Aantal Coronavirus besmettingen Libanon
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (28-02-2021) zijn er in Libanon, 375,050 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +2,258 meer dan gisteren. 912 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 4,692 overleden in Libanon aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 291,590 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 01 maart

Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Libanon 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Libanon 375,050 4,692 291,590 78,768 912

Kaart corona (covid-19) Libanon vandaag

Opzoek naar een landkaart van Libanon? Wij bieden op onze website up to date plattegronden aan van Libanon, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Libanon zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Libanon:

Kaart departementen Libanon

Kaart Libanon besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Libanon en vandaag

Vakantie naar Libanon mogelijk?

Op vakantie naar Libanon coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Libanon lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Libanon versoepeld. En is vakantie in 2020 tijdens de corona epidemiein veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Libanon. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Libanon of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Libanon | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-02-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Libanon? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Libanon gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Reis alleen naar Libanon als dat noodzakelijk is. Als u naar Libanon reist moet u een geldige PCR-test meenemen die maximaal 96 uur voor vertrek naar Libanon is afgenomen. De uitslag van de test registreert u voor vertrek op een elektronisch formulier van het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Ook vult u het airport tracking registration formulier in. Als u deze documenten en registraties niet heeft dan wordt u niet op de vlucht meegenomen. U bent verplicht om op de luchthaven een tweede PCR-test te doen. U moet verplicht in thuisquarantaine en u doet na 1 week een derde PCR-test. In Libanon geldt een landelijke lockdown. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Libanon

Reischecklist Libanon

Reist u naar Libanon? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Libanon favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Libanon reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit  nagaan bij de ambassade van Libanon in Den Haag.
 • Door de lokale autoriteiten worden aan de grens controles uitgevoerd. Eerder verblijf in Israël kan een reden zijn om u toegang tot Libanon te weigeren. Komt uw naam voor op een lijst van in Libanon gezochte personen? Dan wordt u aangehouden. Ook wordt uw paspoort ingenomen. U moet zelf aantonen dat u niet de persoon op deze lijst bent. Vooral personen met een Arabische achtergrond wordt geadviseerd een internationale geboorteakte bij zich te hebben. Hierin staan de (familie) namen van de vader vermeld. Als het mogelijk is vertaald in de Arabische taal. Zo kunt u een mogelijke persoonsverwisseling voor zijn.
 • U kunt uw visum verlengen bij het hoofdkantoor van de Libanese immigratiedienst. Bij uw aanvraag moet u een bewijs tonen van uw verblijfsadres en de reden waarom u langer in Libanon wilt blijven. De Libanese immigratiedienst (General Security) is gevestigd in de wijk Adlieh in de hoofdstad Beiroet.
 • Bezoekt u Libanon op een visum en is uw paspoort vervangen door een nooddocument of een nieuw paspoort? Dan is het noodzakelijk dat u uw visum enkele dagen voor vertrek bij de Libanese immigratiedienst laat overplaatsen op uw nooddocument of nieuwe paspoort. Het is niet voldoende om bij uitreis aan de grens (een kopie van) het oude paspoort te tonen waarmee u bent ingereisd.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Libanon een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Libanon een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Libanon. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Libanon. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten)

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt. 
Beiroet

Er is op 4 augustus 2020 een heftige explosie geweest in de hoofdstad Beiroet. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Een groot deel van het centrum van Beiroet is zwaar beschadigd. Op dit moment geldt voor de stad Beiroet de noodtoestand. Militairen zijn in het getroffen gebied aanwezig om de orde te bewaren en plunderingen te voorkomen.

In het getroffen gebied kan het gevaarlijk zijn door glas en puin op straat, door onveilige gevels en door vallende ramen. Of door bouwvoertuigen die bezig zijn met de afvoer van puin of met herstelwerkzaamheden.

Het vliegveld van Beiroet is open, maar opereert vanwege de COVID-19 pandemie op minimale capaciteit. Er gaan reguliere vluchten richting Europa.

Rood: niet reizen

Reis niet in de grensgebieden, in het noorden van Libanon, in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet en in de Palestijnse vluchtelingenkampen:

 • Het gehele Libanees-Syrische grensgebied, inclusief de stad Arsal (ten noorden van Halba-Qoubaiyat Road), de stad Hermel en Shebaa Farms (in het zuiden).
 • De zuidelijke buitenwijken zoals Haret Hreik, Ghobeiri, Chiah en Tariq El Jdida van de hoofdstad Beiroet. Met uitzondering van de snelweg vanaf Hazmieh naar het vliegveld (en de snelweg langs de Cité Sportive) en het vliegveld.
 • De Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. De leefomstandigheden binnen de Palestijnse kampen zijn slecht. De Libanese overheid heeft geen zeggenschap in deze kampen. De situatie in en rond de kampen is niet veilig. Zie de kaart.

Door de Syrische burgeroorlog loopt u grote risico’s in de grensgebieden met Syrië en het noorden van Libanon en in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet. Gewapende bevolkingsgroepen zijn in de grensgebieden met elkaar in gevecht. Houd er rekening mee dat grenzen niet altijd duidelijk zijn aangegeven. In de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet is een verhoogd risico op aanslagen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in de Bekaa-vallei, ten zuiden van Litani-rivier en de stad Tripoli:

 • De Bekaa-vallei. Met uitzondering van het gebied tussen de stad Zahle, het meer van Qaraoun en de Litani-rivier, en de hoofdweg van en naar de stad Zahle. Het leger controleert de verbindingswegen tussen de steden Zahle naar Baalbek, van Anjar naar Marjaayoon.
 • Het gebied tussen de Litani-rivier en de grens met Israël in verband met spanningen tussen Israël en Hezbollah. In dit gebied liggen ook clusterbommen en mijnen die nog niet zijn geëxplodeerd. U heeft toestemming nodig van de Libanese militaire autoriteiten om in dit gebied te mogen reizen. Dit geldt niet voor de stad Tyrus.
 • De stad Tripoli met uitzondering van de wijken ten zuiden van Riad el Sohl street, de oude markt (soek) en de haven. In de stad Tripoli kunnen spanningen hoog oplopen tussen soennitische en sjiitische gemeenschappen. Vooral rond het vrijdaggebed. Pas op in en dichtbij de wijken Bab al Tabbaneh en Jabal Mohsen. In deze wijken is het meeste risico op gewelddadigheden.

In de rest van Libanon zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Deze risico’s volgen hieronder. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

In Libanon kan de veiligheidssituatie plotseling verslechteren. Dit gebeurt als plaatselijke voorvallen zich snel uitbreiden naar andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Oplopende binnenlandse politieke spanningen;
 • Ontwikkelingen in Syrië. De grensgebieden, maar ook Zuid-Beiroet en delen van de stad Tripoli kunnen hier last van hebben;
 • Gespannen verhoudingen met Israël;
 • Slechte leefomstandigheden en interne spanningen binnen de Palestijnse kampen en tentenkampen voor Syrische vluchtelingen in Libanon.
Demonstraties en blokkades

Het is onrustig in Libanon. Door de economische situatie in het land bestaat in heel Libanon een risico op spanningen en onrust. Vanwege deze spanningen en onrust komen in het gehele land regelmatig protesten en wegblokkades voor. Hierbij kan vernieling plaatsvinden aan gebouwen en banken. De politie en het leger treden hard op tegen vandalisme en ordeverstoring en daarbij vallen gewonden of soms zelfs dodelijke slachtoffers.

De veiligheidssituatie kan plotseling verslechteren door demonstraties en wegblokkades. Vermijd demonstraties. Volg de instructie op van de lokale autoriteiten.

Een deel van de bevolking is ontevreden over de verslechterde economische situatie en aangekondigde belastingmaatregelen. Banken, winkels en kantoren kunnen gesloten zijn. Het verkeer en het openbaar vervoer kan door de wegblokkades worden ontregeld. Pinautomaten werken maar kunnen geen of minder geld geven doordat deze niet op tijd kunnen worden gevuld.

Veiligheid en reizen

Als de veiligheidssituatie in Libanon verslechtert, heeft dit gevolgen voor de veiligheid en reizen in het land. Wegen, grenzen, de luchthaven en zeehavens kunnen bijvoorbeeld plotseling geblokkeerd worden. Demonstraties kunnen de toegangswegen tot de stad en het vliegveld afsluiten. Als reiziger loopt u het risico dat u:

 • in aanraking komt met geweld;
 • op uw verblijfplaats vast komt te zitten;
 • het land niet kunt verlaten.

De overheid en ordediensten (politie en leger) zijn alert op mogelijke bedreigingen voor de openbare orde en veiligheid. Ook bij reizigers of bezoekers. Verdacht gedrag kan aanleiding kan zijn om u aan te houden. Bijvoorbeeld als u foto’s maakt van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Doe dit niet en respecteer het verbod om foto’s te maken. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden.

Terrorisme

In Libanon bestaat een risico op aanslagen. Dit komt door de politieke instabiliteit in het land en in de regio. In gebieden met een grote sjiitische bevolking, hebben in voorgaande jaren bomaanslagen plaats gevonden. Zoals bijvoorbeeld in het zuiden van de hoofdstad Beiroet.

Aanslagen kunnen gericht zijn tegen Libanese politici, veiligheidsinstanties en sjiitische plaatsen. Maar ook op openbare ruimtes, westerse doelen of op westerlingen. Vermijd onbeveiligde drukke plaatsen, waar veel westerlingen komen.

Criminaliteit

Er komt criminaliteit voor in Libanon. Buitenlanders zijn regelmatig het slachtoffer van tasjesroof en zakkenrollers.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

In de Bekaa-vallei zijn lokaal bendes actief. De lokale autoriteiten treden op tegen deze bendes.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Libanon en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtvaart

Het vliegveld van Beiroet is open. Er gaan reguliere vluchten richting Europa.

Tijdens de lockdown is het aantal inkomende vluchten sterk beperkt. Vliegverkeer met als bestemming Libanon maakt soms gebruik van het luchtruim boven Syrië. Het luchtruim boven Syrië is niet veilig vanwege het conflict in Syrië. Vraag vóór uw reis aan uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of zij bij de vliegroute rekening houden met deze dreiging.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Libanon is slecht. Wees voorzichtig als u zelf in Libanon gaat rijden, vooral ’s avonds en ’s nachts. De wegen zijn vaak slecht en onvoldoende voorzien van verkeerssignalen. Het rijgedrag van de Libanese bevolking kan agressief zijn. Ook als voetganger moet u goed opletten bij het oversteken van de straat.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Libanon? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Libanon gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Libanon

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Libanon de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Coronavirus maatregelen bij inreizen Libanon

Voordat u naar Libanon reist, moet u een test doen of u besmet bent (PCR-test). Deze test moet u doen binnen 96 uur voor vertrek. De uitslag van de test registreert u voor vertrek online op het elektronisch formulier van het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Na het invullen van het online formulier krijgt u per e-mail een bevestiging.

U vult ook het airport tracking registration formulier in. Beide online registraties moet u samen met het negatieve PCR-test resultaat laten zien bij het inchecken en na aankomst op de luchthaven van Beiroet. Als u geen negatief PCR-resultaat heeft of als u niet beide online formulieren heeft ingevuld mag de luchtvaartmaatschappij u niet op de vlucht meenemen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd van de PCR-test.

Na aankomst in Libanon bent u verplicht om op de luchthaven een tweede PCR-test te doen. U activeert de covid tracking applicatie voor Libanon (covid leb track) en u gaat in thuisquarantaine. U doet na 1 week een derde PCR-test.

Regels voor reizigers die Libanon uitreizen en binnen 1 week weer inreizen

Reist u Libanon voor maximaal 1 week uit met terugkeer niet later dan op dezelfde dag in de volgende week, dan hoeft voorafgaand aan de vlucht terug naar Libanon geen PCR-test te doen. Na aankomst doet u wel een PCR-test op de luchthaven en u gaat in thuisquarantaine totdat de uitslag van de PCR-test bekend is.

De Libanese luchtvaartmaatschappij MEA heeft de COVID-19 inreisvoorwaarden en de op de luchthaven van Beiroet getroffen maatregelen op deze pagina handig bijeen gezet.

Ziektekostenverzekering

Reist u naar Libanon, dan moet u een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt. Dit kan een lokale Libanese verzekering zijn of een internationale ziektekostenverzekering.

Libanese binnenlandse maatregelen

In Libanon geldt een complete landelijke lockdown met een 24-uurs uitgaansverbod.

U mag overdag en ’s nachts alleen op straat als dit strikt noodzakelijk is. De toestemming hiervoor vraagt u online aan via deze website (alleen beschikbaar in het Arabisch). Draag het bewijs van de noodzaak van uw verplaatsing bij u.

 • Alle instellingen, bedrijven en winkels sluiten met uitzondering van apotheken en klinieken.
 • Alleen supermarkten en waterbedrijven mogen thuis afleveren.
 • De Libanese overheid beperkt diensten tot het uiterst minimale.
 • Het dragen van een mondkapje op straat en in publieke ruimten wordt aanbevolen. Op sommige plaatsen kan het verplicht zijn een mondkapje te dragen.  
 • De luchthaven is altijd bereikbaar.
 • Inreizen over land vanuit Syrië is alleen toegestaan voor een transit op dezelfde dag.

Volg de Libanese instructies op. De situatie kan snel wijzigen dus volg de lokale media.

Gezondheidssituatie

Door de economische crisis is de medische capaciteit in Libanon teruggelopen tot een kritisch niveau. Sinds de uitbraak van het coronavirus COVID-19 zijn de medische instellingen in Libanon overbelast. De maximale capaciteit van de IC-bedden in veel ziekenhuizen is bereikt en patiënten worden verwezen naar verschillende ziekenhuizen in het hele land. Als u als reiziger in Libanon besmet raakt met het coronavirus COVID-19 bent u aangewezen op de lokale medische zorg.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Libanon te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Libanon.

Contact met Israël is verboden

Libanon is formeel nog in oorlog met Israël. Israëlische stempels in reisdocumenten, telefoonverkeer en andere communicatie (Skype, Facebook, Twitter) met Israël is niet toegestaan. De grens met Israël is gesloten. Het is niet mogelijk om over land van en naar Israël te reizen.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden. Respecteer het fotografeerverbod.

Vreugde(geweer)vuur

In Libanon wordt bij feestelijke gelegenheden of bij politieke gebeurtenissen soms in de lucht geschoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingen of speeches van politici voor de televisie. Dit brengt lichte veiligheidsrisico’s met zich mee (neerkomende kogels). Zoek in dat geval tijdelijk een overdekte ruimte.

Geld en pinautomaten

In Libanon is een tekort aan contant geld, vooral aan buitenlandse valuta (Euro’s of Amerikaanse dollars). Het is niet langer mogelijk Euro’s of Amerikaanse dollars uit pinautomaten te halen. Ook niet met een buitenlandse pinpas of creditcard.

Euro’s en Amerikaanse dollars kunt u omwisselen in Libanese ponden. Meestal is het mogelijk om te betalen in Euro’s en Amerikaanse dollars. U krijgt dan wisselgeld terug in Libanese ponden. 

Bij de meeste hotels, restaurants en grotere winkels kunt u betalen met een buitenlandse (credit) kaart.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) worden niet algemeen geaccepteerd in Libanon. Hoewel in de hoofdstad Beiroet de LHBTI-acceptatie toeneemt, kunnen LHBTI’ers in heel Libanon te maken krijgen met onbegrip, discriminatie of zelfs agressief gedrag. Deze groep kan ook te maken krijgen met arrestaties en veroordelingen. Dit geldt ook voor buitenlanders. In het verleden zijn buitenlanders die in Libanon actief opkwamen voor LHBTI-rechten het land uitgezet en/of bij een nieuw bezoek niet toegelaten. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Libanon en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 112
 • Ambulance: 140
 • Brandweer: 175
 • Call Centre Ministerie van Gezondheid: 76 592699
 • Hotline Ministerie van Gezondheid: 1214
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Beiroet

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Beiroet op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Libanon op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Libanon

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Libanon?

Door COVID-19 was op vakantie naar Libanon in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Libanon mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Libanon en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Libanon

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Libanon:

Klik hier voor Libanon

🤒 Hoe kan ik me laten testen op corona in Libanon?

Alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik hier om jezelf te test op corona.

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Libanon

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten