KAART Salomonseilanden Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (23-01-2022) zijn er in Salomonseilanden, 289 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Salomonseilanden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 20 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 24 januari

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Salomonseilanden 23 januari:

Land Salomonseilanden
Positief getest 289
Aantal Doden onbekend aantal
Hersteld 20
Actieve gevallen 269
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) Salomonseilanden vandaag

Opzoek naar een landkaart van Salomonseilanden? Wij tonen u hieronder up to date plattegronden aan van Salomonseilanden, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Salomonseilanden oranje zones

Hieronder vind je een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Salomonseilanden:

Salomonseilanden Landkaart gebieden

Kaart Salomonseilanden aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Salomonseilanden en live updates

Vakantie naar Salomonseilanden mogelijk?

Op vakantie naar Salomonseilanden coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Salomonseilanden geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Salomonseilanden versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Salomonseilanden. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Salomonseilanden of een ander land.

Reisadvies Salomonseilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 23-01-2022

De kleurcode van de Salomonseilanden is oranje, want de Salomonseilanden zijn door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Salomonseilanden als het noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in de Salomonseilanden en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Salomonseilanden

Reischecklist Salomonseilanden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Salomonseilanden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Salomonseilanden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Salomonseilanden. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Criminaliteit

Houd rekening met zware criminaliteit in de hoofdstad Honiara op het eiland Guadalcanal, in de wijken Burns Creek, White River en het gebied rondom de Japanse herdenkingsplaats. Houd hier ook rekening mee op het eiland Malaita. Op al deze plaatsen komen berovingen, aanvallen op auto’s, ontvoeringen en seksueel geweld voor. Ook buitenlanders kunnen hier slachtoffer van worden. De meeste voorvallen vinden na zonsondergang plaats. Reis niet alleen naar deze bestemmingen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Loop niet na zonsondergang over straat.
 • Reis alleen overdag met de auto.
 • Zorg ervoor dat de auto op slot is, ook tijdens het rijden.
 • Maak geen gebruik van de pinautomaten bij lokale markten. Hier zijn vaak berovingen. Gebruik pinautomaten binnen een bank.
Demonstraties

Op de Salomonseilanden komen demonstraties voor. Wees alert en vermijd demonstraties en grote bijeenkomsten. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Natuurgeweld
Tropische stormen en cyclonen

Op de Salomonseilanden kunnen van november tot en met april tropische stormen en cyclonen voorkomen. Er kan veel regen vallen. Hierdoor kunnen aardverschuivingen ontstaan. Ook kan het openbaar vervoer verstoord worden. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Houd er rekening mee dat tropische stormen en cyclonen soms ook in andere maanden kunnen voorkomen.

Meer weten over de op de Salomonseilanden? Ga naar de Engelstalige websites van:

Aardbevingen

De Salomonseilanden liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op zware aardbevingen en vulkanische activiteit. Na een aardbeving kan er een tsunami ontstaan.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Salomonseilanden en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

De Salomonseilanden zijn alleen toegankelijk voor ingezetenen. Op dit moment gaan geen reguliere internationale vluchten van en naar de Salomonseilanden. Er zijn beperkt chartervluchten beschikbaar. Het is op dit moment niet mogelijk om naar de Salomonseilanden te vliegen voor toeristische doeleinden.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties Salomonseilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Salomonseilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Salomonseilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Er zijn weinig verharde wegen. De wegen en voertuigen zijn over het algemeen in slechte staat. Men rijdt aan de linkerkant van de weg. Reis na zonsondergang niet over de weg in verband met dieren en voetgangers op de weg. De wegen zijn onverlicht. In sommige gebieden zijn bruggen ingestort. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Bereikbaarheid eilanden

Alle eilanden zijn via binnenlandse vluchten en veerbootverbindingen bereikbaar. Binnenlandse veerdiensten houden zich niet altijd aan de veiligheidsvoorschriften. Zij vervoeren vaak meer passagiers dan is toegestaan.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Salomonseilanden.

Wandelen/trektochten

Als u gaat wandelen of trektochten maken buiten de wandelpaden of strandgebieden rond provincie Honiara moet vaak een ‘kastom’ betaald worden aan de landeigenaar. Houd hier rekening mee.

Geld pinnen

Er zijn beperkt geldautomaten en andere bankfaciliteiten beschikbaar. De meeste bankautomaten zijn te vinden in de provincies Honiara, Gizo, Munda en Auki. Creditcards worden beperkt geaccepteerd.

Kleding

Op de Salomonseilanden zijn de normen en waarden conservatief. Vooral voor het kledinggebruik van vrouwen. Vrouwen worden aangeraden een rok of broek tot over de knie te dragen.

Bepaald gedrag kan zelfs beledigend zijn, zoals genegenheid tonen in het openbaar of vloeken in het openbaar.

Drugs

Op de Salomonseilanden is het in bezit hebben van en handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straffen hiervoor veel zwaarder zijn dan in Nederland.

Homoseksualiteit/LHBTIQ is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar op de Salomonseilanden. Dit geldt ook voor buitenlanders. Bepaald gedrag kan zelfs beledigend zijn, zoals genegenheid tonen in het openbaar of vloeken in het openbaar. U riskeert een gevangenisstraf. 

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Salomonseilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 999.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Salomonseilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Salomonseilanden. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Canberra, Australië.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Salomonseilanden op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Salomonseilanden

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Salomonseilanden?

Door coronavirus was op vakantie naar Salomonseilanden in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Salomonseilanden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Salomonseilanden en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Salomonseilanden

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Salomonseilanden:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Salomonseilanden

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Salomonseilanden?

Wanneer je wilt reizen naar Salomonseilanden heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Salomonseilanden met reisdocument. Deze kaart bevat 2500+ corona testlocaties door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Salomonseilanden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis; werk thuis
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie