Aantal Corona virus besmettingen Mozambique

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Mozambique, 72,507 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 32 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 848 overleden in Mozambique aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 70,049 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Mozambique 21 juni:

Land Mozambique
Positief getest 72,507
Aantal Doden 848
Hersteld 70,049
Actieve gevallen 1,610
Kritische toestand 32
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Mozambique vandaag

Opzoek naar een landkaart van Mozambique? Corona Teller bied op onze website duidelijke plattegronden aan van Mozambique, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Mozambique, Mozambique nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Mozambique zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Mozambique:

Corona-teller.nl

Kaart streken Mozambique

Landkaart Mozambique aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Mozambique en live update

Vakantie naar Mozambique mogelijk?

Op vakantie naar Mozambique coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Mozambique geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Mozambique versoepeld. En is in 2021 op vakantie ondanks het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Mozambique. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Mozambique of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Mozambique | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Mozambique is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Als u vanuit Mozambique naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Mozambique en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. In Mozambique is de veiligheidssituatie in een aantal districten in het noordoosten van het land veranderd. De kleurcode van de districten Meuda en Meluco is gewijzigd van ‘oranje’ naar ‘rood’. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie over de veiligheidssituatie de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Mozambique

Reischecklist Mozambique

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar oranje gebieden te reizen als dat noodzakelijk is. Zie voor meer informatie de rubriek Veiligheidsrisico’s.

Reist u naar Mozambique? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Mozambique favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Mozambique reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Mozambique in Brussel. 
 • U kunt aan de grens of op het vliegveld een visum kopen. U moet dan een uitnodigingsbrief laten zien. De geldigheid van het visum is 30 dagen binnen een periode van 90 dagen na afgifte. Het visum is voor twee binnenkomsten. Als u meer binnenkomsten nodig heeft, moet u een visum bij de ambassade in Brussel aanvragen. Bij de aanvraag van het visum moet het paspoort minstens twee lege bladzijden hebben.
 • Reist u via Zuid-Afrika naar Mozambique? Houd dan rekening met aangescherpte regels. Voor personen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreizen, gelden strenge regels. Deze gelden ook als zij doorreizen via Zuid-Afrika naar andere landen. Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid Afrika.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Mozambique een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Mozambique een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Mozambique. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Mozambique. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het voorkomen dat de ambassade beperkt hulp kan bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Noordoosten van de provincie Cabo Delgado

Reis niet naar de districten Palma, Mocimboa da Praia, Muidumbe, Nangade, Macomia, Quissanga, Mueda en Meluco in het noordoosten van de provincie Cabo Delgado. Regelmatig (laatst eind maart 2021) worden in die districten door onbekende groepen aanvallen uitgevoerd. Hierbij zijn ook doden gevallen. Verschillende dorpen en steden zijn geëvacueerd. Reis daarom niet naar het noordoosten van de provincie Cabo Delgado.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Er zijn in Mozambique veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. De situatie in heel Mozambique is onvoorspelbaar.

Centrum van het land

Op de hoofdwegen N1 en N6 rond de plaats Inchope is het onrustig. Er komen gewelddadige en gewapende overvallen voor op auto’s, bussen en vrachtwagens. Vermijd de hoofdwegen rond Inchope. Houd de omgeving goed in de gaten.

Piraten voor de kust

Er zijn piraten actief in de Indische Oceaan. Vooral bij Somalië. Ook in Mozambique is een geval van piraterij geweest. Reist u naar of in de Indische Oceaan bij Mozambique? Houd hier dan rekening mee.

Criminaliteit

Houd rekening met criminaliteit in Mozambique. Er komen zowel overdag als ’s nachts inbraken, gewapende overvallen en berovingen voor. Ook ontvoeringen komen voor. Tot nu toe zijn vooral zakenmensen hier het slachtoffer van geworden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat. Overdag vinden ook overvallen plaats. Vooral op plekken waar overvallers snel ongezien kunnen verdwijnen, zoals parken en struiken.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek;
 • Reist u met een auto? Houd dan de ramen dicht en de deuren gesloten, ook als u in een taxi zit. Toon geen kostbaarheden. Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Houd tijdens het regenseizoen in het hele land rekening met wateroverlast en overstromingen. Daardoor kan infrastructuur beschadigd raken.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de lokale en sociale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Coronamaatregelen Mozambique

De lokale autoriteiten hebben maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven. Er kunnen inreisbeperkingen zijn voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Mozambique gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Mozambique

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mozambique de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Grensovergangen en vliegvelden

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Openbaar vervoer

Reis niet met het openbaar vervoer in Mozambique. De staat van onderhoud van de voertuigen is vaak slecht en er wordt vaak hard en slecht gereden. Reis na zonsondergang niet buiten de grote steden. De wegen zijn doorgaans onverlicht en er is een verhoogde kans op criminaliteit.

Trein- en busverkeer

Treinverkeer voor personen is beperkt. Ook is er weinig comfort en is het niet veilig (behalve de lijn Maputo-Johannesburg, 600 kilometer in 14 uur).

Bustransport tussen de steden is sterk verbeterd. Openbaar vervoer per ‘chapa’ (minibus) in de stad of tussen de steden is gevaarlijk door het onverantwoord rijgedrag van de chauffeurs. Ook komt er regelmatig kleine criminaliteit voor.

Scheepvaart

De ferry tussen Maputo-stad en schiereiland Catembe heeft regelmatig technische problemen, Ticketverkoop voor de ferry kan traag verlopen, Vooral op Mozambikaanse feestdagen en in de weekenden kunnen er hectische situaties ontstaan en zijn er lange wachttijden.

In de Indische Oceaan zijn piraten actief, vooral bij Somalië. Ook in Mozambique is een geval van piraterij geweest. Vaart u naar of in de Indische Oceaan bij Mozambique? Neem voor vertrek goede voorzorgsmaatregelen.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mozambique.

Identificeren

U bent in Mozambique verplicht u te identificeren met een geldig paspoort. U bent strafbaar als u geen geldig paspoort kunt laten zien. Een gestempelde kopie van een paspoort wordt niet geaccepteerd. Verliest u uw originele paspoort zorg ervoor dat u goede kopieën op een veilige plek bewaart.

Stempel

Let erop dat de immigratiedienst van Mozambique een inreisstempel of uitreisstempel in uw paspoort zet als u het land binnenkomt of verlaat.

Politiecontrole

Wordt u door de politie aangehouden voor een standaardcontrole? Bijvoorbeeld tijdens een autorit? Blijf dan vriendelijk en raak niet geïrriteerd. Dat is de beste manier om te zorgen dat u snel uw reis kunt vervolgen.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in verdovende middelen is verboden.

LHBTIQ

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ’s) worden niet algemeen geaccepteerd in Mozambique. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Mozambique en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 119
Ambulance: 117
Brandweer: 198

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Maputo

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Maputo op de website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Mozambique op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Mozambique

Er zijn in Mozambique enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Mozambique?

Door coronavirus was op vakantie naar Mozambique in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Mozambique mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Mozambique en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Mozambique

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Mozambique:

Klik hier voor Mozambique

😪 Hoe kan ik me laten testen in Mozambique?

Voor reizen naar Mozambique heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Mozambique inclusief reisdocument. Deze kaart toont meet dan 2500+ coronavirustest straten door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Mozambique

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoesten enkel in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten