Aantal Corona virus besmettingen Centraal Afrikaanse Republiek

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Centraal Afrikaanse Republiek, 7,151 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 98 overleden in Centraal Afrikaanse Republiek aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 6,859 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 04 augustus

Laatste Statistieken corona in Centraal Afrikaanse Republiek 03 augustus:

Land Centraal Afrikaanse Republiek
Positief getest 7,151
Aantal Doden 98
Hersteld 6,859
Actieve gevallen 194
Kritische toestand 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart Corona Centraal Afrikaanse Republiek vandaag

Opzoek naar een landkaart van Centraal Afrikaanse Republiek? Wij bieden hieronder actuele plattegronden aan van Centraal Afrikaanse Republiek, met daarop mooie vakantie plekken in Centraal Afrikaanse Republiek, nieuws van vandaag en meer!

LIVE Corona Kaart Centraal Afrikaanse Republiek rode zones

Hieronder vind je een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Centraal Afrikaanse Republiek:

gebieden landkaart Centraal Afrikaanse Republiek

Covid-19 Kaart Centraal Afrikaanse Republiek aantal inwoners besmet, Corona virus Doden, Reisadvies Centraal Afrikaanse Republiek en informatie

Vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk?

Op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Centraal Afrikaanse Republiek niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Centraal Afrikaanse Republiek versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Centraal Afrikaanse Republiek. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Centraal Afrikaanse Republiek of een ander land.

Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor de Centraal-Afrikaanse Republiek is rood, want er zijn grote veiligheidsrisico’s. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek als dat noodzakelijk is. Als u vanuit de Centraal-Afrikaanse Republiek naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. De situatie in het hele land is erg gespannen en niet stabiel. In een groot deel van het land zijn gewapende rebellengroepen actief. Deze groepen plegen berovingen, ontvoeringen, verkrachtingen en doodslag. Ook in de hoofdstad Bangui is de situatie gespannen en niet stabiel. Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek? Verlaat het land dan zo snel mogelijk.

Er vinden gevechten plaats tussen rebellengroeperingen onderling en tussen rebellen en het leger. Hierbij vallen doden en gewonden. Ook onder de burgerbevolking. In het hele land is er spanning, criminaliteit en plotseling opkomend geweld. Veel NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) hebben het land verlaten.

Ondanks de aanwezigheid van een vredesmacht van de Verenigde Naties (MINUSCA) is de veiligheidssituatie in de hoofdstad Bangui slecht. Geweld kan onverwachts oplaaien. Regelmatig wordt een avondklok ingesteld.

Vervolging

Autoriteiten in de Centraal-Afrikaanse Republiek kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van dat land heeft of heeft gehad.

Criminaliteit

In de hoofdstad Bangui zijn criminele bendes actief, vooral in de buitenwijken. Op de wegen buiten Bangui vinden gewapende berovingen plaats. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld worden beroofd van hun auto.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Het verkeer in de Centraal-Afrikaanse Republiek is niet veilig. De wegen zijn slecht en er vallen veel verkeersslachtoffers. Verkeersongelukken eindigen vaak met geweld op straat. Op de wegen buiten Bangui vinden gewapende berovingen plaats. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld worden beroofd van hun auto. Wees alert in het verkeer.

Luchtvaart

U kunt maar met een paar commerciële vluchten het land (via de hoofdstad Bangui) verlaten.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 117 en 118 (nummers werken niet altijd).

Ambulance: 72725170.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Er is geen Nederlandse ambassade in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Kinshasa, Democratische Republiek Congo (DRC). De ambassade kan maar beperkte consulaire hulp verlenen.

In noodgevallen kan de Franse ambassade in Bangui (beperkt) consulaire bijstand leveren. U kunt contact opnemen via +236 72 72 68 88 of +236 75 04 15 26.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat een ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Centraal Afrikaanse Republiek op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Centraal Afrikaanse Republiek

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Centraal Afrikaanse Republiek?

Door coronavirus was op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Centraal Afrikaanse Republiek en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Centraal Afrikaanse Republiek

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Centraal Afrikaanse Republiek:

Klik hier voor Centraal Afrikaanse Republiek

🤧 Hoe kan ik me laten testen in Centraal Afrikaanse Republiek?

Wanneer je wilt reizen naar Centraal Afrikaanse Republiek heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Centraal Afrikaanse Republiek + reisdocument. Deze kaart heeft meer dan 60+ COVID-19 testlocaties door heel het land!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Centraal Afrikaanse Republiek

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten