Aantal Corona besmettingen Liberia

Op dit moment (28-02-2021) zijn er in Liberia, 2,014 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +1 meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 85 overleden in Liberia aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,884 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 01 maart

Statistieken COVID-19 besmettingen in Liberia 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Liberia 2,014 85 1,884 45 2

Kaart Corona Liberia vandaag

U zoekt een landkaart van Liberia? Corona Teller bied u hieronder actuele plattegronden aan van Liberia, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Liberia, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Liberia rode zones

Hieronder vind u een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Liberia:

Kaart streken Liberia

Landkaart Liberia aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies Liberia en actueel nieuws

Vakantie naar Liberia mogelijk?

Op vakantie naar Liberia coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Liberia lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Liberia versoepeld. En is vakantie ondanks het coronavirusin de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Liberia. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Liberia of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Liberia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Liberia? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Liberia gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Liberia

Reischecklist Liberia

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar het grensgebied met Ivoorkust te reizen als dat noodzakelijk is.

Reist u naar Liberia? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Liberia favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Liberia. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Liberia. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.

De veiligheidssituatie is kwetsbaar. De VN-vredesmacht is sinds maart 2018 weg uit het land. Vooral buiten de hoofdstad Monrovia heeft de politie moeite de veiligheid te handhaven.

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Ivoorkust. Er zijn soms schermutselingen tussen gewapende groeperingen in dit grensgebied.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor de rest van het land die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Er is criminaliteit, ook komen gewapende berovingen voor.

Criminaliteit

In Liberia is er criminaliteit. In Liberia is er criminaliteit. Ook komen in het hele land gewapende berovingen en gewelddadige overvallen voor.

Voor uw veiligheid is het beter om niet na zonsondergang reizen. Dit geldt zowel voor de hoofdstad Monrovia als voor de rest van het land.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Liberia kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Verkeersveiligheid

Grensovergangen en vliegvelden

De lokale autoriteiten hebben strenge maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit bepaalde landen waar het coronavirus is vastgesteld. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

De verkeersveiligheid is slecht. De wegen in Liberia zijn slecht en onverlicht. Er zijn veel verkeersongevallen. Het regenseizoen is van mei tot en met november. Vooral dan zijn de wegen moeilijk begaanbaar.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Liberia? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Liberia gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Liberia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Liberia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Coronavirus (COVID-19)

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Liberia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Liberia. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Liberia en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 911 (dit telefoonnummer wordt niet altijd beantwoord).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Liberia

Er is geen Nederlandse ambassade in Liberia. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Accra, Ghana.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie, zoals de ambassade van Duitsland in Monrovia: +231 888 65 35 68 of via e-mail: info@monrovia.diplo.de.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in oranje gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Liberia op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Liberia

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Liberia?

Door COVID-19 was op vakantie naar Liberia in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Liberia mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Liberia en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Liberia

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Liberia:

Bekijk COVID-19 kaart Liberia

🤧 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Liberia?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik op deze link om jezelf te test op COVID-19.

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Liberia

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 cm afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten