Aantal Corona virus besmettingen Malawi

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Malawi, 34,996 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 22 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,173 overleden in Malawi aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 32,909 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Malawi 23 juni:

Land Malawi
Positief getest 34,996
Aantal Doden 1,173
Hersteld 32,909
Actieve gevallen 914
Kritische toestand 22
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Malawi vandaag

Opzoek naar een kaart van Malawi? Wij bieden u actuele plattegronden aan van Malawi, met daarop toeristische bezienswaardigheden, lokaal nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Malawi rode zones

Je vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Malawi:

Corona-teller.nl

Landkaart gebieden Malawi

Covid-19 Kaart Malawi aantal besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Malawi en actueel

Vakantie naar Malawi mogelijk?

Op vakantie naar Malawi coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Malawi geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Malawi versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Malawi. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Malawi of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Malawi | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Malawi is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Malawi als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Malawi naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de op Malawi en in Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Malawi

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Malawi favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Malawi reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Malawi in Brussel.
 • Reist u via Zuid-Afrika naar Malawi? Houd dan rekening met aangescherpte regels. Voor personen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreizen, gelden strenge regels. Deze gelden ook als zij doorreizen via Zuid-Afrika naar andere landen. Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid Afrika.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Malawi een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Malawi een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Malawi. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Malawi. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Er zijn in Malawi veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Volg het lokale nieuws zodat u goed op de hoogte blijft.

Demonstraties

In de hoofdstad Lilongwe en in andere grote steden in het land kunnen samenscholingen en demonstraties plaatsvinden. Vermijd demonstraties, politieke bijeenkomsten en protesten. Komt u hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.

Criminaliteit

Let op als u na zonsondergang de straat op gaat. Zeker buiten het centrum van de steden. Dit geldt vooral voor de steden Lilongwe en Blantyre. Let ook op als u een drukke lokale markt of een busstation bezoekt. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

In Malawi kan het van november tot en met maart veel regenen. Dit kan voor wateroverlast en overstromingen zorgen. Toegangswegen kunnen slecht begaanbaar zijn. Sommige gebieden kunnen zelfs helemaal onbereikbaar zijn. Tijdens de overstromingen is er vaak een tekort aan voedsel, water en medicijnen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Malawi en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @24/7BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Vanaf 23 december zijn de landsgrenzen tot nader order gesloten voor niet-ingezetenen van Malawi. Nederlanders woonachtig in Malawi zijn uitgezonderd. De internationale luchthaven is open.

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Om het land in te reizen, moet u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 test die maximaal 10 dagen voor aankomst is afgenomen. Als u symptomen heeft of niet in het bezit bent van een geldige negatieve test moet u op het vliegveld een verplichte test doen. Als uw test positief is, wordt u naar een van de overheidscentra overgebracht.
Iedereen die het land binnenkomt moet COVID-19 gerelateerde klachten en/of symptomen nauw monitoren gedurende 14 dagen.

Bij vertrek uit Malawi moet u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 test die uiterlijk 10 dagen voor vertrek is afgenomen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Malawi gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Malawi

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Malawi de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Malawi te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Het luchtruim is geopend voor commerciële vluchten. Om Malawi in te reizen dient u in het bezit te zijn van een negatieve COVID-19 test die uiterlijk 10 dagen voor aankomst is afgenomen.

Vanaf 23 december zijn de landsgrenzen tot nader order gesloten voor niet-ingezetenen van Malawi. Nederlanders woonachtig in Malawi zijn uitgezonderd. De internationale luchthaven is open.

Wegverkeer

Reis na zonsondergang niet buiten de bebouwde kom. De wegen zijn daar onverlicht. Door het slechte zicht kunnen obstakels op de weg gevaarlijk zijn.

Reist u buiten de steden? Zorg dan dat u vooraf op de hoogte bent van de toestand van de wegen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Malawi en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 997
Ambulance: 998
Brandweer: 999

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Malawi

Er is geen Nederlandse ambassade in Malawi. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Harare (Zimbabwe).

In geval van nood kunt u ook terecht bij het consulaat in Lilongwe.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Malawi op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Malawi

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Malawi?

Door COVID-19 was op vakantie naar Malawi in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Malawi mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Malawi en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Malawi

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Malawi:

Bekijk COVID-19 kaart Malawi

🤧 Hoe kan ik me laten testen in Malawi?

Voor reizen naar Malawi heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Malawi incl. reisdocument. Dit overzicht bevat 150+ COVID-19testlocaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Malawi

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen huis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten