Aantal Corona besmettingen Libië

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Libië, 191,476 mensen positief getest op corona. Dit zijn +223 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,183 overleden in Libië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 176,869 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona virus aantal besmettingen in Libië 24 juni:

Land Libië
Positief getest 191,476
Aantal Doden 3,183
Hersteld 176,869
Actieve gevallen 11,424
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona Libië vandaag

U zoekt een kaart van Libië? Wij tonen hieronder realtime plattegronden aan van Libië, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nieuws van vandaag en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Libië oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Libië:

Corona-teller.nl

steden landkaart Libië

Kaart Libië aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Libië en overzicht

Vakantie naar Libië mogelijk?

Op vakantie naar Libië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Libië geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Libië versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Libië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Libië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Libië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Libië is rood, want er zijn grote veiligheidsrisico’s. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Libië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Libië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Libië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Libië

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’  gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.  De Nederlandse ambassade is gesloten. Dit komt door de slechte veiligheidssituatie. De ambassade kan u in noodgevallen niet helpen.

Rood: niet reizen

De veiligheidssituatie in Libië blijft ondanks de vredesbesprekingen fragiel en gevaarlijk. Dagelijks vinden er gewapende incidenten plaats. Hierbij vallen gewonden en doden. Er is geen centrale autoriteit die controle heeft over het hele land. De verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid is versnipperd en bij calamiteiten is het onduidelijk wie verantwoordelijk is.

Geweld
In het hele land wordt gevochten. Het geweld kan plotseling oplaaien. Dit maakt de situatie onvoorspelbaar. Het geweld richt zich ook tegen buitenlanders. Er is een groot risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.

Landmijnen
Ook liggen er liggen landmijnen in Libië. De plaatsen waar mijnen liggen zijn niet allemaal in kaart gebracht.

Reis daarom niet naar Libië. Bent u toch in Libië? Wees alert en houd u aan de volgende adviezen:

 • Verlaat het land.
 • Verplaats u niet onnodig en/of blijf niet onnodig op straat.
 • Blijf, zeker na zonsondergang, zoveel mogelijk binnen.
 • Voorkom vaste patronen in uw dagindeling.
 • Zorg dat u goede kennis heeft van de omgeving waar u verblijft.
 • Houd een telefoon met daarin opgeslagen noodnummers bij de hand.
Terrorisme

In Libië is er een hoge dreiging voor terroristisch geweld door extremistische groeperingen zoals Da’esh/ISIS en Al-Qai’da (AQI). De situatie blijft instabiel en onvoorspelbaar. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn van een terroristische aanslag. Denk bijvoorbeeld aan winkelcentra, markten en hotels.

Criminaliteit

Het aantal slachtoffers van criminaliteit neemt toe. Het geweld richt zich tegen Libiërs en soms ook tegen buitenlanders (‘opportuniteitsdoelwit’). De politie kan de veiligheid van de mensen in het land niet garanderen. Er vinden bijvoorbeeld gewapende overvallen, ontvoeringen en carjackings plaats (het onder bedreiging stelen van voertuigen).

Coronavirus

Reizen naar Libië

Reizigers moeten bij vertrek naar Libië een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
Eenmaal aangekomen in Libië moet u 14 dagen in quarantaine.

Medische zorg

COVID-19 is niet onder controle in Libië en er zijn beperkte medische faciliteiten. De medische voorzieningen in Libië zijn zeer beperkt. Libiërs laten zich bij voorkeur buiten Libië medisch behandelen. Heeft u een ernstig medisch probleem? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar een ander land.

Uitreismogelijkheden

Er is dagelijks vluchtverkeer mogelijk tussen Tripoli (Mitiga airport) en Istanbul en Tunesië. Ook binnenlands vluchtverkeer is weer hervat.

Testlocaties in Libië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Libië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Libië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Libië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Libië is slecht. Het aantal ongelukken in het verkeer is erg hoog. Wegen worden regelmatig afgesloten omdat er gevochten wordt.

Luchtvaart

De vliegvelden in Libië worden regelmatig gesloten door gevechten in gebieden die rondom het vliegveld liggen. Vluchtschema’s kunnen op het laatste moment worden veranderd.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Libië.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van personen in uniform, openbare gebouwen, militaire objecten en moskeeën. Dit is verboden.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is strafbaar in Libië en bevindt zich in Libië in de taboesfeer. Openlijke LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) worden geconfronteerd met sociale uitsluiting, bedreigingen, pesterijen en geweldpleging

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Libië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemene alarmnummer: 193
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31682387796 ofTwitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Libië gesloten

De Nederlandse ambassade in Tripoli, Libië is sinds 29 juli 2014 gesloten. Dit komt door de slechte veiligheidssituatie. Er kan geen consulaire bijstand worden verleend in Libië. Heeft u vragen? Stuur bij vragen dan een e-mail naar TRI@minbuza.nl.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Libië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Libië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Libië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Libië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Libië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Libië en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Libië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Libië:

Klik hier voor Libië

😪 Hoe kan ik me laten testen op corona in Libië?

Voor reizen naar Libië heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Libië + reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 150+ pcr en sneltest locaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Libië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten