KAART Papoea Nieuw Guinea Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Papoea Nieuw Guinea, 36,480 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 7 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 597 overleden in Papoea Nieuw Guinea aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 35,811 corona patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 25 januari

Laatste Statistieken corona virus besmettingen in Papoea Nieuw Guinea 24 januari:

Land Papoea Nieuw Guinea
Positief getest 36,480
Aantal Doden 597
Hersteld 35,811
Actieve gevallen 72
Kritische toestand 7
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona Papoea Nieuw Guinea vandaag

U zoekt een kaart van Papoea Nieuw Guinea? Wij tonen u up to date plattegronden aan van Papoea Nieuw Guinea, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Papoea Nieuw Guinea, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Papoea Nieuw Guinea rode zones

Je vind hieronder een kaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Papoea Nieuw Guinea:

Landkaart departementen Papoea Nieuw Guinea

Kaart Papoea Nieuw Guinea besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Papoea Nieuw Guinea en Regionaal nieuws

Vakantie naar Papoea Nieuw Guinea mogelijk?

Op vakantie naar Papoea Nieuw Guinea coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Papoea Nieuw Guinea geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Papoea Nieuw Guinea versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Papoea Nieuw Guinea. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Papoea Nieuw Guinea of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Papoea-Nieuw-Guinea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Papoea Nieuw Guinea is oranje en rood. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis alleen naar Papoea Nieuw Guinea als het noodzakelijk is en reis niet naar de rode gebieden. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Papoea Nieuw Guinea en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Papoea-Nieuw-Guinea

Let op: Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de oranje gebieden in Papoea-Nieuw-Guinea te reizen als dat noodzakelijk is. Reis niet naar de rode gebieden.

Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Papoea-Nieuw-Guinea favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij het consulaat-generaal in Sydney.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Papoea-Nieuw-Guinea. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Papoea-Nieuw-Guinea. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen
Midden van Bougainville

Reis niet naar het midden van het eiland Bougainville. Dit betreft het bergachtige gebied rondom de oude Panguna-mijn. Door conflicten is dit gebied een ‘no-go-zone’. Er is een risico dat rebellen of criminelen uw paspoort in beslag nemen. Ook is er geen openbaar vervoer en bijna geen accommodatie voor toeristen.

Porgera

Reis niet naar de plaats Porgera in de provincie Enga. Rond deze plaats geldt de noodtoestand vanwege aanhoudend geweld in de illegale mijnbouw.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Southern Highlands

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincie Southern Highlands. In deze provincie kunnen gewelddadigheden voorkomen tussen aanhangers van politieke groeperingen en lokale volksstammen. Veiligheidstroepen zijn er actief om de orde te herstellen. De noodtoestand in deze provincie is opgeheven.

Hela en Enga

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Hela en Enga. Er vinden ook gewelddadigheden plaats tussen lokale volksstammen.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Criminaliteit

In Papoea-Nieuw-Guinea komen regelmatig berovingen, (auto)diefstallen, gevechten en seksueel geweld voor. Soms komen gerichte ontvoeringen voor. Er is een verhoogde kans op (gewapende) overvallen in gebieden waar veel westerse toeristen komen zoals Port Moresby, Lae, mount Hagen Alotau en Milne Bay. In de stedelijke gebieden (waaronder de steden Port Moresby en Lae) is het gevaarlijk om na zonsondergang over straat te gaan.

Recht in eigen hand met wraakacties

Er zijn regelmatig wraakacties. Als iemand iets illegaals of ongepast doet, leidt dat mogelijk tot een wraakactie van een andere persoon. De betrokken partijen nemen hierbij het recht in eigen hand.

Banken en pinautomaten steeds vaker doelwit

Criminelen richten zich steeds vaker op banken en pinautomaten. Zij gebruiken regelmatig kapmessen en/of vuurwapens bij een overval.

Voorzorgsmaatregelen

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In Papoea-Nieuw-Guinea komen demonstraties voor. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen.

Natuurgeweld
Tropische cyclonen

In Papoea-Nieuw-Guinea kunnen van november tot en met mei tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Meer weten over de weersomstandigheden in Papoea-Nieuw-Guinea? Ga naar de Engelstalige website Severe Weather Information Centre.

Actieve vulkanen

In Papoea-Nieuw-Guinea is een aantal vulkanen actief. Bijvoorbeeld in de steden Rabaul, Bougainville, West New Britain en de Manam-eilanden. Beklim geen actieve vulkaan. Deze kan uitbarsten. Ook komen er aardbevingen, vloedgolven en tsunami’s voor in het land.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

In- en uitreisbeperkingen 

In Papoea Nieuw-Guinea geldt een inreisverbod.  Reizigers worden alleen toegelaten indien noodzakelijk en met schriftelijke toestemming van de lokale autoriteiten.

Coronavirusmaatregelen 

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op Papoea-Nieuw Guinea te verkleinen, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Actuele informatie kunt u ook vinden op de website van de overheid van Papoea-Nieuw-Guinea (informatie in Engels).

Medische voorzieningen 

De medische zorgvoorzieningen in Papoea-Nieuw-Guinea zijn beperkt. Bij ernstige ziekte of  verwondingen moet medisch geëvacueerd worden. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf. Anders moet u de kosten zelf vooruit betalen en dit is erg duur. In de genoemde gebieden is soms ook een gebrek aan gezond drinkwater en voedsel.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Papoea-Nieuw-Guinea

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Papoea-Nieuw-Guinea de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Papoea-Nieuw-Guinea te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer zie de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in Engels).

Het binnenlandse luchtverkeer is tijdelijk opgeschort.

Wegverkeer

Er zijn nauwelijks verharde goede wegen in Papoea-Nieuw-Guinea en zijn wegen vaak onbegaanbaar door de slechte weersomstandigheden (veel regen/aardverschuivingen) en gebrek aan onderhoud. Vermijd rijden in het donker. Indien u moet reizen, regel het vervoer via uw hotel of een bekend autoverhuurbedrijf. Rijd altijd met deuren en ramen dicht. Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden.

Reis niet met taxi’s of zogenoemde ‘public motor vehicles’ (PMV’s). Deze zijn onbetrouwbaar en het risico dat u beroofd wordt is groot.

Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk in Papoea-Nieuw-Guinea? Schakel dan zo snel mogelijk hulp in van de politie.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Papoea-Nieuw-Guinea.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar in Papoea-Nieuw-Guinea. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Kopieën van documenten

Neem een kopie van uw paspoort, reisdocumenten en zorgverzekering mee als u naar Papoea-Nieuw-Guinea reist. Dit voor het geval u de originele documenten verliest of kwijtraakt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Papoea-Nieuw-Guinea en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 000
 • Ambulance: 111
 • Brandweer: 110
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Papoea-Nieuw-Guinea

Er is geen Nederlandse ambassade in Papoea-Nieuw-Guinea. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Canberra, Australië.

Er is wel een Honorair Consul in Port Moresby voor consulaire noodgevallen.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij het consulaat-generaal in Sydney.

Lees meer over Papoea Nieuw Guinea op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Papoea Nieuw Guinea

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Papoea Nieuw Guinea?

Door corona was op vakantie naar Papoea Nieuw Guinea in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Papoea Nieuw Guinea mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Papoea Nieuw Guinea en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Papoea Nieuw Guinea

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Papoea Nieuw Guinea:

Klik hier voor corona kaart van Papoea Nieuw Guinea

😪 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Papoea Nieuw Guinea?

Als je wilt reizen naar Papoea Nieuw Guinea heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Papoea Nieuw Guinea + reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 60+ coronavirus teststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Papoea Nieuw Guinea

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter afstand van elkaar
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie