Aantal Corona virus besmettingen Centraal Afrikaanse Republiek

Laatste nieuws over Coronavirus

Op dit moment (27-01-2021) zijn er in Centraal Afrikaanse Republiek, 4,980 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 63 overleden in Centraal Afrikaanse Republiek aan corona. Gelukkig zijn er ook al 4,885 inwoners hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 28 januari

Laatste Statistieken covid-19 virus besmettingen in Centraal Afrikaanse Republiek 27 januari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Centraal Afrikaanse Republiek 4,980 63 4,885 32 2

Kaart corona virus Centraal Afrikaanse Republiek vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Centraal Afrikaanse Republiek? Corona Teller bied op onze website duidelijke plattegronden aan van Centraal Afrikaanse Republiek, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Centraal Afrikaanse Republiek zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Centraal Afrikaanse Republiek:

gebieden kaart Centraal Afrikaanse Republiek

Landkaart Centraal Afrikaanse Republiek aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Centraal Afrikaanse Republiek en actueel nieuws

Vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk?

Op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Centraal Afrikaanse Republiek geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Centraal Afrikaanse Republiek versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie ondanks de corona epidemiein veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Centraal Afrikaanse Republiek. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Centraal Afrikaanse Republiek of een ander land.

Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-01-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Centraal-Afrikaanse Republiek? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. De situatie in het hele land is erg gespannen en niet stabiel. In een groot deel van het land zijn gewapende rebellengroepen actief. Deze groepen plegen berovingen, ontvoeringen, verkrachtingen en doodslag. Ook in de hoofdstad Bangui is de situatie gespannen en niet stabiel. Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek? Verlaat het land dan zo snel mogelijk.

Er vinden gevechten plaats tussen rebellengroeperingen onderling en tussen rebellen en het leger. Hierbij vallen doden en gewonden. Ook onder de burgerbevolking. In het hele land is er spanning, criminaliteit en plotseling opkomend geweld. Veel NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) hebben het land verlaten.

Ondanks de aanwezigheid van een vredesmacht van de Verenigde Naties (MINUSCA) is de veiligheidssituatie in de hoofdstad Bangui slecht. Geweld kan onverwachts oplaaien. Regelmatig wordt een avondklok ingesteld.

Vervolging

Autoriteiten in de Centraal-Afrikaanse Republiek kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van dat land heeft of heeft gehad.

Criminaliteit

In de hoofdstad Bangui zijn criminele bendes actief, vooral in de buitenwijken. Op de wegen buiten Bangui vinden gewapende berovingen plaats. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld worden beroofd van hun auto.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

Het verkeer in de Centraal-Afrikaanse Republiek is niet veilig. De wegen zijn slecht en er vallen veel verkeersslachtoffers. Verkeersongelukken eindigen vaak met geweld op straat. Op de wegen buiten Bangui vinden gewapende berovingen plaats. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld worden beroofd van hun auto. Wees alert in het verkeer.

Luchtvaart

U kunt maar met een paar commerciële vluchten het land (via de hoofdstad Bangui) verlaten.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Centraal-Afrikaanse Republiek? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 117 en 118 (nummers werken niet altijd).

Ambulance: 72725170.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Er is geen Nederlandse ambassade in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Khartoum, Sudan. De ambassade kan maar beperkte consulaire hulp verlenen.

In noodgevallen kan de Franse ambassade in Bangui (beperkt) consulaire bijstand leveren. U kunt contact opnemen via +236 613 000 of +236 610 584.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat een ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Centraal Afrikaanse Republiek op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Centraal Afrikaanse Republiek

Er zijn in Centraal Afrikaanse Republiek enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek?

Door coronavirus was op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Reisadvies Centraal Afrikaanse Republiek en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Centraal Afrikaanse Republiek

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Centraal Afrikaanse Republiek:

Klik hier voor Centraal Afrikaanse Republiek

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Centraal Afrikaanse Republiek?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om jezelf te test op COVID-19.

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Centraal Afrikaanse Republiek

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk vanuit huis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Ga je naar buiten? Houd dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten