Kaart Groenland aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Groenland en Lokaal nieuws

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Groenland, 89 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +4 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Groenland aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 59 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 26 juli

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Groenland 25 juli:

Land Groenland
Positief getest 89
Aantal Doden onbekend aantal
Hersteld 59
Actieve gevallen 30
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart Corona in Groenland vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Groenland? Wij tonen u hieronder relevante plattegronden aan van Groenland, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Groenland, nationaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Groenland rode zones

Hieronder vind je een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Groenland:

Groenland Landkaart regio’s

Kaart Groenland aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Groenland en Lokaal nieuws

Vakantie naar Groenland mogelijk?

Op vakantie naar Groenland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Groenland niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Groenland versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Groenland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Groenland of een ander land.

Reisadvies Groenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Groenland is geel: er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Groenland voor Nederland. Maar let op: er gelden inreisbeperkingen. Het reisadvies voor Groenland als autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken is in lijn gebracht met het reisadvies voor Denemarken. Als u vanuit Groenland naar Nederland reist heeft u geen coronabewijs nodig en hoeft u bij thuiskomst niet in quarantaine. Meer informatie over de in Groenland en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart reisadvies Groenland

Reischecklist Groenland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Groenland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Groenland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Groenland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In Groenland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Groenland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Als u naar Groenland reist moet u een SUMUT formulier invullen en het ontvangstbewijs bewaren. Voor vertrek moet u een negatief PCR-testresultaat laten zien, deze mag niet ouder zijn dan 48 uur. Ook gevaccineerde reizigers moeten een negatief testresultaat laten zien. Testresultaten uit één van de Noordse landen (Denemarken, Faeröer, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zijn altijd voldoende. Antigeen – (snel)testen worden niet erkend om in te reizen. Als de reiziger niet volledig is gevaccineerd (twee doses en 14 dagen sinds de laatste dosis – met uitzondering van het Johnson and Johnson-vaccin), moet de reiziger bij aankomst in Groenland een test doen en in quarantaine gaan. Na 5 dagen kan de reiziger opnieuw testen en als het resultaat negatief is de quarantaine beëindigen.

Goedkeuring van testen uit Nederland (of andere landen) met u vooraf vragen via corona.iaan@nanoq.gl. Het kan zijn dat aan de grens uw woonland wordt gecontroleerd. Neem daarom uw paspoort mee en een document waaruit uw woonplaats blijkt, bijvoorbeeld een verzekeringspas of een officeel overheidsdocument met daarop vermeld uw woonadres. Reizigers naar kleinere, zgn. ‘kwetsbare’ plaatsen in Groenland moeten op de 5e dag na aankomst een tweede coronatest te doen in één van de zgn. ‘open’ plaatsen. Reizigers die 14 dagen voor aankomst in Groenland een oranje gebied hebben bezocht moeten 14 dagen in quarantaine te gaan of na 5 dagen een tweede, negatieve, COVID-19 test te overleggen.

Lees hier meer informatie over het coronavirus en de situatie in Groenland.

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. Informatie over het coronavirus en Groenland vindt u op de website van de gezondheidsautoriteit van Groenland en de overheid van Groenland.  

U kunt de Groenlandse autoriteiten ook telefonisch bereiken op +299 80 11 00 of per mail via corona@nanoq.gl.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u geen coronabewijs nodig.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Groenland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Groenland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Groenland te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt

Tips van de ambassade

Ga goed voorbereid op pad

Groenland is een dunbevolkt en uitgestrekt land waar maar weinig toeristen komen. Er zijn weinig vervoersmogelijkheden. In Groenland kan het erg koud zijn. Zorg daarom voor voldoende warme kleding.

Trekt u de vrije natuur in Groenland in? Ga dan goed voorbereid op pad. Volg lokale adviezen op en zorg dat bekend is waar u verblijft. Houd rekening met snel wisselende weersomstandigheden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Groenland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Groenland

Er is geen Nederlandse ambassade in Groenland. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Kopenhagen, Denemarken.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Nuuk, Groenland.
Consul: Jens Paulsen
Adres: Kissarneqqortuunnguaq 9, P.O. Box 510 3900 Nuuk, Groenland
Telefoon: + 299 32 12 52
Privé: + 299 55 57 95
Fax: + 299 32 58 77

E-mail: jp@alg.gl

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Groenland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Groenland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Groenland?

Door coronavirus was op vakantie naar Groenland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Groenland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Groenland en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Groenland

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Groenland:

Bekijk coronavirus kaart Groenland

🤧 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Groenland?

Voor reizen naar Groenland heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Groenland met reisdocument. Deze kaart toont meet dan 150+ pcrtest straten door het hele land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Groenland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter afstand van elkaar
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten