Aantal Corona besmettingen Botswana

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Botswana, 115,220 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,653 overleden in Botswana aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 96,964 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 04 augustus

Laatste Statistieken coronavirus in Botswana 03 augustus:

Land Botswana
Positief getest 115,220
Aantal Doden 1,653
Hersteld 96,964
Actieve gevallen 16,603
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona virus in Botswana vandaag

Opzoek naar een landkaart van Botswana? Wij tonen op deze pagina realtime plattegronden aan van Botswana, met daarop mooie vakantie plekken, Botswana nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Botswana oranje zones

U vind hieronder een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Botswana:

Botswana Kaart departementen

Kaart Botswana aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Botswana en Lokaal nieuws

Vakantie naar Botswana mogelijk?

Op vakantie naar Botswana coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Botswana geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Botswana versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Botswana. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Botswana of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Botswana | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Botswana is oranje, want Botswana is door het coronavirus een zeer hoogrisicogebied. Reis alleen naar Botswana als dat noodzakelijk is. Als u vanuit de Botswana naar Nederland reist, moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis) quarantaine. Vanaf 1 augustus 2021 moet u zich ook voor vertrek laten testen, ook als u een vaccinatiebewijs of herstelbewijs heeft. Meer informatie over de in Botswana en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Botswana

Reischecklist Botswana

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Botswana favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Botswana reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Botswana moet uw paspoort minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij binnenkomst. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het consulaat van Botswana in Amsterdam.
 • Vanaf 1 oktober 2016 gelden in  Botswana aangescherpte regels om het land in te reizen aangescherpt. Deze regels gelden voor personen onder de 18 jaar die Botswana in- of uitreizen. Deze regels gelden ook als zij zonder directe doorvlucht transiteren via Botswana. Meer informatie kunt u vinden bij het Ministerie van Nationality, Immigration and Gender Affairs.
 • Reist u naar Botswana via Zuid-Afrika? Houd dan rekening met de aangescherpte regels van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. Vanaf 1 juni 2015 heeft South African Department of Home Affairs de regels aangescherpt. Deze regels gelden voor personen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreizen. Deze gelden ook als zij zonder directe doorvlucht transiteren via Zuid-Afrika. Meer informatie kunt u vinden via de Engelstalige website van het South African Department of Home Affairs (statements).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Botswana een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Botswana een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Peru. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen. Roamingtarieven voor Botswana zijn zeer kostbaar. Het aanschaffen van een lokale simcard is het overwegen waard. Wifi is goed in de hoofdstad Gaborone.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Botswana. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt. 

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Botswana als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Criminaliteit

In Botswana komt criminaliteit voor. Vooral in de grotere plaatsen als Gaborone, Francistown en Maun. De criminaliteit kan gewelddadig zijn. Berovingen en inbraken komen voor. Dit gebeurt in woonwijken en ook in toeristische accommodaties. Soms worden auto’s overvallen. Inbraken vinden ook plaats in geparkeerde auto’s. Laat geen waardevolle spullen zichtbaar achter in uw (huur) auto.

Ga in het donker niet alleen de straat op, vooral als vrouw. Verkrachting en aanranding komen ook voor in Botswana.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees, ook overdag, op uw hoede en loop niet alleen over straat.
 • Rijd, ook overdag, altijd met de ramen en deuren van uw auto gesloten.
 • Parkeer uw auto op een bewaakte parkeerplaats.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam; bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt; geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

In grotere plaatsen kunt u meestal veilig een taxi nemen. Wees voorzichtig met het nemen van taxi’s in kleinere plaatsen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Botswana en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Reis alleen naar Botswana als dat noodzakelijk is.

Inreisbeperkingen 

Bij inreizen in Botswana is een negatieve PCR-test verplicht. De test moet binnen 72 uur voor inreizen zijn afgenomen. Ook is er bij aankomst een verplichte screening op Covid-19. Als u symptomen van Covid-19 vertoont moet u in quarantaine. Verder moet u 14 dagen in contact blijven met de lokale autoriteiten voor zelf-monitoring. 

Bij uitreizen uit Botswana is ook negatieve PCR-test verplicht. Testen kan bij verschillende laboratoria (overheid of privé); privé laboratoria garanderen testresultaten binnen 24-48 uur.

Coronamaatregelen in Botswana

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Botswana te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. De meest recente informatie en adviezen vindt u op de website van de regering van Botswana

Testlocaties in Botswana

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Botswana de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Terugreis naar Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Ook als u gevaccineerd bent. U moet een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland of een antigeentest van maximaal 48 uur oud (let op, vanaf 8 augustus 2021 24 uur oud voor vertrek).

Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben. Doe bij terugkomst in Nederland op dag 2 en dag 5 na aankomst een test: dit kan bij de GGD of met een zelftest.

Na een verblijf in Botswana moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine.

U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft, moet u in (thuis)quarantaine gaan en moet u vanaf 1 augustus 2021 een negatieve testuitslag kunnen laten zien.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De wegen in Botswana zijn meestal goed. Soms zijn er wilde dieren en vee op de weg, vooral na zonsondergang. Ze zijn vaak niet goed of op tijd te zien omdat er geen lantarenpalen zijn. Rijd daarom niet buiten de stad in het donker. Als er een ongeluk gebeurt, duurt het lang voordat hulp ter plekke is.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Botswana op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Wilt u reizen met eigen vervoer, met name een 4×4? Gebruik dan een GPS/autonavigatiesysteem en volg de aanwijzingen van de lokale gids/autoriteiten op. Neem veel (drink) water mee.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire gebouwen, vliegvelden of regeringsgebouwen. Dit is verboden. U riskeert dat uw camera en/of telefoon wordt afgepakt en u een boete krijgt. Wilt u mensen fotograferen? Vraag dan eerst om toestemming.

LHBTI

LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) is strafbaar in Botswana. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Botswana en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 991
 • Politie: 999
 • Medische hulpdienst (Med Rescue): 992
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Botswana

Er is geen Nederlandse ambassade in Botswana. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Pretoria (Zuid-Afrika).

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in Gaborone.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Botswana op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Botswana

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Botswana?

Door coronavirus was op vakantie naar Botswana in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Botswana mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Botswana en vind daar ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Botswana

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Botswana:

Bekijk coronavirus kaart Botswana

😷 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Botswana?

Als je wilt reizen naar Botswana heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Botswana met reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 2500+ coronavirus testlocaties door heel het land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Botswana

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten