Coronapaspoort voor reizen naar Spanje

Omdat Spanje momenteel niet extreem veel coronagevallen kent en het klimaat er nu uiteraard beter is dan de Nederland, boeken momenteel veel mensen een reis naar Spanje. Maar je moet goed opletten want vanwege de pandemie zijn er heel veel regels waar je je aan moet voldoen bij vertrek en terugkomst. Ontdek welke regels er gelden voor Spanje en of je met je coronapaspoort dit land kan bezoeken.

Wat je nodig hebt om Spanje te bezoeken

Wat je nodig hebt om Spanje te bezoeken is een coronapaspoort, oftewel een coronatoegangsbewijs die je kunt ophalen in de CoronaCheck-app van de overheid, en je moet een online Nederlandse gezondheidsverklaring invullen.

Online gezondheidsverklaring.

coronapaspoort spanje aanvragen

48 uur voordat je aankomt in Spanje, moet je online een Spaanse gezondheidsformulier invullen. Let op, de verklaring is alleen beschikbaar in het Spaans, Engels, Duits en Frans. Als je het formulier volledig ingevuld hebt, ontvang je een QR-code. 

Let op! De QR-code van de online gezondheidsverklaring mag niet verward worden met de QR-code van het coronapaspoort. Je hebt dus twee codes nodig om Spanje te betreden.

Coronapaspoort.

Om je coronapaspoort te krijgen moet je ofwel volledig gevaccineerd zijn, een herstel bewijs hebben, een coronatest hebben gedaan, of onder de 12 jaar oud zijn.

Om het coronapaspoort aan te vragen, download je de CoronaCheck-app van de overheid op Google play of de Apple App Store. Daarna log je in met je DigiD en kies je voor de internationale QR-code. Heb je geen DigiD dan kun je de QR-code online aanvragen zodat je hem kan uitprinten. Digitaal corona certificaat printen in 3 stappen

Kleurcode ‘geel’

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat de Nederlandse overheid Spanje momenteel de  kleurcode ‘geel’ geeft. Dat wil zeggen dat er in Spanje wel corona is en dat er inreis regels gelden, maar dat er niet direct een noodsituatie is. Alleen voor het eiland La Palma geld kleurcode ‘oranje’, maar dit heeft te maken met de vulkaanuitbarstingen die daar op het moment plaatsvinden en is niet corona gerelateerd. 

Let op! Het is belangrijk om te onthouden dat de overheid de kleurcodes ook weer kan veranderen indien nodig, controleer het reisadvies daarom met Wijs op Reis Spanje

Niet in quarantaine

Kleurcode ‘geel’ betekent dus dat een land corona heeft en dat er bepaalde inreis regels gelden, maar je hoeft bij terugkeer in Nederland niet in quarantaine. Wel wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs en een gezondheidsverklaring. Bovendien word aangeraden om bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest te doen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie