Landkaart Ierland aantal besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Ierland en actueel

Op dit moment (05-03-2021) zijn er in Ierland, 221,649 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 102 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 4,396 overleden in Ierland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 23,364 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 06 maart

Corona-teller.nl

Statistieken corona virus in Ierland 05 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Ierland 221,649 4,396 23,364 193,889 102

Kaart corona (covid-19) Ierland vandaag

U zoekt een landkaart van Ierland? Wij tonen hieronder realtime plattegronden aan van Ierland, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Ierland, laatste nieuws en meer!

Corona-teller.nl

Live Covid-19 Kaart Ierland rode zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Ierland:

Corona-teller.nl

Landkaart streken Ierland

Landkaart Ierland aantal besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Ierland en actueel

Vakantie naar Ierland mogelijk?

Op vakantie naar Ierland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Ierland geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Ierland versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens coronain de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Ierland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Ierland of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Ierland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 05-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Ierland

Reischecklist Ierland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Ierland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Ierland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Ierland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Ierland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Ierland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Ierland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Ierland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Ierland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

In Ierland is het aantal besmettingen met het coronavirus sterk toegenomen. Reis naar Ierland alleen als het strikt noodzakelijk is.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Ierland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Er zijn reguliere vluchten tussen Nederland en Ierland. Deze situatie kan echter snel veranderen. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels). Neem voor vragen betreffende specifieke vluchten contact op met uw luchtvaartmaatschappij.

Wegverkeer

In Ierland wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee. Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Ierland op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Ierland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Ierland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Ierland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Lockdownmaatregelen Ierland

Er geldt op dit moment een lockdown in Ierland. Inwoners moeten zoveel mogelijk thuisblijven en zich beperken tot een straal van 5 km van hun huis. Horecagelegenheden zijn alleen open voor afhaal/bezorgen en niet-essentiële winkels en diensten zijn gesloten. Bezoek aan huis is niet toegestaan en samenkomen buiten mag alleen met 1 ander huishouden. Kijk voor de actuele informatie over deze maatregelen in Ierland, op de speciale Covid-19 website van de Ierse overheid (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Ierland

Sinds 16 januari moeten alle reizigers vanaf 6 jaar (uitgezonderd reizigers vanuit Noord-Ierland) , die per vliegtuig of veerboot naar Ierland reizen, een negatieve PCR-testuitslag laten zien van maximaal 72 uur oud voor aankomst in Ierland. Deze verplichting geldt niet voor transportmedewerkers zoals bemanning aan boord van vliegtuigen, veerboten en vrachtwagenschauffeurs als zij reizen voor werk. Voor meer informatie over deze nieuwe verplichting en andere maatregelen bij aankomst in Ierland, controleer voor vertrek de website van de Ierse overheid.

Passenger Locator Form

Inkomende reizigers moeten een ‘Public Health Passenger Locator Form’ invullen. Dit formulier wordt door de Ierse overheid gebruikt om te controleren dat de reizigers zich daadwerkelijk houden aan de 14 dagen durende restricties.

Kijk voor de meest actuele informatie over de stand van zaken, maatregelen en adviezen in Ierland op de speciale Covid-19 website van de Ierse overheid.

Coronamaatregelen Ierland

In heel Ierland moeten alle personen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het openbaar vervoer, op de luchthavens en in alle andere openbare gelegenheden, waar afstand houden moeilijk is (horecagelegenheden, winkels, winkelcentra en bij contactberoepen, evenementen en demonstraties).

Voor actuele informatie over de landelijke coronamaatregelen in Ierland kunt u de website van de Ierse overheid (informatie in het Engels) raadplegen.

Reizen vanuit Ierland naar Nederland

Er zijn geen uitreisbeperkingen voor reizigers die Ierland willen verlaten. Wel worden alle niet-noodzakelijke buitenlandse reizen door de Ierse overheid afgeraden. Alle reizigers die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Deze krijgen zij van de luchtvaartmaatschappij. Als zij hierop verklaren klachten te hebben die passen bij COVID-19, mogen zij niet aan boord.

Woont u in Ierland en maakt u een noodzakelijke reis naar Nederland, houdt u er dan rekening mee dat van u verwacht wordt dat u zich na terugkomst in Ierland 14 dagen beperkt in uw bewegingen.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Ierland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Ierland nadere bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Ierland.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Ierland. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Ierland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer 112.

Bent u het slachtoffer geworden van een misdrijf tijdens uw bezoek aan Ierland, dan kunt u contact opnemen met ITAS – Irish Tourist Assistance Service.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Dublin

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Dublin.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Ierland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Ierland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Ierland?

Door COVID-19 was op vakantie naar Ierland in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Ierland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Ierland en vind daar ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Ierland

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Ierland:

Bekijk COVID-19 kaart Ierland

😷 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Ierland?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Klik op deze link om jezelf te test op corona.

🤲 Hoe bescherm ik me tegen corona in Ierland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ben je buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter afstand van elkaar
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten