Landkaart Sao Tomé en Principe aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Sao Tomé en Principe en Regionaal nieuws

Op het moment van publiceren (23-07-2021) zijn er in Sao Tomé en Principe, 2,417 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 37 overleden in Sao Tomé en Principe aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,340 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 24 juli

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Sao Tomé en Principe 23 juli:

Land Sao Tomé en Principe
Positief getest 2,417
Aantal Doden 37
Hersteld 2,340
Actieve gevallen 40
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juli 2021

Kaart corona virus Sao Tomé en Principe vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Sao Tomé en Principe? Corona Teller bied hieronder realtime plattegronden aan van Sao Tomé en Principe, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Sao Tomé en Principe, laatste nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Sao Tomé en Principe zones

U vind hieronder een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Sao Tomé en Principe:

Sao Tomé en Principe steden landkaart

Landkaart Sao Tomé en Principe aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Sao Tomé en Principe en Regionaal nieuws

Vakantie naar Sao Tomé en Principe mogelijk?

Op vakantie naar Sao Tomé en Principe coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Sao Tomé en Principe niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Sao Tomé en Principe versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks corona in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Sao Tomé en Principe. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Sao Tomé en Principe of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies São Tomé en Príncipe | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 23-07-2021

De kleurcode van São Tomé en Príncipe is oranje, want São Tomé en Príncipe is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar São Tomé en Príncipe als het noodzakelijk is. Als u vanuit São Tomé en Príncipe naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in São Tomé en Príncipe en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

kaart bij Sao Tome

Reischecklist São Tomé en Príncipe

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak São Tomé en Príncipe
  favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van São Tomé en Principe in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u inSão Tomé en Príncipe een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in São Tomé en Principe een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar São Tomé en Príncipe. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar São Tomé en Príncipe. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn op São Tomé en Príncipe veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s op São Tomé en Príncipe. Dit heeft te maken met criminaliteit. Vooral op afgelegen stranden moet u oppassen voor berovingen. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van een betrouwbaar hotel.
Demonstraties

Op São Tomé en Príncipe kunnen demonstraties voorkomen. Dit komt door economische en/of politieke onvrede. Vermijd demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Coronavirus

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in São Tomé en Príncipe 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in São Tomé en Príncipe de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op São Tomé en Príncipe te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

De wegen op São Tomé en Príncipe zijn slecht. Er zitten grote kuilen in. Vooral in het regenseizoen zijn de wegen moeilijk begaanbaar.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor São Tomé en Príncipe.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar op São Tomé en Príncipe. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Drugs

Op São Tomé en Príncipe is het in bezit hebben van en handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straffen hiervoor veel zwaarder zijn dan in Nederland.

Luchthavenbelasting

Bij vertrek moet u op het vliegveld luchthavenbelasting betalen. Informeer u vooraf over de hoogte van dit bedrag. Zorg ervoor dat u gepast kunt betalen.

Kopieën van uw identiteitsbewijzen

Zorg dat u kopieën van uw identiteitsbewijzen bij u heeft (zowel een geprinte als digitale versie). Scan uw reisdocument en zorg dat u op reis toegang heeft tot een digitale kopie. Bij diefstal van uw reisdocument kan deze kopie u van pas komen.

Geldautomaten

Er zijn op São Tomé en Príncipe geen geldautomaten. Creditcards worden niet altijd geaccepteerd. Neem voldoende contant geld mee voor uw reis en vraag vooraf aan uw hotel of en zo ja welke creditcard zij accepteren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op São Tomé en Príncipe en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in São Tomé en Príncipe

Er is geen Nederlandse ambassade op São Tomé en Príncipe. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Luanda, Angola.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in de hoofdstad São Tomé. U kunt ook terecht bij de Portugese ambassade in de hoofdstad São Tomé.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Sao Tomé en Principe op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Sao Tomé en Principe

Er zijn in Sao Tomé en Principe enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Sao Tomé en Principe?

Door corona was op vakantie naar Sao Tomé en Principe in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Sao Tomé en Principe mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Sao Tomé en Principe en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Sao Tomé en Principe

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Sao Tomé en Principe:

Klik hier voor Sao Tomé en Principe

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Sao Tomé en Principe?

Als je wilt reizen naar Sao Tomé en Principe heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Sao Tomé en Principe inclusief reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 2500+ corona testlocaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Sao Tomé en Principe

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoest in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis als dat kan
 • Kom je toch buiten? Houd dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten