Aantal Coronavirus besmettingen Cyprus

Op het moment van publiceren (23-06-2021) zijn er in Cyprus, 73,832 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 19 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 374 overleden in Cyprus aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 72,083 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken coronavirus besmettingen in Cyprus 23 juni:

Land Cyprus
Positief getest 73,832
Aantal Doden 374
Hersteld 72,083
Actieve gevallen 1,375
Kritische toestand 19
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart corona virus Cyprus vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Cyprus? Corona Teller bied op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Cyprus, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Cyprus, laatste nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Cyprus oranje zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Cyprus:

Corona-teller.nl

gebieden landkaart Cyprus

Kaart Cyprus besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Cyprus en informatie

Vakantie naar Cyprus mogelijk?

Op vakantie naar Cyprus coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Cyprus geen optie. Gelukkig zijn de maatregelen in Cyprus versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens corona in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Cyprus. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Cyprus of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Cyprus | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Cyprus is de kleurcode voor Cyprus geel. Na een verblijf in Cyprus hoeft u voor terugkeer in Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en bij thuiskomst ook niet in (thuis)quarantaine te gaan. Reizen naar Cyprus is mogelijk, naar let op: er zijn inreisbeperkingen. Meer informatie over de in Cyprus en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies Cyprus

Coronavirus

Inreisbeperkingen Cyprus

Reizigers uit Nederland worden toegelaten op Cyprus als zij voldoen aan de volgende eisen:

 • U heeft 24 uur voor vertrek de Cyprus Flight Pass ingevuld.
 • U heeft een negatieve PCR-testuitslag die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen (reizigers vanaf 12 jaar).
 • Bij aankomst op Cyprus neemt u nogmaals een PCR-test af. Deze test moet u zelf betalen. De uitslag mag u op uw verblijfplaats afwachten.  

Personen die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hoeven geen negatieve test te laten zien. Dit moet u wel kunnen aantonen. Het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Cyprus geaccepteerd. Lees meer over de eisen van de Cypriotische autoriteiten voor het vaccinatiebewijs.

Meer informatie over toegang tot Cyprus vindt u ook op de website van de Cypriotische overheid (in het Engels).

Coronavirus (COVID-19)

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Cyprus stabiel te houden.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Cypriotisch ministerie van Toerisme (informatie in het Engels).

Reizen tussen het zuiden en noorden van Cyprus is beperkt mogelijk. Het laten zien van een rapid test van maximaal 7 dagen oud is verplicht.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Cyprus hoeft u na een verblijf in Cyprus voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en na thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Cyprus

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Cyprus de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Cyprus vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Cyprus bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Cyprus

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Cyprus favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Cyprus is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Cyprus heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Cyprus een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Cyprus een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon. 
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Cyprus. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Cyprus. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

‘Turkse Republiek van Noord-Cyprus’

De Republiek Cyprus ligt op het gehele grondgebied van het eiland Cyprus. Sinds de inval door het Turkse leger in 1974, heeft de regering van de Republiek Cyprus echter geen controle meer over het noorden van het eiland.

In het noorden is de ‘Turkse Republiek van Noord-Cyprus’ uitgeroepen. Deze is alleen door Turkije erkend. De regering van de Republiek Cyprus is gevestigd in Nicosia. Deze regering is door de internationale gemeenschap erkend.

Criminaliteit

In Cyprus komt zware criminaliteit voor. Vooral binnen de georganiseerde misdaad.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Cyprus en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Als u een noodzakelijke reis maakt naar Cyprus bent u verplicht binnen 24 uur voordat u in Cyprus aankomt een Cyprus Flight Pass te hebben ingevuld. Op de website van de republiek Cyprus kunt u lezen hoe u de CyprusFlightPass moet aanvragen en vindt u meer informatie over reizen naar Cyprus.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Cyprus op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Cyprus.

Reizen tussen het zuiden en het noorden

Reizen tussen het zuiden en het noorden is beperkt mogelijk. Het laten zien van een rapid test van maximaal 7 dagen oud is verplicht.

Militaire zones

Het betreden van militaire zones is strafbaar. Er kunnen boetes en/of een celstraf worden opgelegd.

Let op bij evenementen

Let op bij deelname aan evenementen, bijvoorbeeld op het gebied van sport en cultuur. Als deze georganiseerd zijn door de niet-erkende ‘Turkse Republiek Noord-Cyprus’ kan dit op bezwaren rekenen van de regering van de Republiek Cyprus in Nicosia. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Nicosia.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire objecten en versperringen. Vooral niet bij de staakt-het-vuren-lijn (Groene lijn).

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Cyprus en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade in Nicosia

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade. U betaalt dan het lokale tarief. 

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Cyprus op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Cyprus

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Cyprus?

Door coronavirus was op vakantie naar Cyprus in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Cyprus mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Cyprus en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Cyprus

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Cyprus:

Klik hier voor Cyprus

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Cyprus?

Wanneer je opreis gaat naar Cyprus heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Cyprus + reisverklaring. Ons overzicht bevat 80+ coronavirusteststraten door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Cyprus

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen en werk thuis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten