Kaart Australië aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Australië en regio nieuws

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Australië, 34,836 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +223 meer dan gisteren. 59 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 925 overleden in Australië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 29,926 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 04 augustus

Statistieken corona besmettingen in Australië 03 augustus:

Land Australië
Positief getest 34,836
Aantal Doden 925
Hersteld 29,926
Actieve gevallen 3,985
Kritische toestand 59
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart Corona Australië vandaag

Opzoek naar een landkaart van Australië? Wij tonen u up to date plattegronden aan van Australië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Australië, Australië nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Australië zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Australië:

steden landkaart Australië

Kaart Australië aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Australië en regio nieuws

Vakantie naar Australië mogelijk?

Op vakantie naar Australië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Australië lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Australië versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Australië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Australië of een ander land.

Reisadvies Australië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Australië is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreis- en uitreisverbod voor Australië. Alleen Australische staatsburgers en inwoners met een permanente verblijfsvergunning en hun naaste familieleden worden toegelaten. Overige reizigers alleen bij uitzondering en met speciale toestemming. Toeristen worden niet toegelaten. Bij aankomst in Australië moeten alle reizigers, meestal op eigen kosten, 14 dagen in verplichte quarantaine in door de lokale overheid aangewezen hotels. Een doorreis daarna via luchthaventransit is toegestaan. Lokale uitbraken van besmettingen kunnen leiden tot binnenlandse reisbeperkingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Wilt u Nederland inreizen vanuit Australië? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltestuitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen. Na een verblijf in Australië hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Australië. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Australië

Reischecklist Australië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Australië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Australië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Australië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

De lokale overheid kan direct tijdelijke maatregelen nemen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus, zoals tijdelijke sluiting binnengrenzen of lokale lockdowns. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terrorisme

Australië heeft een alarmsysteem voor terrorisme. De regering schat de terrorismedreiging in als ‘waarschijnlijk’. Kijk voor meer informatie op de website van de Australische Veiligheidsdienst (informatie in het Engels).

Criminaliteit

Autodiefstal, straatcriminaliteit en berovingen komen voor in Australië. Vooral in de grote steden en in gebieden in het binnenland.

Natuurgeweld

Bosbranden

Er is een risico op bosbranden in de periode van oktober tot en met maart. Door bosbranden kan de luchtkwaliteit in sommige delen van het land verslechteren. De rooknevel kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral voor mensen met astmatische klachten en jonge kinderen. 

Volg alle adviezen op van de lokale autoriteiten, volg het nieuws op (lokale) radio AM666 en televisie. Kijk voor meer informatie over bosbranden in de verschillende staten van Australië op:

Overstromingen

Er komen jaarlijks overstromingen voor in Australië.
Kijk voor meer informatie over extreem weer, waaronder overstromingen, op de websites van de verschillende staten van Australië:

Een overzicht van weerwaarschuwingen per staat:

New South Wales

Australian Capital Territory

Queensland

Victoria

Tasmania

West Australia

Northern Territory

South Australia

Tropische stormen en cyclonen

In Australië kunnen van oktober tot en met maart tropische stormen en cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Informatie over de weersomstandigheden

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Ook de lokale radiostations en televisiestations geven informatie over de weersomstandigheden.

Informatie over stormen vindt u ook bij de nooddiensten van de oostelijke staten:

Het noodnummer voor overstromingen, stormen en vloedgolven (tsunami’s) in deze drie staten is: 132 500.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade in Canberra of het Consulaat-Generaal in Sydney via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreis- en uitreisverbod voor Australië. Toeristen worden niet toegelaten. Alleen Australische staatsburgers, inwoners met een geldige permanente verblijfsvergunning voor Australië en hun naaste familieleden worden toegelaten door de autoriteiten van Australië.

Alleen op verzoek en in zeer speciale gevallen kan de Australische Border Force een uitzondering afgeven voor inreizen Australië.

Bij aankomst in Australië gaan alle reizigers, meestal op eigen kosten, 14 dagen in verplichte quarantaine in door de lokale overheid aangewezen hotels. Deze hotels staan onder politie/militaire bewaking. Een doorreis daarna via luchthaventransit is toegestaan.

Uitreisbeperkingen

Informatie wie Australië mag inreizen, vindt u op deze website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië (informatie in het Engels).

Informatie wie Australië mag uitreizen, vindt u op deze website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië (informatie in het Engels).

Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de Australian Government, Department of Health (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Australië? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Australië hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Australië staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Australië.

Vanaf 8 augustus 2021 mag een NAAT(PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Australië geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat.

Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.   

Volg altijd de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Australië vergelijkbaar me die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Australië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vacinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Er geldt een maximaal aantal toegestane internationale reizigers per dag, waardoor luchtverkeer van en naar Australië beperkt is. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor de mogelijke gevolgen.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de  International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Australië bijvoorbeeld op de website van de ANWB

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Australië.

 • Het zomerseizoen (dit is het winterseizoen in Nederland) is in Australië het hoogseizoen.
 • Het noorden is in de zomer vochtig heet, met harde moessonregens en soms cyclonen. Ook de droge (woestijn)gebieden zijn in de zomer te heet om te bezoeken.
 • Gebruik altijd zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De zonnestraling en UV-straling is hoog in Australië. Huidkanker komt veel voor.
 • Drink genoeg water. U kunt het water uit de kraan drinken als dat is aangegeven.
 • Wilt u een auto huren? Dan heeft u een geldig rijbewijs nodig en een internationaal rijbewijs. Er wordt links gereden in Australië.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Australië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 000

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Canberra

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Canberra.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Australië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Australië

Er zijn in Australië enorm veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Australië?

Door coronavirus was op vakantie naar Australië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Australië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Australië en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Australië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Australië:

Klik hier voor Australië

😷 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Australië?

Als je wilt reizen naar Australië heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Australië met reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 60+ COVID-19testlocaties door het hele land!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Australië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Hoest en nies in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis en werk thuis als dat kan
 • Ben je buiten? Houd dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten