Aantal Coronavirus besmettingen Brunei

Op dit moment (08-05-2021) zijn er in Brunei, 229 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3 overleden in Brunei aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 218 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 09 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Brunei 08 mei:

Land Brunei
Positief getest 229
Aantal Doden 3
Hersteld 218
Actieve gevallen 8
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 mei 2021

Kaart corona virus in Brunei vandaag

Opzoek naar een kaart van Brunei? Wij tonen u up to date plattegronden aan van Brunei, met daarop mooie vakantie plekken in Brunei, actueel nieuws en meer!

Live Corona Kaart Brunei oranje zones

U vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Brunei:

Corona-teller.nl

steden kaart Brunei

Kaart Brunei aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Brunei en informatie

Vakantie naar Brunei mogelijk?

Op vakantie naar Brunei coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Brunei geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Brunei versoepeld. En is vakantie ondanks de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Brunei. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Brunei of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Brunei Darussalam | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 20-04-2021 | Nog steeds geldig op: 08-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Voor Brunei Darussalam gelden in- en uitreisbeperkingen. Alleen ingezetenen van Brunei Darussalam met een vooraf verkregen toestemming van de overheid van Brunei mogen het land in- en/of uitreizen. Ook moet u een negatieve COVID-19 PCR testuitslag, niet ouder dan 72 uur, bij vertrek uit Nederland laten zien. Bij aankomst in Brunei moet u 14 dagen in quarantaine in een door de overheid aangewezen locatie. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Brunei Darussalam

Reischecklist Brunei Darussalam

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Brunei Darussalam favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Brunei Darussalam. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Brunei Darussalam. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Terrorisme

Brunei Darussalam wordt gezien als een laag-risicoland.

Criminaliteit

Brunei Darussalam is een veilig land, al komt ook hier diefstal voor. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

Voor bijeenkomsten van meer dan 10 personen is een vergunning vereist.

Natuurgeweld

In tegenstelling tot andere landen in de regio vormt natuurgeweld in Brunei geen probleem.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Brunei Darussalam en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

In Brunei wordt aan de linkerkant van de weg gereden. De wegen zijn in goede staat van onderhoud.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Brunei Darussalam gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Brunei Darussalam

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Brunei Darussalam de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

In- en uitreisbeperkingen

Alleen met vooraf verkregen toestemming van de overheid van Brunei wordt u het land binnen gelaten en/of mag u het land verlaten. Voor toestemming te krijgen om uit te reizen, kunt u informatie lezen op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels). Ook moet u een negatieve COVID-19 PCR testuitslag, niet ouder dan 72 uur, bij vertrek uit Nederland laten zien. Bij aankomst in Brunei moet u 14 dagen in quarantaine in een door de overheid aangewezen locatie, meestal een hotel. Alle kosten zijn voor eigen rekening.

Lokale coronamaatregelen

Winkels, restaurants, sportfaciliteiten en andere openbare gelegenheden zijn alleen toegankelijk als u een tracking/gezondheids app kunt laten zien op uw telefoon. Er kunnen regelmatig temperatuurcontroles worden uitgevoerd. Meer informatie kunt u vinden op de website van het lokale ministerie van Volksgezondheid van Brunei (informatie in het Engels).

Medische zorg

De medische zorgvoorzieningen zijn goed en voldoende in Brunei Darussalam. Bij ernstige ziekte of verwondingen moet medisch geëvacueerd worden naar Singapore. 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Brunei Darussalam.

Verboden gedrag

Brunei is een diep religieus islamitisch land. De wetten en regels in het land zijn ook islamitisch. Respecteer tradities en gewoonten. Bepaald gedrag kan verboden zijn, zoals:

 • Lichamelijk contact in het openbaar.
 • Openbare dronkenschap.
 • Topless zonnen en nudisme.
 • Seks buiten het huwelijk.
 • Prostitutie.
 • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.
 • In het openbaar eten, drinken en roken tijdens de Ramadan is strafbaar.

Blijf in alle omstandigheden netjes en vriendelijk. Obscene gebaren kunnen aanleiding zijn voor onmiddellijke arrestatie.

Kleding

Draag altijd gepaste kleding (geen blote armen en benen of strakke bekleding). Vooral tijdens de Ramadan of bij een bezoek aan religieuze plaatsen.

Openlijke kritiek op sultan en familie is strafbaar

De sultan van Brunei Darussalam en zijn familie staan in hoog aanzien. Openlijke kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar.

Drugs

Het bezitten, gebruiken invoeren en verkopen van drugs wordt zwaar bestraft. In sommige gevallen zelfs met de doodstraf. Ook past men lijfstraffen toe.

Alcohol wordt niet verkocht

In Brunei Darussalam kunt u geen alcohol kopen. Niet-moslims mogen een klein beetje alcohol meenemen voor eigen gebruik. Dit moet worden aangegeven bij de douane. Drink geen alcohol in het openbaar. Dit is strafbaar. Voor meer informatie, raadpleeg de website van de lokale overheid (informatie in het Engels) over invoerregelingen.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Homoseksualiteit / LHBTIQ is strafbaar in Brunei Darussalam. De Sharia wetgeving voorziet in steniging voor seksuele relaties tussen personen van hetzelfde geslacht. U kunt een gevangenisstraf van 20 jaar krijgen. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Brunei Darussalam en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 993
Ambulance: 991
Brandweer: 995

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam

Er is geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Singapore.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Brunei op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Brunei

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Brunei?

Door coronavirus was op vakantie naar Brunei in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Brunei mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Brunei en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Brunei

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Brunei:

Klik hier voor Brunei

😷 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Brunei?

Wanneer je wilt reizen naar Brunei heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Brunei + reisdocument. Dit overzicht benoemd meer dan 2500+ coronavirustest locaties door het hele land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Brunei

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk thuis als dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten