Aantal Coronavirus besmettingen in Bahama's

Op dit moment (13-04-2021) zijn er in Bahama’s, 9,460 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 190 overleden in Bahama’s aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 8,865 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 14 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken corona aantal besmettingen in Bahama’s 13 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Bahama’s 9,460 190 8,865 405 4
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart corona virus Bahama’s vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Bahama’s? Corona Teller bied hieronder up to date plattegronden aan van Bahama’s, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Bahama’s rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Bahama’s:

Corona-teller.nl

Bahama’s streken landkaart

Landkaart Bahama's aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Bahama's en regio nieuws

Vakantie naar Bahama’s mogelijk?

Op vakantie naar Bahama's coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Bahama’s niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Bahama’s versoepeld. En is vakantie ondanks de corona epidemiein een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Bahama’s. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Bahama’s of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Bahama’s | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 13-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Bahama's

Reischecklist de Bahama’s

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Bahama’s favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Bahama’s reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van de Bahama’s in Londen (Verenigd Koninkrijk).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op de Bahama’s een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op de Bahama’s een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Bahama’s. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Bahama’s. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

De toeristische ‘hotspots’ op New Providence, zoals Cable Beach (Bahamar) en Paradise Island (Atlantis) zijn veilig voor toeristen, ook voor gezinnen en vrouwen die alleen reizen.

De criminaliteit op de Bahama’s is hoog. Maar vooral op het eiland New Providence en in de delen van Nassau waar weinig toeristen komen. Bijvoorbeeld in het gedeelte ‘Over the Hill’ in Nassau. Reizigers kunnen vooral met diefstal en berovingen te maken krijgen. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Informeer in uw hotel naar mogelijke criminaliteit in de buurt of in de plaatsen die u wilt bezoeken.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Op de Bahama’s kunnen van juni tot en met november orkanen (zoals tropische stormen en cyclonen) voorkomen. In september en oktober is de grootste kans op een orkaan. Alle eilanden van de Bahama’s hebben orkaan schuilplaatsen die open zijn voor het publiek. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

De Bahama’s zijn een populaire bestemming voor cruiseschepen.

Transport

Meer informatie over het transport op de Bahama’s is te vinden op de website van de Bahama’s (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Op de Bahama’s wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het is mogelijk een auto of golfcar te huren op de meeste eilanden.

U kunt beter geen scooter huren. Scooters zijn vaak betrokken bij ongelukken.

Verkeer tussen de eilanden

Bahamas Air vliegt tussen verschillende eilanden.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op de Bahama’s gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Bahama’s

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Bahama’s de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Iedereen die naar de Bahama’s reist moet bij aankomst een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 5 dagen. Als u een een negatief testresultaat heeft, moet u een Travel Health Visa aan vragen. Dit kan online via de website van de overheid van de Bahama’s (informatie in het Engels). Op dag vijf van uw verblijf op de Bahama’s moet u weer een PCR-test doen. Dit geldt voor iedereen vanaf 10 jaar. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Ministerie van Toerisme (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Op de Bahama’s worden mondkapjes gedragen. Ook moet u afstand houden van anderen.  Meer informatie kunt u vinden op de website van het Ministerie van Toerisme (informatie in het Engels).

De verschillende eilanden hebben vaak ook andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld een avondklok of beperkte openingstijden van winkels, restaurants en bedrijven. De meest actuele informatie kunt u terugvinden op de website van het Ministerie van Toerisme (informatie in het Engels). Raadpleeg deze website voordat u naar de Bahama’s vertrekt.

Gezondheidssituatie

Op de Bahama’s is het voor reizigers afkomstig uit landen met een hoog risico op gele koorts verplicht om een bewijs van inenting (gele boekje) te overleggen. Dit geldt vooral voor landen in Centraal- en Zuid-Amerika. Kijk op de website van het CDC

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Bahama’s te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Bahama’s.

Drugs

Op de Bahama’s kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Gebruik daarom geen drugs op de Bahama’s en draag deze ook niet bij u. Soms worden er drugs toegevoegd aan drankjes. Let hier op als u een bar of nachtclub bezoekt.

Foto’s maken

Wees terughoudend met het maken van foto’s van militairen. Dit geldt niet voor de leden van de Royal Bahamas Police Force. Met hun traditionele uniformen zijn zij een toeristische attractie. Zij poseren over het algemeen graag voor een foto.

Op het vliegveld (in de aankomst- en de vertrekhal) mogen camera’s of mobiele telefoons niet worden gebruikt.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd op de Bahama’s. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Kleding

De bevolking van de Bahama’s is over het algemeen conservatiever dan in Nederland. Houd hier rekening mee met de manier waarop u zich kleedt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Bahama’s en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 911 en/of 919

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Bahama’s

Er is geen Nederlandse ambassade op de Bahama’s. Neem bij vragen contact op met het Nederlands consulaat generaal in Miami (Verenigde Staten).

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Nassau.

Er zijn geen ambassades van de Europese Unie op de Bahama’s.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Bahama’s op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Bahama’s

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Bahama’s?

Door COVID-19 was op vakantie naar Bahama’s in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bahama’s mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Bahama’s en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Bahama’s

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Bahama’s:

Klik hier voor Bahama’s

🤧 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Bahama’s?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om online te testen op COVID-19.

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Bahama’s

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten