Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Guyana, 8,513 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 195 overleden in Guyana aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 7,945 mensen hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 28 februari
Statistieken covid-19 virus besmettingen in Guyana 27 februari:
Land
Positief getest
Aantal Doden
Hersteld
Actieve gevallen
Kritische toestand
Guyana
8,513
195
7,945
373
4
Kaart corona virus Guyana vandaag
Opzoek naar een kaart van Guyana? Wij bieden op deze pagina up to date plattegronden aan van Guyana, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Guyana, actueel nieuws en meer!
Realtime Coronavirus Kaart Guyana zones
Je vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Guyana:
Guyana Kaart streken

Vakantie naar Guyana mogelijk?

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Guyana lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Guyana versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het virusin een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Guyana. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Guyana of een ander land.
Reisadvies Guyana | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reischecklist Guyana
Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Guyana favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
- Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
- U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
- Als u naar het Guyana reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
- Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U kunt dit nagaan bij de ambassade van de Coöperatieve Republiek Guyana in Brussel.
- Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor reizen naar Guyana.
- Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
- Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Guyana een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Guyana een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
- Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
- Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
- Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
- Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Guyana. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
- Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
- Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
- Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
- Zorg voor de juiste vaccinaties: check voor u gaat reizen welke inentingen u nodig heeft voor Guyana. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties. Zoek een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
- Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Guyana.
- Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.
Thuisblijvers
- Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
- Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
- Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
- Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
- Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
- Neem geen drugs mee naar Guyana. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
- Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
- Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Veiligheidsrisicoâs
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
Criminaliteit
In Guyana is veel criminaliteit. Armoede leidt tot een toename van kleine criminaliteit zoals berovingen en zakkenrollen. Wees alert, vooral in en rond de hoofdstad Georgetown en op marktplaatsen. Verder komen er in Guyana diefstal en berovingen voor, zelfs vanuit langzaam rijdende autoâs. Ook komen er in taxiâs bedreigingen en overvallen voor. Er is veel handel in drugs. Daarbij vindt regelmatig geweld plaats tussen drugsbendes. Het gaat dan om schietpartijen, ontvoeringen en gewapende overvallen. Wees daarom voorzichtig in heel Guyana.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
- Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
- Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
- Vermijd sloppenwijken.
- Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
- Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
- Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
- Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
- Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Corruptie bij controleposten
Politiebeambten vragen regelmatig steekpenningen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de politiecontrolepost (Mabura Hill) op de weg naar Lethem/Brazilië. En het gebeurt ook bij kleine overtredingen, vooral langs de kustweg.
Piraten voor de kust
Er zijn piraten actief voor de kust van Guyana en in het grensgebied op zee met Suriname. Dit is vooral een probleem voor Guyanezen.
Wat te doen in een noodsituatie
Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.
Verkeersveiligheid
Luchtvaart
Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).
Wegverkeer
Openbaar vervoer is niet veilig. Neem voor kortere ritten binnen de steden hoteltaxiâs die een vaste standplaats hebben bij bijvoorbeeld hotels. Houd geen taxiâs aan op straat.
Coronavirus
Vliegverbod vanuit Guyana
Vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Guyana. Het vliegverbod is er om te voorkomen dat nieuwe varianten zich verder verspreiden in Nederland. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Dit vliegverbod wordt waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt.
Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland
Vanaf 23 januari 2021 om 00.01 uur Nederlandse tijd heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR- testuitslag én ook een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor internationale trein en busverbindingen blijft de negatieve PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Lees meer op Rijksoverheid.nl.
Na een verblijf in Guyana gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via www.coronatest.nl
Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.
Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Testlocaties in Guyana
Zie voor meer informatie over de testlocaties in Guyana de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).
De lokale autoriteiten hebben maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven. Er kunnen inreisbeperkingen zijn voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen.
Algemene maatregelen
Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Guyana te verkleinen, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. In Guyana geldt een avondklok. De avondklok is van 22:30 uur tot 04:00 uur. U mag tussen deze tijden niet naar buiten. Bekijk de website van het Ministry of Health van Guyana (informatie in het Engels) voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.
Gezondheidssituatie
De kwaliteit van de gezondheidszorg is in de hoofdstad Georgetown laag. In het binnenland is de gezondheidszorg slecht.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Guyana te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Tips van de ambassade
Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Guyana.
Reizen vanuit Suriname naar Guyana
Als u vanuit Suriname naar Guyana reist, let dan op de geldigheid van uw Surinaamse toeristenkaart. Bent u met een toeristenkaart naar Suriname gereisd en wilt u van daaruit naar Guyana en daarna weer terug naar Suriname? Dan moet u een nieuwe toeristenkaart kopen om in Suriname terug te komen. Deze kaart is maar voor 1 reis geldig.
Drugs
In Guyana kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Gebruik daarom geen drugs in Guyana en draag deze ook niet bij u.
Fotoâs maken
Maak geen fotoâs van militaire objecten in Guyana. Dit is verboden.
LHBTI
LHBTIâs (lesbiennes, homoâs, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) lopen strafrechterlijke risicoâs die niet gelden voor niet-LHBTIâs. Guyana is het enige land in Zuid-Amerika waar homoseksualiteit strafbaar is . Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.
In geval van nood
Lokale hulpdiensten
Bent u in Guyana en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
- Algemeen alarmnummer: 911
- Ambulance: 913
- Brandweer: 912
Contactgegevens ambassade
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Geen Nederlandse ambassade in Guyana
Er is geen Nederlandse ambassade in Guyana. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Paramaribo, Suriname.
Honorair consulaat
Kijk op de contactpagina van het honaire consulaat in Georgetown voor de contactgegevens.
U kunt ook terecht bij de ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Guyana.
Wat de ambassade voor u kan doen
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Wat u zelf kunt doen
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
Registreren
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Lees meer over Guyana op nederlandwereldwijd.nl
Veel gestelde vragen over corona in Guyana
Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:
đŽ Kan ik op vakantie naar Guyana?
Door COVID-19 was op vakantie naar Guyana in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Guyana mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies
Bekijk Vakantieadvies Guyana en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.
đșïž Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Guyana
Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Guyana:
Bekijk coronavirus kaart Guyanađ€ Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Guyana?
Alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.
Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Bekijk deze link om online te testen op coronavirus.
đ Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Guyana
Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):
Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:
- Schud geen handen
- Niezen en hoesten in de elleboog
- Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dit mogelijk is
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
- Moet je toch buiten komen? Behoud dan 150 cm afstand van andere personen
- Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!
đZoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of landđ