Aantal Coronavirus besmettingen in Cambodja
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Cambodja, 4,874 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +178 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 35 overleden in Cambodja aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,290 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste Statistieken corona virus aantal besmettingen in Cambodja 14 april:

Land Cambodja
Positief getest 4,874
Aantal Doden 35
Hersteld 2,290
Actieve gevallen 2,549
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Cambodja vandaag

U zoekt een landkaart van Cambodja? Wij tonen op onze website actuele plattegronden aan van Cambodja, met daarop mooie vakantie plekken in Cambodja, nationaal nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Cambodja rode zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Cambodja:

Corona-teller.nl

Cambodja gebieden landkaart

Kaart Cambodja besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Cambodja en actueel nieuws

Vakantie naar Cambodja mogelijk?

Op vakantie naar Cambodja coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Cambodja lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Cambodja versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Cambodja. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Cambodja of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Cambodja | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl

Reischecklist Cambodja

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Cambodja favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Cambodja reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van het Koninkrijk Cambodja in Brussel.
 • U kunt Cambodja inreizen met de volgende documenten:
  • een visum afgegeven door een Cambodjaanse ambassade (geen e-visum);
  • een doktersverklaring dat u COVID-19 vrij bent. Deze verklaring mag niet eerder zijn afgegeven dan 72 uur vóór de datum van uw vertrek;
  • bewijs van verzekering tegen medische kosten met een minimum dekking van USD 50.000,–.
  • U moet een voorschot van USD 2000,– betalen bij aankomst. Dit voorschot wordt verrekend na aftrek van de gemaakte quarantainekosten na afloop van de quarantaineperiode. 
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Cambodja een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Cambodja een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Cambodja. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Cambodja. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Er zijn in Cambodja veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Landmijnen platteland en grensgebieden

Op het platteland van Cambodja liggen nog landmijnen en bommen. Vooral in de grensgebieden met de buurlanden. Komt u waarschuwingsborden tegen, blijf dan weg bij het gebied. Loop niet buiten de hoofdwegen en de aangegeven paden als u zich bevindt in het platteland. Loop niet buiten het gebied bij tempels. Raap geen metalen voorwerpen op.

Onduidelijke grens met Thailand

Let op bij reizen naar de provincies Preah Vihear en Oddar Meanchey. Deze provincies liggen bij de grens met Thailand. De grenzen zijn niet goed aangegeven in het gebied rondom de tempels van Preah Vihear, Ta Krabei en Ta Moan. Wees alert. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Criminaliteit

Er komt criminaliteit voor in Cambodja. Zakkenrollen en berovingen komen regelmatig voor. In de provincie Sihanoukville vinden regelmatig gewapende berovingen plaats.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd grote groepen mensen.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

Er kunnen politieke demonstraties plaatsvinden in Cambodja. Deze kunnen gewelddadig zijn. Vermijd daarom protesten en demonstraties. 

Natuurgeweld
Overstromingen

Het regenseizoen in Cambodja duurt van juni tot en met oktober. Hevige regen kan dan voor overstromingen en verkeersproblemen zorgen. Vooral in de laagvlaktes in de provincies Siem Reap, Kompong Thom en Kratie. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

De Mekong River Commission plaatst officiële updates over de Mekong rivier op haar website. Volg het lokale nieuws en weerberichten via de website van de World Meteorological Organization.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Cambodja en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid op de openbare wegen in Cambodja is niet geweldig. De rij-omstandigheden en het rijgedrag in het land zijn onvoorspelbaar. Verkeersregels worden slecht nageleefd.

De slechte staat van het openbare wegennet en ontbrekende straat- en wegverlichting kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook kunt u regelmatig weggebruikers tegen komen die geen verlichting voeren. Kijk dus goed uit als u reist na zonsondergang buiten de grote steden. Als u zelf wilt rijden heeft u geldige verzekering en een internationaal rijbewijs nodig. Draag een helm als u een motor of een fiets huurt.

Verplichting Cambodjaans rijbewijs bij huur auto of motor

Als u een auto of motor (250cc plus) wil besturen / rijden, moet u beschikken over een Cambodjaans rijbewijs. Het internationaal rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Met het overleggen van een geldig internationaal rijbewijs kan tegen betaling van USD 100,– een Cambodjaans rijbewijs aangevraagd worden. 

Het dragen van een valhelm is verplicht tijdens het besturen van een motorfiets. Hierop wordt streng gecontrolleerd.

Er worden frequent en dan vooral in de avonduren alcohol controles uitgevoerd

Openbaar vervoer

Het reizen met bussen en motortaxi’s (‘motodop’) brengt een zeker risico met zich mee. Het rijgedrag van deze weggebruikers en een mogelijk slechte staat van onderhoud van het motorvoertuig zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid in Cambodja gevaarlijk kan worden.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Cambodja gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Cambodja

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Cambodja de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Het is op dit moment mogelijk om Cambodja in te reizen maar u moet rekening houden met de volgende inreismaatregelen;

 • Alle inkomende reizigers zijn verplicht USD 2000,– borg te betalen bij aankomst. Dit bedrag wordt gebruikt om COVID-19 gerelateerde diensten mee te betalen. Dit bedrag kunt u contant of met credit card betalen;
 • Bij aankomst worden alle reizigers naar een aangewezen hotel of quarantainecentrum gebracht waar iedereen verplicht een COVID-19 test moet laten doen. Afhankelijk van de uitslagen wordt besloten waar reizigers de 14 dagen quarantaine periode moet doorbrengen;
 • Als u positief test dan wordt u naar een openbaar ziekenhuis gebracht. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van uw ziektebeeld en de kosten die het ziekenhuis in rekening brengt; 
 • Wanneer u in quarantaine wordt geplaatst, volg altijd de aanwijzingen van de Cambodjaanse autoriteiten op.
Reizen binnenland

Reizen tussen de provincies binnen Cambodja is mogelijk.

Als u Cambodja wilt uitreizen blijf dan in de buurt van de internationale luchthaven van Phnom Penh. Vluchten kunnen op korte termijn bekend worden gemaakt waardoor het alleen mogelijk is om te vertrekken als u al in de buurt van de internationale luchthaven bent.

De landsgrenzen met Thailand en Vietnam zijn gesloten.

Lokale coronamaatregelen

De lokale overheid heeft coronamaatregelen genomen zoals:

 • alle scholen en onderwijsinstellingen zijn open,
 • alle bars (ook karaokebars), theaters en massagesalons zijn open,
 • groepsbijeenkomsten van meer dan 20 personen zijn verboden

Voor actuele informatie over de stand van zaken rond COVID-19, kunt u contact opnemen met de hotline: 115 of met het Cambodjaanse Ministerie van Gezondheid:

 • 012 852 424
 • 012 488 981
 • 012 936 686

Actuele informatie over de stand van zaken rondom het coronavirus is ook te vinden op de website ASEAN briefing..

Medische verzekering

Controleer uw reis- en/of ziektekostenverzekering dat u goede medische dekking heeft in geval u eventuele kosten van medische controles zelf (vooruit) moet betalen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Cambodja.

Uitnodigingen van onbekenden

Ga niet in op uitnodigingen van personen die u niet kent. Het komt voor dat u onder dwang betrokken wordt bij bijvoorbeeld gokpraktijken. Ook kunt u gedwongen worden geld op te nemen.

Melding maken van misdaad

Wilt u melding maken van een misdaad? Informeer dan vooraf bij de lokale politie op welk politiebureau u dit moet doen.

Drugs

Straffen voor drugsbezit in Cambodja zijn hoog. Zelfs voor het bezit van een kleine hoeveelheid recreatieve drugs kan een lange gevangenisstraf worden opgelegd.

Homoseksualiteit/LHBTI

Homoseksualiteit wordt in ruime mate geaccepteerd in Cambodja. Dit blijkt uit de vele gay-bars in zowel Siem Reap als ook Phnom Penh.

Het uiten van te ver gaande publieke affectie (homo en/of hetro) rondom heilige grond bij de tempels wordt niet geaccepteerd. Dit kan mogelijk leiden tot arrestatie en een eventuele uitzetting.

Uitspraken over politiek en cultuur

Doe geen uitspraken over de Cambodjaanse politiek of cultuur. Er kan binnenshuis discussie gevoerd worden over politieke en/of culture aangelegenheden. Het ventileren van een kritische mening op verschillende openbare sociale media kanalen wordt niet op prijs gesteld. Dit kan mogelijk leiden tot arrestatie en eventuele uitzetting uit Cambodja.

Overig

Maak voor vertrek een kopie of scan van uw paspoort, rijbewijs en andere belangrijke documenten. Bewaar een kopie bijvoorbeeld in uw telefoon.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Cambodja en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 117
 • Politie: 012 99 99 99
 • Toeristenpolitie: 012 40 24 24 (toeristenpolitie, alleen in Siem Reap).
 • Ambulance: 119
 • Brandweer: 118, 666
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Cambodja

Er is geen Nederlandse ambassade in Cambodja. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Bangkok, Thailand. In een noodgeval kunt u terecht bij het Nederlands honorair consulaat in de hoofdstad Phnom Penh of bij het Nederlands honorair consulaat in de stad Siem Reap.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Cambodja op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Cambodja

Er zijn in Cambodja enorm veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Cambodja?

Door corona was op vakantie naar Cambodja in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Cambodja mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Cambodja en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Cambodja

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Cambodja:

Klik hier voor coronavirus kaart van Cambodja

🤒 Hoe kan ik me laten testen op corona in Cambodja?

Wanneer je opreis gaat naar Cambodja heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Cambodja incl. reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 60+ pcr en snel teststraten door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Cambodja

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen in de elleboog
 • Blijf binnen huis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter afstand van andere personen
 • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten