Aantal Corona virus besmettingen Guinee-Bissau

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Guinee-Bissau, 4,498 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 76 overleden in Guinee-Bissau aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 3,968 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 04 augustus

Statistieken covid-19 virus aantal besmettingen in Guinee-Bissau 03 augustus:

Land Guinee-Bissau
Positief getest 4,498
Aantal Doden 76
Hersteld 3,968
Actieve gevallen 454
Kritische toestand 4
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona (covid-19) in Guinee-Bissau vandaag

U bent opzoek een kaart van Guinee-Bissau? Wij bieden hieronder up to date plattegronden aan van Guinee-Bissau, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Guinee-Bissau nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Guinee-Bissau zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Guinee-Bissau:

Kaart departementen Guinee-Bissau

Kaart Guinee-Bissau besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Guinee-Bissau en Nieuws

Vakantie naar Guinee-Bissau mogelijk?

Op vakantie naar Guinee-Bissau coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Guinee-Bissau lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Guinee-Bissau versoepeld. En is vakantie ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Guinee-Bissau. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Guinee-Bissau of een ander land.

Reisadvies Guinee-Bissau | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Guinee-Bissau is oranje, want Guinee-Bissau is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Guinee-Bissau als het noodzakelijk is. Als u vanuit Guinee-Bissau naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Guinee-Bissau en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

kaartje bij reisadvies Guinee-Bissau

Reischecklist Guinee-Bissau

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Guinee-Bissau favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Guinee-Bissau. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Guinee-Bissau. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Senegal in het noorden. In de Senegalese regio Casamance zijn er conflicten geweest tussen het Senegalese leger en rebellen. De rebellen waren actief vanuit Guinee-Bissau. Als gevolg hiervan liggen er mijnenvelden in het grensgebied tussen Senegal en Guinee-Bissau. Deze velden zijn nog niet opgeruimd. Verlaat in het grensgebied de geasfalteerde wegen niet. Blijf op de hoofdweg.

In de andere gebieden in Guinee-Bissau zijn er veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Presidentsverkiezingen

De presidentsverkiezingen van 29 december 2019 zijn gewonnen door Umaro Cissoko Embalo. Niet alle partijen zijn blij met de uitslag. Wees alert en vermijd demonstraties en samenscholingen die vooral in de hoofdstad Bissau voor kunnen komen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (sociale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Criminaliteit

Guinee-Bissau is een erg arm land. Er is kleine criminaliteit. Berovingen en zakkenrollerij komen voor. Ook in de hoofdstad Bissau.Neem daarom voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen;
 • wees ook overdag op uw hoede en loop als het niet nodig is niet alleen over straat;
 • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money-belt;
 • draag geen opvallende sieraden of juwelen;
 • houd uw spullen goed in de gaten. Vooral als u met het openbaar vervoer reist.
Demonstraties

In Guinee-Bissau kunnen demonstraties en politieke bijeenkomsten voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. Vooral in de hoofdstad Bissau. Hiernaast zijn werknemers die voor de overheid werken ontevreden over niet uitbetaalde salarissen. Vermijd demonstraties en protesten. Komt u hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.

Natuurgeweld

In Guinee-Bissau loopt het regenseizoen van juni tot en met november. In deze periode zijn de onverharde wegen mogelijk niet begaanbaar. Dat geldt ook voor de hoofdstad. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie.

Coronavirus

Coronavirus (COVID-19)

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Guinee-Bissau te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

 • Het luchtruim is open maar u moet bij binnenkomst een negatieve coronatest hebben die niet ouder is dan 72 uur.
 • Mondkapjes zijn verplicht in zoals bijvoorbeeld auto’s, het openbaar vervoer, openbare gebouwen en markten.
 • De landsgrenzen zijn dicht.

Zie voor de laatste informatie de website van de overheid.

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Guinee-Bissau

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Guinee-Bissau de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Guinee- Bissau te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

In het grensgebied met Senegal liggen landmijnen. Blijf daarom altijd op hoofdwegen.

In het regenseizoen (van juni tot november) zijn onverharde wegen mogelijk niet begaanbaar. Dat geldt ook voor de hoofdstad.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Guinee-Bissau.

Drugsgebruik

Er staan zware straffen op het gebruik van drugs. De omstandigheden in gevangenissen zijn erg slecht.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van gebouwen en personen in Guinee-Bissau. Dit wordt niet gewaardeerd. Vraag eerst toestemming voordat u een gebouw of persoon fotografeert.

Identiteitspapieren

Zorg dat u altijd identiteitspapieren op zak heeft. Er wordt vaak gecontroleerd.

Pinnen

In Guinee-Bissau kunt u niet makkelijk pinnen met uw Nederlandse bankpas. Neem daarom genoeg contant geld mee. Euro’s of Amerikaanse dollars kunt u ter plekke wisselen. Bewaar het geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek, zoals een hotelkluis. Door het risico op overvallen kunt u beter geen grote bedragen op zak hebben.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Guinee-Bissau en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 117
Brandweer: 118

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Guinee-Bissau

Er is geen Nederlandse ambassade in Guinee-Bissau. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal).

U kunt in de hoofdstad Bissau ook terecht bij de ambassade van Portugal.

Honorair consulaat tijdelijk gesloten

Per 1 september 2018 is het honorair consulaat in de hoofdstad Bissau tijdelijk gesloten.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Guinee-Bissau op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Guinee-Bissau

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Guinee-Bissau?

Door coronavirus was op vakantie naar Guinee-Bissau in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Guinee-Bissau mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Guinee-Bissau en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Guinee-Bissau

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Guinee-Bissau:

Klik hier voor Guinee-Bissau

🤧 Hoe kan ik me laten testen op corona in Guinee-Bissau?

Wanneer je opreis gaat naar Guinee-Bissau heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Guinee-Bissau met reisverklaring. Deze kaart bevat 80+ pcr en sneltestlocaties door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Guinee-Bissau

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk thuis als dat kan
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten