Aantal Coronavirus besmettingen in Senegal

Op dit moment (23-07-2021) zijn er in Senegal, 54,820 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +523 meer dan gisteren. 37 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,256 overleden in Senegal aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 44,354 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 24 juli

Statistieken corona virus besmettingen in Senegal 23 juli:

Land Senegal
Positief getest 54,820
Aantal Doden 1,256
Hersteld 44,354
Actieve gevallen 9,210
Kritische toestand 37
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juli 2021

Kaart corona (covid-19) Senegal vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Senegal? Wij tonen u hieronder up to date plattegronden aan van Senegal, met daarop mooie vakantie plekken, Senegal nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Senegal oranje zones

U vind hieronder een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Senegal:

regio’s landkaart Senegal

Kaart Senegal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Senegal en regio nieuws

Vakantie naar Senegal mogelijk?

Op vakantie naar Senegal coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Senegal geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Senegal versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Senegal. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Senegal of een ander land.

Reisadvies Senegal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 23-07-2021

De kleurcode van Senegal is oranje, want Senegal is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Senegal als het noodzakelijk is. Als u vanuit Senegal naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Senegal en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Senegal

Reischecklist Senegal

Reist u naar Senegal? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Senegal favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Senegal reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Senegal in Den Haag.
 • Senegal heeft per 12 mei 2015 voor Nederlanders de visumplicht opgeheven.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen?  Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Senegal een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Senegal een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Senegal. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Senegal. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Senegal als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Terrorisme

In het Sahel-gebied zijn terroristische groeperingen. Deze zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor meerdere ontvoeringen van westerlingen in Mali, Niger en Mauritanië. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grens met Mali en een deel van Mauritanië.

In de Casamance regio kunnen in het grensgebied met Guinee-Bissau gewapende overvallen plaatsvinden. Blijf weg uit de bossen in dit grensgebied. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar dit grensgebied.

Landmijnen

Vooral in de grensgebieden in de Casamance regio met Gambia en Guinee-Bissau liggen nog landmijnen. Verlaat in die gebieden de geasfalteerde wegen niet. Blijf op de hoofdweg. Reis bij voorkeur overdag en met meerdere voertuigen.

Verlaat op de volgende wegen de hoofdweg niet:

 • N4: de ‘trans Gambia’, deze weg verbindt Ziguinchor via Bignona met de grensplaats Senoba. Reis alleen als het noodzakelijk is over het stuk van de N4 van Ziguinchor naar de grens met Guinee-Bissau.
 • N5: Deze weg verbindt Ziguinchor via Bignona met Banjul (Gambia).
Demonstraties

In Senegal komen demonstraties en protesten voor. Deze kunnen uitlopen op geweld. Zorg ervoor dat u niet in een demonstratie terechtkomt. Blijf alert en vermijd deze demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg de aanwijzingen van de lokale overheid op.

Criminaliteit

Bij toeristische trekpleisters, zoals Lac Rose, Saly, Capp Skirring en in de stad Saint-Louis komt kleine criminaliteit voor. Bepaalde delen van Dakar (bijvoorbeeld de Corniche, Almadies, de binnenstad) zijn na zonsondergang onveilig. Hier vinden steeds vaker overvallen plaats.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt;
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Senegal heeft zijn landsgrenzen gesloten, alleen de grens met Gambia is open. Er geldt echter geen vliegverbod meer voor commerciële vluchten van en naar Senegal. Wel moeten reizigers aantonen dat ze de Senegalese nationaliteit hebben of in Senegal wonen. Ook moet u een negatieve coronatest hebben die niet ouder is dan 72 uur. De meest recente informatie vindt u op de website van de overheid van Senegal.

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Medische zorg

De medische zorgvoorzieningen in Senegal zijn in algemene zin beperkt. Er zijn weinig mogelijkheden voor quarantaine-opvang van coronapatiënten. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Senegal

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Senegal de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Senegal te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het verkeer is niet wat u in Nederland gewend bent. Het verkeersgedrag van sommige verkeersgebruikers kan gevaarlijk zijn, houd hier rekening mee als u zelf deelneemt aan het verkeer.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Senegal.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Uitingen van homoseksualiteit/LHBTIQ zijn strafbaar in Senegal. Openlijke uitingen van genegenheid worden niet op prijs gesteld. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.

Pinnen met uw bankpas

In Senegal kunt u in de steden Dakar, Thies en Saint-Louis geld pinnen met uw Nederlandse bankpas. Het komt wel regelmatig voor dat geldautomaten leeg zijn of een storing hebben.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Senegal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 17
Ambulance: 1515
Brandweer: 18

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 79 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Dakar

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Dakar op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals bij een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij deambassade/ het consulaat.

Lees meer over Senegal op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Senegal

Er zijn in Senegal enorm veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Senegal?

Door corona was op vakantie naar Senegal in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Senegal mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Senegal en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Senegal

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Senegal:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Senegal

😪 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Senegal?

Als je wilt reizen naar Senegal heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Senegal met reisverklaring. Dit overzicht bevat 150+ pcrtestlocaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Senegal

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan 1,5m afstand van andere mensen
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten