Aantal Corona virus besmettingen Centraal Afrikaanse Republiek

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Centraal Afrikaanse Republiek, 5,682 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 75 overleden in Centraal Afrikaanse Republiek aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 5,112 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken coronavirus in Centraal Afrikaanse Republiek 14 april:

Land Centraal Afrikaanse Republiek
Positief getest 5,682
Aantal Doden 75
Hersteld 5,112
Actieve gevallen 495
Kritische toestand 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart corona virus in Centraal Afrikaanse Republiek vandaag

U zoekt een landkaart van Centraal Afrikaanse Republiek? Corona Teller bied op onze website realtime plattegronden aan van Centraal Afrikaanse Republiek, met daarop mooie vakantie plekken in Centraal Afrikaanse Republiek, nationaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Centraal Afrikaanse Republiek zones

Je vind hieronder een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Centraal Afrikaanse Republiek:

Corona-teller.nl

Centraal Afrikaanse Republiek Landkaart streken

Kaart Centraal Afrikaanse Republiek aantal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Centraal Afrikaanse Republiek en Regionaal nieuws

Vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk?

Op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Centraal Afrikaanse Republiek lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Centraal Afrikaanse Republiek versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Centraal Afrikaanse Republiek. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Centraal Afrikaanse Republiek of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. De situatie in het hele land is erg gespannen en niet stabiel. In een groot deel van het land zijn gewapende rebellengroepen actief. Deze groepen plegen berovingen, ontvoeringen, verkrachtingen en doodslag. Ook in de hoofdstad Bangui is de situatie gespannen en niet stabiel. Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek? Verlaat het land dan zo snel mogelijk.

Er vinden gevechten plaats tussen rebellengroeperingen onderling en tussen rebellen en het leger. Hierbij vallen doden en gewonden. Ook onder de burgerbevolking. In het hele land is er spanning, criminaliteit en plotseling opkomend geweld. Veel NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) hebben het land verlaten.

Ondanks de aanwezigheid van een vredesmacht van de Verenigde Naties (MINUSCA) is de veiligheidssituatie in de hoofdstad Bangui slecht. Geweld kan onverwachts oplaaien. Regelmatig wordt een avondklok ingesteld.

Vervolging

Autoriteiten in de Centraal-Afrikaanse Republiek kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van dat land heeft of heeft gehad.

Criminaliteit

In de hoofdstad Bangui zijn criminele bendes actief, vooral in de buitenwijken. Op de wegen buiten Bangui vinden gewapende berovingen plaats. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld worden beroofd van hun auto.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

Het verkeer in de Centraal-Afrikaanse Republiek is niet veilig. De wegen zijn slecht en er vallen veel verkeersslachtoffers. Verkeersongelukken eindigen vaak met geweld op straat. Op de wegen buiten Bangui vinden gewapende berovingen plaats. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld worden beroofd van hun auto. Wees alert in het verkeer.

Luchtvaart

U kunt maar met een paar commerciële vluchten het land (via de hoofdstad Bangui) verlaten.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Centraal-Afrikaanse Republiek en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 117 en 118 (nummers werken niet altijd).

Ambulance: 72725170.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Er is geen Nederlandse ambassade in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Kinshasa, Democratische Republiek Congo (DRC). De ambassade kan maar beperkte consulaire hulp verlenen.

In noodgevallen kan de Franse ambassade in Bangui (beperkt) consulaire bijstand leveren. U kunt contact opnemen via +236 72 72 68 88 of +236 75 04 15 26.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat een ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Centraal Afrikaanse Republiek op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Centraal Afrikaanse Republiek

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek?

Door coronavirus was op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Centraal Afrikaanse Republiek en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Centraal Afrikaanse Republiek

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Centraal Afrikaanse Republiek:

Klik hier voor Centraal Afrikaanse Republiek

😪 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Centraal Afrikaanse Republiek?

Als je wilt reizen naar Centraal Afrikaanse Republiek heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Centraal Afrikaanse Republiek inclusief reisdocument. Dit overzicht bevat 150+ pcr en sneltestlocaties door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Centraal Afrikaanse Republiek

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen doe je alleen in de elleboog
  • Blijf binnen en werk thuis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten