KAART San Marino Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (23-01-2022) zijn er in San Marino, 11,466 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 107 overleden in San Marino aan corona. Gelukkig zijn er ook al 9,675 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 24 januari

Laatste Statistieken COVID-19 besmettingen in San Marino 23 januari:

Land San Marino
Positief getest 11,466
Aantal Doden 107
Hersteld 9,675
Actieve gevallen 1,684
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) in San Marino vandaag

Opzoek naar een kaart van San Marino? Wij tonen u hieronder realtime plattegronden aan van San Marino, met daarop toeristische bezienswaardigheden, San Marino nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart San Marino oranje zones

Hieronder vind je een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in San Marino:

regio’s landkaart San Marino

Covid-19 Kaart San Marino aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies San Marino en laatste nieuws

Vakantie naar San Marino mogelijk?

Op vakantie naar San Marino coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar San Marino niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in San Marino versoepeld. Hierdoor is in 2022 op vakantie ondanks het virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in San Marino. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar San Marino of een ander land.

Reisadvies San Marino | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-12-2021 | Nog steeds geldig op: 23-01-2022

De kleurcode voor San Marino is geel. Bij terugkeer vanuit San Marino naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees in het hele reisadvies wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies San Marino

Coronavirus

Inreisbeperkingen San Marino

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem een print van uw QR-code mee voor het geval u geen toegang heeft tot uw telefoon.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Voor uw aankomst in San Marino moet u een vaccinatiebewijs en een gezondheidsverklaring van niet ouder dan 6 maanden laten zien. Als u dit niet heeft dan kunt u ook een negatief testresultaat (antigeen of moleculair) laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst. Voor u naar San Marino reist moet u deze documenten sturen naar de gezondheidsautoriteiten van San Marino, dit kan via e-mail: laboratorio.analisi@iss.sm. Dit geldt niet voor kinderen jonger dan 10 jaar. De meest recente informatie met instructies en adviezen over reizen naar San Marino vindt u op de website van het ministerie van Internationale Economische Zaken en Communicatie.

Gele boekje ‘Internationale Bewijzen van Inenting’

Het gele boekje ‘Internationale Bewijzen van Inenting’ wordt door de autoriteiten van San Marino geaccepteerd als vaccinatiebewijs tegen COVID-19.

Maatregelen coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in San Marino stabiel te houden.

Er kunnen in San Marino andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in San Marino

Zie voor meer informatie over de testlocaties in San Marino de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in San Marino te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist San Marino

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak San Marino favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor San Marino heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar San Marino. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Er kunnen in San Marino andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar San Marino. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in San Marino op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor San Marino.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in San Marino. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in San Marino en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in San Marino

Er is geen Nederlandse ambassade in San Marino. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Rome (Italië).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over San Marino op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in San Marino

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar San Marino?

Door coronavirus was op vakantie naar San Marino in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar San Marino mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies San Marino en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in San Marino

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in San Marino:

Klik hier voor corona kaart van San Marino

😪 Hoe kan ik me laten testen in San Marino?

Wanneer je wilt reizen naar San Marino heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test San Marino met reisdocument. Dit overzicht benoemd meer dan 60+ COVID-19test locaties door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in San Marino

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie