Aantal Corona besmettingen in Griekenland

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Griekenland, 410,166 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 392 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 12,301 overleden in Griekenland aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 382,817 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken covid-19 virus in Griekenland 08 juni:

Land Griekenland
Positief getest 410,166
Aantal Doden 12,301
Hersteld 382,817
Actieve gevallen 15,048
Kritische toestand 392
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart corona (covid-19) Griekenland vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Griekenland? Wij tonen u hieronder up to date plattegronden aan van Griekenland, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Griekenland, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Griekenland zones

Hieronder vind je een kaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Griekenland:

Corona-teller.nl

streken kaart Griekenland

Covid-19 Kaart Griekenland besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Griekenland en live updates

Vakantie naar Griekenland mogelijk?

Op vakantie naar Griekenland coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Griekenland geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Griekenland versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie tijdens corona in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Griekenland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Griekenland of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 07-06-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Reist u naar Griekenland en bent u gevaccineerd? De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). Reizigers, vanaf 18 jaar en ouder, die vanaf het vasteland van Griekenland per boot naar de eilanden reizen of vanaf de eilanden per boot naar het vasteland van Griekenland reizen, moeten een gezondheidsverklaring laten zien op het moment van aan boord gaan. Minderjarigen kunnen toegevoegd worden op het formulier van hun ouders. Alleen na een verblijf op de Noord-Egeïsche en de Ionische eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Welke eilanden dit zijn leest u in de rubriek ‘Coronavirus’. Er is voor terugkeer vanaf de Noord-Egeïsche en de Ionische eilanden ook geen testverplichting. Als u een tussenstop maakt in Athene en u verlaat de luchthaven moet u zich wel laten testen. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet u zich wel voor vertrek laten testen en gaat u in quarantaine in Nederland. Dit geldt sinds 30 mei ook voor de Zuid-Egeïsche eilanden. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over (thuis)quarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies Griekenland

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Reizigers die naar Griekenland reizen, moeten een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Personen die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hoeven geen negatieve test te laten zien. Dit moet u wel kunnen aantonen. Bovendien moet de tweede vaccinatie ten minste 14 dagen voor uw reis zijn gedaan.
Verder moeten alle reizigers minimaal 24 uur voor aanvang van de reis een elektronisch PLF formulier invullen (informatie in het Engels). Lees de uitgebreide uitleg over de inreisbeperkingen, de soorten tests en vaccinaties die geaccepteerd worden op de website van de Griekse overheid (informatie het Engels). De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). Alle andere bewijzen, zoals een PCR-test of een bewijs van herstel van corona, moeten zijn opgesteld in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch. 

Grenzen

U kunt bij de grens of op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bijvoorbeeld door warmtecamera’s of thermometer ’pistolen’. Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Griekenland.

Passenger Locator Form (PLF)

U bent verplicht een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen (informatie in het Engels). Het is aan te raden dit ruim voor uw vertrek te doen, maar UITERLIJK 24 uur voor uw aankomst in Griekenland. Op het formulier moet gedetailleerde informatie over uw vertrekpunt, de duur van uw eerdere verblijven in andere landen en uw verblijfadres in Griekenland zijn ingevuld. Als u op meerdere plaatsen verblijft bent u verplicht om het adres voor de eerste 24 uur op te geven. Het is noodzakelijk dit formulier zo snel mogelijk in te vullen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt kunnen worden. U ontvangt een QR-code die nodig is om Griekenland binnen te komen. Als u deze QR-code niet heeft, wordt de toegang geweigerd.

Gezondheidsverklaring

Reizigers, vanaf 18 jaar en ouder, die vanaf het vasteland van Griekenland per boot naar de eilanden reizen of vanaf de eilanden per boot naar het vasteland van Griekenland reizen, moeten een gezondheidsverklaring laten zien op het moment van aan boord gaan. Minderjarigen kunnen toegevoegd worden op het formulier van hun ouders.  
Een voorbeeld van het gezondheidsformulier (informatie in het Engels).  

Coronavirus in Griekenland

De Griekse regering neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Griekenland te beperken. De volgende maatregelen zijn ingesteld:

 • Er geldt een avondklok vanaf 00.30 uur tot 5 uur in het hele land (informatie in het Grieks).
 • Om per boot of per vliegtuig vanaf het vasteland naar de eilanden te reizen moet u een van de volgende documenten laten zien:
  • een bewijs van vaccinatie (de tweede vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor de reis zijn gezet)
  • een negatieve PCR-test of een sneltest (LAMP-test of antigeen-sneltest)
  • een document dat aantoont dat u COVID-19 heeft gehad
  • restaurants en cafés mogen alleen buiten serveren.
Verplicht dragen van mondkapje

In heel Griekenland geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. U riskeert een boete van EUR 300,– als u geen mondkapje draagt.    

Er zijn in Griekenland andere maatregelen dan in Nederland. Bijvoorbeeld over hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Medische zorg

De medische voorzieningen in de staatsziekenhuizen zijn veel slechter dan in Nederland. De private gezondheidszorg is goed, maar fors duurder. Zorg dat u goed bent verzekerd.

Gezondheidssituatie

Als u wilt checken of er voor Griekenland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

U hoeft na een verblijf op de Noord-Egeïsche eilanden (onder andere Chios, Ikaria, Lesbos, limnos en Samos) en de Ionische eilanden (onder andere Korfoe) in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er geldt voor reizigers uit deze gebieden ook geen testverplichting. Let op: voor reizigers van de Zuid-Egeïsche eilanden (onder andere Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos) zijn wel weer strengere maatregelen. Deze eilanden zijn sinds 30 mei 2021 weer oranje.

Na een verblijf in oranje gebied van Griekenland; dus ook Kreta en de Zuid-Egeïsche eilanden gaat u in Nederland wel 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck zodat u ziet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland weer wilt inreizen en of u in quarantaine moet.

Als u vanuit het oranje gebied in Griekenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19.  Als u vanuit geel gebied reist, en een tussenstop maakt in Athene en u verlaat de luchthaven moet u zich wel laten testen. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. De testverplichting geldt niet voor reizigers die de 10 dagen daarvoor zijn verbleven op de Noord-Egeïsche eilanden, of de Ionische eilanden. Ook leest u hier meer over de regels bij overstappen. 

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Griekenland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Griekenland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reischecklist Griekenland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Griekenland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Griekenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Griekenland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Griekenland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Griekenland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Griekenland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Griekenland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Griekenland. Er kunnen in Griekenland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetra.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Griekenland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

In de metro tussen de hoofdstad Athene en het vliegveld zijn zakkenrollersbendes actief. Ook op het Omoniaplein en in de smalle drukke straatjes van de wijk Monastiraki in de hoofdstad Athene. Zij hebben het vooral gemunt op uw geld en op uw paspoort. Let goed op uw spullen en laat uw aandacht niet afleiden.

Terrorisme

Extreemlinkse groepen zijn actief in Griekenland en plegen aanslagen op gebouwen en goederen. Ook komen aanslagen op personen voor. Deze groepen richten zich niet op toeristen maar op mensen uit de overheids- of financiële sector. 

Natuurgeweld
Bosbranden

Elk jaar komen in Griekenland bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden en tijdens lange droge periodes. Wilt u tijdens deze periode naar Griekenland reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Aardbevingen

Griekenland ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Op het Griekse vasteland en op de eilanden zijn zo nu en dan lichte aardbevingen. Zware aardbevingen zijn zeldzaam.

Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program(informatie in het Engels).

Demonstraties

In Griekenland vinden vaak demonstraties plaats. Soms leiden deze tot geweld. Vermijd demonstraties. Ieder jaar op 17 november vindt in het centrum van de hoofdstad Athene een demonstratie plaats. Hierbij wordt de studentenopstand tegen de junta in 1973 herdacht. Raddraaiers gebruiken deze gelegenheid om te rellen. Mijd de demonstratieroute door het centrum van Athene op 17 november.

Rellen

In de wijk Exarchia in de hoofdstad Athene veroorzaken anarchistische jongeren regelmatig rellen. De politie treedt hardhandig op. Ga weg bij de eerste tekenen van een rel.

Stakingen

In Griekenland komen stakingen op vliegvelden, in het openbaar vervoer en van veerboten voor. Dit kan ervoor zorgen dat u niet op uw plaats van bestemming kunt komen of niet naar huis kunt. Op de kleinere eilanden is er bij dit soort stakingen vaak geen alternatief. Houd daar rekening mee. Kijk goed of uw reisverzekering de kosten voor een langer verblijf of voor alternatief vervoer dekt.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Griekenland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Griekenland op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Griekenland.

Contant geld

U kunt in Griekenland minder goed met uw bankpas of creditcard betalen. Vooral op de eilanden accepteren hotels, restaurants en winkels soms alleen contant geld. Het is daarom verstandig voldoende contant geld op zak te hebben. Zorg ervoor dat uw reisverzekering ook contant geld verzekert.

Houd er rekening mee dat geldautomaten leeg kunnen zijn. Dit gebeurt vaker op de kleinere eilanden. Denk eraan om op tijd te pinnen. Betaal zo veel mogelijk met een internationale betaalkaart.

Geen foto’s van militaire objecten

Maak geen foto’s van militaire objecten. Dit geldt in het bijzonder voor gebouwen, vliegtuigen en marineschepen. Kies er bij twijfel voor om geen foto’s te maken. Werk mee, als u door politie- of militaire autoriteiten wordt aangesproken op uw gedrag. Draag uw camera ter controle over. Vliegtuigspotten is in Griekenland strafbaar.

Souvenirs

Neem zonder vergunning geen cultuurhistorische of archeologische spullen mee uit Griekenland. Bijvoorbeeld oude munten en stenen. Dit is strafbaar.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Griekenland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Athene

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Athene.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Griekenland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Griekenland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Griekenland?

Door corona was op vakantie naar Griekenland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Griekenland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Griekenland en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Griekenland

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Griekenland:

Bekijk COVID-19 kaart Griekenland

😪 Waar kan ik me laten testen in Griekenland?

Voor reizen naar Griekenland heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Griekenland + reisdocument. Ons overzicht heeft meer dan 60+ pcr testlocaties door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Griekenland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen; werk thuis als dat kan
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten