Aantal Corona besmettingen Bolivia

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Bolivia, 422,047 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +1,086 meer dan gisteren. 200 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 16,132 overleden in Bolivia aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 339,104 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus in Bolivia 21 juni:

Land Bolivia
Positief getest 422,047
Aantal Doden 16,132
Hersteld 339,104
Actieve gevallen 66,811
Kritische toestand 200
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart coronavirus in Bolivia vandaag

U bent opzoek een landkaart van Bolivia? Corona Teller bied hieronder relevante plattegronden aan van Bolivia, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Bolivia, Bolivia nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Bolivia zones

Hieronder vind je een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Bolivia:

Corona-teller.nl

Kaart gebieden Bolivia

Landkaart Bolivia aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Bolivia en Lokaal nieuws

Vakantie naar Bolivia mogelijk?

Op vakantie naar Bolivia coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Bolivia geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Bolivia versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Bolivia. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Bolivia of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Bolivia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

Het vliegverbod tussen Bolivia en Nederland is opgeheven. U kunt weer rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Maar let op: de kleurcode voor Bolivia is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een zeer hoog risicogebied en er is een zorgwekkende variant van het coronavirus. Als u vanuit Bolivia naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine. Meer informatie over de in Bolivia en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Bolivia

Reischecklist Bolivia

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Bolivia favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Bolivia reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Bolivia in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Bolivia een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Bolivia een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bolivia. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bolivia. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: Niet reizen

Reis niet naar de coca-producerende gebieden, ten noorden van de stad Cochabamba, van de Chapare regio. Het is daar onveilig en de veiligheidssituatie is onvoorspelbaar. Er komen wegblokkades voor en er kunnen demonstraties plaatsvinden, die plotseling gewelddadig kunnen worden. Voor de weg – de RN4 – tussen Cochabamba-Punata-Santa Cruz gelden veiligheidsrisico’s als u op de hoofdweg blijft.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Demonstraties

Vermijd demonstraties en wegblokkades.

Laat u lokaal goed informeren over mogelijke onrust. Vraag in uw hotel hoe de veiligheidssituatie is en houd het lokale nieuws in de gaten. Wees alert op plekken waar veel mensen samenkomen.

Criminaliteit

In de stad La Paz en andere steden, waaronder Santa Cruz,  vinden ontvoeringen plaats. Hierbij gebruiken de ontvoerders soms veel geweld. Vaak moeten slachtoffers onder dwang hun bankpas en pincode afgeven. Daarmee kunnen criminelen de bankrekening leeghalen. Deze ‘express-kidnappings’ duren meestal kort.

Soms benaderen nepagenten toeristen en vragen hen zich te legitimeren. Of de nepagenten voeren een zogenaamde drugscontrole uit. Vaak proberen zij het slachtoffer in een auto te laten stappen, zodat zij deze persoon kunnen beroven.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Het regenseizoen in Bolivia is van november tot en met maart. Dan regent het veel en vaak en kunnen overstromingen voorkomen. Reizen naar de lager gelegen provincies kan dan moeilijk zijn. In het regenseizoen is er ook een groter risico op aardverschuivingen. Deze kunnen het verkeer hinderen. Aanvullende informatie vindt u op de website van de Boliviaanse wegenautoriteit (informatie in het Spaans).

Wilt u in het regenseizoen reizen? Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de website Unidad de Pronóstico (informatie in het Spaans).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Bolivia en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Bolivia

Bolivia heeft alle vluchtverbindingen vanuit Europa tot 15 februari opgeschort. Er zijn nog wel enkele vluchten van en naar landen in de regio.

Bij aankomst in Bolivia moet u een PCR-test overleggen die niet ouder is dan 7 dagen. Reizigers moeten voor binnenkomst dit formulier (formulier in het Spaans) invullen, waaronder een gezondheidsverklaring. Dit formulier moet bij binnenkomst worden getoond. Er worden strenge controles toegepast op luchthavens. Het kan zijn dat reizers uit Europa niet worden toegelaten. Neem voor u vertrekt contact op met de luchtvaartmaatschappij. De maatregelen kunnen ook na 15 februari nog verlengd worden.

Algemene maatregelen
 • Het aantal coronabesmetting is de afgelopen maanden gedaald, maar de pandemie is nog steeds niet onder controle. De kwaliteit van de gezondheidszorg is beperkt en staat onder druk. Houd daar rekening mee.
 • De overheid heeft maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan, zoals het gebruik van mondkapjes en een avondklok die om middernacht ingaat. Meer informatie is op deze website terug te vinden (informatie in het Spaans).
Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Bolivia een gevaarlijke virusvariant is, moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Bolivia moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bolivia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bolivia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Medische zorg

Veel toeristische plaatsen in Bolivia liggen in dunbevolkte en afgelegen gebieden. Daardoor is medische hulp meestal niet snel beschikbaar. In het nationale park Eduardo Abaro of op de zoutvlakte Salar de Uyuni kunnen auto’s of toerbussen vastlopen in de sneeuw of het zout. Hulp kan dan meestal pas na dagen op de plaats zijn. Let op: bij opname in een ziekenhuis moet u zelf de rekening betalen.

Hoogteziekte

Een groot deel van de reizen door Bolivia gaat langs hoog gelegen gebieden. Houd rekening met hoogteziekte. Bereid u goed voor en win informatie in over het voorkomen van en omgaan met hoogteziekte. 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bolivia te voorkomen. Neem voor meer informatie  contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Er gebeuren veel verkeersongelukken in Bolivia. Automobilisten rijden te hard en onveilig. Wees hier alert op als u over de weg reist. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Bolivia op de website van de ANWB.

Taxi

Ontvoerders vangen slachtoffers vaak op bij het vliegveld en brengen ze dan naar de taxi of minibus van een handlanger. De bestuurder daarvan zit dan in het complot. Wilt u met een taxi reizen? Neem dan de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Bestel telefonisch een taxi (radio-taxi). Neem geen taxi op straat, vooral niet na zonsondergang. Neem nooit een taxi die u benadert.
 • U kunt uw chauffeur vragen zijn rit bij de centrale aan te melden. De centrale moet de rit dan bevestigen en de ritprijs melden.
 • Doe na het instappen de deuren dicht.
 • Laat uw taxi niet stoppen als daar geen logische reden voor is.
 • Laat uw chauffeur geen andere passagiers oppikken of laat geen andere passagiers instappen.
 • Bewaar uw bezittingen uit het zicht, bijvoorbeeld onder de stoel aan uw voeten.
 • Gebruik tussen Copacabana en La Paz de gewone lijnbussen en geen taxi’s.
Eigen vervoer

Als u met een auto of motor met een niet-Boliviaans kenteken Bolivia inreist, moet u deze vooraf registreren. Dit kan via de Spaanstalige website van de Boliviaanse douane. Ga naar ‘Servicios aplicaciones sivetur’ of kies ‘Viajero/registro de vehículos turísticos’. U moet dan het formulier ‘Declaración Jurada de Ingreso y Salida de Vehículos de Uso Privado para Turismo’ invullen. Ook kan via elke smartphone de app ‘An sivetur’ gedownload worden om uw voertuig te registreren. 

Let op: houd uw voertuig niet langer dan het maximaal toegestane verblijf op Boliviaans grondgebied. Doet u dat niet, dan wordt uw voertuig in beslag genomen. Houd de datum op uw registratieformulier in de gaten.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Bolivia.

Drugs

Verkoop en bezit van cocabladeren en afgeleide producten (geen verdovende middelen) zijn legaal in Bolivia. Buiten Bolivia is dit niet het geval. Neem geen cocabladeren en afgeleide producten mee als u Bolivia verlaat.

De straf voor het bezit van, of handel in drugs (ook soft drugs) in Bolivia is veel hoger dan in Nederland. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn slecht.  

LHBTI

In de grondwet zijn de rechten van LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) gewaarborgd, maar homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Bolivia. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bolivia en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 110
 • Ambulance: 165
 • Brandweer: 119
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Bolivia

Er is geen Nederlandse ambassade in Bolivia. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Lima (Peru).

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Bolivia op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Bolivia

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Bolivia?

Door COVID-19 was op vakantie naar Bolivia in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bolivia mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Bolivia en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Bolivia

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Bolivia:

Klik hier voor Bolivia

😷 Hoe kan ik me laten testen op corona in Bolivia?

Voor reizen naar Bolivia heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Bolivia inclusief reisdocument. Ons overzicht toont meet dan 150+ pcr en snelteststraten door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Bolivia

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest alleen in de elleboog
 • Blijf thuis; werk uit huis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter afstand van andere personen
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten