Aantal Corona besmettingen Liberia

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Liberia, 3,109 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 99 overleden in Liberia aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,169 corona patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Liberia 23 juni:

Land Liberia
Positief getest 3,109
Aantal Doden 99
Hersteld 2,169
Actieve gevallen 841
Kritische toestand 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart Corona in Liberia vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Liberia? Wij tonen hieronder actuele plattegronden aan van Liberia, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Liberia oranje zones

U vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Liberia:

Corona-teller.nl

Liberia departementen kaart

Landkaart Liberia aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Liberia en overzicht

Vakantie naar Liberia mogelijk?

Op vakantie naar Liberia coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Liberia niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Liberia versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Liberia. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Liberia of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Liberia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Liberia is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Liberia als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Liberia naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Liberia en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Liberia

Reischecklist Liberia

Reist u naar Liberia? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Liberia favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Liberia. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Houd er rekening mee dat pinautomaten en wisselkantoren niet altijd over voldoende contant geld beschikken. Neem ruim voldoende contant geld mee, bij voorkeur Amerikaanse dollars.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Liberia. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door het coronavirus neemt de lokale overheid maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Reis alleen naar Liberia als het noodzakelijk is.

De veiligheidssituatie is kwetsbaar. Vooral buiten de hoofdstad Monrovia heeft de politie moeite de veiligheid te handhaven.

Onveilige gebieden

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Ivoorkust. Er zijn soms schermutselingen tussen gewapende groeperingen in dit grensgebied. 

Er zijn veiligheidsrisico’s voor de rest van het land die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Er is criminaliteit, ook komen gewapende berovingen voor.

Criminaliteit

In Liberia is er veel criminaliteit, vooral na zonsondergang.  Gewelddadige overvallen en berovingen komen voor in het hele land. Buitenlanders zijn een aantrekkelijk doelwit.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen. Dit geldt voor de hoofdstad Monrovia en ook voor de rest van het land.
 • Wees ook overdag alert en loop bij voorkeur niet alleen over straat.
 • Wees alert wanneer u door onbekenden wordt benaderd of aangesproken.
 • Vermijd openbaar vervoer.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money-belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Liberia kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Wees alert en vermijd demonstraties en samenscholingen.

Natuurgeweld

Tussen mei en november kunnen hevige regenbuien overstromingen en aardverschuivingen veroorzaken. De toestand op de wegen is dan vaak slecht.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Reisbeperkingen Liberia

De lokale autoriteiten hebben maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus:

Voor vertrek moet u de Lib mobile travel app downloaden:

Android app

Apple Store

U moet voor aankomst in Liberia een gezondheidsformulier invullen.

Reizigers moeten voor vertrek een negatieve COVID-19 PCR-test laten zien dat niet ouder mag zijn dan 96 uur. Als u bij het inchecken van het vliegtuig geen negatieve testuitslag kunt laten zien, kan u de toegang tot het vliegtuig worden geweigerd.

 Op vliegveld Monrovia moeten reizigers bij aankomst opnieuw een COVID-19 PCR-test ondergaan (kosten zijn voor eigen rekening).

De landsgrenzen met Sierra Leone, Guinee en Ivoorkust zijn gesloten voor reizigers.

Informeer vooraf over de inreismaatregelen bij de ambassade van Liberia in Brussel (België)

Negatieve COVID-19-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Liberia gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Liberia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Liberia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Liberia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Er zijn geen commerciële binnenlandse vluchten in Liberia.

Wegverkeer

De wegen in Liberia zijn vaak slecht onderhouden. Ook zijn de wegen in het hele land onverlicht. Reis niet na zonsondergang. Na flinke regenbuien kunnen wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn. Houd rekening met onverantwoord rijgedrag van andere weggebruikers.

Het wordt afgeraden met privé minibussen te reizen. Deze zijn vaak versleten en de chauffeurs rijden meestal gevaarlijk.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.  Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Liberia.

Drugs

Bezit, handel en gebruik van drugs is strafbaar.

Fotografie

Maak geen foto’s of opnames van overheidsgebouwen, militaire installaties of personen in uniform. U kunt problemen krijgen met de autoriteiten als u dat toch doet.

LHBTIQ

Lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ’s) worden over het algemeen niet geaccepteerd in Liberia. Homoseksualiteit is strafbaar. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Liberia en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 911 (dit telefoonnummer wordt niet altijd beantwoord).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Liberia

Er is geen Nederlandse ambassade in Liberia. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Accra, Ghana.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie, zoals de ambassade van Duitsland in Monrovia: +231 888 65 35 68 of via e-mail.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in oranje gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Liberia op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Liberia

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Liberia?

Door corona was op vakantie naar Liberia in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Liberia mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Liberia en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Liberia

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Liberia:

Klik hier voor Liberia

😪 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Liberia?

Als je wilt reizen naar Liberia heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Liberia met reisdocument. Ons overzicht heeft meer dan 80+ pcr testlocaties door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen corona in Liberia

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis en werk uit huis als dat kan
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten