KAART Nepal Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Nepal, 933,451 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +5,571 meer dan gisteren. 100 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 11,672 overleden in Nepal aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 831,712 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 27 januari

Laatste cijfers corona besmettingen in Nepal 26 januari:

Land Nepal
Positief getest 933,451
Aantal Doden 11,672
Hersteld 831,712
Actieve gevallen 90,067
Kritische toestand 100
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) in Nepal vandaag

Opzoek naar een kaart van Nepal? Corona Teller bied op deze pagina realtime plattegronden aan van Nepal, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Nepal zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Nepal:

Kaart departementen Nepal

Kaart Nepal aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Nepal en live update

Vakantie naar Nepal mogelijk?

Op vakantie naar Nepal coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Nepal geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Nepal versoepeld. Hierdoor is vakantie ondanks corona in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Nepal. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nepal of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Nepal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

De kleurcode van Nepal is oranje, want Nepal is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Nepal als het noodzakelijk is. Een vakantie is geen noodzakelijke reis. Als u moet reizen dan moet u een negatief PCR/NAAT-testresultaat laten zien, dat niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Nepal. Dit geldt voor reizigers vanaf 5 jaar en ouder. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn (14 dagen of langer geleden voor hun vertrek) en een negatief PCR-testresultaat hebben, kunnen een visa ‘on arrival’ krijgen en hoeven dan niet in quarantaine. Voor niet-gevaccineerde reizigers gelden inreismaatregelen zoals test- en quarantaineverplichtingen. Meer informatie over de in Nepal en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Nepal

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Nepal favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nepal reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U heeft in de meeste gevallen een visum voor Nepal nodig. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Nepal in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nepal. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nepal. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: In ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Natuurgeweld
Aardbevingen

Nepal ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er kunnen zware aardbevingen voorkomen. Er is ook een risico op naschokken.

Aardverschuivingen en vallende rotsen

In Nepal komen aardverschuivingen, vallende rotsen en lawines voor. Het risico daarop is tijdens de moesson-periode hoger. Dit risico wordt in deze periode verder verhoogd door de schade van recente aardbevingen. De moesson loopt vanaf half juni tot en met september. Het is daarom beter om tijdens deze periode niet buiten de steden en dorpen te reizen tijdens de moesson.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nepal en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

In- en uitreisbeperkingen 

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Nepal inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Als u moet reizen naar Nepal, moet u vooraf een visum aanvragen bij de Nepalese ambassade of het Nepalese consulaat waar u woont.

Alle reizigers moeten een negatief PCR/NAAT-testresultaat laten zien, dat niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Nepal. Dit geldt voor reizigers vanaf 5 jaar en ouder. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn (14 dagen of langer geleden voor hun vertrek) en een negatief PCR-testresultaat hebben, kunnen een visa ‘on arrival’ krijgen en hoeven dan niet in quarantaine. Voor niet-gevaccineerde reizigers gelden inreismaatregelen zoals test- en quarantaineverplichtingen. U moet 10 dagen in een quarantainehotel met op de 11e dag een verplichte PCR-test. Voor vertrek naar Nepal moet u een hotelboeking laten zien van zo’n quarantainehotel in Nepal.

Alle reizigers moeten ook voor vertrek naar Nepal online een formulier invullen (informatie in het Engels). U krijgt een barcode die u bij het inchecken moet laten zien.

Actuele informatie vindt u op de website van de Nepalese overheid (informatie in het Engels).

Transiteren in Nepal is verboden behalve als u, voor uw vertrek naar Nepal, officiële toestemming van de Nepalese autoriteiten heeft ontvangen.

Buitenlandse reizigers die Nepal over land willen inreizen, krijgen geen toegang tot Nepal. Ingezetenen uit de grenslanden met Nepal mogen wel Nepal over land inreizen.

Algemene coronamaatregelen in Nepal

U wordt aangeraden vóór het boeken van een reis naar Nepal de geldende maatregelen na te gaan. Zie de website van de Nepalese overheid.

Informatie over visa

Verblijft u momenteel in Nepal en verloopt uw visum? Lees informatie hierover op de website van de Nepalese Immigratiedienst (informatie in het Engels).

Bergklimmersexpedities

Bergbeklimmersexpedities en trekkers zijn onder strikte voorwaarden mogelijk. Lees de voorwaarden op de website van de Nepal Tourism Board (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Nepal

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nepal de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nepal te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Veel wegen zijn in slechte staat en sommige gebieden zijn daardoor slecht te bereiken zoals de gebieden Ghorka en Rasuwa, Manaslu en Langtang en het hooggebergte. Hier vinden veel bergtochten plaats, maar ze zijn moeilijk toegankelijk. Let daar op bij het reizen.

Luchtvaart

Geen enkele Nepalese luchtvaartmaatschappij mag naar of binnen de EU vliegen. In 2013 besloot de Europese Commissie om alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen op een zwarte lijst te plaatsen. Dit heeft te maken met een aantal ernstige vliegtuigongelukken in de afgelopen jaren.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nepal.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland? Bereid je goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar dat heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen. Uit onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 blijkt dat deze reizen veel negatieve effecten hebben. Sommige weeshuizen worden in verband gebracht met uitbuiting en mensenhandel. Het is belangrijk dat Nederlanders zich bewust zijn van alle mogelijke negatieve gevolgen en aspecten. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen.

Bergtochten

Maakt u een bergtocht in Nepal? Soms raken buitenlanders vermist in hooggelegen en afgelegen gebieden. Neem daarom de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Reis in groepen en maak gebruik van lokale gidsen.
 • Voor bepaalde bergtochten zijn speciale vergunningen nodig. Dit is afhankelijk van de te bezoeken hoogte. Vraag dit na bij uw reisorganisatie of de lokale gids.  
 • In sommige grensgebieden heeft alleen de Nepalese luchtmacht toestemming om reddingsoperaties uit te voeren. Vaak komen de Nepalese autoriteiten niet of pas na veel aandringen in actie om reddingsoperaties voor zoekgeraakte buitenlanders uit te voeren. Zorg er daarom voor dat uw verzekeringspolis dekking biedt voor bergtochten.
Trage rechtsgang

De rechtsgang in Nepal is anders dan die in Nederland. Procedures, zoals gerechtelijke procedures bij de Nepalese overheid en vooral bij het ministerie van Justitie, zijn vaak niet transparant en kunnen jaren duren. Daar kunt u mee te maken krijgen als u met de Nepalese justitie in aanraking komt.

Homoseksualiteit/LHBTIQ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer)

Homoseksualiteit / (LHBTIQ) wordt niet algemeen geaccepteerd in Nepal. Een huwelijk is alleen toegestaan tussen mannen en vrouwen. De Nepalese wetgeving geeft geen beschrijving wat wel en niet mag. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houdt hier rekening mee.

Drugs 

In Nepal is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Nepal veel zwaarder is dan
in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nepal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: alarmnummer 100

Ambulance: alarmnummer 102

Brandweer: alarmnummer 101

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Nepal

Er is geen Nederlandse ambassade in Nepal. Neem bij vragen contact op met de ambassade in New Delhi, India.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Kathmandu. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nepal op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Nepal

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Nepal?

Door corona was op vakantie naar Nepal in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nepal mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Nepal en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Nepal

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Nepal:

Klik hier voor coronavirus kaart van Nepal

😪 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Nepal?

Wanneer je opreis gaat naar Nepal heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Nepal inclusief reisdocument. Ons overzicht heeft meer dan 60+ COVID-19test straten door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen corona in Nepal

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoest enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie