO-vergunning mag alleen het grondgebied van het Sarez-meer betreden. Militaire posten controleren en regelen het verkeer naar en van deze gebieden. Wees in deze gebieden altijd alert.

Tadzjiekse enclaves in Kirgizië

Wilt u naar de Tadzjiekse enclaves in Kirgizië reizen? Informeer dan vooraf naar de veiligheidssituatie. Er kunnen in deze enclaves plotseling politieke spanningen ontstaan, en spanningen tussen bevolkingsgroepen.

Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Tadzjikistan is dit risico aanwezig. Bereid u goed voor op deze risico’s en wees alert in het hele land.

Criminaliteit

In Tadzjikistan is het risico om slachtoffer te worden van criminaliteit hoger dan in Nederland. De criminaliteit is niet speciaal gericht tegen buitenlanders of reizigers. Er is regelmatig geweld tussen politie, ordediensten en criminele groepen. Dat heeft te maken met de smokkel van verdovende middelen vanuit Afghanistan. Hierbij vallen regelmatig doden.

Natuurgeweld
Lawines in berg- en wintersportgebieden

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Uw reis kan hierdoor grote vertraging oplopen. Houd hier rekening mee. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten.

Overstromingen, aardverschuivingen en aardbevingen

In Tadzjikistan kunnen ook overstromingen, aardverschuivingen en aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Meer weten over aardbevingen? Kijk op Earthquake Hazards Program.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Tadzjikistan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

De wegen zijn slecht in Tadzjikistan en vaak niet verlicht. Ook zijn de voertuigen meestal slecht onderhouden en houden chauffeurs zich vaak niet aan de verkeersregels. Reis daarom na zonsondergang niet over de weg.
Bij ongevallen kan het lang duren voordat de politie en/of hulpdiensten ter plaatse zijn. Corruptie onder verkeerspolitie komt voor. De verkeerspolitie spreekt vaak geen andere taal dan Tadzjieks of Russisch. De afhandeling van verkeersongevallen en aanrijdingen gaat vaak via de rechter. Dit proces duurt vaak langer dan de verblijfsduur van de geldigheid van het visum. Hou hier rekening mee en zorg tijdig voor visum verlenging.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Tadzjikistan? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Tadzjikistan gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tadzjikistan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tadzjikistan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Buitenlandse reizigers kunnen naar Tadzjikistan reizen onder voorwaarde dat ze vooraf toestemming hebben gekregen van de lokale autoriteiten. Informeer u voor vertrek bij de ambassade van Tadzjikistan in Brussel (België). Als u naar Tadzjikistan reist, moet u een geldig visum voor Tadzjikistan hebben. U kunt dit aanvragen via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan (informatie in het Engels). Er gaan vluchten vanaf Istanboel, Dubai en Tashkent naar Tadzjikistan.

Alle reizigers moeten bij aankomst in Tadzjikistan een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag aantonen, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek.

Coronavirusmaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van het ministry of Health and Social Protection (informatie in het Engels).

Medische voorzieningen

De medische voorzieningen in Tadzjikistan zijn slecht, vooral voor noodgevallen en voldoen niet aan de Europese normen. Vooral buiten de hoofdstad Dushanbe is medische hulp moeilijk te krijgen. Bij ernstige ziekte of verwondingen moet medisch geëvacueerd worden. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf. Anders moet u de kosten zelf vooruit betalen en dit is erg duur.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tadzjikistan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Tadzjikistan.

Overheid stelt openlijke kritiek niet op prijs

Openlijke politieke of kritische meningsuitingen worden niet op prijs gesteld. Ook niet als u dit via internet en sociale media doet.

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit (LHBTI) wordt niet algemeen geaccepteerd in Tadzjikistan. Agressie en verbaal of fysiek geweld komt voor. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Tadzjikistan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Tadzjikistan

Er is geen Nederlandse ambassade in Tadzjikistan. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Nur-Sultan, Kazachstan.

U kunt ook contact opnemen met de ambassade van Duitsland in Dushanbe (kies bovenin de website voor Duits). Ook kunt u terecht bij de ambassade van een andere land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Tadzjikistan op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Tadzjikistan

Er zijn in Tadzjikistan enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Tadzjikistan?

Door coronavirus was op vakantie naar Tadzjikistan in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Tadzjikistan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Tadzjikistan en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Tadzjikistan

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Tadzjikistan:

Klik hier voor Tadzjikistan

😷 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Tadzjikistan?

Nee, alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online corona test.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Tadzjikistan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoesten en niezen doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis; werk thuis
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5m afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten