Aantal Corona virus besmettingen Malawi

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Malawi, 31,798 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +123 meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,041 overleden in Malawi aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 18,424 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 28 februari

Laatste Statistieken covid-19 virus in Malawi 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Malawi 31,798 1,041 18,424 12,333 4

Kaart coronavirus (covid-19) in Malawi vandaag

U bent opzoek een kaart van Malawi? Corona Teller bied op deze pagina up to date plattegronden aan van Malawi, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Malawi rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Malawi:

Malawi departementen landkaart

Kaart Malawi besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Malawi en overzicht

Vakantie naar Malawi mogelijk?

Op vakantie naar Malawi coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Malawi geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de maatregelen in Malawi versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens het coronavirusin een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Malawi. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Malawi of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Malawi

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Malawi? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Malawi gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Malawi

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Malawi favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Malawi reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Malawi in Brussel.
 • Reist u via Zuid-Afrika naar Malawi? Houd dan rekening met aangescherpte regels. Voor personen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreizen, gelden strenge regels. Deze gelden ook als zij doorreizen via Zuid-Afrika naar andere landen. Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid Afrika.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Malawi een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Malawi een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Malawi. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Malawi. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Er zijn in Malawi veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Volg het lokale nieuws zodat u goed op de hoogte blijft.

Demonstraties

In de hoofdstad Lilongwe en in andere grote steden in het land kunnen samenscholingen en demonstraties plaatsvinden. Vermijd demonstraties, politieke bijeenkomsten en protesten. Komt u hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.

Criminaliteit

Let op als u na zonsondergang de straat op gaat. Zeker buiten het centrum van de steden. Dit geldt vooral voor de steden Lilongwe en Blantyre. Let ook op als u een drukke lokale markt of een busstation bezoekt. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

In Malawi kan het van november tot en met maart veel regenen. Dit kan voor wateroverlast en overstromingen zorgen. Toegangswegen kunnen slecht begaanbaar zijn. Sommige gebieden kunnen zelfs helemaal onbereikbaar zijn. Tijdens de overstromingen is er vaak een tekort aan voedsel, water en medicijnen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Malawi en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @24/7BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Het luchtruim is geopend voor commerciele vluchten. Om Malawi in te reizen dient u in het bezit te zijn van een negatieve COVID-19 test die uiterlijk 10 dagen voor aankomst is afgenomen.

Vanaf 23 december zijn de landsgrenzen tot nader order gesloten voor niet-ingezetenen van Malawi. Nederlanders woonachtig in Malawi zijn uitgezonderd. De internationale luchthaven is open.

Wegverkeer

Reis na zonsondergang niet buiten de bebouwde kom. De wegen zijn daar onverlicht. Door het slechte zicht kunnen obstakels op de weg gevaarlijk zijn.

Reist u buiten de steden? Zorg dan dat u vooraf op de hoogte bent van de toestand van de wegen.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Malawi? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Malawi gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Malawi

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Malawi de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Vanaf 23 december zijn de landsgrenzen tot nader order gesloten voor niet-ingezetenen van Malawi. Nederlanders woonachtig in Malawi zijn uitgezonderd. De internationale luchthaven is open.

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Om het land in te reizen, moet u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 test die maximaal 10 dagen voor aankomst is afgenomen. Als u symptonen heeft of niet in het bezit bent van een geldige negatieve test moet u op het vliegveld een verplichte test doen. Als uw test positief is, wordt u naar een van de overheidscentra overgebracht.
Iedereen die het land binnenkomt moet COVID-19 gerelateerde klachten en/of symptonen nauw monitoren gedurende 14 dagen.

Bij vertrek uit Malawi moet u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 test die uiterlijk 10 dagen voor vertrek is afgenomen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Malawi te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Malawi en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 997
Ambulance: 998
Brandweer: 999

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Malawi

Er is geen Nederlandse ambassade in Malawi. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Harare (Zimbabwe).

In geval van nood kunt u ook terecht bij het consulaat in Lilongwe.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Malawi op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Malawi

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Malawi?

Door corona was op vakantie naar Malawi in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Malawi mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Malawi en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Malawi

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Malawi:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Malawi

😪 Hoe kan ik me laten testen op corona in Malawi?

Nee, alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online zelftest op COVID-19.

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Malawi

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dat kan
 • Ben je buiten? Houd dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten