Aantal Coronavirus besmettingen Bosnië en Herzegovina
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (14-04-2021) zijn er in Bosnië en Herzegovina, 186,372 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +708 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 7,642 overleden in Bosnië en Herzegovina aan corona. Gelukkig zijn er ook al 143,944 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken COVID-19 besmettingen in Bosnië en Herzegovina 14 april:

Land Bosnië en Herzegovina
Positief getest 186,372
Aantal Doden 7,642
Hersteld 143,944
Actieve gevallen 34,786
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart Corona Bosnië en Herzegovina vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Bosnië en Herzegovina? Corona Teller bied op deze pagina realtime plattegronden aan van Bosnië en Herzegovina, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Bosnië en Herzegovina, nieuws van vandaag en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Bosnië en Herzegovina zones

U vind hieronder een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Bosnië en Herzegovina:

Corona-teller.nl

Bosnië en Herzegovina Kaart streken

Landkaart Bosnië en Herzegovina aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Bosnië en Herzegovina en lokaal

Vakantie naar Bosnië en Herzegovina mogelijk?

Op vakantie naar Bosnië en Herzegovina coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Bosnië en Herzegovina lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Bosnië en Herzegovina versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Bosnië en Herzegovina. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Bosnië en Herzegovina of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Bosnië en Herzegovina | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Bosnië en Herzegovina

Reischecklist Bosnië en Herzegovina

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Bosnië en Herzegovina favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Bosnië en Herzegovina is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Bosnië en Herzegovina in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Bosnië en Herzegovina een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Bosnië en Herzegovina een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bosnië en Herzegovina. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bosnië en Herzegovina. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Reis daarom alleen naar Bosnië en Herzegovina als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Algemeen

Er zijn in Bosnië en Herzegovina veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Landmijnen

In sommige gebieden in Bosnië en Herzegovina liggen landmijnen. Deze gebieden zijn niet altijd goed aangegeven. De markeringen kunnen door bijvoorbeeld overstromingen zijn verdwenen. In de meeste gebieden is vastgesteld dat er geen landmijnen (meer) liggen. Op de website van het Bosnia and Herzegovina Mine  Action Center kunt u nagaan waar in het land mijnen liggen.

Wilt u in de natuur wandelen? Dan kunt u dat het beste doen onder begeleiding van iemand die kennis heeft van het betreffende gebied. Blijf verder altijd op de wegen en op de gemarkeerde wandelpaden.

Criminaliteit

Pas op voor zakkenrollers en berovingen in Bosnië en Herzegovina. Beroving komt onder andere voor op campings. Ook op parkeerplaatsen waar weinig mensen zijn zoals in natuurgebieden. Soms gebeurt dit met dreiging van geweld.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op dat u geen waardevolle spullen in uw auto of caravan laat liggen. Tassen en andere voorwerpen kunt u het beste uit het zicht opbergen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld
Sneeuwval en lawines

In de wintersportgebieden komen lawines voor. Houdt u altijd aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Hierdoor kunt u veel vertraging oplopen. Houd hier rekening mee als u op pad gaat.

Aardbevingen

Bosnië en Herzegovina ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er komen vaak lichte aardbevingen voor. Zware aardbevingen zijn zeldzaam.

Overstromingen en aardverschuivingen

Bij zware en langdurige regenval kunnen er overstromingen en aardverschuivingen plaatsvinden.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Verkeer

Maatregelen coronavirus

Er zijn extra controles bij grensovergangen en alle grensovergangen zijn open.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Nederlanders die vanuit Bosnië en Herzegovina Kroatië willen inreizen, worden alleen toegelaten met een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 48 uur. Doorreizen, met maximaal 12 uur oponthoud in Kroatië mag zonder een PCR-test. De volgende reizigers hoeven niet in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test:

 • Diplomaten
 • Personeel van internationale organisaties en personen die zijn uitgenodigd door internationale organisaties, waarbij aanwezigheid in persoon noodzakelijk is voor het functioneren van die organisaties.
 • Militairen en politiefunctionarissen
 • Humanitair personeel
 • Personeel voor civiele bescherming bij de uitvoering van hun taken.

Als u met de auto reist, kunt u Bosnië en Herzegovina via Kroatië en Servië uitreizen.

Grensovergangen met Montenegro zijn open, maar afhankelijk van het land waaruit u Montenegro inreist kan een negatieve PCR-test gevraagd worden. Lees de laatste informatie over grensovergangen op de website van de Grenspolitie Bosnië en Herzegovina.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Bosnië en Herzegovina op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Bosnië en Herzegovina gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bosnië en Herzegovina

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bosnië en Herzegovina de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronamaatregelen in Bosnië en Herzegovina

Om verspreiding van het coronavirus in Bosnië en Herzegovina te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Volg de aanwijzingen op van de Bosnische overheid op de website van de Council of Ministers of Bosnia and Herzegovina en volg het lokale nieuws of ander lokaal Engelstalig nieuws.

Universiteiten zijn gesloten en alle publieke evenementen met meer dan 100 personen buiten en 50  personen in een gesloten ruimte zijn afgelast.

Inreisbeperkingen

Reizigers uit alle landen mogen het land inreizen als zij in het bezit zijn van een negatieve PCR-test. De test moet zijn afgenomen in een geautoriseerd laboratorium en mag niet ouder zijn dan 48 uur, geteld vanaf het moment van afgifte (tijdstip van bezorging/ophaal) tot het tijdstip van aankomst aan de grens.

De volgende reizigers hoeven niet in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test:

 • Burgers van Montenegro, Kroatie, Servië als zij direct vanuit deze landen Bosnië en Herzegovina binnenkomen. Ook meereizende partners en minderjarige kinderen die burgers zijn van andere landen zijn uitgesloten.
 • Vlieg- en cabinepersoneel met eindbestemming Bosnië en Herzegovina.
 • Bestuurders en medebestuurders van vrachtverkeer die goederen internationaal over de weg vervoeren, als het verblijf in Bosnië en Herzegovina niet langer is dan 12 uur. 
 • Personeel van treinen en schepen die internationaal goederen vervoeren.
 • Diplomaten en medewerkers van internationale organisaties die in het kader van werk reizen en in het bezit zijn van een geldig paspoort.
 • Civiele beschermingsteams die met urgentie  Bosnië en Herzegovina in moeten reizen.
 • Strijdkrachten van NAVO-lidstaten en overige staten die deelnemen aan ‘Oartnership for Peace’ en leden van NAVO en EUFOR hoofdkwartier in Bosnië en Herzegovina.
 • Staats- en regeringshoofden en leden van hun delegaties, waarvan aankomst aangekondigd is bij de grenspolities via diplomatieke kanalen.
 • Buitenlanders op doorreis naar het land van herkomst, zonder in Bosnië en Herzegovina te verblijven.
 • Minderjarigen van wie een ouder onderdaan van Bosnië en Herzegovina is. En ook buitenlanders die met een burger van Bosnië en Herzegovina getrouwd zijn.
Medische zorg

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Bosnië en Herzegovina.

Niet altijd vreemde talen

In Bosnië en Herzegovina spreekt men buiten de grote steden en toeristische locaties niet altijd vreemde talen. Dat geldt ook voor de lokale autoriteiten, politie en ziekenhuizen. Houd hier rekening mee.

Verplichte registratie bij verblijf in Bosnië en Herzegovina bij lokale autoriteiten

Als u logeert bij vrienden, in een appartement of in een Airbnb, moet u zich binnen 48 uur registreren bij het lokale politiebureau. Doet u dit niet, dan kunt u bij het verlaten van het land een flinke boete krijgen wegens illegaal verblijf. Bij verblijf in een hotel of op een camping wordt u automatisch geregistreerd.

Wild kamperen

Let op: ‘wild’ kamperen is in Bosnië en Herzegovina niet toegestaan.

LHBTI is niet algemeen geaccepteerd

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) wordt niet algemeen geaccepteerd in Bosnië en Herzegovina. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bosnië en Herzegovina en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 122
Ambulance: 124
Brandweer: 123

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Bosnië en Herzegovina

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Sarajevo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Bosnië en Herzegovina op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Bosnië en Herzegovina

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Bosnië en Herzegovina?

Door coronavirus was op vakantie naar Bosnië en Herzegovina in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bosnië en Herzegovina mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Bosnië en Herzegovina en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Bosnië en Herzegovina

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Bosnië en Herzegovina:

Bekijk COVID-19 kaart Bosnië en Herzegovina

😷 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Bosnië en Herzegovina?

Wanneer je opreis gaat naar Bosnië en Herzegovina heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Bosnië en Herzegovina met reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 150+ pcrtest straten door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Bosnië en Herzegovina

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5m afstand van andere mensen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten