Aantal Corona besmettingen Nepal

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Nepal, 702,097 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +2,448 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 9,922 overleden in Nepal aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 660,116 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 04 augustus

Laatste cijfers coronavirus besmettingen in Nepal 03 augustus:

Land Nepal
Positief getest 702,097
Aantal Doden 9,922
Hersteld 660,116
Actieve gevallen 32,059
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona virus in Nepal vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Nepal? Corona Teller bied hieronder duidelijke plattegronden aan van Nepal, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Nepal, actueel nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Nepal oranje zones

Je vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Nepal:

Nepal streken landkaart

Kaart Nepal aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Nepal en actueel nieuws

Vakantie naar Nepal mogelijk?

Op vakantie naar Nepal coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Nepal geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Nepal versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Nepal. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nepal of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Nepal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Nepal is oranje, want Nepal is door het coronavirus een zeer hoog-risicogebied en er is een zorgwekkende variant van het coronavirus. Reis alleen naar Nepal als het noodzakelijk is. Als u vanuit Nepal naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen, moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis)quarantaine. Door de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen in Nepal heeft de overheid van Nepal alle internationale vluchten tot nader order opgeschort. De overheid van Nepal heeft voor heel Nepal/Kathmandu Valley tot nader order een lockdown ingesteld. Deze lockdown kan per district verschillen. Meer informatie over de in Nepal en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Nepal

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Nepal favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nepal reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U heeft in de meeste gevallen een visum voor Nepal nodig. U kunt dit nagaan bij het consulaat-generaal van Nepal in Amsterdam.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Nepal een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Nepal een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nepal. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nepal. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Natuurgeweld
Aardbevingen

Nepal ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er kunnen zware aardbevingen voorkomen. Er is ook een risico op naschokken.

Aardverschuivingen en vallende rotsen

In Nepal komen aardverschuivingen, vallende rotsen en lawines voor. Het risico daarop is tijdens de moesson-periode hoger. Dit risico wordt in deze periode verder verhoogd door de schade van recente aardbevingen. De moesson loopt vanaf half juni tot en met september. Het is daarom beter om tijdens deze periode niet buiten de steden en dorpen te reizen tijdens de moesson.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Nepal Meteorological Forecasting Division (informatie in het Engels)

National Earthquake Information Center (informatie in het Engels)

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nepal en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

In- en uitreisbeperkingen 

U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Nepal inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Door de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen in Nepal heeft de overheid van Nepal het internationale luchtverkeer naar Nepal tot nader order opgeschort.

Door de ‘air bubble’ overeenkomst die Nepal met India heeft, zijn er nog 2 vluchten per week tussen Nepal en India. Passagiers moeten na aankomst in Nepal 10 dagen in een door de overheid aangewezen quarantainehotel. 

Als u moet reizen naar Nepal, moet u vooraf een visum aanvragen bij de Nepalese ambassade/consulaat waar u woonachtig bent. U moet een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag laten zien voor vertrek naar Nepal (deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek), bewijs van logies/hotelreservering, reisverzekering en een barcode die u ontvangt na online aanvraag van het  “International Travel Arrival Form” (informatie in het Engels).

Bij aankomst in Nepal moet u verplicht een nieuwe PCR-COVID-19-test doen op eigen kosten en gaat u verplicht 10 dagen in quarantaine na aankomst in Nepal. Bij een positieve testuitslag blijft u in het hotel in quarantaine totdat de testuitslag negatief is. Actuele informatie vindt u op de website van de Nepalese overheid (informatie in het Engels).

Transiteren in Nepal is verboden behalve als u, voor uw vertrek naar Nepal, officiële toestemming van de Nepalese autoriteiten heeft ontvangen.

Buitenlandse reizigers die Nepal over land willen inreizen, krijgen geen toegang tot Nepal. Ingezetenen uit de grenslanden met Nepal mogen wel Nepal over land inreizen.

Algemene coronamaatregelen in Nepal

Door de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen in Nepal heeft de overheid van Nepal tot nader order een lockdown voor het hele land ingesteld. De maatregelen kunnen per district verschillen. Voor de hoofdstad Kathmandu, de steden Patan en Bhaktapur (samen Kathmandu Valley) is een volledige lockdown ingesteld. Alleen voor noodzakelijke boodschappen mogen mensen naar buiten tussen 6.00 uur en 10.00 uur en tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Het dragen van mondkapjes en het houden van 2 meter afstand is verplicht. Houd er rekening mee dat de maatregelen verder kunnen worden aangescherpt als het aantal coronabesmettingen blijft stijgen.

Evacuatie

De Nepal Tourism Board is geautoriseerd om gestrandde buitenlandse reizigers in Nepal te evacueren met behulp van speciale commerciële hulpvluchten. Actuele informatie hierover en als u zich hiervoor wilt aanmelden, leest u verder op de website van de Nepal Tourism Board (informatie in het Engels).

Verblijft u buiten Kathmandu Valley en heeft u zich opgegeven voor een speciale commerciële hulpvlucht? Houdt u er dan rekening mee dat u, vóór u Nepal via de hoofdstad Kathmandu kunt verlaten, eerst 5 dagen verplicht in quarantaine moet gaan in een door de lokale overheid goedgekeurd hotel. Na de 5 dagen quarantaineperiode moet u een negatieve PCR-COVID-19-testresultaat aantonen. Lees informatie hierover op de website van de Nepal Tourism Board (informatie in het Engels).

Verblijft u momenteel in Nepal en verloopt uw visum? Lees informatie hierover op de website van de Nepalese Immigratiedienst (informatie in het Engels).

Bergklimmersexpedities

Vanaf 17 oktober 2020 heeft Nepal zijn grenzen geopend voor bergbeklimmersexpedities en trekkers onder strikte voorwaarden. Lees de voorwaarden op de website van de Nepal Tourism Board (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Na verblijf in een land met een zorgwekkende virusvariant dient u, wanneer u per vliegtuig of schip naar Nederland (terug)reist, een NAAT/PCR of antigeentest te hebben waarvan het moment van de afname maximaal 24 uur oud is als u instapt in het buitenland. De test mag daarnaast maximaal 48 uur oud zijn bij aankomst in Nederland (in het geval u een antigeentest heeft) of 72 uur oud bij aankomst in Nederland (indien u een NAAT-test heeft). Let op, als u vanaf 8 augustus 2021 uit een land met een zorgwekkende virusvariant reist, moet u een negatieve antigeentest én een negatieve NAAT-test hebben. De antigeentest mag vanaf 8 augustus 2021 niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek, en de NAAT-test niet ouder dan 48 uur voor vertrek. De verplichte antigeentest vervalt als de NAAT-test maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen.

Als u met een ander vervoersmiddel reist moet u een negatieve NAAT/PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) of een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) laten zien. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.

Na een verblijf in Nepal moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u een negatieve testuitslag kunnen overleggen en moet u in (thuis)quarantaine gaan.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Nepal

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nepal de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nepal te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Veel wegen zijn in slechte staat en sommige gebieden zijn daardoor slecht te bereiken zoals de gebieden Ghorka en Rasuwa, Manaslu en Langtang en het hooggebergte. Hier vinden veel bergtochten plaats, maar ze zijn moeilijk toegankelijk. Let daar op bij het reizen.

Luchtvaart

Geen enkele Nepalese luchtvaartmaatschappij mag naar of binnen de EU vliegen. In 2013 besloot de Europese Commissie om alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen op een zwarte lijst te plaatsen. Dit heeft te maken met een aantal ernstige vliegtuigongelukken in de afgelopen jaren.

Het internationale luchtverkeer naar Nepal is tot 31 mei 2021 opgeschort. 

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nepal.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen in een ontwikkelingsland? Bereid u wel goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen, en kan in verband worden gebracht met uitbuiting en mensenhandel. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen, vooral kortdurend vrijwilligerswerk in weeshuizen door niet-gekwalificeerde vrijwilligers.

Bergtochten

Maakt u een bergtocht in Nepal? Soms raken buitenlanders vermist in hooggelegen en afgelegen gebieden. Neem daarom de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Reis in groepen en maak gebruik van lokale gidsen.
 • Voor bepaalde bergtochten zijn speciale vergunningen nodig. Dit is afhankelijk van de te bezoeken hoogte. Vraag dit na bij uw reisorganisatie of de lokale gids.  

 • In sommige grensgebieden heeft alleen de Nepalese luchtmacht toestemming om reddingsoperaties uit te voeren. Vaak komen de Nepalese autoriteiten niet of pas na veel aandringen in actie om reddingsoperaties voor zoekgeraakte buitenlanders uit te voeren. Zorg er daarom voor dat uw verzekeringspolis dekking biedt voor bergtochten.
Trage rechtsgang

De rechtsgang in Nepal is anders dan die in Nederland. Procedures, zoals gerechtelijke procedures bij de Nepalese overheid en vooral bij het ministerie van Justitie, zijn vaak niet transparant en kunnen jaren duren. Daar kunt u mee te maken krijgen als u met de Nepalese justitie in aanraking komt.

Homoseksualiteit/LHBTIQ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer)

Homoseksualiteit / (LHBTI) wordt niet algemeen geaccepteerd in Nepal. Een huwelijk is alleen toegestaan tussen mannen en vrouwen. De Nepalese wetgeving geeft geen beschrijving wat wel en niet mag. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houdt hier rekening mee.

Drugs 

In Nepal is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Nepal veel zwaarder is dan
in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nepal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: alarmnummer 100

Ambulance: alarmnummer 102

Brandweer: alarmnummer 101

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Nepal

Er is geen Nederlandse ambassade in Nepal. Neem bij vragen contact op met de ambassade in New Delhi, India.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Kathmandu. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nepal op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Nepal

Er zijn in Nepal enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Nepal?

Door COVID-19 was op vakantie naar Nepal in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nepal mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Nepal en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Nepal

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Nepal:

Klik hier voor Nepal

🤧 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Nepal?

Voor reizen naar Nepal heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Nepal met reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 80+ pcrtest straten door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Nepal

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies alleen in de elleboog
 • Blijf binnen; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten