Aantal Coronavirus besmettingen Libanon
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Libanon, 543,865 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +167 meer dan gisteren. 54 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 7,832 overleden in Libanon aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 530,689 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken covid-19 virus in Libanon 24 juni:

Land Libanon
Positief getest 543,865
Aantal Doden 7,832
Hersteld 530,689
Actieve gevallen 5,344
Kritische toestand 54
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart corona virus Libanon vandaag

Opzoek naar een kaart van Libanon? Wij bieden op deze pagina realtime plattegronden aan van Libanon, met daarop mooie vakantie plekken in Libanon, nationaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Libanon rode zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Libanon:

Corona-teller.nl

steden landkaart Libanon

Covid-19 Kaart Libanon aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies Libanon en Lokaal nieuws

Vakantie naar Libanon mogelijk?

Op vakantie naar Libanon coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Libanon lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Libanon versoepeld. En is reizen ondanks het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Libanon. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Libanon of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Libanon | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

Op 24 juni 2021 wordt de kleurcode voor Libanon geel, oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Tot 24 juni 2021 moet u als u vanuit Libanon naar Nederland reist zich voor vertrek laten testen en krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Na 24 juni 2021 geldt dit niet meer. Let op: er zijn inreisbeperkingen voor Libanon. Meer informatie over de in Libanon en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Libanon

Reischecklist Libanon

Reist u naar Libanon? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Libanon favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Libanon reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Libanon in Den Haag.
 • Door de lokale autoriteiten worden aan de grens controles uitgevoerd. Eerder verblijf in Israël kan een reden zijn om u toegang tot Libanon te weigeren. Komt uw naam voor op een lijst van in Libanon gezochte personen? Dan wordt u aangehouden. Ook wordt uw paspoort ingenomen. U moet zelf aantonen dat u niet de persoon op deze lijst bent. Vooral personen met een Arabische achtergrond wordt geadviseerd een internationale geboorteakte bij zich te hebben. Hierin staan de (familie) namen van de vader vermeld. Als het mogelijk is vertaald in de Arabische taal. Zo kunt u een mogelijke persoonsverwisseling voor zijn.
 • U kunt uw visum verlengen bij het hoofdkantoor van de Libanese immigratiedienst. Bij uw aanvraag moet u een bewijs laten zien van uw verblijfsadres en de reden waarom u langer in Libanon wilt blijven. De Libanese immigratiedienst (General Security) is gevestigd in de wijk Adlieh in de hoofdstad Beiroet.
 • Bezoekt u Libanon op een visum en is uw paspoort vervangen door een nooddocument of een nieuw paspoort? Dan is het noodzakelijk dat u uw visum enkele dagen voor vertrek bij de Libanese immigratiedienst laat overplaatsen op uw nooddocument of nieuwe paspoort. Het is niet voldoende om bij uitreis aan de grens (een kopie van) het oude paspoort te laten zien waarmee u bent ingereisd.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Libanon een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Libanon een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Libanon. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Libanon. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten)

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt. 

Beiroet

Er is op 4 augustus 2020 een zware explosie geweest in de hoofdstad Beiroet. Een groot deel van het centrum van Beiroet is daarbij beschadigd. Veel voorzieningen in de getroffen wijken zijn nog steeds gesloten.

In het getroffen gebied zijn nog veel herstelwerkzaamheden aan de gang. Houd er ook rekening mee dat de straatverlichting niet overal werkt. Door de explosie en de economische crisis staat ‘Downtown’ (het centrum) grotendeels leeg. Vermijd ‘Downtown’ (het centrum) in de avonduren.

Rood: niet reizen

Reis niet in de grensgebieden in het noorden van Libanon, in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet en in de Palestijnse vluchtelingenkampen:

 • Het hele Libanees-Syrische grensgebied, inclusief de stad Aarsal (ten noorden van Halba-Qoubaiyat Road), de stad Hermel en Shebaa Farms. Dit is een stukje betwist gebied ten zuiden van de stad Marjaayoun.
 • De zuidelijke buitenwijken zoals Haret Hreik, Ghobeiri, Chiah en Tariq El Jdida van de hoofdstad Beiroet. Met uitzondering van de snelweg vanaf Hazmieh naar het vliegveld (en de snelweg langs de Cité Sportive) en het vliegveld.
 • De Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. De leefomstandigheden binnen de Palestijnse kampen zijn slecht. De Libanese overheid heeft geen zeggenschap in deze kampen. De situatie in en rond de kampen is niet veilig. Zie de kaart.

Door de Syrische burgeroorlog loopt u grote risico’s in de grensgebieden met Syrië en het noorden van Libanon en in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet. Gewapende bevolkingsgroepen zijn in de grensgebieden met elkaar in gevecht. Houd er rekening mee dat grenzen niet altijd duidelijk zijn aangegeven. In de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet is een verhoogd risico op aanslagen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in de Bekaa-vallei, ten zuiden van Litani-rivier en de stad Tripoli:

 • De Bekaa-vallei. Met uitzondering van het gebied tussen de stad Zahle, het meer van Qaraoun en de Litani-rivier, en de hoofdweg van en naar de stad Zahle. Het leger controleert de verbindingswegen tussen de steden Zahle naar Baalbek, van Anjar naar Marjaayoon.
 • Het gebied tussen de Litani-rivier en de grens met Israël in verband met spanningen tussen Israël en Hezbollah. In dit gebied liggen ook clusterbommen en mijnen die nog niet zijn geëxplodeerd. U heeft toestemming nodig van de Libanese militaire autoriteiten om in dit gebied te mogen reizen. Dit geldt niet voor de stad Tyrus.
 • De stad Tripoli met uitzondering van de wijken ten zuiden van Riad el Sohl street, de oude markt (soek) en de haven. In de stad Tripoli kunnen spanningen hoog oplopen tussen soennitische en sjiitische gemeenschappen. Vooral rond het vrijdaggebed. Pas op in en dichtbij de wijken Bab al Tabbaneh en Jabal Mohsen. In deze wijken is het meeste risico op gewelddadigheden.

In de rest van Libanon zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Deze risico’s volgen hieronder. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

In Libanon kan de veiligheidssituatie plotseling verslechteren. Dit gebeurt als plaatselijke voorvallen zich snel uitbreiden naar andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Oplopende binnenlandse politieke spanningen
 • Ontwikkelingen in Syrië. De grensgebieden, maar ook Zuid-Beiroet en delen van de stad Tripoli kunnen hier last van hebben
 • Gespannen verhoudingen met Israël
 • Slechte leefomstandigheden en interne spanningen binnen de Palestijnse kampen en tentenkampen voor Syrische vluchtelingen in Libanon
Demonstraties en blokkades

Het is onrustig in Libanon. Door de slechte economische situatie in het land bestaat in heel Libanon een risico op spanningen en onrust. Vanwege deze spanningen en onrust komen in het gehele land regelmatig protesten en wegblokkades voor. Hierbij kan vernieling plaatsvinden aan gebouwen en banken. De politie en het leger treden hard op tegen vandalisme en ordeverstoring en daarbij vallen gewonden of soms zelfs doden.

De veiligheidssituatie kan plotseling verslechteren door demonstraties en wegblokkades. Vermijd demonstraties. Volg de instructie op van de lokale autoriteiten.

Een groot deel van de bevolking is ontevreden over de verslechterde economische situatie en over de politieke situatie die belemmert dat er oplossingen kunnen komen. Banken, winkels en kantoren kunnen gesloten zijn. Het verkeer en het openbaar vervoer kan door de wegblokkades worden ontregeld. Pinautomaten werken maar kunnen geen of minder geld geven doordat deze niet op tijd kunnen worden gevuld.

Veiligheid en reizen

Als de veiligheidssituatie in Libanon verslechtert, heeft dit gevolgen voor de veiligheid en reizen in het land. Wegen, grenzen, de luchthaven en zeehavens kunnen bijvoorbeeld plotseling geblokkeerd worden. Demonstraties kunnen de toegangswegen tot de stad en het vliegveld afsluiten. Als reiziger loopt u het risico dat u:

 • in aanraking komt met geweld
 • op uw verblijfplaats vast komt te zitten
 • het land niet kunt verlaten

De overheid en ordediensten (politie en leger) zijn alert op mogelijke bedreigingen voor de openbare orde en veiligheid. Ook bij reizigers of bezoekers. Verdacht gedrag kan aanleiding zijn om u aan te houden. Bijvoorbeeld als u foto’s maakt van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Doe dit niet en respecteer het verbod om foto’s te maken. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden.

Terrorisme

In Libanon bestaat een risico op aanslagen. Dit komt door de politieke instabiliteit in het land en in de regio. In het recente verleden vonden bomaanslagen plaats in gebieden en op plaatsen die worden gezien als vooral soennitisch of sji’itisch (Tripoli, Zuid-Beiroet). Deze dreiging bestaat nog steeds en kan acuut worden als de spanningen tussen de gemeenschappen in Libanon oplopen.

Aanslagen kunnen gericht zijn tegen Libanese politici, veiligheidsinstanties en vooral soennitische en/of sji’itische plaatsen. Maar ook op openbare ruimtes, westerse doelen of op westerlingen. Vermijd onbeveiligde drukke plaatsen, waar veel westerlingen komen.

Criminaliteit

Er komt criminaliteit voor in Libanon. Door de economische crisis neemt de criminaliteit toe. Buitenlanders zijn regelmatig het slachtoffer van tasjesroof en zakkenrollers.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees overdag en na zonsondergang op uw hoede.
 • Vermijd sloppenwijken en rustige gebieden die ’s avonds slecht verlicht zijn.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

In de Bekaa-vallei zijn lokaal bendes actief. De lokale autoriteiten treden op tegen deze bendes.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Libanon en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Reizen naar Libanon

Voordat u naar Libanon reist, moet u een test doen of u besmet bent (PCR-test). Deze test moet u doen binnen 96 uur voor vertrek. Bent u 15 dagen voor aankomst in Libanon al volledig gevaccineerd? Dan laat u in plaats van een negatieve PCR-test uw vaccinatiebewijs zien.

U vult ook het airport tracking registration formulier in. Deze registratie moet u samen met het negatieve PCR-test resultaat laten zien bij het inchecken en na aankomst op de luchthaven van Beiroet. Als u geen negatief PCR-resultaat heeft of als u niet het online formulier heeft ingevuld mag de luchtvaartmaatschappij u niet op de vlucht meenemen.

Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd van de PCR-test en van het invullen van het registratieformulier.

Na aankomst in Libanon bent u verplicht om op de luchthaven een 2e PCR-test te doen. Dit geldt ook als u al gevaccineerd bent. U activeert de covid tracking applicatie voor Libanon (covid leb track) en u gaat in thuisquarantaine. U doet na 1 week een 3e PCR-test.

Regels voor reizigers die Libanon uitreizen en binnen 1 week weer inreizen

Reist u Libanon voor maximaal 1 week uit met terugkeer niet later dan op dezelfde dag in de volgende week, dan hoeft voorafgaand aan de vlucht terug naar Libanon geen PCR-test te doen. Na aankomst doet u wel een PCR-test op de luchthaven en u gaat in thuisquarantaine totdat de uitslag van de PCR-test bekend is.

De Libanese luchtvaartmaatschappij MEA heeft de COVID-19 inreisvoorwaarden en de op de luchthaven van Beiroet getroffen maatregelen op deze pagina handig bijeen gezet.

Ziektekostenverzekering

Reist u naar Libanon, dan moet u een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt. Dit kan een lokale Libanese verzekering zijn of een internationale ziektekostenverzekering.

Grens met Syrië

De grens met Syrië is geopend. Inreizen over land vanuit Syrië is alleen toegestaan als u op dezelfde dag doorreist via het vliegveld in Libanon. Als u een Libanese verblijfsvergunning heeft dan mag u alleen op de woensdagen de grens over naar Libanon.

Libanese binnenlandse coronavirus maatregelen

In Libanon geldt een avondklok. De avondtijd en ochtendtijd waarbinnen de avondklok geldt kan wijzigen. Informeer bij uw lokale contact om te weten tussen welke tijden u niet de straat op mag. Binnen die uren mag u alleen de straat op als dit strikt noodzakelijk is. Hiervoor moet u toestemming hebben.

Tijdens de volgende feestdagen geldt in Libanon een 24-uurs uitgaansverbod:

 • Eid Al Adha (dinsdag 20 juli 2021 en woensdag 21 juli 2021*)

*islamitische feestdagen kunnen wijzigen omdat deze afhankelijk zijn van de maanstand.

U mag dan alleen de straat op als dit strikt noodzakelijk is. Hiervoor moet u toestemming hebben. De toestemming hiervoor vraagt u online aan via deze website. Draag het bewijs van de noodzaak van uw verplaatsing bij u. U heeft ook online toestemming nodig als u grote winkelcentra of een grote supermarkt wilt bezoeken.

Volg de Libanese instructies op. De situatie kan snel wijzigen dus volg de lokale media.

Testlocaties in Libanon

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Libanon de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland
Tot 24 juni 2021 geldt:

Als u vanuit Libanon naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)-test overleggen voor u in Nederland aankomt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en uitzonderingen.

Na een verblijf in Libanon krijgt u het dringende advies om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Vanaf 24 juni 2021 geldt:

Als u vanaf 24 juni 2021 vanuit Libanon naar Nederland wilt reizen, hoeft u geen negatieve NAAT(PCR)-testuitslag te hebben en hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Libanon voor Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Door de economische crisis is de medische capaciteit in Libanon teruggelopen. Als u als reiziger in Libanon besmet raakt met het coronavirus COVID-19 bent u aangewezen op de lokale medische zorg.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Libanon te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Het vliegveld van Beiroet is open. Er gaan reguliere vluchten richting Europa.

Tijdens de lockdown is het aantal inkomende vluchten sterk beperkt. Vliegverkeer met als bestemming Libanon maakt soms gebruik van het luchtruim boven Syrië. Het luchtruim boven Syrië is niet veilig vanwege het conflict in Syrië. Vraag vóór uw reis aan uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of zij bij de vliegroute rekening houden met deze dreiging.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Libanon is slecht. Wees voorzichtig als u zelf in Libanon gaat rijden, vooral ’s avonds en ’s nachts. De wegen zijn vaak slecht en onvoldoende voorzien van verkeerssignalen. Het rijgedrag van de Libanese bevolking kan agressief zijn. Ook als voetganger moet u goed opletten bij het oversteken van de straat.

Taxi’s

Gebruik altijd taxi’s van erkende taxibedrijven. Deze zijn te herkennen aan de rode nummerplaten of witte nummerplaten met een rode rand. Bij de gemeenschappelijke taxi’s (in Libanon ‘service taxi’s’ genoemd) komt vaker beroving en oplichting voor.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Libanon.

Contact met Israël is verboden

Libanon is formeel nog in oorlog met Israël. Israëlische stempels in reisdocumenten, telefoonverkeer en andere communicatie (Skype, Facebook, Twitter) met Israël is niet toegestaan. De grens met Israël is gesloten. Het is niet mogelijk om over land van en naar Israël te reizen.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden. Respecteer het fotografeerverbod.

Vreugde(geweer)vuur

In Libanon wordt bij feestelijke gelegenheden of bij politieke gebeurtenissen soms in de lucht geschoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingen of speeches van politici voor de televisie. Dit brengt lichte veiligheidsrisico’s met zich mee (neerkomende kogels). Zoek in dat geval tijdelijk een overdekte ruimte.

Geld en pinautomaten

In Libanon is een tekort aan contant geld, vooral aan buitenlandse valuta (Euro’s of Amerikaanse dollars). Het is niet langer mogelijk Euro’s of Amerikaanse dollars uit pinautomaten te halen. Ook niet met een buitenlandse pinpas of creditcard.

Euro’s en Amerikaanse dollars kunt u omwisselen in Libanese ponden. Meestal is het mogelijk om te betalen in Euro’s en Amerikaanse dollars. U krijgt dan wisselgeld terug in Libanese ponden. 

Bij de meeste hotels, restaurants en grotere winkels kunt u betalen met een buitenlandse (credit) kaart.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) worden niet algemeen geaccepteerd in Libanon. Hoewel in de hoofdstad Beiroet de LHBTI-acceptatie toeneemt, kunnen LHBTI’ers in heel Libanon te maken krijgen met onbegrip, discriminatie of zelfs agressief gedrag. Deze groep kan ook te maken krijgen met arrestaties en veroordelingen. Dit geldt ook voor buitenlanders. In het verleden zijn buitenlanders die in Libanon actief opkwamen voor LHBTI-rechten het land uitgezet en/of bij een nieuw bezoek niet toegelaten. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Libanon en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 112
 • Ambulance: 140
 • Brandweer: 175
 • Call Centre Ministerie van Gezondheid: 76 592699
 • Hotline Ministerie van Gezondheid: 1214
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Beiroet

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Beiroet op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Libanon op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Libanon

Er zijn in Libanon enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Libanon?

Door corona was op vakantie naar Libanon in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Libanon mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Libanon en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Libanon

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Libanon:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Libanon

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Libanon?

Wanneer je opreis gaat naar Libanon heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Libanon + reisverklaring. Deze kaart benoemd meer dan 150+ corona teststraten door het hele land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Libanon

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoesten en niezen doe je alleen in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dat kan
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter afstand van anderen
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten