Aantal Corona besmettingen Guatemala
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Guatemala, 280,507 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 8,694 overleden in Guatemala aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 253,940 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona in Guatemala 21 juni:

Land Guatemala
Positief getest 280,507
Aantal Doden 8,694
Hersteld 253,940
Actieve gevallen 17,873
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart Corona in Guatemala vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Guatemala? Corona Teller bied u hieronder actuele plattegronden aan van Guatemala, met daarop mooie vakantie bestemmingen, laatste nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Guatemala rode zones

U vind hieronder een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Guatemala:

Corona-teller.nl

Landkaart regio’s Guatemala

Kaart Guatemala besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Guatemala en live updates

Vakantie naar Guatemala mogelijk?

Op vakantie naar Guatemala coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Guatemala geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Guatemala versoepeld. En is reizen tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Guatemala. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Guatemala of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Guatemala | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Guatemala is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Guatemala als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Guatemala naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Guatemala en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Guatemala

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de vulkaan Fuego te reizen als dat noodzakelijk is.

Reist u naar Guatemala? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Guatemala favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Guatemala reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Guatemala in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen paspoort nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Guatemala een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Guatemala een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Guatemala. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Guatemala. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Informeer bij de overheidsinstantie voor toeristen INGUAT als u van plan bent in Guatemala te reizen (informatie in het Spaans).

Via INGUAT is het ook mogelijk om politiebegeleiding aan te vragen (informatie in het Spaans).

Guatemala-Stad

Er zijn veiligheidsrisico’s in Guatemala-Stad. Vooral voetgangers lopen een verhoogd risico slachtoffer te worden van gewapende overvallen en zakkenrollerij. Ook automobilisten lopen kans te worden overvallen. Zelfs in zone 10 (het uitgaans- en zakendistrict) en zone 14 (een luxe woonwijk) komen regelmatig gewapende overvallen voor. Vermijd de zones 3, 6, 8, 18 en 19. Hier is een verhoogde kans op overvallen en geweld. Ook in de aangrenzende gemeentes Mixco en Villa Nueva komen veel overvallen en geweld voor.

Alta Verapaz

Wees voorzichtig als u in Alta Verapaz reist. Er is hier veel drugsgeweld. Reis er niet alleen.

Petén

Reis in Petén alleen met een door de toeristenorganisatie INGUAT erkend vervoersbedrijf (informatie in het Spaans). Wees voorzichtig in dit gebied. Er is aanhoudend drugsgeweld en er komen gewapende overvallen voor. Wilt u reizen naar het archeologisch gebied van Tikal? Reis dan bij voorkeur onder politiebegeleiding naar dit gebied. Vraag dit voor uw vertrek na bij uw reisorganisatie. Reist u met privé-vervoer? Sluit u dan aan bij de begeleide colonne van busjes van reisbureaus. Reis in geen geval met busjes die zonder vergunning werken. Die zijn meestal van criminele bendes.

Het meer van Atitlán

De omgeving rond het meer van Atitlán is gevaarlijk. Dit komt door gewapende overvallen. Inbraken in toeristenverblijven komen ook regelmatig voor. Reist u naar Panajachel? Reis dan via de route langs Sololá in plaats van de kortere route langs Godínez. Wilt u andere plaatsen aan het meer bezoeken? Reis dan met de boot (lancha) vanuit Panajachel en niet over de weg. Wandel niet in het natuurgebied rond de vulkaan San Pedro of op de wegen rondom het meer. In dit gebied is een verhoogd risico op overvallen.

Rio Dulce / Livingston

Vaar tussen zonsondergang en zonsopgang niet over de rivier de Rio Dulce. Ga in dit gebied ’s nachts niet de straat op. Dan is er een risico op overvallen en ontvoeringen.

Het natuurreservaat Semuc Champey

In en rond natuurreservaat Semuc Champey is het regelmatig onrustig door protestacties van omwonenden. Houd ook rekening met de slechte staat van de wegen richting Semuc Champey, waardoor het gebied minder goed of zelfs slecht toegankelijk is.

Grensovergangen

Er zijn veiligheidsrisico’s bij de grensovergangen. Dit komt door de smokkel van drugs, wapens of gestolen auto’s. Ook is er onenigheid over grensgebieden. Wees voorzichtig en laat u informeren over de veiligheid bij de grensovergangen met Honduras, El Salvador en Belize.

Toeristenplaatsen

Naast de genoemde gebieden zijn er ook regelmatig (gewapende) berovingen in bijna alle toeristenplaatsen. Deze berovingen zijn gericht op toeristen die van en naar deze plekken reizen. Vaak zijn georganiseerde bendes (zogenoemde ‘Mara’s’) verantwoordelijk voor de berovingen. Soms gebruikt men fysiek geweld bij een beroving. Het gaat om toeristenplaatsen als:

 • Antigua, waaronder de Cerro de la Cruz
 • Quetzaltenango
 • Huehuetenango
 • Chichicastenango

Informeer bij de overheidsinstantie voor toeristen INGUAT/PROATUR als u van plan bent in Guatemala te reizen.

Veiligheidsrisico’s voor alleenreizende vrouwen

Voor vrouwen is het niet verstandig om alleen, of met een andere vrouw, buiten de stad te reizen en in afgelegen en verlaten gebieden rond te trekken. Ook onder begeleiding van een lokale gids is dit niet verstandig. Dit komt door seksueel geweld tegen vrouwen. Als u toch kiest om rond te reizen, wees dan extra voorzichtig. Sluit u aan bij andere reizigers als dat mogelijk is.

Criminaliteit

In Guatemala zijn moord, verkrachting en gewapende overvallen een groot probleem. De politie is onvoldoende in staat om deze criminaliteit aan te pakken. In het hele land vinden regelmatig gewapende overvallen plaats. Ook in zones die als veilig bekend staan (zone 10 en zone 14). In de maanden november en december stijgt het aantal overvallen. Dit gebeurt ieder jaar voor de kerstperiode. Dan ontvangen medewerkers in loondienst een extra maand salaris en is er veel contant geld in omloop. Ook het kopiëren van creditcards en pinpassen komt op grote schaal voor. Criminelen kunnen zo geld van een rekening halen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang op straat. Ook niet om te reizen.
 • Wees alert als u alleen reist, het kan veiliger zijn om met anderen te reizen of aan te sluiten bij een reisgroep.
 • Vermijd afgelegen plekken, zoals stille straten en ruïnes. Vooral als u alleen reist.
 • Reis niet met openbaar vervoer, zoals bussen of microbussen.
 • Openbaar vervoer (microbus) is niet veilig. Neem voor kortere ritten binnen de steden erkende hoteltaxi’s of taxi’s die zijn aangesloten bij het ‘taxi seguro’ initiatief van de overheid. Houd geen taxi’s aan op straat.
 • Er zijn ook veiligheidsrisico’s bij het reizen met Uber in de hoofdstad. Soms worden de Uber-chauffeurs door taxi’s belaagd.
 • Reist u met de auto, wees dan extra alert op kruispunten. Stilstaand verkeer kan doelwit zijn van gewapende overvallers; Wacht u voor een stoplicht? Maak dan niet zichtbaar gebruik van uw mobiele telefoon.
 • Houd de deuren en ramen gesloten tijdens het autorijden.
 • Houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation.
 • Draag niet te veel geld op zak en geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Neem niet in een keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld. Soms zelfs met dodelijke afloop.
Demonstraties

In Guatemala kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Soms worden wegen geblokkeerd. Blijf kalm als dit gebeurt en ga terug naar uw hotel of een andere veilige omgeving. Deze wegblokkades zijn niet gericht tegen toeristen. Soms richt de woede zich ook tegen buitenlanders. Vermijd daarom demonstraties en wegblokkades.

Natuurgeweld
Tropische stormen en orkanen

Van juni tot en met november kunnen tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie. Kijk op de website van de Guatemalteekse crisisorganisatie CONRED. Meer weten over de weersomstandigheden in Guatemala? Ga naar:

Tropical Storm Risk (informatie in het Engels)

National Hurricane Center (informatie in het Engels)

Aardbevingen en aardverschuivingen

In Guatemala kunnen (zware) aardbevingen en aardverschuivingen voorkomen.

Vulkaanuitbarstingen

In Guatemala kunnen vulkaanuitbarstingen voorkomen. Bij zware uitbarstingen kan de overheid reizen naar de betreffende vulkaan verbieden. Ook kan de noodtoestand worden uitgeroepen voor de directe omgeving van de vulkaan.

De Guatemalteekse overheid geeft het volgende advies als u verblijft in een getroffen gebied:

 • Vermijd buitenactiviteiten.
 • Draag als u naar buiten gaat een mond en neuskapje en een veiligheidsbril.
 • Houd ramen en deuren gesloten.
 • Ruim neergedaald as op en stop het in zakken.
 • Maak de as nat voor u het opveegt.
 • Gooi geen as in het riool.
 • Ga niet rijden. Als u toch weg moet, rijd dan langzaam en altijd met lampen aan;
 • Eet geen maaltijden in publieke ruimten. Het eten kan besmet zijn.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Guatemala en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er zijn internationale commerciële vluchten, maar het aanbod is nog beperkt. Om in Guatemala toegelaten te worden, moet u een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. De vereisten voor inreizen kunt u lezen op de website van de immigratiedienst (informatie in het Spaans). 

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Raadpleeg de website met informatie over de maatregelen van Guatemalteekse overheid (informatie in het Spaans).

In het algemeen geldt dat er beperkingen zijn voor wat betreft het aantal mensen dat tegelijkertijd in een winkel of horecagelegenheid mag zijn. Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer.

Het gebruik van een mondkapje is buitenshuis op alle plaatsen verplicht, ook in de buitenlucht of in de auto.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Guatemala gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Guatemala

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Guatemala de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

In heel Guatemala is een groot deel van de wegen slecht begaanbaar. Vooral in de westelijke regio zijn er veel slechte wegen.

Er komen ook regelmatig overvallen voor op auto’s. Vooral op de weg van Guatemala-Stad naar de Atlantische kust. Er zijn ook overvallen op de hoofdwegen tussen Escuintla-Guatemala en Escuintla-Antigua en op de wegen van en naar Guatemala-stad en de grens met El Salvador.

Blijf zoveel mogelijk op de hoofdwegen. Reis niet vóór zonsopgang en ook niet na zonsondergang. Wees ook overdag op uw hoede. Overdag vinden namelijk ook overvallen plaats.

Het is ook mogelijk om politiebegeleiding aan te vragen via de toeristenorganisatie INGUAT (informatie in het Spaans).

Openbaar vervoer

Reist u met het openbaar vervoer? Houd dan geen taxi aan op straat. U kunt beter een taxi regelen via uw hotel. U kunt ook reizen via rechtstreekse, luxe (intercity) busverbindingen. Maak geen gebruik van ander bus transport.

Luchtvaart

Neem voor uw vertrek contact op met uw vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie voor de laatste ontwikkelingen.

Grenzen

Reis alleen via de officiële grensovergangen. Zorg ervoor dat u daar in de ochtend aanwezig bent, om te voorkomen dat u na zonsondergang in deze zones moet verblijven. De grenzen met El Salvador, Honduras, Mexico en Belize zijn gebieden waar veiligheidsrisico’s zijn. Dat heeft te maken met criminaliteit, mensensmokkel, drugssmokkel en illegale immigratie.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Guatemala.

Drugs

De straf voor bezitten of verhandelen van drugs is in Guatemala veel zwaarder dan in Nederland. In Guatemala wordt weinig verschil gemaakt tussen softdrugs en harddrugs: beide worden zwaar bestraft. De levensomstandigheden in de gevangenissen zijn slecht.

Foto’s maken

Fotografeer geen lokale kinderen zonder toestemming van de ouders. Uit vrees voor kinderontvoering reageren ouders soms agressief. Wees voorzichtig met het nemen van foto’s van de inheemse bevolking. Dit wordt niet altijd op prijs gesteld.

LHBTI

Homoseksualiteit of personen van de LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) gemeenschap worden niet algemeen geaccepteerd in Guatemala. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Vulkaan beklimmen

Wilt u een vulkaan beklimmen? Ga dan na of vulkaan die u wilt beklimmen actief is. Meerdere vulkanen zoals Fuego, Pacaya, Santiaguito en Tacana zijn regelmatig actief. Als de vulkaan wel toegankelijk is, wordt het afgeraden vulkanen alleen te beklimmen in verband met gevaar voor overvallen. Beter is het om in georganiseerd verband onder leiding van een gids de klim te ondernemen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Guatemala en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 110
Ambulance: 120
Brandweer: 123

Of bel de overheidsinstantie voor toeristen INGUAT: +502-22902800 (direct 1500 vanuit Guatemala).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Guatemala

Er is geen Nederlandse ambassade in Guatemala. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in San José.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Guatemala-Stad of bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Guatemala op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Guatemala

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Guatemala?

Door corona was op vakantie naar Guatemala in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Guatemala mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Guatemala en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Guatemala

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Guatemala:

Bekijk corona kaart Guatemala

🤒 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Guatemala?

Wanneer je opreis gaat naar Guatemala heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Guatemala + reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 80+ coronatestlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Guatemala

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten