Aantal Corona virus besmettingen Curaçao

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Curaçao, 13,217 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 126 overleden in Curaçao aan corona. Gelukkig zijn er ook al 12,405 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 26 juli

Laatste Statistieken corona aantal besmettingen in Curaçao 25 juli:

Land Curaçao
Positief getest 13,217
Aantal Doden 126
Hersteld 12,405
Actieve gevallen 686
Kritische toestand 4
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona virus Curaçao vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Curaçao? Corona Teller bied op deze pagina actuele plattegronden aan van Curaçao, met daarop toeristische bezienswaardigheden, laatste nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Curaçao rode zones

U vind hieronder een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Curaçao:

Landkaart regio’s Curaçao

Landkaart Curaçao aantal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Curaçao en Nieuws

Vakantie naar Curaçao mogelijk?

Op vakantie naar Curaçao coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Curaçao lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Curaçao versoepeld. En is vakantie ondanks de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Curaçao. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Curaçao of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Curaçao | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 20-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: u kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen. Alle reizigers vanaf 7 jaar moeten een PCR-test kunnen laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen, ook als u gevaccineerd bent. Lees het hele reisadvies.

Kaart reisadvies Curacao

Coronavirus

Reizen naar Curaçao

Let op: u kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. U moet uw PCR-testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

 • Nederland is voor Curaçao een zeer hoog risicogebied.
 • Reizigers moeten voordat zij naar Curaçao vertrekken een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in vullen via de website van de overheid van Curaçao.
 • Ook moeten alle reizigers uit een zeer hoog risicogebied bij aankomst op Curaçao een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Dit geldt voor reizigers vanaf 7 jaar en ook voor iedereen die al gevaccineerd is. De uitslag van de PCR-test moet u uploaden als u de “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invult.
 • Reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Bij het invullen van de “Public Health Passenger Locator Card” verschijnt de informatie van de laboratoria waar u een afspraak kunt maken. De bevestiging van de afspraak moet u bij binnenkomst al kunnen laten zien.
 • Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de “Public Health Passenger Locator Card” moet u bij aankomst op Curaçao op papier aan de autoriteiten kunnen laten zien.
 • Reizigers die inreizen vanuit laag risicogebied hoeven alleen een “Public Health Passenger Locator Card” te laten zien.
 • Alle reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten.

Meer informatie over de inreismaatregelen die gelden voor het reizen naar Curaçao kunt u terugvinden op de website van de overheid van Curaçao.

Lokale maatregelen coronavirus

Voor informatie over de actuele lokale maatregelen en de nieuwe ontwikkelingen van COVID-19, kunt u terecht bij de website van de overheid van Curaçao.

Thuisquarantaine na aankomst in Nederland, negatieve NAAT-test en sneltest

Bij terugkeer vanaf Curaçao in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine, hoeft u geen negatieve NAAT(PCR)-test en geen negatieve sneltest te laten zien.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Curaçao te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Curaçao

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Curaçao reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. 
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Curaçao een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op Curaçao een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Curaçao. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Curaçao. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Wees alert en geef dieven geen makkelijke aanleiding. Laat geen waardevolle spullen in het zicht achter in uw appartement of  in uw (huur)auto. Let ook op tijdens het bezoeken van (toeristische) locaties.

Natuurgeweld

Op Curaçao kunnen van juni tot november tropische stormen of zelfs orkanen voorkomen. Volg het reisadvies en informeer u ter plaatse over de situatie.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden op Curaçao, zie de volgende websites (informatie in het Engels):

Severe Weather Information Centre

National Hurricane Center

Tropical Storm Risk

Bent u op het eiland en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd contact met uw reisorganisatie.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Wees alert in het verkeer op Curaçao. De kwaliteit van de wegen is niet overal goed en het kan druk zijn.

Het is verboden om met (te) veel alcohol op deel te nemen aan het verkeer.

Kijk voor meer informatie over het verkeer op Curaçao op de website van de ANWB

Tips van de Vertegenwoordiging

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze Vertegenwoordiging voor Curaçao.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Prostitutie en mensenmokkel / –handel

Let op: in Curaçao doet zich het fenomeen ‘trago-meisje’ voor. Dit is een soort gedwongen prostitutie en uitbuiting van vooral ongedocumenteerde migranten. Het aanbieden maar ook het aannemen van deze diensten is streng verboden en strafbaar.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt over het algemeen geaccepteerd. Curaçao is conservatief.

Openbare zeden

Topless zonnen is bijvoorbeeld niet toegestaan. Het betreden van winkels en supermarkten in badkleding is -ook bij de stranden- niet toegestaan. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Curaçao en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer  911 of 912 (ambulance).

Contactgegevens

In geval van nood kunt u terecht bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Willemstad via de consulaire dienst op lokaal nummer +5999-5281920. De Nederlandse Vertegenwoordiging verleent consulaire bijstand aan in Nederland ingeschreven Nederlanders (met Nederlands paspoort).

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Curaçao op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Curaçao

Er zijn in Curaçao enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Curaçao?

Door coronavirus was op vakantie naar Curaçao in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Curaçao mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Curaçao en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Curaçao

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Curaçao:

Klik hier voor Curaçao

😷 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Curaçao?

Als je wilt reizen naar Curaçao heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Curaçao + reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 150+ pcr en snel teststraten door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Curaçao

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ben je buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter afstand van andere mensen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten