Kaart Equatoriaal-Guinea aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Equatoriaal-Guinea en vandaag

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Equatoriaal-Guinea, 8,863 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 123 overleden in Equatoriaal-Guinea aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 8,637 inwoners hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 26 juli

Laatste Statistieken covid-19 virus in Equatoriaal-Guinea 25 juli:

Land Equatoriaal-Guinea
Positief getest 8,863
Aantal Doden 123
Hersteld 8,637
Actieve gevallen 103
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona virus Equatoriaal-Guinea vandaag

Opzoek naar een kaart van Equatoriaal-Guinea? Wij tonen u actuele plattegronden aan van Equatoriaal-Guinea, met daarop mooie vakantie bestemmingen, laatste nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Equatoriaal-Guinea oranje zones

Je vind hieronder een landkaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Equatoriaal-Guinea:

Equatoriaal-Guinea gebieden landkaart

Kaart Equatoriaal-Guinea aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Equatoriaal-Guinea en vandaag

Vakantie naar Equatoriaal-Guinea mogelijk?

Op vakantie naar Equatoriaal-Guinea coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Equatoriaal-Guinea geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Equatoriaal-Guinea versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Equatoriaal-Guinea. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Equatoriaal-Guinea of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Equatoriaal-Guinea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode van Equatoriaal-Guinea is oranje, want Equatoriaal-Guinea is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Equatoriaal-Guinea als het noodzakelijk is. Als u vanuit Equatoriaal-Guinea naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Equatoriaal-Guinea en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Equatoriaal-Guinea

Reischecklist Equatoriaal-Guinea

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Equatoriaal-Guinea favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Equatoriaal-Guinea reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Equatoriaal-Guinea in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Equatoriaal-Guinea een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Equatoriaal-Guinea. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Equatoriaal-Guinea. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Coronavirus

Coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in (land)  te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Equatoriaal-Guinea

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Equatoriaal-Guinea de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Equatoriaal-Guinea te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Equatoriaal-Guinea.

Foto’s maken

Maak in Equatoriaal-Guinea geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten, havens, vliegvelden en paleizen. Dat is strikt verboden. Dit geldt ook voor bepaalde objecten, gebouwen of plaatsen waarvan niet duidelijk is wat ze zijn. Informeer bij de lokale autoriteiten naar wat u wel en niet mag fotograferen.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Equatoriaal-Guinea. Houd daar rekening mee.

Paspoort

Draag altijd uw paspoort bij u en geef het niet (zomaar) af. Soms nemen ordediensten identiteitsbewijzen in zonder duidelijke uitleg of reden.

Strenge controles

Equatoriaal Guinea heeft een strenge regering, die iedereen sterk controleert. Ook buitenlanders. Houd hier rekening mee. Ook als u contact heeft met de lokale bevolking.

Hotels

Buiten de grote steden zijn er geen comfortabele en schone hotels of restaurants. In Malabo en Bata zijn weinig hotels.

Vergunningen voor toeristische gebieden

Wilt u toeristische gebieden bezoeken, zoals het eiland Bioko of toeristische plaatsen op het vasteland? Dan heeft u vergunningen nodig van de overheid. Deze zijn soms moeilijk te krijgen. Informeer voordat u naar deze gebieden gaat bij contactpersonen of hotels waar en op welke manier u zo’n vergunning kunt aanvragen.

Verrekijker

Het is raadzaam om geen verrekijker mee te nemen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Equatoriaal-Guinea en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 2878
 • Ambulance: 3101
 • Brandweer: 2737
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Equatoriaal-Guinea

Er is geen Nederlandse ambassade in Equatoriaal-Guinea. Er is ook geen honorair consulaat. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Cotonou (Benin).

In noodgevallen kunt u ook terecht bij de Franse ambassade in Malabo of de Spaanse ambassade in Malabo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Equatoriaal-Guinea op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Equatoriaal-Guinea

Er zijn in Equatoriaal-Guinea enorm veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Equatoriaal-Guinea?

Door coronavirus was op vakantie naar Equatoriaal-Guinea in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Equatoriaal-Guinea mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Equatoriaal-Guinea en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Equatoriaal-Guinea

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Equatoriaal-Guinea:

Klik hier voor Equatoriaal-Guinea

🤧 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Equatoriaal-Guinea?

Wanneer je wilt reizen naar Equatoriaal-Guinea heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Equatoriaal-Guinea inclusief reisdocument. Ons overzicht toont meet dan 60+ pcr en snelteststraten door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Equatoriaal-Guinea

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de elleboog
 • Blijf thuis en werk thuis als dat kan
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten