Landkaart Groenland aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Groenland en Regionaal nieuws

Op dit moment (08-05-2021) zijn er in Groenland, 31 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Groenland aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 31 inwoners hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 09 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Groenland 08 mei:

Land Groenland
Positief getest 31
Aantal Doden onbekend aantal
Hersteld 31
Actieve gevallen 0
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 mei 2021

Kaart corona virus in Groenland vandaag

Opzoek naar een kaart van Groenland? Wij bieden hieronder relevante plattegronden aan van Groenland, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Groenland rode zones

Hieronder vind je een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Groenland:

Corona-teller.nl

departementen kaart Groenland

Landkaart Groenland aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Groenland en Regionaal nieuws

Vakantie naar Groenland mogelijk?

Op vakantie naar Groenland coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Groenland lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Groenland versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Groenland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Groenland of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Groenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 05-03-2021 | Nog steeds geldig op: 08-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Groenland

Reischecklist Groenland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Groenland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Groenland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Groenland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Reis alleen naar Groenland als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Groenland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Groenland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Groenland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Als u naar Groenland reist moet u voor vertrek een negatief COVID-19 testresultaat overleggen, deze mag niet niet ouder zijn dan vijf dagen (120 uur). Testresultaten uit één van de Noordse landen (Denemarken, Faeröer, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zijn altijd voldoende. Voor goedkeuring van testen uit Nederland (of andere landen) met u vooraf goedkeuring vragen via corona.iaan@nanoq.gl. Ook moet elke inkomende reiziger vooraf een Sumut-formulier invullen. Het kan zijn dat aan de grens uw woonland wordt gecontroleerd. Neem daarom uw paspoort mee en een document waaruit uw woonplaats blijkt, bijvoorbeeld een verzekeringspas of een officeel overheidsdocument met daarop vermeld uw woonadres. Reizigers naar kleinere, zgn. ‘kwetsbare’ plaatsen in Groenland moeten op de 5e dag na aankomst een tweede coronatest te doen in één van de zgn. ‘open’ plaatsen. Reizigers die 14 dagen voor aankomst in Groenland een oranje gebied hebben bezocht moeten 14 dagen in quarantaine te gaan of na 5 dagen een tweede, negatieve, COVID-19 test te overleggen.

Lees hier meer informatie over het coronavirus en de situatie in Groenland.

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. Informatie over het coronavirus en Groenland vindt u op de website van de gezondheidsautoriteit van Groenland en de overheid van Groenland.  

U kunt de Groenlandse autoriteiten ook telefonisch bereiken op +299 80 11 00 of per mail via corona@nanoq.gl.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Groenland te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt

Tips van de ambassade

Ga goed voorbereid op pad

Groenland is een dunbevolkt en uitgestrekt land waar maar weinig toeristen komen. Er zijn weinig vervoersmogelijkheden. In Groenland kan het erg koud zijn. Zorg daarom voor voldoende warme kleding.

Trekt u de vrije natuur in Groenland in? Ga dan goed voorbereid op pad. Volg lokale adviezen op en zorg dat bekend is waar u verblijft. Houd rekening met snel wisselende weersomstandigheden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Groenland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Groenland

Er is geen Nederlandse ambassade in Groenland. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Kopenhagen, Denemarken.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Nuuk, Groenland.
Consul: Jens Paulsen
Adres: Kissarneqqortuunnguaq 9, P.O. Box 510 3900 Nuuk, Groenland
Telefoon: + 299 32 12 52
Privé: + 299 55 57 95
Fax: + 299 32 58 77

E-mail: jp@alg.gl

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Groenland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Groenland

Er zijn in Groenland enorm veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Groenland?

Door COVID-19 was op vakantie naar Groenland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Groenland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Groenland en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Groenland

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Groenland:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Groenland

🤧 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Groenland?

Voor reizen naar Groenland heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Groenland inclusief reisdocument. Dit overzicht heeft meer dan 60+ pcr testlocaties door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Groenland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoesten en niezen doe je enkel in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten