Aantal Corona virus besmettingen Bhutan

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Bhutan, 2,532 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +8 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2 overleden in Bhutan aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,400 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 04 augustus

Laatste cijfers corona besmettingen in Bhutan 03 augustus:

Land Bhutan
Positief getest 2,532
Aantal Doden 2
Hersteld 2,400
Actieve gevallen 130
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona virus in Bhutan vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Bhutan? Corona Teller bied u hieronder relevante plattegronden aan van Bhutan, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Bhutan, lokaal nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Bhutan zones

U vind hieronder een kaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Bhutan:

Bhutan regio’s kaart

Landkaart Bhutan besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Bhutan en Lokaal nieuws

Vakantie naar Bhutan mogelijk?

Op vakantie naar Bhutan coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Bhutan lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Bhutan versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Bhutan. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Bhutan of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Bhutan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Bhutan is oranje, want Bhutan is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Bhutan als het noodzakelijk is. Als u vanuit Bhutan naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Bhutan en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Bhutan

Reischecklist Bhutan

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Bhutan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade. 
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bhutan . Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bhutan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

In Bhutan komt weinig criminaliteit voor behalve (kleine) criminaliteit zoals berovingen op straat vaak. waar toeristen komen. Buitenlanders kunnen het slachtoffer worden van oplichters. Let goed op uw geld en bezittingen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Kent u het gebied niet waar u bent? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat. Ook overdag vinden namelijk overvallen en berovingen plaats.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Betaal bij voorkeur contant en neem alleen het geld dat u nodig heeft voor de dag en geen waardevolle spullen mee.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Bhutan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +316 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Alle grenzen in Bhutan zijn voor onbepaalde tijd gesloten. Buitenlanders in het bezit van een werkvergunning voor Bhutan kunnen alleen met speciale reliefvluchten inreizen. Actuele informatie over de COVID 19 situatie in Bhutan kunt u terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Bhutan (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Personen die aankomen in Bhutan zijn verplicht 21 dagen in quarantaine te gaan.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bhutan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bhutan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bhutan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medische zorg

Als u zich onwel voelt of u heeft medicijnen nodig, moet u naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis gaan. Het medisch systeem in Bhutan functioneert goed.

Verkeer

Luchtverkeer

Door de COVID-19-pandemie is er beperkt luchtverkeer naar en van Bhutan ook naar de buurlanden (India, Bangladesh, Thailand). Alleen burgers van Bhutan en burgers van de bestemmingslanden mogen vliegen. Buitenlanders worden alleen toegelaten met een werkvergunning voor Bhutan.

Lees de laatste informatie over wijzigingen en mogelijke gevolgen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden. De wegen in Bhutan zijn vaak smal en onverlicht. De wegen gaan altijd door de bergen en vangrails zijn er meestal niet. Vooral in het regenseizoen (moessontijd) kunnen er aardverschuivingen zijn. Reis daarom niet in de avond en in de nacht.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Bhutan.

Kleding

Lokale gebruiken en tradities worden zeer serieus genomen in Bhutan. U moet deze altijd respecteren. Zo moet u bij het bezoeken van tempels gepaste kleding dragen. Bedek uw schouders en benen.

Drugs

Er geldt voor het bezit van drugs (ook kleine hoeveelheden) een zware gevangenisstraf.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Op 18 februari 2021 werd een nieuwe wet door de koning van Bhutan goedgekeurd. Door de goedkeuring van deze wet zijn homoseksuele handelingen niet langer strafbaar. 

Geld pinnen

ATM’s zijn op steeds meer plaatsen beschikbaar. Banken bieden ook internet bankieren aan. Gebruik van de Western Union Bank en creditcards van Visa, Mastercard, American Express is ook mogelijk.

Tabak

Het gebruiken, kopen en verkopen van tabaksproducten is verboden in Bhutan. Er mag niet gerookt worden op openbare plaatsen.

Fotograferen

Het nemen van foto’s in tempels, kloosters en andere religieuze plaatsen is vaak niet toegestaan. Overleg dit voor uw bezoek met uw gids.

Gezondheid

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken, flessenwater is makkelijk te verkrijgen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bhutan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 113
Politie: 111
Ambulance: 112
Brandweer: 110

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +316 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Bhutan

Er is geen Nederlandse ambassade in Bhutan. Neem bij vragen contact op met de ambassade in New Delhi, India.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Bhutan op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Bhutan

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Bhutan?

Door COVID-19 was op vakantie naar Bhutan in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bhutan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Bhutan en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Bhutan

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Bhutan:

Bekijk corona kaart Bhutan

🤒 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Bhutan?

Wanneer je opreis gaat naar Bhutan heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Bhutan + reisdocument. Dit overzicht bevat 60+ pcr en snel testlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Bhutan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk vanuit huis als dat kan
 • Ga je naar buiten? Behoud dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten