Aantal Corona virus besmettingen Myanmar
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Myanmar, 149,927 mensen positief getest op corona. Dit zijn +680 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 3,269 overleden in Myanmar aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 134,093 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona in Myanmar 24 juni:

Land Myanmar
Positief getest 149,927
Aantal Doden 3,269
Hersteld 134,093
Actieve gevallen 12,565
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart corona (covid-19) Myanmar vandaag

Opzoek naar een landkaart van Myanmar? Corona Teller bied hieronder relevante plattegronden aan van Myanmar, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Myanmar rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Myanmar:

Corona-teller.nl

departementen kaart Myanmar

Landkaart Myanmar besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Myanmar en actueel

Vakantie naar Myanmar mogelijk?

Op vakantie naar Myanmar coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Myanmar lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Myanmar versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens het virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Myanmar. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Myanmar of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Myanmar | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur geldt een quarantaineplicht in Nederland als u vanuit Myanmar naar Nederland reist. Dit komt omdat het land een zeer hoog-risicogebied is en er een zorgwekkende variant van het coronavirus is. De kleurcode voor Myanmar is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis alleen naar Myanmar als dat noodzakelijk is, reis niet naar de rode gebieden. Als u vanuit Myanmar naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine. Op 1 februari 2021 heeft het Myanmarese leger een staatsgreep gepleegd. Er is politieke onrust ontstaan en er vinden regelmatig protesten plaats in het hele land. Deze eindigen vaak in geweld waarbij ook doden zijn gevallen. Hierdoor is een instabiele situatie ontstaan. Wees alert en vermijd demonstraties en confrontaties van de demonstranten met de militairen en de politie. Er is beperkt internet en wegen zijn afgesloten. Daarom geldt het dringende advies om in een veilige omgeving te verblijven en verplaatsingen te beperken. Door deze veiligheidssituatie in Myanmar raden wij u dringend aan niet naar Myanmar te reizen en indien u al in Myanmar bent, te bedenken of het nog steeds strikt noodzakelijk is dat u in Myanmar blijft. Zo niet, dan adviseren wij u gebruik te maken van de bestaande, maar beperkte mogelijkheden van internationale vluchten om uit Myanmar te vertrekken. De landsgrenzen met de omringende landen zijn tot nader order gesloten. Volg de ontwikkelingen via de actuele informatie van de luchtvaartmaatschappijen. Neem voor u vertrekt altijd contact op met de ambassade in Yangon via +31 247 247 247 of mail naar YAN@minbuza.nl. Zorg dat u een COVID-19-test doet, veel luchtvaartmaatschappijen vragen hier om zodat zij de veiligheid van reizigers in het vliegtuig kunnen waarborgen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Meer informatie over de in Myanmar en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Myanmar

Reischecklist Myanmar

Reist u naar Myanmar? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Myanmar favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Myanmar reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Myanmar in Brussel, België.
 • Visa kunnen ook online worden aangevraagd bij het Ministry of labour, immigration and population. Nieuwe aanvragen voor toeristenvisa zijn momenteel opgeschort. Voor zakenvisa moet de werkgever de reisurgentie voorleggen aan de ambassade van Myanmar voor toestemming te mogen reizen. Neem dus voor uw vertrek naar Myanmar eerst contact op met de ambassade van Myanmar.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Myanmar een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Myanmar een internationaal rijbewijs nodig heeft.
 • Reist u buiten de grote toeristische steden en gebieden? Dan heeft u vaak een vergunning nodig. Die kunt u aanvragen bij het kantoor van Myanmar Travel and Tours, 77-91 Sule Pagoda Road, Yangon. U kunt de vergunning ook aanvragen via een lokaal reisbureau.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Myanmar. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Myanmar. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen
Rakhine

Reis niet naar het noorden van de staat Rakhine. Hier is een gewelddadig conflict gaande. Er zijn grote spanningen tussen moslims en boeddhisten. Deze spanningen leiden regelmatig tot geweld. Vooral in en rondom de hoofdstad Sittwe en in de noordelijke gebieden van Rakhine is de situatie gespannen.

In augustus 2017 was er een grote toename van geweld. Hierdoor zijn volgens de Verenigde Naties meer dan 650.000 Rohingya’s naar Bangladesh gevlucht.

Door de spanningen mag u van de overheid onder andere niet ‘s avonds de straat op (avondklok). Dit geldt voor plaatsen in het noorden van Rakhine. De overheid kan de regels voor veiligheid (zoals de avondklok) aanpassen als de situatie verandert. Het geweld in de staat Rakhine heeft tot nu toe geen gevolgen voor de veiligheidssituatie in de rest van Myanmar.

Reis alleen wanneer het noodzakelijk is naar het zuiden van Rakhine, zoals naar de plaats Ngapali.  Gebruik dan de luchthaven van de stad Thandwe of de autoweg ten zuiden van Ngapali. Reis niet verder noordelijk dan de lijn ter hoogte van de plaats Thandwe (zie kaart).

Chin

Reis niet naar het zuiden van de staat Chin (Paletwa) aan de grens met de staat Rakhine en Bangladesh. Hier zijn gewapende etnische groeperingen actief.

Kachin

Reis niet naar de staat Kachin. Reis alleen wanneer het noodzakelijk is naar de steden Myitkyina, Bhamo en Putao. Er vinden regelmatig gevechten plaats tussen gewapende etnische groepen en het leger van Myanmar. Mensen vluchten vanuit Kachin naar andere delen van het land.

Shan

Reis niet naar het noorden van de staat Shan. Reis alleen wanneer het noodzakelijk is naar het stadscentrum van Lashio en Hsipaw. In het noorden van de staat Shan zijn regelmatig gevechten tussen gewapende etnische groepen en het leger. Deze gevechten komen soms dicht in de buurt van populaire toeristische bestemmingen als Hsipaw. In november 2016 werd na zware gevechten tussen het leger en gewapende etnische groepen een deel van de staat noord-Shan afgesloten. Mensen vluchten vanuit Shan naar andere delen van het land.

Reis alleen wanneer het noodzakelijk is met de trein van de stad Mandalay naar de steden Hsipaw en Lashio is mogelijk. Wees voorzichtig. Wijk niet af van de standaard toeristische paden en gebruik een ervaren gids.

Reis niet naar de streek ten noorden van Thailand aan de grens met Laos in de staat Shan (de Gouden Driehoek). Hier zijn drugsbendes actief.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Grensgebied met Thailand

Reis alleen als dit noodzakelijk is naar het grensgebied met Thailand. Ondanks het staakt-het-vuren tussen het leger van Myanmar en verschillende gewapende groeperingen, vinden er bij de grens met Thailand af en toe incidenten plaats. Door de COVID-19-pandemie zijn ook in dit gebied de landsgrenzen tot nader order gesloten. De wegen naar de grensovergangen met Thailand zijn wel bereikbaar en veilig. Wijk niet af van deze wegen. Informeer voordat u afreist naar de situatie ter plekke.

Grensgebied met India

Reis alleen wanneer het noodzakelijk is naar het grensgebied met India. Hier zijn gewapende etnische groeperingen actief en vindt illegale handel plaats.

Grensgebieden

In de grensgebieden liggen onontplofte explosieven en landmijnen. Let hier extra goed op.

Protesten

Op 1 februari 2021 heeft het Myanmarese leger een staatsgreep gepleegd. Er is politieke onrust ontstaan en er vinden regelmatig protesten plaats in het hele land. Hierdoor is een instabiele situatie ontstaan die voor het hele land geldt. Deze eindigen vaak in geweld waarbij ook doden zijn gevallen. De veiligheidssituatie is slecht. Het leger heeft de noodtoestand afgekondigd. Er is beperkt internet en wegen zijn afgesloten. Daarom geldt het dringende advies om in een veilige omgeving te verblijven en verplaatsingen te beperken. Door deze situatie vinden beperkt (internationale) vluchten plaats. De landsgrenzen met de omringende landen zijn tot nader order gesloten.

Wees alert. Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van demonstranten met de militairen en politie.

De Nederlandse ambassade in Myanmar volgt de situatie op de voet.

Bent u in Myanmar en voelt u zich niet veilig of het is voor uw werkzaamheden niet strikt noodzakelijk in Myanmar te blijven, overweeg dan het land te verlaten. Er zijn hiervoor  wisselend en beperkt mogelijkheden, dus volg de ontwikkelingen via de actuele informatie van de luchtvaartmaatschappijen. Wilt u het land verlaten? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Yangon via +31 247 247 247 of een mail naar YAN@minbuza.nl. Zorg wel dat u een  COVID-19-(PCR of LAMP) test doet. Veel luchtvaartmaatschappijen vragen hier om om de gezondheidsveiligheid van de reizigers in het vliegtuig te kunnen waarborgen.

Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Vervolging

Autoriteiten in Myanmar kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van dat land heeft of heeft gehad.

Natuurgeweld
Overstromingen en verkeersproblemen

In Myanmar zijn er van juni tot en met oktober zware regenbuien. In dit regenseizoen kan er zoveel regen vallen dat er overstromingen en verkeersproblemen ontstaan. Overstromingen zorgen vaak voor schade aan wegen en bruggen die ook na het regenseizoen voor problemen kan zorgen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de (weer)berichten in de media en informeer u over de situatie.

Tropische stormen

In Myanmar kunnen van april tot en met oktober tropische stormen en cyclonen voorkomen. Er kunnen dan overstromingen en landverschuivingen ontstaan. Volg de instructie van de autoriteiten op.

Meer weten over de weersomstandigheden in Myanmar? Ga naar:

Aardbevingen

In Myanmar komen ook aardbevingen voor. In 2016 vond een aardbeving plaats in het midden van Myanmar. Hierdoor was er schade aan tempels in de toeristische stad Bagan. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisverbod Myanmar

Er geldt tot nader order een inreisverbod voor buitenlandse reizigers voor Myanmar. De landsgrens is tot nader order gesloten. Er kan bij hoge uitzondering ingereisd worden en alleen als de autoriteiten van Myanmar dit goedkeuren. Door de huidige veiligheidssituatie in Myanmar raden wij u aan niet naar Myanmar te reizen.

Medische voorzieningen

Houd er rekening mee dat de medische zorg in Myanmar beperkt is en van lagere kwaliteit. Door eventuele verhoogde druk op de medische zorg in Myanmar bestaat er geen garantie voor de behandeling van het coronavirus (COVID-19) of een andere medische aandoening.

Meer informatie vind u op de Engelstalige website van het Ministerie van Gezondheid en Sport van Myanmar.

Luchtvervuiling

De luchtkwaliteit is in de droge periode (met name van december – april) van het jaar erg slecht. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (WAQI) (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Myanmar naar Nederland reist, bent u verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Myanmar een zorgwekkende virusvariant is moet u vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen.

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur moet u na een verblijf in Myanmar bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Dit komt omdat er een quarantaineplicht is. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Myanmar

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Myanmar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Myanmar te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer en openbaar vervoer

De infrastructuur in Myanmar heeft niet de kwaliteit die u gewend bent in Nederland. Het wegennet is beperkt en de spoorwegen zijn slecht onderhouden. Tussen de grote steden rijden wel betrouwbare bussen. Door veel regenval zorgen overstromingen voor verkeersproblemen en meer schade aan de wegen en bruggen. Houd hier rekening mee.

Luchtvaart

Op 1 februari 2021 heeft het Myanmarese leger een staatsgreep gepleegd. Hierdoor en door de COVID-19-pandemie  vinden beperkt (internationale) vluchten plaats.

Voor de actuele informatie over vluchten neem contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Momenteel vliegen Singapore Airlines, Korean Air en Myanmar Airways International.
Het is niet bekend of de binnenlandse vliegmaatschappijen goede regels voor veiligheid hebben en deze regels ook naleven. Omdat deze gegevens niet openbaar zijn, zijn er zorgen over de veiligheid van deze vliegmaatschappijen.

Voor de actuele informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels). 

Grenzen

Alle landsgrenzen zijn voorlopig tot nader order gesloten.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Myanmar.

Cultuurverschillen

Myanmar is een streng boeddhistisch land. Openlijke kritiek op het boeddhisme en onfatsoenlijk gedrag kunnen leiden tot gevangenisstraf. De invoer en uitvoer van beelden van Boeddha is aan strenge regels gebonden. Dat geldt ook voor het gebruik van de afbeelding van Boeddha. Wees terughoudend in de aanschaf van Boeddhabeelden. Gebruik de afbeelding van Boeddha niet voor commerciële doeleinden.

Het is strafbaar om Boeddha-tatoeages te hebben. Als u een Boeddha-tatoeage heeft, bedek deze dan. U loopt het risico gearresteerd te worden of onmiddellijk het land uitgezet te worden.

Geen foto’s van bepaalde objecten

Maak geen foto’s of filmopnames van militairen, politie of demonstraties.

Drugs

Op het in bezit hebben of gebruiken van zelfs de kleinste hoeveelheid drugs staan zware straffen in Myanmar.

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Myanmar. Houd hier rekening mee.

Lokale bronnen van informatie

Bent u van plan naar Myanmar te reizen? Volg dan de berichten in de internationale media. Deze lokale nieuwsmedia zijn ook een goede bron van informatie:

In geval van nood

COVID-19 meld- en contactnummers
 • Public Health Emergency Operation: 067 3420268
 • Yangon Regional Department of Public Health: 09 449001261 en 09 794510057
 • Mandalay Regional Department of Public Health: 09 2000344 en 09 43099526
 • Yangon Airport Health Quarantine Unit: 09799983833
Lokale hulpdiensten

Bent u in Myanmar en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten (alleen vanuit Yangon):

 • Politie: 199
 • Toeristenpolitie: 371910, 374281
 • Ambulance: 295133
 • Brandweer: 191
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Yangon

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Yangon.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Myanmar op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Myanmar

Er zijn in Myanmar enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Myanmar?

Door coronavirus was op vakantie naar Myanmar in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Myanmar mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Myanmar en bekijk ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Myanmar

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Myanmar:

Klik hier voor Myanmar

😪 Waar kan ik me laten testen op corona in Myanmar?

Als je wilt reizen naar Myanmar heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Myanmar incl. reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 150+ pcr en snelteststraten door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Myanmar

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk thuis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Kom je toch buiten? Houd dan 1,5m afstand van andere mensen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten