KAART Noorwegen Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Noorwegen, 665,567 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 60 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,416 overleden in Noorwegen aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 88,952 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 27 januari

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Noorwegen 26 januari:

Land Noorwegen
Positief getest 665,567
Aantal Doden 1,416
Hersteld 88,952
Actieve gevallen 575,199
Kritische toestand 60
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) Noorwegen vandaag

U bent opzoek een landkaart van Noorwegen? Corona Teller bied hieronder duidelijke plattegronden aan van Noorwegen, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Noorwegen rode zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Noorwegen:

streken landkaart Noorwegen

Covid-19 Kaart Noorwegen aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Noorwegen en Nieuws

Vakantie naar Noorwegen mogelijk?

Op vakantie naar Noorwegen coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Noorwegen niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Noorwegen versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Noorwegen. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Noorwegen of een ander land.

Reisadvies Noorwegen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 18-01-2022 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

Het reisadvies voor Noorwegen is geel. Alle reizigers moeten zich bij aankomst in Noorwegen laten testen op de beschikbare testlocaties. Ook moeten alle reizigers zich registreren voor aankomst in Noorwegen. Nederland staat op de Noorse rode lijst. Het land laat alle reizigers toe vanuit de EU, EER, Schengengebied en Engeland. Lees in de rubriek Coronavirus wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Noorwegen

Coronavirus

U kunt de CoronaCheck-app in Noorwegen gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem ook een print van uw QR-code mee.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen
 • Noorwegen is geopend voor reizigers vanuit de EU, EER, Schengengebied en Engeland.
 • Noorwegen heeft alle landen in Europa een groene, oranje of een rode kleur gegeven. Nederland is op dit moment rood.

Voor het actuele kleurenoverzicht zie de kaart van Europa.

Alle reizigers ouder dan 16 jaar moeten zich voor aankomst in Noorwegen digitaal registreren, maakt niet uit wat de kleur van het land van vertrek is. Dit geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn en in het bezit zijn van een COVID-19-certificaat (DCC).

Ook moet iedereen zich bij aankomst in Noorwegen laten testen bij de aanwezige teststations. In het geval er geen testfaciliteiten zijn bij aankomst moet u zelf een antigeen sneltest laten doen bij een teststation (binnen 24 uur na aankomst) of een zelftest doen. Als de uitslag positief is van de antigeen sneltest of de zelftest dan moet u binnen 24 uur een PCR-test doen.    

Nederland is voor Noorwegen rood. Voor reizigers uit rode gebieden gelden de volgende regels:

Als u niet gevaccineerd of hersteld bent van corona
 • Reizigers die onbeschermd zijn, moeten binnen 24 uur voor vertrek een test laten doen. Bij aankomst in Noorwegen moeten zij zich nog een keer laten testen en daarna 10 dagen in quarantaine gaan. Als u na 3 dagen opnieuw een test doet en de uitslag is negatief dan mag u na het ontvangen van de testuitslag stoppen met quarantaine. Is de uitslag positief dan blijft u in quarantaine.
 • U moet 10 dagen in quarantaine op een geschikte locatie, dat wil zeggen: een eigen slaapkamer met eigen sanitair en eigen keuken (of de mogelijkheid om eten te laten bezorgen). Als u geen geschikte locatie heeft dan kunt u gebruik maken van een quarantainehotel (informatie in het Engels). 
Als u wel gevaccineerd of hersteld bent van corona
 • U bent beschermd tegen COVID-19 als u volledig gevaccineerd bent of als u in de 6 maanden vóór uw reis naar Noorwegen hersteld bent van COVID-19. Let op: Dit kunt u alleen bewijzen met een geldig COVID-19-certificaat (DCC).
 • Beschermde mensen en kinderen onder de 18 jaar hoeven niet in quarantaine.
Kinderen

Kinderen onder de 16 jaar hoeven zich niet vooraf te registeren en hebben ook geen test nodig voor vertrek.

Kinderen moeten wel een test doen bij aankomst in Noorwegen maar hoeven niet in quarantaine. 3 dagen na aankomst moeten ze een PCR-test laten doen.

Lees alle informatie over het reizen naar Noorwegen op de website van de Noorse autoriteiten.

Grenzen

Als u symptomen heeft die op corona lijken of u heeft corona dan mag u Noorwegen niet in. U kunt bij de grens of op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bijvoorbeeld door warmtecamera’s of thermometer ’pistolen’. Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Noorwegen.

Corona maatregelen

Er kunnen in Noorwegen andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over de openstelling van restaurants, musea, attracties etcetera. Het dragen van een mondkapje is in gemeentes met veel besmettingen verplicht daar waar men geen afstand kan houden van andere mensen. Dat is bijvoorbeeld in winkels, in publieke gebouwen, in taxis, restaurants en in het openbaar vervoer. Lees meer over regels en adviezen in Noorwegen (informatie in het Engels). Op de website van de Noorse regering staat een overzicht van de gemeentes waar de strengere maatregelen gelden (informatie in het Engels).

De meest recente informatie met instructies en adviezen over maatregelen tegen corona vindt u op de website van het Noorse Instituut voor Nationale Gezondheid en op de website van de Noorse overheid (informatie in het Engels).

Klachten of symptomen coronavirus?

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in (thuis)isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Noorwegen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Noorwegen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. 

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Noorwegen vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Noorwegen bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Noorwegen

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Noorwegen favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Noorwegen is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Noorwegen heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Noorwegen. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Noorwegen. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Algemeen

In Noorwegen zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Voor de risico’s van reizen naar Spitsbergen (Svalbard) kunt u het Nederlandse reisadvies voor Spitsbergen lezen.

Terrorisme

Wees u bewust van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Ook in Europa is er sprake van een reële terrorismedreiging. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen.

In de gemeente Bærum, ten westen van de hoofdstad Oslo, is op 10 augustus 2019 een terroristische aanslag gepleegd op een moskee. Hierbij is een gewonden gevallen. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Natuurgeweld

In de Noorse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Meer informatie over lawinegevaar kunt u vinden op de website van de European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Noorwegen en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Noorwegen op de website van de ANWB.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Noorwegen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemene alarmnummer (politie): 112
 • Ambulance: 113
 • Brandweer: 110
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Oslo

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Oslo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Noorwegen op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Noorwegen

Er zijn in Noorwegen enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Noorwegen?

Door corona was op vakantie naar Noorwegen in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Noorwegen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Noorwegen en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Noorwegen

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Noorwegen:

Bekijk corona kaart Noorwegen

🤒 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Noorwegen?

Wanneer je wilt reizen naar Noorwegen heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Noorwegen incl. reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 80+ pcr en snel teststraten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Noorwegen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan 150 cm afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie