KAART Sao Tomé en Principe Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Sao Tomé en Principe, 5,832 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 69 overleden in Sao Tomé en Principe aan corona. Gelukkig zijn er ook al 5,039 mensen hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 25 januari

Laatste Statistieken coronavirus besmettingen in Sao Tomé en Principe 24 januari:

Land Sao Tomé en Principe
Positief getest 5,832
Aantal Doden 69
Hersteld 5,039
Actieve gevallen 724
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona virus Sao Tomé en Principe vandaag

U zoekt een landkaart van Sao Tomé en Principe? Corona Teller bied hieronder realtime plattegronden aan van Sao Tomé en Principe, met daarop mooie vakantie plekken in Sao Tomé en Principe, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Sao Tomé en Principe rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Sao Tomé en Principe:

Kaart regio’s Sao Tomé en Principe

Kaart Sao Tomé en Principe besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Sao Tomé en Principe en live updates

Vakantie naar Sao Tomé en Principe mogelijk?

Op vakantie naar Sao Tomé en Principe coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Sao Tomé en Principe niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Sao Tomé en Principe versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Sao Tomé en Principe. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Sao Tomé en Principe of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies São Tomé en Príncipe | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van São Tomé en Príncipe is oranje, want São Tomé en Príncipe is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar São Tomé en Príncipe als het noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in São Tomé en Príncipe en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

kaart bij Sao Tome

Reischecklist São Tomé en Príncipe

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak São Tomé en Príncipe
  favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar São Tomé en Príncipe. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar São Tomé en Príncipe. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn op São Tomé en Príncipe veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s op São Tomé en Príncipe. Dit heeft te maken met criminaliteit. Vooral op afgelegen stranden moet u oppassen voor berovingen. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van een betrouwbaar hotel.
Demonstraties

Op São Tomé en Príncipe kunnen demonstraties voorkomen. Dit komt door economische en/of politieke onvrede. Vermijd demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Coronavirus

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in São Tomé en Príncipe 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in São Tomé en Príncipe de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op São Tomé en Príncipe te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

De wegen op São Tomé en Príncipe zijn slecht. Er zitten grote kuilen in. Vooral in het regenseizoen zijn de wegen moeilijk begaanbaar.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor São Tomé en Príncipe.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar op São Tomé en Príncipe. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Drugs

Op São Tomé en Príncipe is het in bezit hebben van en handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straffen hiervoor veel zwaarder zijn dan in Nederland.

Luchthavenbelasting

Bij vertrek moet u op het vliegveld luchthavenbelasting betalen. Informeer u vooraf over de hoogte van dit bedrag. Zorg ervoor dat u gepast kunt betalen.

Kopieën van uw identiteitsbewijzen

Zorg dat u kopieën van uw identiteitsbewijzen bij u heeft (zowel een geprinte als digitale versie). Scan uw reisdocument en zorg dat u op reis toegang heeft tot een digitale kopie. Bij diefstal van uw reisdocument kan deze kopie u van pas komen.

Geldautomaten

Er zijn op São Tomé en Príncipe geen geldautomaten. Creditcards worden niet altijd geaccepteerd. Neem voldoende contant geld mee voor uw reis en vraag vooraf aan uw hotel of en zo ja welke creditcard zij accepteren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op São Tomé en Príncipe en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in São Tomé en Príncipe

Er is geen Nederlandse ambassade op São Tomé en Príncipe. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Luanda, Angola.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in de hoofdstad São Tomé. U kunt ook terecht bij de Portugese ambassade in de hoofdstad São Tomé.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Sao Tomé en Principe op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Sao Tomé en Principe

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Sao Tomé en Principe?

Door corona was op vakantie naar Sao Tomé en Principe in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Sao Tomé en Principe mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Sao Tomé en Principe en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Sao Tomé en Principe

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Sao Tomé en Principe:

Klik hier voor Sao Tomé en Principe

🤧 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Sao Tomé en Principe?

Wanneer je opreis gaat naar Sao Tomé en Principe heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Sao Tomé en Principe incl. reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ pcr teststraten door heel het land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Sao Tomé en Principe

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk thuis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie