Aantal Coronavirus besmettingen in Bahrein

Op het moment van publiceren (28-02-2021) zijn er in Bahrein, 121,778 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 70 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 444 overleden in Bahrein aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 114,472 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 01 maart

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Bahrein 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Bahrein 121,778 444 114,472 6,862 70

Kaart coronavirus in Bahrein vandaag

U zoekt een landkaart van Bahrein? Wij tonen op deze pagina up to date plattegronden aan van Bahrein, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Bahrein, lokaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Bahrein rode zones

Je vind hieronder een overzicht van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Bahrein:

departementen landkaart Bahrein

Kaart Bahrein aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Bahrein en Nieuws

Vakantie naar Bahrein mogelijk?

Op vakantie naar Bahrein coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Bahrein lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Bahrein versoepeld. Hierdoor is vakantie ondanks de corona epidemiein veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Bahrein. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Bahrein of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Bahrein | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Bahrein? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Bahrein gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Bahrein

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Bahrein favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Bahrein reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Bahrein in Londen (Verenigd Koninkrijk).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Bahrein een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of  in Bahrein een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bahrein. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bahrein. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in Bahrein. In het hele land kunnen ongeregeldheden voorkomen. Vooral in sjiitische dorpen rond de hoofdstad Manama.

Demonstraties

In Bahrein kunnen demonstraties voorkomen. De politie treedt streng op. Demonstraties kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Wegblokkades

In het hele land, behalve in de hoofdstad Manama, kunnen wegblokkades voorkomen. De autoriteiten en demonstranten werpen deze wegblokkades spontaan op. Vooral tegen de avond als het donker wordt.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Bahrein en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter @247BZ.

Verkeersveiligheid

Scheepvaart

Tussen 18.00 uur en 04.00 uur is het verboden in de kustwateren van Bahrein te varen. Dit verbod is bedoeld om smokkel over zee uit Iran tegen te gaan.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Bahrein? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Bahrein gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bahrein

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bahrein de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Neem voor u gaat reizen contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor actuele informatie.

Inreizen is mogelijk voor Nederlanders met een geldige verblijfsvergunning. Een E visum voor bepaalde landen, waaronder Nederland, kan online voor vertrek worden aangevraagd via de website van de overheid van Bahrein.

Reizigers naar Bahrein moeten de app “BeAware Bahrain” downloaden en hun gegevens registreren.

Alle reizigers moeten bij aankomst in Bahrein verplicht, op eigen kosten, een PCR-test doen. Totdat de uitslag van de PCR-test bekend is, moet u in thuisquarantaine gaan. Als de uitslag negatief is, is er geen verplichte thuisquarantaine meer nodig.

Reizigers die langer dan tien dagen in Bahrein verblijven moeten op de tiende dag weer een nieuwe test doen. Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid van Bahrein (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Bahrein te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

 • Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes is verplicht.
 • In openbare ruimtes is temperatuurcontrole.
 • U moet voldoende ruimte bewaren in openbare ruimtes.
 • Winkelcentra, restaurants, hotels zijn geopend, maar het houden van voldoende afstand en dragen van een mondkapje is verplicht.
 • Scholen zijn nog steeds gesloten en onderwijs wordt uitsluitend online gegeven.

Informatie over het nieuwe coronavirus van de Bahreinse autoriteiten vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid van Bahrein (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bahrein te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Bahrein.

Kledingvoorschriften en gedrag

Kledingvoorschriften zijn bijvoorbeeld conservatiever dan in ons land. Bepaald gedrag kan zelfs verboden zijn en tot een boete of gevanginisstraf leiden, zoals:

 • Lichamelijk contact in het openbaar.
 • Openbare dronkenschap.
 • Topless zonnen en nudisme.
 • Seks buiten het huwelijk.
 • Prostitutie.
 • Drugs invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken.
 • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.
 • Het dragen van een hoofddoek is niet nodig maar bedek wel altijd uw armen en benen.
Obscene gebaren

Blijf in alle omstandigheden netjes en vriendelijk. Obscene gebaren, zoals bijvoorbeeld uw middelvinger opsteken, kunnen aanleiding zijn tot onmiddellijke arrestatie.

Internet en sociale media

Wees voorzichtig met het uiten van kritiek op personen, de lokale autoriteiten, ook op internet en sociale media. Positieve reacties over Qatar of Iran zijn verboden en kunnen tot arrestatie leiden. De autoriteiten kunnen sociale media controleren. U kunt hiervoor gestraft worden.

LHBTI’s

Homoseksualiteit is in Bahrein niet strafbaar, maar er is weinig sociale acceptatie voor LHBTI’s (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, en intersekse personen). Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bahrein en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 999 (112 vanaf mobiele telefoon).
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Bahrein

Er is geen Nederlandse ambassade in Bahrein. Neem bij vragen contact op met het Honoraire Consulaat in Manama of de Nederlandse ambassade in Koeweit-Stad, Koeweit.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Bahrein op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Bahrein

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Bahrein?

Door COVID-19 was op vakantie naar Bahrein in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bahrein mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Bahrein en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Bahrein

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Bahrein:

Klik hier voor coronavirus kaart van Bahrein

🤒 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Bahrein?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om zelf te testen op corona.

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Bahrein

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter afstand van andere personen
 • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten