Aantal Corona besmettingen Libië

Op het moment van publiceren (28-02-2021) zijn er in Libië, 133,338 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +880 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,179 overleden in Libië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 120,240 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 01 maart

Laatste cijfers coronavirus in Libië 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Libië 133,338 2,179 120,240 10,919 onbekend aantal

Kaart corona (covid-19) Libië vandaag

U bent opzoek een landkaart van Libië? Wij tonen u hieronder duidelijke plattegronden aan van Libië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Libië, actueel nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Libië rode zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Libië:

streken kaart Libië

Landkaart Libië aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Libië en Regionaal nieuws

Vakantie naar Libië mogelijk?

Op vakantie naar Libië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Libië geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Libië versoepeld. En is vakantie vieren tijdens de corona epidemiein een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Libië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Libië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Libië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Libië? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Libië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Reis niet naar Libië. De veiligheidssituatie in Libië is fragiel en gevaarlijk en kan snel verslechteren. Schermutselingen tussen verschillende gewapende groepen blijven aan de orde van de dag, inclusief tussen milities in Tripoli. Bent u toch in Libië? Verlaat dan het land. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Libië

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’  gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.  De Nederlandse ambassade is gesloten. Dit komt door de slechte veiligheidssituatie. De ambassade kan u in noodgevallen niet helpen.

Rood: niet reizen

De veiligheidssituatie in Libië blijft ondanks de vredesbesprekingen fragiel en gevaarlijk. Dagelijks vinden er gewapende incidenten plaats. Hierbij vallen gewonden en doden. Er is geen centrale autoriteit die controle heeft over het hele land. De verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid is versnipperd en bij calamiteiten is het onduidelijk wie verantwoordelijk is.

Geweld
In het hele land wordt gevochten. Het geweld kan plotseling oplaaien. Dit maakt de situatie onvoorspelbaar. Het geweld richt zich ook tegen buitenlanders. Er is een groot risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.

Landmijnen
Ook liggen er liggen landmijnen in Libië. De plaatsen waar mijnen liggen zijn niet allemaal in kaart gebracht.

Reis daarom niet naar Libië. Bent u toch in Libië? Wees alert en houd u aan de volgende adviezen:

 • Verlaat het land.
 • Verplaats u niet onnodig en/of blijf niet onnodig op straat.
 • Blijf, zeker na zonsondergang, zoveel mogelijk binnen.
 • Voorkom vaste patronen in uw dagindeling.
 • Zorg dat u goede kennis heeft van de omgeving waar u verblijft.
 • Houd een telefoon met daarin opgeslagen noodnummers bij de hand.
Terrorisme

In Libië is er een hoge dreiging voor terroristisch geweld door extremistische groeperingen zoals Da’esh/ISIS en Al-Qai’da (AQI). De situatie blijft instabiel en onvoorspelbaar. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn van een terroristische aanslag. Denk bijvoorbeeld aan winkelcentra, markten en hotels.

Criminaliteit

Het aantal slachtoffers van criminaliteit neemt toe. Het geweld richt zich tegen Libiërs en soms ook tegen buitenlanders (‘opportuniteitsdoelwit’). De politie kan de veiligheid van de mensen in het land niet garanderen. Er vinden bijvoorbeeld gewapende overvallen, ontvoeringen en carjackings plaats (het onder bedreiging stelen van voertuigen).

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Libië is slecht. Het aantal ongelukken in het verkeer is erg hoog. Wegen worden regelmatig afgesloten omdat er gevochten wordt.

Luchtvaart

De vliegvelden in Libië worden regelmatig gesloten door gevechten in gebieden die rondom het vliegveld liggen. Vluchtschema’s kunnen op het laatste moment worden veranderd.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Libië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Libië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Libië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Libië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Uitreismogelijkheden

Er is dagelijks vluchtverkeer mogelijk tussen Tripoli (Mitiga airport) en Istanbul en Tunesië. Ook binnenlands vluchtverkeer is weer hervat.

Inreisbeperkingen

Reizigers moeten bij vertrek naar Libië een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
Eenmaal aangekomen in Libië moet u 14 dagen in quarantaine.

Medische zorg

COVID-19 is niet onder controle in Libië en er zijn beperkte medische faciliteiten. De medische voorzieningen in Libië zijn zeer beperkt. Libiërs laten zich bij voorkeur buiten Libië medisch behandelen. Heeft u een ernstig medisch probleem? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar een ander land.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Libië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Libië.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van personen in uniform, openbare gebouwen, militaire objecten en moskeeën. Dit is verboden.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is strafbaar in Libië en bevindt zich in Libië in de taboesfeer. Openlijke LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) worden geconfronteerd met sociale uitsluiting, bedreigingen, pesterijen en geweldpleging

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Libië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemene alarmnummer: 193
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31682387796 ofTwitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Libië gesloten

De Nederlandse ambassade in Tripoli, Libië is sinds 29 juli 2014 gesloten. Dit komt door de slechte veiligheidssituatie. Er kan geen consulaire bijstand worden verleend in Libië. Heeft u vragen? Stuur bij vragen dan een e-mail naar TRI@minbuza.nl.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Libië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Libië

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Libië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Libië in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Libië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Reisadvies Libië en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Libië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Libië:

Bekijk corona kaart Libië

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Libië?

Nee, alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik hier om online te testen op coronavirus.

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Libië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten alleen in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Kom je toch buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten