Aantal Corona besmettingen India
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in India, 28,996,949 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 8,944 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 351,344 overleden in India aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 27,336,799 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 aantal besmettingen in India 08 juni:

Land India
Positief getest 28,996,949
Aantal Doden 351,344
Hersteld 27,336,799
Actieve gevallen 1,308,806
Kritische toestand 8,944
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart corona virus India vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van India? Wij tonen u actuele plattegronden aan van India, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart India zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in India:

Corona-teller.nl

India streken kaart

Covid-19 Kaart India aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies India en actueel nieuws

Vakantie naar India mogelijk?

Op vakantie naar India coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar India geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in India versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in India. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar India of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies India | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

Het vliegverbod tussen India en Nederland is opgeheven. U kunt weer rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Maar let op: De kleurcode voor India is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een zeer hoog risicogebied en er is een zorgwekkende variant van het coronavirus. Als u vanuit India naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine. India is zwaar getroffen door COVID-19. In meerdere delen van India, waaronder de hoofdstad Delhi, geldt een algehele lockdown. Door de hoge besmettingen met het coronavirus raden wij u dringend aan niet naar India te reizen. Door de overbelaste ziekenhuizen en medische zorg is er een reële mogelijkheid dat geen medische zorg beschikbaar is op het moment dat zorg urgent voor u nodig is. Als u in India bent, overweeg dan serieus of het nog steeds strikt noodzakelijk is dat u in India blijft. Meer informatie over de in India en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies India

Reischecklist India

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak India favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar India reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van India in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in India een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in India een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Protected Area Permit
 • In India zijn zogenoemde ‘protected areas’ of ‘restricted areas’. Dit zijn regio’s waar extra eisen worden gesteld aan vergunningen voor buitenlandse toeristen.
 • Wilt u deze regio’s bezoeken? Dan heeft u een Protected Area Permit (PAP) of Restricted Area Permit (RAP) (informatie in het Engels) nodig. 
 • Vraag deze vergunning voor uw reis aan bij een ambassade of consulaat van India in het buitenland of bij het Ministry of Home Affairs (Foreigners Division) (informatie in het Engels), Jaisalmer House, 26 Man Singh Road in New Delhi.
 • Houd er rekening mee dat het verwerken van een aanvraag voor een PAP of RAP weken kan duren.
 • De regels voor deze vergunningen kunnen op elk moment veranderen. Neem contact op met de vertegenwoordiging van de betreffende staat in New Delhi of met het Indiase Immigratie Bureau voor de laatste informatie.

In de volgende gebieden heeft u een vergunning nodig:

 • de deelstaten Arunachal Pradesh en Sikkim
 • delen van de deelstaat Himachal Pradesh (bij de grens met China)
 • delen van de deelstaat Uttarakhand (bij de grens met China)
 • delen van de deelstaat Rajasthan (bij de grens met Pakistan)
 • delen van de deelstaat Jammu en Kasjmir (bij de bestandslijn met Pakistan: het gebied waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen)
 • de Andaman en Nicobar Eilanden
 • de Laccadive Eilanden (officiële naam Lakshadweep)
 • de deelstaten Manipur, Mizoram en Nagaland
 • Het is mogelijk dat er nog andere gebieden in India zijn waar de (lokale) overheid beperkingen oplegt of waar vooraf toestemming nodig is. Kijk voor de laatste stand van zaken over de lokale beperkingen op de website van het Indiase Ministry of Home Affairs (Foreigners Division) (informatie in het Engels) en op de website Protected Area Permission (PAP)/ Restricted Area Permission (RAP) (informatie in het Engels).

Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar India. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar India. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen
Grensgebied met Pakistan


Reis niet naar het grensgebied met Pakistan. De grens tussen India en Pakistan is op sommige plekken niet gemarkeerd zoals in de Tharwoestijn en andere delen van de deelstaat Rajasthan en de deelstaat Gujarat. Het benaderen en zeker het illegaal oversteken van deze grens, kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, omdat in de grensgebieden militanten / terroristen zeer actief zijn. Het illegaal oversteken van de grens kan ertoe leiden doodgeschoten of ontvoerd te worden.  
U kunt wel gebruikmaken van de officiële grensovergang Wagah, bij de plaats Amritsar in de deelstaat Punjab. De officiële grensovergang wordt beheerd door de regering van India (de zogenaamde BSF-grensbewakingstroepen van het leger van India). Illegaal de grens overgaan bij deze officiele grensovergang kan leiden tot verhoor en of tot gevangenisstraf. 

Reis niet naar de gebieden POK (Pakistan Occupied Kashmir) en Aksai Chin (occupied by China) rond de bestandslijnen (zie stippellijnen op de landkaart) tussen India en Pakistan en tussen India en China. Dit zijn zones waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen. 

Jammu en Kasjmir

Reis niet naar de deelstaat Jammu en Kasjmir (met uitzondering van de stad Jammu, de stad Srinagar en het gebied Ladakh). In de deelstaat Jammu en Kasjmir is de veiligheidssituatie slecht en onvoorspelbaar. Het gaat vooral om de Kasjmir-vallei en de directe omgeving, zoals de steden Pahalgam, Gulmarg, Sonamarg en tussen de steden Jammu en Srinigar via de nationale hoofdweg. Dit komt bijvoorbeeld doordat er gewapende groepen actief zijn die aanslagen plegen op overheidsgebouwen en veiligheidsinstanties. Soms vallen er burgerslachtoffers bij deze aanslagen of bij acties van het leger en de politie. Er kan regelmatig een avondklok worden ingesteld en deze kan ook plotseling worden opgeheven. Door politieke controle kunnen internetverbindingen slecht zijn. 

Siachen-gletsjer

India heeft controle over de Siachen-gletsjer sinds 1984. Sindsdien bestaat er een voortdurend geschil over de grens tussen India en Pakistan. Sinds eind 2019 heeft de overheid van India het gebied van de Siachen-gletsjer opengesteld voor toerisme. Toeristen moeten een vergunning hebben om te mogen reizen naar dit gebied. Door de extreme hoogte en de daarmee gepaard gaande geringe zuurstof is dit gebied gevaarlijk. Er zijn al veel personen, waaronder soldaten, omgekomen door het gebrek aan zuurstof en de extreme omstrandigheden van dit gebergte.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Steden Jammu en Kasjmir in de deelstaat Jammu en Kashmir

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de steden Jammu en Srinagar en alleen als u rechtstreeks naar Jammu of naar Srinagar vliegt.

Deelstaat Nagaland en deelstaat Manipur

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de deelstaten Nagaland en Manipur. Hier zijn al jaren verschillende rebellengroepen actief. Deze groepen plegen regelmatig aanslagen op openbare plekken zoals bus- en treinstations, markten, ‘westerse’ bedrijven, hotels en toeristische trekpleisters. Hierbij vallen ieder jaar burgerdoden. Vooral burgers en buitenlanders zijn het doelwit van deze aanslagen.

Daarnaast houden deze rebellengroepen zich bezig met afpersingen en ontvoeringen. In het verleden zijn buitenlanders hier slachtoffer van geweest. Reist u toch naar de deelstaten Nagaland en Manipur? Blijf dan goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Deelstaat Chhattisgarh

In de staat Chhattisgarh strijden linkse rebellengroepen tegen het leger en de politie. De strijd tussen de regeringstroepen en rebellen komt niet alleen voor op het platteland, maar ook in de bewoonde gebieden en steden. Vooral in Zuid-Chhattisgarh (alles ten zuiden van de stad Kanker) en de grensgebieden met de staat Jharkhand en de deelstaat Odisha zijn de rebellengroepen actief. Er komen regelmatig aanslagen voor op openbare plekken zoals markten, gemeentehuizen, politieposten, “westerse” bedrijven en hotels. Ook toeristische plaatsen en religieuze en politieke evenementen zijn soms een doelwit. De aanslagen zijn vooral gericht op buitenlanders.  

Andere deelstaten buiten de steden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar de gebieden buiten de steden in de deelstaten. In deze gebieden zijn rebellengroepen actief. Vanuit de jungles en het platteland plegen linkse rebellen aanslagen op politie, veiligheidstroepen en overheidsmedewerkers. Burgers en buitenlanders zijn geen doelwit maar kunnen hier wel slachtoffer van worden. Daarnaast komen in deze deelstaten ontvoeringen en afpersing voor. De gebieden waarin de rebellengroepen actief zijn verschuiven soms. Het gaat om de volgende gebieden:

 • Bihar
 • Jharkhand
 • uiterste zuidwesten en westen van Odisha
 • uiterste westen van West-Bengal (grensgebieden met Jharkhand)
 • uiterste noorden van Andhra Pradesh
 • uiterste oosten van Maharashtra
Regio Ladakh

U kunt naar de regio Ladakh reizen als u zich aan de volgende regels houdt:

 • Reis alleen per vliegtuig, via de stad Leh, naar de regio Ladakh. U kunt ook over de weg reizen, maar dan alleen via de stad Manali.
 • Let op! Reis niet over de weg via de stad Srinagar naar de regio Ladakh.
Deelstaat Assam en deelstaat Tripura

In de noordoostelijke staten, vooral in de deelstaat Assam en de deelstaat Tripura, zijn regelmatig geweldadige protesten, met name gericht tegen een nieuwe wet op het staatsburgerschap. Bij oplopende spanningen mag u ’s-avonds en/of ’s-nachts niet op straat zijn en moet u binnen blijven.  Tijdens deze protesten kan internet afgesloten worden.  Houd hier rekening mee. 

Grenslanden


Er zijn bij de grenzen met Bangladesh, Myanmar en China regelmatig gevechten tussen het leger en rebellengroepen en smokkelaarsbendes. Blijf altijd goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatstelijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg altijd de aanwijzingen op van lokale autoriteiten.

Terrorisme

In heel India geldt een verhoogde terrorismedreiging. Publieke plaatsen zijn in het verleden doelwit van terroristische aanslagen geweest. Hieronder vallen ook plaatsen die worden bezocht door westerlingen. Wees alert op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals:

 • restaurants
 • hotels
 • stations
 • markten
 • plaatsen van aanbidding
 • festivals
 • sportlocaties
 • grote winkelcentra

Wees ook alert in aanloop naar en op de dagen van nationale betekenis. Zoals de Dag van de Republiek (26 januari), Onafhankelijkheids Dag (15 augustus), Diwali (datum wisselt) en Eid (datum wisselt). De overheid heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vooral bij grote hotels, op luchthavens en op treinstations en metrostations.

Criminaliteit

In toeristische gebieden in India, zoals de deelstaat Goa en de deelstaat Uttarakhand (in de  (yoga)stad Rishikesh) is veel criminaliteit. Bijvoorbeeld berovingen, waarbij slachtoffers soms worden gedrogeerd via eten of drank. Ook zijn er oplichtersbendes actief die het op buitenlanders gemunt hebben. Wees alert als een hulpvaardig iemand u vriendelijk benadert en aanbiedt u rond te willen leiden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In het hele land zijn demonstraties tegen de Agricultural and Farm laws. Protesten en hongerstakingen door boeren vinden plaats in de deelstaten Punjab, Haryana en Rajasthan. Ook kunnen er altijd religieuze of andere protesten op elk moment van stemming veranderen. Sommige demonstraties zijn gewelddadig. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Tijdens oplopende spanningen kunnen de autoriteiten de wegen afsluiten in grote delen van de steden en zijn daardoor moeilijk bereikbaar. Houd rekening met langere reistijden. Internet- en telefoonverkeer kan tijdens deze spanningen ook worden afgesloten. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en houd het lokale nieuws goed in de gaten.

Natuurgeweld
Moesson

In India loopt de moessonperiode ongeveer van juni tot en met oktober. De moessonperiode begint in het oosten en zuidoosten ieder jaar rond 1 juni en trekt dan in noordelijke/noordwestelijke richting omhoog. De hoofdstad New Delhi wordt aan het einde van de maand bereikt. Het noordwesten kent een korte moessonperiode die pas eind juli/begin augustus begint. De moessonperiode duurt tot en met september of lokaal oktober.

Houd rekening met eventuele overstromingen en/of aardverschuivingen tijdens de moesson. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Cyclonen en tropische stromen

Cyclonen en tropische stormen kunnen voorkomen bij de oostkust van India. Houd de weersinformatie in de gaten en volg altijd het advies van de lokale autoriteiten op.

Aardbevingen

Verschillende delen van India zijn aardbevingsgevoelig. Bevingen kunnen voor aardverschuivingen zorgen in bergachtig gebied. Deze gebieden zijn slecht bereikbaar voor hulpdiensten.

Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels)

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in India? Ga naar de website van het India Meteorological Department (informatie in het Engels)

Luchtvervuiling grote steden India

In de meeste grote steden is de lucht ernstig vervuild. Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar India reist.Kijk voor meer informatie over de luchtvervuiling in verschillende grote steden op de website van de National Air Quality Index (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Het is mogelijk om naar India te reizen ondanks het verbod op commerciële vluchten. Dit geldt niet voor reizigers die in het bezit zijn van een toeristenvisum. Een aantal landen hebben een bilaterale “air bubble agreement” afgesloten, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, ook Engeland en de Verenigde Staten hebben een bilaterale “air bubble” overeenkomst getekend met India. Personen die mogen reizen, moeten een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag, niet ouder dan 72 uur, bij vertrek aantonen. Er geldt een 14 dagen quarantainemaatregel bij aankomst die u zelf moet betalen. Op vertoon van een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag, kunt u een uitzondering aanvragen om in quarantaine te gaan. Dit dient u van te voren aan te vragen via de website van New Delhi Airport (informatie in het Engels).

Lockdown 

Door de hoge besmettingen met het coronavirus raden wij u dringend aan niet naar India te reizen. In meerdere delen van India, waaronder de hoofdstad Delhi, geldt een algehele lockdown. U mag niet naar buiten, behalve in uitzonderingsgevallen. Actuele informatie leest u op de website van de Delhi Disaster Management Authority (informatie in het Engels).

Door de overbelaste ziekenhuizen is er een reële mogelijkheid dat geen medische zorg beschikbaar is op het moment dat zorg urgent voor u nodig is.

Als u in India bent, overweeg dan serieus of het nog steeds strikt noodzakelijk is dat u in India blijft.

Quarantaine regelgeving per staat

U dient er rekening mee te houden dat elke staat zijn eigen quarantaineregels heeft. Dit kan van invloed zijn op uw reis binnen India. Een overzicht van deze quarantaineregelgeving per staat kunt u nalezen op de website van de Airports Authority of India (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

De algemene richtlijnen blijven van kracht zoals het dragen van een mondkapje in openbare ruimten en in de auto, zich houden aan de sociale afstand en hygiëneregels (handen wassen).

Voor meer informatie kunt u 24 uur per dag de informatielijn van de Indiase overheid bellen: +91-11-23978046.

Algemene informatie van de Indiase overheid over het coronavirus kunt u vinden op de website van The Ministry of Health and Family Welfare in India (informatie in het Engels).

Luchtvervuiling grote steden India

In de meeste grote steden is de lucht ernstig vervuild. Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar India reist. Kijk voor meer informatie over de luchtvervuiling in verschillende grote steden op de website van Air Pollution in India (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in India een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in India moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in India

Zie voor meer informatie over de testlocaties in India de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in India te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën (informatie in het Engels).

Verkeer

Wegverkeer

Wees voorzichtig in het verkeer. In India kunt u soms ‘onmogelijke’ verkeerssituaties tegenkomen. Ook is het gedrag van andere weggebruikers onvoorspelbaar. Het aantal verkeersslachtoffers ligt in India een stuk hoger dan in Europa.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in India op de website van de ANWB.

Openbaar vervoer en taxi’s

Reist u met het openbaar vervoer in India? Let dan goed op uw paspoort en bankpassen. Laat bagage niet onbeheerd achter. Bewaar een aparte kopie van uw paspoort, visum en vliegticket. Doe onmiddellijk aangifte bij de politie bij diefstal of verlies van uw paspoort.

Reis na zonsondergang niet alleen met het openbaar vervoer of in taxi’s of (auto)riksja’s van de straat. Wilt u na zonsondergang toch alleen reizen? Neem dan een taxi bij een taxistandplaats van uw hotel of maak gebruik van zogeheten prepaid taxi’s. Dit zijn de taxi’s die u kunt bestellen met een creditcard gekoppeld aan een smartphone-app. 
Wordt u op de luchthaven opgehaald door de hoteltaxi, zorg ervoor dat de chauffeur zich aan u heeft geïdentificeerd voordat u vertrekt. 

Luchtverkeer

Het luchtverkeer van India is over het algemeen goed. Er zijn meerdere vliegmaatschappijen en er is veel vliegverkeer tussen verschillende steden. Houd wel de actuele reisinformatie in de gaten in verband met regelmatig voorkomende vertragingen en afzeggingen van vluchten. Vooral het vliegverkeer in het noorden van India heeft vaak last van vertragingen door de weersomstandigheden.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de  website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor India.

Rechtsgang

Houd u aan de wet als u in India bent en volg altijd de aanwijzingen op van de autoriteiten. De rechtsgang in India wijkt af van die in Nederland. Procedures kunnen bij de Indiase overheid en dan vooral bij het ministerie van Justitie, jaren duren. Daar kunt u mee te maken krijgen als u met justitie of andere autoriteiten in aanraking komt. Bijvoorbeeld als u verdacht wordt van een misdrijf of illegaal in het land verblijft. Dan kunt u gearresteerd worden en erg lang in voorarrest worden gehouden.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van luchthavens, politieposten, legerposten, energiecentrales en in metro’s. Dit is verboden in India. Zelfs als u deze objecten onbedoeld fotografeert, kan dat leiden tot een arrestatie.

Seksualiteit en intimiteit

In India wordt anders naar seksualiteit en intimiteit in het openbaar gekeken dan in Nederland. Ook als het voor u onschuldig lijkt. Dit geldt voor intimiteiten in heteroseksuele relaties en in LGBTI-relaties. Openbare uitingen van seksualiteit en intimiteit kunnen tot heftige reacties leiden. Houd hier rekening mee.

Geweld tegen vrouwen

Vrouwen die door India reizen, moeten op hun hoede zijn. Er zijn meldingen van ongewilde aandacht en seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen. Reist u als vrouw door India? Ga dan bedekt gekleed en vermijd afgelegen plaatsen. Loop na zonsondergang niet alleen over straat en reis niet met het openbaar vervoer of een taxi.

Telefonie, fotografie en video

Het is verboden om satelliettelefoons en iridiumtelefoons het land binnen te brengen. Voor het gebruik van bepaalde apparatuur kan het nodig zijn vooraf toestemming te vragen. Bijvoorbeeld:

 • filmapparaten
 • opnameapparaten
 • radiotransmitters
 • krachtige camera’s
 • verrekijkers

Vraag bij de ambassade van India in Den Haag om meer informatie.

Drugs

In India is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Er is een minimumstraf van 6 maanden voor het bezit van kleine hoeveelheden drugs. Afhankelijk van de hoeveelheid drugs dat aangetroffen wordt kan de straf een maximum duren van 10 jaar. De gerechtelijke procedure verloopt traag en een voorarrest van meerdere jaren is normaal in India.

E-sigaretten

Er is een algemeen verbod op elektronische sigaretten (in- en uit te voeren, te verkopen, bij u te dragen). De officiële wet kunt u nalezen op de pagina van de Gazette van India (informatie in het Engels).

Eten en drinken

Pas in India goed op met wat u eet en drinkt, vooral met eten en drinken dat op straat te koop is.

Illegale dierenhandel

Het is verboden om beschermde wilde dieren te kopen, te verkopen, te doden of te vangen of onderdelen te verhandelen zonder vergunning. U riskeert een strafrechtelijke vervolging met gevangenisstraf en hoge boetes.

Bergtochten

Er zijn meldingen van buitenlanders die vermist raken op hooggelegen en afgelegen gebieden. Reis in groepen en maak gebruik van lokale gidsen. Voor bepaalde bergtochten zijn speciale vergunningen nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Indian Mountaineering Foundation(informatie in het Engels). Er zijn geen commerciële reddingsdiensten actief boven 3.000 meter. In sommige grensgebieden heeft alleen de Indiase luchtmacht toestemming om reddingsoperaties uit te voeren. Dit kan vertragend werken. Zorg ervoor dat uw verzekeringspolisdekking biedt voor bergtochten.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in India en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 100 (politie)
 • Toeristenpolitie: 8750871111 (alleen bereikbaar in New Delhi)
 • Ambulance: 102
 • Brandweer: 101
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in New Delhi

Meer over de Nederlandse ambassade in New Delhi.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over India op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in India

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar India?

Door coronavirus was op vakantie naar India in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar India mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies India en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in India

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 India:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van India

🤒 Hoe kan ik me laten testen in India?

Wanneer je wilt reizen naar India heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test India met reisdocument. Dit overzicht heeft meer dan 80+ pcr en snelteststraten door héél Nederland!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in India

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen en werk uit huis
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten