Aantal Corona besmettingen in België

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in België, 1,124,715 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 93 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 25,241 overleden in België aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 1,059,896 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Laatste Statistieken coronavirus in België 03 augustus:

Land België
Positief getest 1,124,715
Aantal Doden 25,241
Hersteld 1,059,896
Actieve gevallen 39,578
Kritische toestand 93
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona (covid-19) België vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van België? Corona Teller bied hieronder realtime plattegronden aan van België, met daarop mooie vakantie plekken in België, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart België oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in België:

België Kaart regio’s

Kaart België aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies België en vandaag

Vakantie naar België mogelijk?

Op vakantie naar België coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar België niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in België versoepeld. En is vakantie tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in België. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar België of een ander land.

Reisadvies België | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van België is geel. Lees wat dit voor u betekent. Let op: bij terugkeer uit geel gebied naar Nederland moet u vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs laten zien.

Kaart bij reisadvies België

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Reizen naar België

Lees meer informatie op de website van de Belgische overheid.

De COVID-19 informatienummers van de Belgische autoriteiten zijn:

 • Vanuit Nederland: +32 78 15 17 71 (dit nummer is soms moeilijk bereikbaar)
 • Vanuit België: 0800 14689 of vanuit Nederland + 32 800 14689
Om naar België te reizen, moet u aan volgende de voorwaarden voldoen:

1.    België beschouwt Nederland sinds 17 juli 2021 als rode zone.

 • Bij aankomst in België vanuit een rode zone is er geen testverplichting of quarantaine als u een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) heeft met volledige vaccinatie (+2 weken), een recente negatieve PCR-test of een herstelcertificaat waarop is aangegeven dat u positief bent getest op COVID-19. De negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Een positief herstelcertificaat met positieve PCR-test van maximaal 180 dagen oud, die 11 dagen geleden of langer is afgegeven. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden. Bij verblijf minder dan 48 uur is er geen test nodig.
 • Aankomst vanuit rode zone (dus als u niet in Nederland woont maar in een rode zone):
  • Wie beschikt over een Digitaal Corona Certificaat (DCC) met volledige vaccinatie (+ 2 weken), een recente negatieve PCR-test of herstelcertificaat, hoeft niet in quarantaine.
  • De recente test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in België.
 • Aankomst van buiten de Europese Unie: wie van buiten de Europese Unie komt, moet 2 weken voor aankomst in België volledig gevaccineerd zijn met een door Europa erkend vaccin én een PCR-test afleggen op de dag van aankomst. Als de test negatief is, hoeft u niet in quarantaine.
 • Aankomst na verblijf in zone met heel hoog risico (“variants of concern”): Er geldt een inreisverbod voor niet-Belgen die niet in België wonen en zich de afgelopen 14 dagen in een zone met heel hoog risico bevonden. Er is een uitzondering voor essentiële reizen door vervoerspersoneel en diplomaten. Zij moeten 10 dagen verplicht in quarantaine en een met PCR-test doen op dag 1 en dag 7 van hun quarantaine. De quarantaine mag enkel worden onderbroken voor de uitvoering van de essentiële reden dat de reis wordt ondernomen.

2. Verblijft u langer dan 48 uur in België of komt u met het vliegtuig, de boot, trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone naar België? Vul dan het Passagier Lokalisatie Formulier ten vroegste 48 uur voor uw aankomst in België in.

Op basis van uw antwoorden, berekent het formulier of u beschouwd wordt als een hoog risicocontact.

 • Krijgt u een sms? U bent een hoog risicocontact. U moet in quarantaine en u laten testen op dag 7 van de quarantaine. U ontvangt hiervoor een code per sms. Deze quarantaine en test zijn verplicht. U riskeert een boete van minimaal €250 als u dit niet respecteert.
 • Krijgt u geen sms ? U hoeft niet in quarantaine en u hoeft zich niet laten testen.

3. Heeft u de nationaliteit van een land binnen de EU of Schengenzone of ligt uw hoofdverblijfplaats in een land binnen de EU of Schengenzone en reist u vanuit Engeland, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika of India? Dan gaat u bij aankomst in België in quarantaine. Laat u testen op dag 7 van uw quarantaine. U ontvangt hiervoor een sms. Deze quarantaine en test zijn verplicht. U riskeert een boete van minimaal €250 als u dit niet respecteert.

In uitzonderlijke gevallen hoeft u zich niet laten testen en/of niet in quarantaine. Een overzicht van de uitzonderingen vindt u op de website van de Belgische overheid.

Plaatselijk gelden in veel gemeenten en provincies strengere aanvullende maatregelen. Raadpleeg voordat u vertrekt naar België en tijdens uw verblijf in België regelmatig de lokale websites om u goed te informeren over de daar geldende maatregelen.

De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor ondernemers die zakendoen in België. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus in België.

De COVID-19 informatienummers van de Belgische autoriteiten zijn:

 • Vanuit Nederland: +32 78 15 17 71 (dit nummer is soms moeilijk bereikbaar)
 • Vanuit België: 0800 14689 of vanuit Nederland + 32 800 14689
Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Er is voor terugkeer uit België geen testverplichting meer en u hoeft ook niet meer in (thuis)quarantaine bij terugkeer in Nederland.

Let op: reist u terug uit een geel gebied in Europa? Dan moet u vanaf 8 augustus 2021 bij aankomst in Nederland een coronabewijs laten zien.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in België

Zie voor meer informatie over de testlocaties in België de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

  Gezondheidssituatie

  Over het algemeen is de gezondheidssituatie in België vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor België bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

  Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

  Reischecklist België

  Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
  • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak België favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
  • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
  • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
  Reisdocumenten & visa
  • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
  • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
  • Voor België heeft u geen visum nodig.
  • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
  • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in België een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
  Reisverzekering
  • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
  • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
  Geld en mobiele telefoon
  • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
  • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar België. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
  • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
  Gezondheid
  Thuisblijvers
  • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
  • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
  • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
  • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
  • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
  Niet meenemen
  • Neem geen drugs mee naar België. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
  • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
  • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

   Veiligheidsrisico’s

   Terrorisme

   Belgische autoriteiten handhaven de verscherpte veiligheidsmaatregelen. Het risico op aanslagen blijft bestaan. Blijf alert en volg de instructies van de Belgische autoriteiten op.

   Wat te doen in een noodsituatie

   Bent u in België en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

   Verkeer

   Luchtverkeer

   Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

   Wegverkeer

   Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in België op de website van de ANWB.

   In geval van nood

   Lokale hulpdiensten

   Bent u in België en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

   Algemeen alarmnummer: 112.

   Contactgegevens ambassade

   Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

   Nederlandse ambassade in Brussel

   Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Brussel.

   Wat de ambassade voor u kan doen

   Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

   Wat u zelf kunt doen

   Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

   Registreren

   U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

   Lees meer over België op nederlandwereldwijd.nl

   FAQ over corona in België

   Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

   🌴 Kan ik op vakantie naar België?

   Door coronavirus was op vakantie naar België in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar België mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

   Lees rustig het Vakantieadvies België en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

   🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in België

   Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in België:

   Bekijk corona kaart België

   🤧 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in België?

   Als je wilt reizen naar België heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test België met reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 60+ coronatestlocaties door héél Nederland!

   🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in België

   Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

   Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

   • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
   • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
   • Geen handen schudden
   • Blijf binnen huis en werk thuis
   • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (twee armlengtes) afstand van anderen
   • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

   👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

   Laat hieronder uw mening weten