KAART Zuid Korea Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Zuid Korea, 741,413 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +7,511 meer dan gisteren. 418 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 6,565 overleden in Zuid Korea aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 602,123 corona patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 25 januari

Statistieken corona in Zuid Korea 24 januari:

Land Zuid Korea
Positief getest 741,413
Aantal Doden 6,565
Hersteld 602,123
Actieve gevallen 132,725
Kritische toestand 418
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona (covid-19) in Zuid Korea vandaag

U bent opzoek een kaart van Zuid Korea? Corona Teller bied u hieronder actuele plattegronden aan van Zuid Korea, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Zuid Korea nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Zuid Korea oranje zones

U vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Zuid Korea:

Kaart gebieden Zuid Korea

Covid-19 Kaart Zuid Korea aantal besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Zuid Korea en laatste nieuws

Vakantie naar Zuid Korea mogelijk?

Op vakantie naar Zuid Korea coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Zuid Korea lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Zuid Korea versoepeld. En is vakantie ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Zuid Korea. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Zuid Korea of een ander land.

Reisadvies Zuid-Korea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

Het reisadvies voor Zuid-Korea is geel en gedeeltelijk rood (grens Noord-Korea). Er zijn veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Door de nieuwe coronavirusvariant (omicron) zijn er nieuwe inreismaatregelen: alle reizigers (ook Zuid-Koreanen) moeten verplicht 10 dagen in quarantaine na aankomst. De vrijstelling van quarantaine is in zeer beperkte gevallen aan te vragen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Zuid-Korea

Reischecklist Zuid-Korea

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zuid-Korea favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zuid-Korea reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. 
 • Vanaf 1 september 2021 kunnen reizigers maximaal 90 dagen zonder visum Zuid-Korea inreizen onder voorwaarde dat u in het bezit bent van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA). U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen.  Informatie en aanmelding kunt u via de website K-ETA lezen (informatie in het Engels). Informatie over andere visa kunt u vragen bij de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Zuid-Korea. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zuid-Korea. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: Niet reizen
Noord-Korea

Door de COVID-pandemie heeft Noord-Korea alle grenzen hermetisch gesloten: in- en uitreizen is  volledig verboden voor alle buitenlanders. Hierdoor kan ook geen hulp worden geboden in geval van nood. Er zijn spanningen tussen Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Noord-Korea. Deze spanningen zijn het gevolg van nucleaire testen, raketlanceringen en militaire oefeningen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor uw vertrek naar en tijdens uw verblijf in Zuid-Korea.

Geel: Let op: er zijn veiligheidsrisico’s
Zuid-Korea

De lokale overheid kan direct tijdelijke maatregelen nemen in de strijd tegen het coronavirus, zoals tijdelijke sluiting binnengrenzen of lokale lockdowns. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Demonstraties

In Zuid-Korea, in het bijzonder in het centrum van de stad Seoul, kunnen grote demonstraties plaatsvinden. Deze verlopen tot nu toe vrijwel altijd vreedzaam. Massale bijeenkomsten kunnen tot gevaarlijke situaties leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Bedwelmende middelen

Wees alert dat er geen verdovende of bedwelmende middelen (GHB drug) in uw drankje worden gedaan bij bezoeken aan bars en cafés. Dit heeft geleid tot enkele gevallen van seksueel misbruik in Seoul.

Natuurgeweld

In Zuid-Korea kunnen in augustus en september tropische stormen en tyfoons voorkomen. In de wintermaanden kan het hevig sneeuwen. Daardoor zijn sommige delen van het land soms voor dagen niet of nauwelijks bereikbaar.

Wilt u tijdens een van deze periodes reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Meer weten over de weersomstandigheden in Zuid-Korea? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zuid-Korea en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Op de website van de ambassade vindt u een document met specifieke adviezen voor wat te doen in geval van een crisis in Zuid-Korea.

Coronavirus

Inreis- en uitreisbeperkingen

U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Zuid-Korea inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

De visumvrije toegang tot Zuid-Korea is mogelijk. Reizigers kunnen maximaal 90 dagen zonder visum naar Zuid-Korea reizen onder bepaalde voorwaarden: u moet in het bezit zijn van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA) om Zuid-Korea visumvrij binnen te reizen. U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen. De kosten zijn voor eigen rekening. De goedkeuring is vanaf de datum van goedkeuring 2 jaar geldig. Informatie en aanmelding via  de website K-ETA lezen (informatie in het Engels).

Deze goedkeuring geldt niet voor lang verblijf en werk in Zuid-Korea.

Alle reizigers moeten bij aankomst in Zuid-Korea een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag laten zien. Deze testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur bij vertrek naar Zuid-Korea. Na aankomst in Zuid-Korea moeten alle reizigers nog een keer een PCR-COVID-19-test doen en gaan alle reizigers 10 dagen verplicht in quarantaine. Voordat u de quarantaine mag verlaten moet nog een PCR-test gedaan worden. Heeft u geen eigen woning in Zuid-Korea, dan is deze quarantaine op eigen kosten in een overheidsfaciliteit. De kosten daarvoor zijn erg hoog. Een richtlijn: KRW 2,3 miljoen/ca. EUR 120,- per persoon per dag. voor quarantaine en, als u positief bent getest, KRW 7,7 miljoen/ca. EUR 5.700,- bij medische behandeling. De prijzen zijn afhankelijk van de lokale dagkoers. Houd er rekening mee dat verzekeringsmaatschappijen in Nederland deze kosten niet vergoeden.

Er zijn zeer beperkte mogelijkheden om een certificaat voor quarantainevrijstelling aan te vragen voor bezoeken voor humanitaire (bijvoorbeeld begrafenis; zie verder de website van de Zuid-Koreaanse autoriteiten (informatie in het Engels) en zakelijke redenen (verloopt via organisatie KITA).

Reizigers die in Zuid-Korea wonen en na een buitenlandse reis terugkeren naar dit land, moeten een re-entry permit hebben. Dit moet in Zuid-Korea worden geregeld voorafgaand aan de reis. Ook zij moeten een negatieve PCR-COVID-testuitslag bij zich hebben bij aankomst in Zuid-Korea.

Meer informatie over het in- en uitreizen van Zuid-Korea vindt u op de website van de Zuid-Koreaanse ambassade in Den Haag en op de website van de Zuid-Koreaanse immigratiedienst (informatie in het Engels). Informatie kan ook worden verkregen via het telefoonnummer 1345 van de Zuid-Koreaanse Immigratiedienst (alleen bereikbaar binnen Zuid-Korea).

Coronamaatregelen

De lokale overheid heeft coronamaatregelen ingesteld, waaronder het verplicht dragen van een mondkapje. Als u dat niet doet, wordt een boete opgelegd.

Verder moet u er rekening mee houden dat sprake kan zijn van (eerdere) sluiting van o.a. musea, winkels, restaurants etc. en annuleren van bijeenkomsten/evenementen. De mate waarin dat gebeurt, hangt af van de COVID 19-situatie in Zuid-Korea en de daarop afgestemde maatregelen.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Zuid-Korea op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Zuid-Korea.

Drugs

Het gebruik van drugs is verboden. Het meenemen van drugs, ook voor eigen gebruik, is verboden. Voor het in bezit hebben en/of gebruiken van drugs kunt u een hoge gevangenisstraf krijgen. Controleer daarom of eventuele medicijnen die u wilt meenemen, in Zuid-Korea onder de Opiumwet vallen.

Arrestatie

Wanneer u in Zuid-Korea wordt gearresteerd, valt u onder het rechtssysteem en gevangenissysteem van Zuid-Korea. Dit rechtssysteem verschilt van het Nederlandse systeem. Er kunnen hoge straffen worden opgelegd voor kleine vergrijpen.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

In Zuid-Korea zijn seksuele activiteiten voor mensen van hetzelfde geslacht legaal. Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap tussen personen van hetzelfde geslacht is wettelijk niet toegestaan. De LHBTIQ gemeenschap is goed ingeburgerd en groeit gestaag. Houd er rekening mee dat niet iedereen homoseksualiteit/LHBTIQ accepteert, vooral onder de ouderen van de bevolking.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zuid-Korea en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
 • Ambulance en Brandweer: 119
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Seoel

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Seoel.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zuid Korea op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Zuid Korea

Er zijn in Zuid Korea enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Zuid Korea?

Door corona was op vakantie naar Zuid Korea in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zuid Korea mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Zuid Korea en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Zuid Korea

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Zuid Korea:

Bekijk corona kaart Zuid Korea

😪 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Zuid Korea?

Voor reizen naar Zuid Korea heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Zuid Korea + reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 80+ COVID-19test locaties door heel het land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Zuid Korea

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter afstand van andere personen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie