Aantal Corona besmettingen in Guadeloupe

Op het moment van publiceren (24-02-2021) zijn er in Guadeloupe, 9,746 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 6 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 159 overleden in Guadeloupe aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,242 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 25 februari

Laatste Statistieken COVID-19 in Guadeloupe 24 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Guadeloupe 9,746 159 2,242 7,345 6

Kaart coronavirus (covid-19) Guadeloupe vandaag

U bent opzoek een landkaart van Guadeloupe? Wij bieden op deze pagina relevante plattegronden aan van Guadeloupe, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Guadeloupe, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Guadeloupe zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Guadeloupe:

Kaart gebieden Guadeloupe

Landkaart Guadeloupe aantal besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Guadeloupe en Regionaal nieuws

Vakantie naar Guadeloupe mogelijk?

Op vakantie naar Guadeloupe coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Guadeloupe geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Guadeloupe versoepeld. En is vakantie vieren tijdens het virusin de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Guadeloupe. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Guadeloupe of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Guadeloupe | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-02-2021 | Nog steeds geldig op: 24-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Guadeloupe? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Guadeloupe gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Guadeloupe

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Guadeloupe favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Guadeloupe reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Guadeloupe een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Guadeloupe een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Guadeloupe. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Guadeloupe. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Guadeloupe. Maar toeristen worden soms onder bedreiging beroofd. En er is een risico op roofovervallen op afgelegen plekken. Dat heeft te maken met criminaliteit. Soms komt er agressie en vandalisme door groepen jongeren voor. Vermijd afgelegen gebieden, zoals natuurgebieden en afgelegen stranden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

Op heel Guadeloupe vinden demonstraties plaats. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Het dagelijkse leven, inclusief het vliegverkeer, kan hierdoor ontregeld worden.

Natuurgeweld
Aardbevingen

Guadeloupe ligt in een gebied waar aardbevingen voorkomen.

Tropische stormen

In Guadeloupe kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie ter plaatse.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de websites van:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Guadeloupe? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Guadeloupe gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Guadeloupe

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Guadeloupe de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Alle reizigers vanaf de leeftijd van 11 jaar zijn verplicht een negatieve COVID-19 PCR-test te overleggen die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst op Guadeloupe. Ook bent u bij binnenkomst verplicht te kunnen verklaren dat u de afgelopen 14 dagen niet in contact bent geweest met besmette personen. Deze verklaring kunt u vinden via de website van de Franse ambassade in Nederland (ook geldig voor Guadeloupe).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Drugs

In Guadeloupe kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Gebruik daarom geen drugs in Guadeloupe en draag deze ook niet bij u.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Guadeloupe en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 17
Ambulance: 15
Brandweer: 18

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Guadeloupe

Er is geen Nederlandse ambassade op Guadeloupe. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlandse honorair consulaat in Pointe-à-Pitre.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Guadeloupe op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Guadeloupe

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Guadeloupe?

Door corona was op vakantie naar Guadeloupe in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Guadeloupe mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Guadeloupe en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Guadeloupe

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Guadeloupe:

Klik hier voor coronavirus kaart van Guadeloupe

🤒 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Guadeloupe?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Klik op deze link om online te testen op corona.

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Guadeloupe

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen huis; werk uit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten