Aantal Corona virus besmettingen Guinee

Op dit moment (24-02-2021) zijn er in Guinee, 15,580 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +93 meer dan gisteren. 24 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 87 overleden in Guinee aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 14,798 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 25 februari

Laatste Statistieken corona aantal besmettingen in Guinee 24 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Guinee 15,580 87 14,798 695 24

Kaart coronavirus (covid-19) in Guinee vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Guinee? Wij tonen u hieronder up to date plattegronden aan van Guinee, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Guinee, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Guinee oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Guinee:

Guinee gebieden kaart

Kaart Guinee aantal besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Guinee en lokaal

Vakantie naar Guinee mogelijk?

Op vakantie naar Guinee coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Guinee lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Guinee versoepeld. En is vakantie vieren tijdens coronain veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Guinee. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Guinee of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Guinee | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 24-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Guinee? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Guinee gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart reisadvies Guinee

Reischecklist Guinee

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Guinee favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Guinee reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Guinee in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Guinee een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Guinee een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Guinee. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. In Guinee kunt u niet altijd makkelijk pinnen met uw Nederlandse bankpas. Neem daarom genoeg contact geld mee. Euro’s of Amerikaanse dollars kunt u ter plekke wisselen voor lokale valuta (Guineese Frank).
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Guinee. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Er zijn in Guinee veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Op sommige plekken in de hoofdstad Conakry zijn er na zonsondergang officiële wegversperringen en controleposten.

Criminaliteit

In de hoofdstad Conakry zijn gevallen bekend van (gewapende) overvallen en poging tot ontvoering. Vaak gebeurt dat door mannen in een nepuniform.

Buiten de hoofdstad Conakry worden veel auto’s gestolen. Ook van buitenlanders. Dat gebeurt vaak bij wegversperringen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Guinee en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

Buiten de hoofdstad Conakry zijn de wegen slecht. Reizen via de weg is daarom gevaarlijk en kost veel tijd. Tijdens het regenseizoen (van juli tot en met september) is de situatie nog slechter. Dan zijn wegen vaak geblokkeerd.

Grenzen

De autoriteiten kunnen de landsgrenzen sluiten voor het wegverkeer. Zij doen dat zonder vooraf te waarschuwen.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Guinee? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Guinee gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Guinee

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Guinee de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus in Guinee te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Alleen als u de Guineese nationaliteit of een verblijfsvergunning heeft is het op dit moment mogelijk om naar Guinee te reizen met commerciële vluchten. De landsgrenzen zijn gesloten. Alleen de grens met Sierra Leone is gedeeltelijk open.

Informatie van de overheid van Guinee met de basisregels om verspreiding van het virus te voorkomen is te vinden op de website van de overheid van Guinee.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Guinee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Guinee. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Guinee en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 122
Politie: +224 657 76 53 70 (alleen in Conakry)
Brandweer: 1717

Let op: deze telefoonnummers worden niet altijd beantwoord.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247/BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Guinee

Er is geen Nederlandse ambassade in Guinee. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Dakar, Senegal.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlandse honorair consulaat in Conakry. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Guinee op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Guinee

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Guinee?

Door corona was op vakantie naar Guinee in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Guinee mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Guinee en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Guinee

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Guinee:

Klik hier voor Guinee

😷 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Guinee?

Nee, alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om online te testen op coronavirus.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Guinee

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen enkel in de elleboog
 • Blijf binnen en werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ben je buiten? Behoud dan 1,5 meter afstand van andere mensen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten