Aantal Coronavirus besmettingen Tsjechië

Op het moment van publiceren (23-06-2021) zijn er in Tsjechië, 1,666,325 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +131 meer dan gisteren. 12 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 30,289 overleden in Tsjechië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,633,550 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken corona aantal besmettingen in Tsjechië 23 juni:

Land Tsjechië
Positief getest 1,666,325
Aantal Doden 30,289
Hersteld 1,633,550
Actieve gevallen 2,486
Kritische toestand 12
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Tsjechië vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Tsjechië? Wij tonen u up to date plattegronden aan van Tsjechië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Tsjechië, nationaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Tsjechië zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Tsjechië:

Corona-teller.nl

Tsjechië Kaart regio’s

Covid-19 Kaart Tsjechië aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Tsjechië en overzicht

Vakantie naar Tsjechië mogelijk?

Op vakantie naar Tsjechië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Tsjechië geen optie. Gelukkig zijn de maatregelen in Tsjechië versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Tsjechië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Tsjechië of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Tsjechië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Tsjechië is geel. Reizen naar Tsjechië is mogelijk, maar let op: om Tsjechië in te kunnen reizen, gelden er testverplichtingen. Na een verblijf in Tsjechië hoeft u voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en hoeft u bij thuiskomst ook niet in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie over de in Tsjechië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Tsjechië

Coronavirus

Inreismaatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Tsjechië terug te dringen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website over de coronavirus situatie in Tsjechië van het Tsjechische ministerie van Gezondheid en op de website van het Tsjechische Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Tsjechië gebruikt een stoplichtsysteem om te bepalen of reizigers uit een ander EU-land mogen inreizen. Toeristische reizen zijn alleen toegestaan vanuit landen die op de groene lijst staan. Voor landen in de oranje en (donker) rode categorieën gelden beperkingen. Nederland staat op dit moment op de rode lijst (hoog risico). Op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels) staat een handige kaart waarop u kunt zien welke kleur elke EU-lidstaat heeft. Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar reist u uit een ander land dan Nederland? Controleer dan of u als toerist het land in kunt reizen, op de website van het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken (scrol naar beneden voor de tabel en meer informatie).

Testverplichting

Het gele boekje ‘Internationale Bewijzen van Inenting’ wordt niet geaccepteerd door de Tsjechische autoriteiten als bewijs van inenting tegen Covid-19. 
Reizigers die vanuit Nederland naar Tsjechië reizen, moeten een negatieve PCR of antigeen testuitslag, niet ouder dan 72 uur, bij aankomst in Tsjechië laten zien en ook online zich hebben aangemeld (Passenger Locator Form). Dit geldt ook als de reiziger een vaccinatie tegen Covid-19 heeft gekregen. Bij aankomst gelden quarantainemaatregelen. 

Coronamaatregelen

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Tsjechië. Er kunnen in Tsjechië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. Op de website van het Tsjechische ministerie van Gezondheid vindt u ook een kaart waarop per district van Tsjechië te zien is of er sprake is van een verhoogd risico door corona. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

U hoeft voor terugkeer naar Nederland vanuit Tsjechië geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en hoeft u bij thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

De gezondheidssituatie in Tsjechië is sinds het voorjaar sterk verbeterd. Maar let op: naar Tsjechië reizen kan risico’s met zich meebrengen. Als u wilt checken of er voor Tsjechië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Meer informatie over de gezondheidssituatie in Tsjechië kunt u lezen op de website van het Tsjechische ministerie van Gezondheid.

Reischecklist Tsjechië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Tsjechië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Tsjechië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Tsjechië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Tsjechië heeft u geen visum nodig. Informatie over algemene reisvoorwaarden kunt u nagaan bij de ambassade van de Tsjechische Republiek in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Tsjechië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Tsjechië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.   
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Tsjechië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Tsjechië. Er kunnen in Tsjechië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Tsjechië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Natuurgeweld

In de Tsjechische wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Tsjechië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Meer informatie over de maatregelen over het verkeer naar/uit Tsjechië is te vinden op de website van het Tsjechische Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Tsjechië bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Alcohol en verkeer

In Tsjechië is rijden met alcohol op in het verkeer verboden. Dit geldt ook voor fietsers.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Tsjechië.

Algemene informatie over de lokale wetten en regels in Tsjechië kunt u lezen op de website van het Tsjechisch ministerie van Binnenlandse Zaken.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Tsjechië. De straffen hiervoor zijn vaak hoger dan in Nederland.

Reizen met dieren

Reist u met dieren naar Tsjechië? Check dan welke regels en voorwaarden er gelden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Tsjechië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Politie: 158

Medische hulp bij nood: 155

Brandweer: 150

Andere lokale noodnummers kunt u vinden op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Tsjechië.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Praag

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Praag.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Tsjechië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Tsjechië

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Tsjechië?

Door corona was op vakantie naar Tsjechië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Tsjechië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Tsjechië en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Tsjechië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Tsjechië:

Klik hier voor Tsjechië

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Tsjechië?

Voor reizen naar Tsjechië heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Tsjechië incl. reisverklaring. Deze kaart benoemd meer dan 150+ pcrtestlocaties door heel het land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Tsjechië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten