Aantal Coronavirus besmettingen Brunei

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Brunei, 186 mensen positief getest op corona. Dit zijn +1 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3 overleden in Brunei aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 181 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 28 februari

Statistieken corona virus aantal besmettingen in Brunei 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Brunei 186 3 181 2 onbekend aantal

Kaart Corona Brunei vandaag

U zoekt een kaart van Brunei? Wij bieden hieronder up to date plattegronden aan van Brunei, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Brunei, laatste nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Brunei zones

U vind hieronder een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Brunei:

Brunei departementen landkaart

Landkaart Brunei aantal besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Brunei en overzicht

Vakantie naar Brunei mogelijk?

Op vakantie naar Brunei coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Brunei geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Brunei versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens het virusin de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Brunei. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Brunei of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Brunei Darussalam | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Brunei Darussalam? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Brunei Darussalam gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Brunei Darussalam

Reischecklist Brunei Darussalam

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Brunei Darussalam favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Brunei Darussalam. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Brunei Darussalam. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Verkeersveiligheid

Reist u vanuit een land waar het coronavirus is vastgesteld? Dan zijn er inreisbeperkingen zijn.

Voor reizigers uit de Chinese provincie Hubei, Zuid-Korea, Iran en Italië geldt een inreisverbod. Permanente bewoners van Brunei die uit bovengenoemde landen komen, worden in het nationale quarantainecentrum geplaatst.

Voor reizigers afkomstig uit de Europese Unielanden gelden verplichte zelf-isolatie maatregelen voor een periode van 14 dagen. Tijdens deze periode dient ieder contact met de buitenwereld te worden vermeden. Overtreding van de regels omtrent zelf-isolatie kan (zwaar) worden bestraft.

Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA)

Meer informatie kunt u vinden op de Engelstalige website van het lokale ministerie van Volksgezondheid van Brunei.

De lokale autoriteiten voeren medische controles uit bij de grensovergangen en luchthaven. Volg de adviezen op van de lokale autoriteiten.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Brunei Darussalam? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Brunei Darussalam gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Brunei Darussalam

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Brunei Darussalam de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronamaatregelen in Brunei Darussalam

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus in Brunei Darussalam te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Brunei legt inreisbeperkingen op aan buitenlanders. U moet vooraf toestemming hebben van de overheid van Brunei. Als u aankomt moet 14 dagen in quarantaine op een aangewezen locatie.

Meer informatie kunt u vinden op de Engelstalige website van het lokale ministerie van Volksgezondheid van Brunei.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Brunei Darussalam.

Verboden gedrag

Brunei is een diep religieus islamitisch land. De wetten en regels in het land zijn ook islamitisch. Respecteer tradities en gewoonten. Bepaald gedrag kan verboden zijn, zoals:

 • Lichamelijk contact in het openbaar.
 • Openbare dronkenschap.
 • Topless zonnen en nudisme.
 • Seks buiten het huwelijk.
 • Prostitutie.
 • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.
 • In het openbaar eten, drinken en roken tijdens de Ramadan is strafbaar.

Blijf in alle omstandigheden netjes en vriendelijk. Obscene gebaren kunnen aanleiding zijn voor onmiddellijke arrestatie.

Kleding

Draag altijd gepaste kleding. Vooral tijdens de Ramadan of bij een bezoek aan religieuze plaatsen.

Openlijke kritiek op sultan en familie is strafbaar

De sultan van Brunei Darussalam en zijn familie staan in hoog aanzien. Openlijke kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar.

Drugs

Het bezitten, gebruiken invoeren en verkopen van drugs wordt zwaar bestraft. In sommige gevallen zelfs met de doodstraf. Ook past men lijfstraffen toe.

Alcohol wordt niet verkocht

In Brunei Darussalam kunt u geen alcohol kopen. Niet-moslims mogen een klein beetje alcohol meenemen voor eigen gebruik. Dit moet worden aangegeven bij de douane. Drink geen alcohol in het openbaar. Dit is strafbaar. Voor meer informatie, raadpleeg de Engelstalige website over invoerregelingen.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Brunei Darussalam. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Brunei Darussalam en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 993
Ambulance: 991
Brandweer: 995

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam

Er is geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Singapore.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Brunei op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Brunei

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Brunei?

Door COVID-19 was op vakantie naar Brunei in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Brunei mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Brunei en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Brunei

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Brunei:

Klik hier voor Brunei

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Brunei?

Enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik op deze link om jezelf online te testen op coronavirus.

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Brunei

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis; werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter afstand van anderen
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten