Aantal Coronavirus besmettingen Honduras

Op dit moment (28-02-2021) zijn er in Honduras, 169,754 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +843 meer dan gisteren. 406 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 4,141 overleden in Honduras aan corona. Gelukkig zijn er ook al 66,447 patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 01 maart

Statistieken COVID-19 in Honduras 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Honduras 169,754 4,141 66,447 99,166 406

Kaart coronavirus in Honduras vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Honduras? Wij bieden op deze pagina actuele plattegronden aan van Honduras, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Honduras, nationaal nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Honduras zones

U vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Honduras:

Landkaart streken Honduras

Covid-19 Kaart Honduras aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Honduras en lokaal

Vakantie naar Honduras mogelijk?

Op vakantie naar Honduras coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Honduras geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Honduras versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie tijdens coronain veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Honduras. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Honduras of een ander land.

Reisadvies Honduras | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Honduras? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Honduras gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Honduras

Reist u naar Honduras? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Honduras favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registeren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Honduras reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het honorair consulaat-generaal van Honduras in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Honduras een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Honduras een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Honduras. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Honduras. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Er is veel drugshandel en geweld in Honduras. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de volgende steden en gebieden: La Ceiba, Trujillo, Yoro Chamelecón, Choloma, Cofradía en Gracias a Dios.

Ook is het in de volgende afgelegen gebieden onveilig, dit komt vooral door drugshandel:

 • Het gebied aan de Caribische kust tussen La Ceiba en La Mosquitia;
 • De provincies Colón, Olancho, Atlántida, Francisco Morazán en Copán.

Let ook goed op in de grote steden, zoals Tegucigalpa en San Pedro Sula. Hier is veel georganiseerde misdaad en zijn er bendes actief.

De driehoeksregio Honduras, Guatemala en El Salvador is gevaarlijk. In dit grensgebied is het voor dieven makkelijk om de overheid te ontwijken door illegaal de grenzen over te steken.

De overige delen van Honduras zijn relatief minder onveilig. Wel zijn er veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

De Baai-eilanden (Islas de Bahía, waaronder het eiland Roatán) zijn over het algemeen veiliger dan het vasteland van Honduras. Toch zijn er ook op de Baai-eilanden een aantal incidenten geweest met toeristen, waaronder diefstal en gewapende overvallen op de veerboten van en naar het vasteland van Honduras. Vooral na zonsondergang zijn er op verschillende stranden aanvallen op buitenlanders geweest. Als u een auto of scooter bestuurt, vermijd zijwegen in afgelegen gebieden.

Criminaliteit

Pas op voor zware criminaliteit als u naar Honduras reist. Honduras heeft één van de hoogste misdaadcijfers in Latijns-Amerika. Geweld en criminaliteit komen in het hele land voor. Dit heeft te maken met georganiseerde misdaad en gewelddadige bendes, de zogeheten ‘maras’. Criminelen handelen steeds vaker in drugs en gebruiken daarbij veel geweld. Binnen het drugscircuit komen gewapende overvallen, verkrachtingen, afpersingen en ontvoeringen dagelijks voor. Dit gebeurt op elk moment van de dag in het hele land. Ook in het verkeer komen overvallen voor (zie de rubriek Verkeersveiligheid).

De meeste zware criminaliteit richt zich niet per se op toeristen, maar het komt wel voor dat buitenlanders hier slachtoffer van worden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd afgelegen plekken, zoals stille straten en ruïnes. Vooral als u alleen reist; Houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation.
 • Draag niet te veel geld op zak en geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Bewaar uw paspoort en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.

Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Demonstraties

Het is regelmatig onrustig in het land en is er een verhoogde kans op demonstraties die gewelddadig kunnen verlopen. Vooral in de grotere steden zoals Tegucigalpa, San Pedro Sula en La Ceiba. Vermijd demonstraties en protesten. Komt u hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.

Natuurgeweld
Tropische stormen en orkanen

In Honduras kunnen van juni tot en met oktober tropische stormen en orkanen tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie ter plaatse. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Overstromingen, aardverschuivingen en aardbevingen

Overstromingen, aardverschuivingen (door regenval) of aardbevingen zijn ook bekende natuurverschijnselen in Honduras.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Honduras en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +316 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Gewapende overvallen in het verkeer

In het verkeer komen gewapende overvallen voor. Maak gebruik van hoteltaxi’s en rechtstreekse luxe busverbindingen. U loopt dan minder risico dan wanneer u met het openbaar vervoer reist. Op meerdere routes zijn gewapende bendes actief. Vermijd daarom ook de weg tussen Tegucigalpa en San Pedro Sula.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Kom niet na zonsondergang op straat. Ook niet om te reizen.
 • Wees alert als u alleen reist, het kan veiliger zijn om met anderen te reizen of aan te sluiten bij een tour.
 • Openbaar vervoer (microbus) is niet veilig. Neem voor kortere ritten binnen de steden hoteltaxi’s.
 • Houd geen taxi’s aan op straat.
 • Reist u met de auto, wees dan extra alert op kruispunten. Stilstaand verkeer kan doelwit zijn van gewapende overvallers.
 • Wacht u voor een stoplicht? Maak dan geen zichtbaar gebruik van uw mobiele telefoon.
 • Houd de deuren en ramen gesloten tijdens het autorijden.

Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Reizen naar buurlanden

Wilt u vanuit Honduras over de weg naar Guatemala, El Salvador en Nicaragua wilt reizen? Gebruik dan alleen de officiële grensovergangen. Onbewaakte grensovergangen zijn onveilig door de smokkel van drugs, wapens en gestolen auto’s.

De driehoeksregio Honduras, Guatemala en El Salvador is gevaarlijk. In dit grensgebied is het voor dieven makkelijk om de overheid te ontwijken door illegaal de grenzen over te steken.

Reizigers zijn regelmatig het doelwit van gewapende overvallers na het oversteken van de Hondurese grens naar El Salvador. Het is vaak beter om ’s ochtends grenzen over te steken, omdat ze soms in de vroege avond sluiten of de grensposten ‘s nachts niet bemand zijn.

Er zijn ongemarkeerde mijnenvelden rond de grens met Nicaragua. Wees voorzichtig, blijf op de hoofdwegen in deze gebieden en vermijd het lopen op niet aangegeven paden.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Honduras? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Honduras gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Honduras

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Honduras de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen

Honduras heeft een inreisverbod voor mensen die uit het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika komen of daar de afgelopen 21 dagen geweest zijn. Hondurezen en residenten in Honduras zijn hierop uitgezonderd, maar moeten bij aankomst in Honduras wel 14 dagen in quarantaine.

De grenzen van Honduras zijn geopend voor toeristen. Om toegelaten te worden in Honduras moet u een negatieve PCR-testuitslag overleggen. Deze test moet uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Houd contact met uw luchtvaartmaatschappij zodat u op de hoogte bent van de meest actuele regels die gelden om het land binnen te kunnen komen.

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Honduras te verkleinen, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Het gebruik van een mondkapje is  verplicht op straat, in openbare ruimtes, in het openbaar vervoer en in afgesloten ruimtes waar u met 5 of meer personen bent. Meer informatie over de maatregelen die genomen worden kunt u terugvinden op de website van de overheid van Honduras (informatie in het Spaans). 

Knokkelkoorts (dengue)

Er is een toename van knokkelkoorts (dengue) in Honduras. Neem preventiemaatregelen en raadpleeg een arts in geval van symptomen (koorts, gewrichtspijn, hoofdpijn). De meeste meldingen komen uit de regio’s Cortés, Yoro, Olancho, Santa Bárbara en in de omgeving van San Pedro Sula.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden.  Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Honduras.

Identificeren

U moet zich op straat kunnen identificeren. Bewaar uw paspoort op een veilige plek. Zorg ervoor dat u altijd een kopie van uw paspoort bij u heeft (van de houderspagina en de pagina waar het inreisstempel op staat).

Drugs

Het gebruik en bezit van soft- en harddrugs is strafbaar in Honduras. De gevangenisstraffen zijn hoog.

Foto’s maken

Fotografeer geen lokale kinderen zonder toestemming van de ouders. Uit vrees voor kinderontvoering reageren ouders soms agressief. Wees voorzichtig met het nemen van foto’s van de inheemse bevolking want dit wordt niet altijd op prijs gesteld.

LHBTI

LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen)  worden niet algemeen geaccepteerd in Honduras. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Honduras en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 911
Ambulance: 195
Brandweer: 198

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Honduras

Er is geen Nederlandse ambassade in Honduras. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in San José, Costa Rica,

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Honduras op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Honduras

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Honduras?

Door corona was op vakantie naar Honduras in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Honduras mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Honduras en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Honduras

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Honduras:

Bekijk corona kaart Honduras

🤒 Hoe kan ik me laten testen op corona in Honduras?

Alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online test op corona.

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Honduras

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dat kan
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten