Aantal Corona besmettingen Nepal

Op het moment van publiceren (17-04-2021) zijn er in Nepal, 283,658 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +768 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,075 overleden in Nepal aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 275,038 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 18 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Nepal 17 april:

Land Nepal
Positief getest 283,658
Aantal Doden 3,075
Hersteld 275,038
Actieve gevallen 5,545
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 17 april 2021

Kaart corona virus in Nepal vandaag

Opzoek naar een kaart van Nepal? Wij tonen u hieronder relevante plattegronden aan van Nepal, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Nepal, actueel nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Nepal zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Nepal:

Corona-teller.nl

Kaart gebieden Nepal

Landkaart Nepal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Nepal en live update

Vakantie naar Nepal mogelijk?

Op vakantie naar Nepal coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Nepal niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Nepal versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks corona in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Nepal. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nepal of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Nepal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 17-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl

Reischecklist Nepal

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Nepal favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nepal reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het consulaat-generaal van Nepal in Amsterdam.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Nepal een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Nepal een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nepal. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nepal. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Natuurgeweld
Aardbevingen

Nepal ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er kunnen zware aardbevingen voorkomen. Er is ook een risico op naschokken.

Aardverschuivingen en vallende rotsen

In Nepal komen aardverschuivingen, vallende rotsen en lawines voor. Het risico daarop is tijdens de moesson-periode hoger. Dit risico wordt in deze periode verder verhoogd door de schade van recente aardbevingen. De moesson loopt vanaf half juni tot en met september. Het is daarom beter om tijdens deze periode niet buiten de steden en dorpen te reizen tijdens de moesson.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nepal en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

Veel wegen zijn in slechte staat en zijn daardoor gebieden slecht te bereiken zoals de gebieden Ghorka en Rasuwa, de gebieden Manaslu en Langtang en het hooggebergte. Hier vinden veel bergtochten plaats, maar ze zijn moeilijk toegankelijk. Let daarop bij het reizen.

Luchtvaart

Geen enkele Nepalese luchtvaartmaatschappij mag naar of binnen de EU vliegen. In 2013 besloot de Europese Commissie om alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen op een zwarte lijst te plaatsen. Dit heeft te maken met een aantal ernstige vliegtuigongelukken in de afgelopen jaren.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Nepal gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Nepal

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nepal de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Nepal

Het algemene inreisverbod voor Nepal is opgeheven. Vanaf 25 november laat Nepal weer reizigers toe. Het Nederlandse reisadvies voor Nepal blijft echter kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan). Reis dus niet voor toeristische reizen naar Nepal. Als u moet reizen, moet u een visum aanvragen bij de Nepalese ambassade waar u woonachtig bent. Een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag moet bij vertrek naar Nepal aangetoond worden (deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek). Bij aankomst in Nepal geldt een 10 dagen quaranatainemaatregel. Actuele informatie vindt u op de website van de Nepalese overheid (informatie in het Engels). 

Bergklimmersexpedities

Vanaf 17 oktober 2020 heeft Nepal zijn grenzen geopend voor bergbeklimmersexpedities en trekkers onder strikte voorwaarden. Lees de voorwaarden op de website van de Nepal Tourism Board (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nepal te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nepal.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen in een ontwikkelingsland? Bereid u wel goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen, en kan in verband worden gebracht met uitbuiting en mensenhandel. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen, vooral kortdurend vrijwilligerswerk in weeshuizen door niet-gekwalificeerde vrijwilligers.

Bergtochten

Maakt u een bergtocht in Nepal? Soms raken buitenlanders vermist in hooggelegen en afgelegen gebieden. Neem daarom de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Reis in groepen en maak gebruik van lokale gidsen.
 • Voor bepaalde bergtochten zijn speciale vergunningen nodig. Dit is afhankelijk van de te bezoeken hoogte. Vraag dit na bij uw reisorganisatie of de lokale gids.  

 • In sommige grensgebieden heeft alleen de Nepalese luchtmacht toestemming om reddingsoperaties uit te voeren. Vaak komen de Nepalese autoriteiten niet of pas na veel aandringen in actie om reddingsoperaties voor zoekgeraakte buitenlanders uit te voeren. Zorg er daarom voor dat uw verzekeringspolis dekking biedt voor bergtochten.
Trage rechtsgang

De rechtsgang in Nepal is anders dan die in Nederland. Procedures, zoals gerechtelijke procedures bij de Nepalese overheid en vooral bij het ministerie van Justitie, zijn vaak niet transparant en kunnen jaren duren. Daar kunt u mee te maken krijgen als u met de Nepalese justitie in aanraking komt.

Homoseksualiteit/LHBTIQ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer)

Homoseksualiteit / (LHBTI) wordt niet algemeen geaccepteerd in Nepal. Een huwelijk is alleen toegestaan tussen mannen en vrouwen. De Nepalese wetgeving geeft geen beschrijving wat wel en niet mag. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houdt hier rekening mee.

Drugs 

In Nepal is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Nepal veel zwaarder is dan
in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nepal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: alarmnummer 100

Ambulance: alarmnummer 102

Brandweer: alarmnummer 101

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Nepal

Er is geen Nederlandse ambassade in Nepal. Neem bij vragen contact op met de ambassade in New Delhi, India.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Kathmandu. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nepal op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Nepal

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Nepal?

Door COVID-19 was op vakantie naar Nepal in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nepal mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Nepal en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Nepal

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Nepal:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Nepal

😷 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Nepal?

Wanneer je wilt reizen naar Nepal heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Nepal met reisverklaring. Dit overzicht bevat 2500+ pcr teststraten door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Nepal

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Houd dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten