Aantal Corona virus besmettingen Bangladesh

Op dit moment (14-04-2021) zijn er in Bangladesh, 703,170 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +5,185 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 9,987 overleden in Bangladesh aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 591,299 mensen hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken covid-19 virus besmettingen in Bangladesh 14 april:

Land Bangladesh
Positief getest 703,170
Aantal Doden 9,987
Hersteld 591,299
Actieve gevallen 101,884
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Bangladesh vandaag

Opzoek naar een kaart van Bangladesh? Corona Teller bied hieronder up to date plattegronden aan van Bangladesh, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Bangladesh, actueel nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Bangladesh oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Bangladesh:

Corona-teller.nl

Landkaart gebieden Bangladesh

Covid-19 Kaart Bangladesh besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Bangladesh en Nieuws

Vakantie naar Bangladesh mogelijk?

Op vakantie naar Bangladesh coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Bangladesh lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Bangladesh versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Bangladesh. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Bangladesh of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Bangladesh | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 13-04-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Er zijn geen internationale vluchten van 14 tot en met 20 april 2021. Daarnaast geldt een inreisverbod voor reizigers uit Europese landen, inclusief Nederland en andere landen. Dit inreisverbod geldt tot en met 18 april 2021, 23.59 uur. Het binnenlands reisverbod is verlengd tot 21 april 2021 en verplaatsingen buitenshuis worden in deze periode verder ingeperkt. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Bangladesh.

Reischecklist

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Bangladesh favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bangladesh. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bangladesh. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de Chittagong Hill Tracts. Buitenlanders mogen alleen naar de Chittagong Hill Tracts met toestemming van de autoriteiten. Neem voor het krijgen van deze toestemming contact op met een (lokale) reisagent. Het kan er onveilig zijn. Houd hier rekening mee.

Door geweld in Myanmar zijn honderdduizenden Rohingya’s vanuit Myanmar naar het grensgebied met Bangladesh gevlucht en bevinden zich in de vluchtelingenkampen in Cox’s Bazar. Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie in dit gebied. Volg het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.

In verschillende gebieden komen overvallen op boten en schepen voor:

 • de Baai van Bengalen
 • de Sundarbans
 • de grote rivieren
Terrorisme

Er is een latente terrorismedreiging in het hele land. De veiligheidsautoriteiten pakken met regelmaat verdachten op en vinden daarbij soms bommaterialen.

Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Denk hierbij aan openbare ruimten van internationale hotels, grote supermarkten en restaurants. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn van aanslagen en geweld. Ook kunnen politie instellingen, militaire instellingen (inclusief controleposten) en buitenlandse instellingen doelwit zijn.

Neem verder de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd grote bijeenkomsten, demonstraties, drukke publieke plaatsen, grote groepen mensen, regeringskantoren en kantoren van politieke partijen.
 • Wees alert bij politieposten en militaire posten.
 • Voorkom routine in uw verplaatsingen, varieer in routes en tijdstippen.
 • Verplaats uzelf zoveel mogelijk per auto.
 • Overleg bij reizen door het land met uw contactpersonen of er ter plekke aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen.
Criminaliteit

Reizigers kunnen in Bangladesh met diefstal en berovingen te maken krijgen. Criminelen overvallen soms treinen, bussen en boten. Berovingen van passagiers in CNG’s (kleine 3-wiel taxi’s) en riksja’s (fietstaxi’s) vinden regelmatig plaats. Verder worden in Bangladesh soms (niet-westerse) kinderen of zakenlieden ontvoerd voor losgeld. In aanloop naar en tijdens de Ramadan kan de criminaliteit toenemen. Houd hier rekening mee.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd baby-taxi’s en riksja’s (fietstaxi’s).
 • Bestel een taxi, bij voorkeur via het hotel, deze zijn meestal betrouwbaarder. Wees alert.
 • Let goed op in het openbaar vervoer. Het is beter om niet alleen met het openbaar vervoer te reizen, zeker niet ’s nachts.
 • Verplaats u per auto.
 • Ga na zonsondergang niet de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. 
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.V
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In Bangladesh kunnen demonstraties en 24-uursstakingen voorkomen, de zogenoemde ‘hartals’ (stakingsacties). Deze ‘hartals’ en demonstraties kunnen leiden tot geweld. Bijvoorbeeld het in brand steken van bussen of auto’s en het op straat gooien van explosieven. Ook kan het verkeer ernstig worden gehinderd. Vermijd daarom demonstraties.

Natuurgeweld

In Bangladesh kunnen van maart tot en met november tropische stormen en cyclonen voorkomen. Dan kunnen er ook overstromingen zijn. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de website van het Severe Weather Information Centre (informatie in het Engels).

Ook worden er regelmatig aardschokken gevoeld in Bangladesh.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Bangladesh en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Er zijn geen internationale vluchten van 14 tot en met 20 april 2021. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Vergeleken met Nederland is het wegverkeer en openbaar vervoer in Bangladesh chaotisch en gevaarlijk. Bijna niemand houdt zich aan verkeersregels. Daardoor zijn er veel ongelukken.

Reis na zonsondergang niet buiten de grote steden. Wilt u met de auto reizen? Maak gebruik van een goede en betrouwbare chauffeur die de omgeving kent. Bijvoorbeeld een reservering via uw hotel. 

Openbaar vervoer en (veer)boten

Reis niet in overvolle bussen of (veer)boten. Bussen zijn vaak in slechte staat en niet betrouwbaar. (Veer)boten in Bangladesh zijn vaak oud en overvol. Daardoor zijn er regelmatig scheepsrampen en verdrinken soms honderden mensen tegelijk.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Bangladesh gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bangladesh

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bangladesh de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Tijdelijk inreisverbod

De lokale overheid heeft de coronamaatregelen aangescherpt in verband met de wereldwijde coronapandemie.

Er zijn geen internationale vluchten van 14 tot en met 20 april 2021. Daarnaast geldt een inreisverbod voor Bangladesh voor alle reizigers uit de Europese landen, waaronder ook Nederland, behalve voor reizigers uit het Engeland van Groot-Brittannie en Noord-Ierland. Ook voor reizigers uit Argentinië, Bahrein, Brazilië, Chili, Jordanië, Koeweit, Libanon, Peru, Qatar, Turkije, Uruguay en Zuid-Afrika geldt dit inreisverbod. Dit geldt niet als u uit deze landen komt en op doorreis (transit) bent en de luchthavens van Bangladesh niet verlaat.

De reiziger die Bangladesh mag inreizen, moet bij aankomst in Bangladesh een negatieve COVID-PCR testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek. Als de reiziger geen COVID-19 symptomen heeft, dan moet de reiziger 14 dagen in thuisquarantaine. Als de reiziger wel COVID-19 symptomen heeft, dan volgt een verplichte 14 dagen isolatie in een door de lokale overheid aangewezen verblijfsfaciliteit. Alle kosten zijn voor eigen rekening.

Reizigers uit niet bovengenoemde landen en die de luchthavens van Bangladesh verlaten, moeten nieuwe COVID-19 testen doen en daarna verplicht 4 dagen in een door de lokale overheid aangewezen hotel in quarantaine verblijven. De kosten zijn voor eigen rekening. De reiziger mag het hotel pas verlaten als de test negatief is. De reiziger moet de rest van de totale 14 dagen quarantainetijd op zijn eindbestemming afmaken.

Tijdelijke lockdown maatregelen

Vanaf 14 april 2021 gelden aangescherpte lockdownmaatregelen. In het hele land mag niet over de weg, per spoor, per lucht (binnenlands luchtverkeer) of over water gereisd worden. Ook geldt dat u het huis niet mag verlaten behalve voor een aantal uitzonderingsgevallen, zoals het kopen van medicijnen en dagelijkse benodigdheden, medische zorg, vaccinaties en begrafenissen.

Mondmaskers moeten overal gedragen worden.

Zie voor meer informatie de website Government action on COVID-19 in Bangladesh (informatie in het Engels).

Volg de adviezen van de lokale overheid op zoals het dragen van een mondkapje, afstand houden, hygiënemaatregelen.

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus in Bangladesh de website van het Institute for Epidemiologie Disease Control and Research (IEDCR) (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

In de wintermaanden (van november tot februari) neemt de luchtvervuiling verder toe in de grote steden. Dit geldt vooral voor de hoofdstad Dhaka. Check de luchkwaliteit via de website van airvisual.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bangladesh te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Bangladesh.

Homoseksualiteit 

 Homoseksualiteit en uitingen hiervan zijn bij wet verboden in Bangladesh. Homoseksualiteit wordt ook niet algemeen geaccepteerd in Bangladesh. Bangladesh is in toenemende mate conservatief en LHBTIQ dienen zeer voorzichtig te zijn in openlijke uitingen van hun seksuele voorkeur. Houd daar rekening mee.

Sociale media

Er is een mogelijkheid dat bij politieke spanningen, de algemene internettoegang (inclusief de sociale media) (tijdelijk) wordt geblokkeerd.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bangladesh en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 999
 • Brandweer 0295 555 555
 • Ambulance United Hospital: 0191 400 1234 (alleen in Dhaka)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Dhaka

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Dhaka.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Bangladesh op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Bangladesh

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Bangladesh?

Door COVID-19 was op vakantie naar Bangladesh in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bangladesh mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Bangladesh en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Bangladesh

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Bangladesh:

Klik hier voor Bangladesh

😪 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Bangladesh?

Voor reizen naar Bangladesh heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Bangladesh incl. reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 2500+ pcrtestlocaties door het hele land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Bangladesh

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoesten en niezen doe je alleen in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten