Covid-19 Kaart Equatoriaal-Guinea besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Equatoriaal-Guinea en regio nieuws

Op het moment van publiceren (13-05-2021) zijn er in Equatoriaal-Guinea, 7,694 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 7 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 112 overleden in Equatoriaal-Guinea aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 7,279 inwoners hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 14 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers COVID-19 in Equatoriaal-Guinea 13 mei:

Land Equatoriaal-Guinea
Positief getest 7,694
Aantal Doden 112
Hersteld 7,279
Actieve gevallen 303
Kritische toestand 7
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 13 mei 2021

Kaart coronavirus in Equatoriaal-Guinea vandaag

U zoekt een kaart van Equatoriaal-Guinea? Wij tonen u actuele plattegronden aan van Equatoriaal-Guinea, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Equatoriaal-Guinea zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Equatoriaal-Guinea:

PCR en Sneltest prijzen

Landkaart gebieden Equatoriaal-Guinea

Covid-19 Kaart Equatoriaal-Guinea besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Equatoriaal-Guinea en regio nieuws

Vakantie naar Equatoriaal-Guinea mogelijk?

Op vakantie naar Equatoriaal-Guinea coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Equatoriaal-Guinea geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Equatoriaal-Guinea versoepeld. En is reizen tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Equatoriaal-Guinea. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Equatoriaal-Guinea of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Equatoriaal-Guinea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-05-2021 | Nog steeds geldig op: 13-05-2021

De kleurcode voor Equatoriaal-Guinea is oranje. Reis alleen naar Equatoriaal-Guinea als dat noodzakelijk is. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine, ook wanneer u (terug) naar Nederland reist, de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Equatoriaal-Guinea

Reischecklist Equatoriaal-Guinea

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Equatoriaal-Guinea favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Equatoriaal-Guinea reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Equatoriaal-Guinea in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Equatoriaal-Guinea een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Equatoriaal-Guinea. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Equatoriaal-Guinea. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Coronavirus

Coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in (land)  te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Equatoriaal-Guinea gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Equatoriaal-Guinea

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Equatoriaal-Guinea de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Equatoriaal-Guinea te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Equatoriaal-Guinea.

Foto’s maken

Maak in Equatoriaal-Guinea geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten, havens, vliegvelden en paleizen. Dat is strikt verboden. Dit geldt ook voor bepaalde objecten, gebouwen of plaatsen waarvan niet duidelijk is wat ze zijn. Informeer bij de lokale autoriteiten naar wat u wel en niet mag fotograferen.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Equatoriaal-Guinea. Houd daar rekening mee.

Paspoort

Draag altijd uw paspoort bij u en geef het niet (zomaar) af. Soms nemen ordediensten identiteitsbewijzen in zonder duidelijke uitleg of reden.

Strenge controles

Equatoriaal Guinea heeft een strenge regering, die iedereen sterk controleert. Ook buitenlanders. Houd hier rekening mee. Ook als u contact heeft met de lokale bevolking.

Hotels

Buiten de grote steden zijn er geen comfortabele en schone hotels of restaurants. In Malabo en Bata zijn weinig hotels.

Vergunningen voor toeristische gebieden

Wilt u toeristische gebieden bezoeken, zoals het eiland Bioko of toeristische plaatsen op het vasteland? Dan heeft u vergunningen nodig van de overheid. Deze zijn soms moeilijk te krijgen. Informeer voordat u naar deze gebieden gaat bij contactpersonen of hotels waar en op welke manier u zo’n vergunning kunt aanvragen.

Verrekijker

Het is raadzaam om geen verrekijker mee te nemen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Equatoriaal-Guinea en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 2878
 • Ambulance: 3101
 • Brandweer: 2737
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Equatoriaal-Guinea

Er is geen Nederlandse ambassade in Equatoriaal-Guinea. Er is ook geen honorair consulaat. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Cotonou (Benin).

In noodgevallen kunt u ook terecht bij de Franse ambassade in Malabo of de Spaanse ambassade in Malabo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Equatoriaal-Guinea op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Equatoriaal-Guinea

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Equatoriaal-Guinea?

Door coronavirus was op vakantie naar Equatoriaal-Guinea in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Equatoriaal-Guinea mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Equatoriaal-Guinea en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Equatoriaal-Guinea

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Equatoriaal-Guinea:

Klik hier voor Equatoriaal-Guinea

😷 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Equatoriaal-Guinea?

Wanneer je wilt reizen naar Equatoriaal-Guinea heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Equatoriaal-Guinea + reisverklaring. Dit overzicht bevat 80+ coronavirusteststraten door heel het land!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Equatoriaal-Guinea

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoesten in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten